The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2023, 08:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nikogo mial nie wpuszczać , zdjac tylko Junce i czekac ze zmianami na rozwoj sytuacji ,a nie ....a jebnac 4 zmiany w 60 minucie ,w tym stopera , to jest ....a dramat.
Prowadzimy 3:0, gramy piłkę plażową.
Za tydzień cholernie ciężki mecz z Ruchem o 6 punktów i top2.
Stoper zgłasza, że coś go tam pobolewa.
Zostało do końca sezonu 7 meczów z czego 4 cholernie ciężkie (Ruch, ŁKS, Bruk-Bet, Podbeskidzie), decydujące czy awansujemy czy będziemy grać w barażach ...

I ty byś go zostawił do końca meczu, zamiast zmienić ...
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.04.2023, 08:40
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Przecież Łasicki zszedł, bo go coś zabolało..
Sobol na konferencji powiedział, że ściągnął Mulę, bo chciał wyjść galowo na Ruch.. to dlaczego Junce i Fernandeza z uporem maniaka trzyma do końca? - tego nie rozumiem
...
Obstawiam, że jakby zmienił i tyły i przód to Stal mogłaby odrobić. A Wisła prowadząc 3:0 przechodzi w tym roku w tryb plażowy więc szansa, że ktoś dostanie kartkę była niewielka.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2023, 09:50
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Zostało do końca sezonu 7 meczów z czego 4 cholernie ciężkie (Ruch, ŁKS, Bruk-Bet, Podbeskidzie), decydujące czy awansujemy czy będziemy grać w barażach ...

Przecież zmienił dwóch środkowych obrońców a nie tylko Łasickiego.Nie widziałem by ktoś kwestionował zmianę Muli tylko jak tragicznie musi wyglądać reszta graczy z ławki skoro kolejny raz szanse dostaje Młyński który po 10-15 minutach wygląda jakby miał stan przedzawałowy?Kolejny ananas Żyro(alias Żiru) chłop w wieku 31 lat porusza się jak oldboj (dla porównania Fernandez czy Junca są tylko o rok młodsi).Benito może cudów nie pokazywał jak wchodził ale przynajmniej biegał i walczył.Zmiany kompletnie z dupy i nie ma tu czego bronić
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2023, 10:08
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Przecież zmienił dwóch środkowych obrońców a nie tylko Łasickiego.Nie widziałem by ktoś kwestionował zmianę Muli tylko jak tragicznie musi wyglądać reszta graczy z ławki skoro kolejny raz szanse dostaje Młyński który po 10-15 minutach wygląda jakby miał stan przedzawałowy?Kolejny ananas Żyro(alias Żiru) chłop w wieku 31 lat porusza się jak oldboj (dla porównania Fernandez czy Junca są tylko o rok młodsi).Benito może cudów nie pokazywał jak wchodził ale przynajmniej biegał i walczył.Zmiany kompletnie z dupy i nie ma tu czego bronić
To też mnie zastanawia. Czy wszyscy są gorsi od tragicznego Młyńskiego?
Znaczy - jest to możliwe, ale też bardzo, bardzo smutne...

Sobolewski chyba ma hierarchię po prostu i nie będzie mu rzeczywistość psuć planów na mecz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.04.2023, 10:26
nie wiem sam , może ktoś sie łudzi że Młyńskiego sie uda sprzedać gotówkowo , dlatego dostaje minuty ?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.04.2023, 11:45
Za Młyńskiego to już lepiej jakiegoś juniora wystawić. Gorszy nie będzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:49
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Za Młyńskiego to już lepiej jakiegoś juniora wystawić. Gorszy nie będzie.
Jestem ostrożniejszy w ocenach. Oglądanie w akcji Wachowiaka, Starzyńskiego, Szywacza sprawiło że nie szafuję tak zdaniem "gorszy nie będzie". Bo na przykład Żyro byl gorszy. Młyński nie wypracował Stali setki i biegał, czasem nawet z sensem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.04.2023, 12:53

Myślał indyk o niedzieli... Daję sobie rękę uciąć, że gdyby nie czerwona kartka dla typa ze Stali, to by było gorąco w końcówce, i jakby się skończyło remisem to tyle by ci wyszło z oszczędzania sił przed Ruchem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 12:57
Myślał indyk o niedzieli... Daję sobie rękę uciąć, że gdyby nie czerwona kartka dla typa ze Stali, to by było gorąco w końcówce, i jakby się skończyło remisem to tyle by ci wyszło z oszczędzania sił przed Ruchem.
Dokładnie. To już nie chodzi o klasę Stali, z gorszymi i to o wiele drużynami traciliśmy punkty bo jakiemuś kołkowi wyszedł strzał życia, a tutaj Żyro im setkę wypracował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2023, 15:01
I to jest wina Sobola czy Żyry? Może celem zmienników było właśnie to ŻEBYŚMY NIE WYGRALI. Dopiero byłby Sobol winny...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 15:22
Wasz problem polega na tym, że Sobol ma wyniki. Chcecie się przyjebać na siłę i tyle. Są wyniki, styl gry jest momentami super, są też słabsze połowy, gorsze decyzje, gorsze momenty ale chyba nikt się nie spodziewa, że siądziemy na każdym przez 90 minut, każdy rezerwowy da jeszcze więcej z siebie niż ten z podstawy skłądu i co wtedy? To byśmy musieli wygrywać po 10:0 każdy mecz.

Przeważamy, momentami jesteśmy jak walec, który rozjeżdża cieniasów. To strzelanie 2-3 bramek w kilka minut to nie jest przypadek. A później sobie dowozimy takie 3:0, nawet wpuszczając paralityków z ławki, żeby odpoczął ktoś z pierwszej 11. I to was boli, że stylowo jest dobrze i punktowo się wszystko zgadza?

Wolfy to już w ogóle porażka. Chłopie, ile Ty się tutaj Brzęczka nabroniłeś jaki to zajebisty fachowiec i najlepsza opcja dla Wisły na ten moment... to byś z czystej przyzwoitości cicho teraz siedział.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2023, 23:13

Ja się dziwię że w ogóle chce się wchodzić w dyskusję...

Ciekawe czy dożyje czasów aż ktoś napisze. "Tak masz rację , zmieniam zdanie". Jako że na forum są same dinozaury to sądzę że już nie

Było już kilka pomysłów Sobola które tutaj zjechano. Zycie pokazalo kto miał rację.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.04.2023, 07:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja się dziwię że w ogóle chce się wchodzić w dyskusję...

Ciekawe czy dożyje czasów aż ktoś napisze. "Tak masz rację , zmieniam zdanie". Jako że na forum są same dinozaury to sądzę że już nie

Było już kilka pomysłów Sobola które tutaj zjechano. Zycie pokazalo kto miał rację.
Sobolewski się sam prosi o kłopoty swoimi beznadziejnym decyzjami, o tym mówimy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2023, 07:45
Sobolewski się sam prosi o kłopoty swoimi beznadziejnym decyzjami, o tym mówimy.
To proszę przedstaw swoją propozycje zmian, skoro Sobolewskiego były tak traficzne?

Zakładając że musieli zejść:

Mula 46 min
Villar 61 min
Moltenis 61 min
Duda 61 min
Łasicki 79 min

Przypomnę tylko że np taki Basha wszedł tak późno bo ledwo wznowił treningi.

Ale nie ukrywam że jestem ciekaw jakie to fantastyczne zmiany zrobiłbyś jako trener Wisły. Mógłbyś pewnie ich nie zrobić. Ale gdyby Duda złapał kartkę lub Mula złapał kontuzje? Prztznalbys że popełniłeś błąd?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 09:01
To proszę przedstaw swoją propozycje zmian, skoro Sobolewskiego były tak traficzne?

Zakładając że musieli zejść:

Mula 46 min
Villar 61 min
Moltenis 61 min
Duda 61 min
Łasicki 79 min

Przypomnę tylko że np taki Basha wszedł tak późno bo ledwo wznowił treningi.

Ale nie ukrywam że jestem ciekaw jakie to fantastyczne zmiany zrobiłbyś jako trener Wisły. Mógłbyś pewnie ich nie zrobić. Ale gdyby Duda złapał kartkę lub Mula złapał kontuzje? Prztznalbys że popełniłeś błąd?
Założenie jest z dupy, więc nikomu nie będzie się chciało z Tobą bawić Zejść to powinni byli przede wszystkim Ci którym groziła pauza na Ruchu za żółte kartki, tylko że oni akurat zostali.
Przestań udawać autorytet bo od minimum dwóch lat zupełnie nie ogarniasz co się dzieje a Twoje predykcje są o kant dupy rozbić. Przyjmij do wiadomości że Sobol sam był obsrany w drugiej połowie jak zobaczył efekt swoich zmian. Tak więc istnieje możliwość że coś jednak źle zrobił...

A jak Ci się nie chce dyskutować bo jesteś ponad to - to tego nie rób i nie zawracaj gitary. Waliło mnie to co o mnie pisałeś jak przewidywałem spadek, teraz też mi to wisi. Piszę to co widzę, nie zawsze mam rację, ale często jednak coś tam zauważam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2023 o godz. 09:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.04.2023, 09:32
Zdjął bym w przerwie Junce, co byłoby już sporym osłabieniem, i czekał z kolejnymi zmianami w zależności od tego jakby przebiegał mecz.

Sobolewski mógł 3 zmiany zrobić jak przegrywaliśmy 0-2 z Puszczą, żeby wstrząsnąć drużyną, a się tylko ośmieszył wpuszczając Dudę i z następna zmianą czekał do 70 minuty.

Tutaj gdy wszystko funkcjonowało bardzo dobrze, chłop zrobił 4 zmiany, i doprowadził do kompletnego chaosu na boisku, i mówię, że gdyby nie czerwona kartka dla typa że Stali, to realny byłby płacz i zgrzytanie zębami...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.04.2023, 10:04
Panowie musiał trener zrobić zmiany w meczu ze Stalą. Ja liczyłem, że zejdzie Fernandez i Junca i Duda. Sądzę, że sam trener nie spodziewał się jak beznadziejnie zagra Żyro , jak strachliwie zagra Tachi na DP. Podejrzewam, że gdyby jeszcze raz miał rozegrać drugą połowę meczu ze Stalą to zmiany byłyby później i pewnie trochę inne. Ja wstawiłbym Żyrę za Fernandeza, Szota za Juncę no i z braku innego rozwiązania Młynka za Mulę czy Mikiego.
Do zmian w meczu z Puszczą - pełna racja, złe zmiany i za późno.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2023, 11:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Założenie jest z dupy, więc nikomu nie będzie się chciało z Tobą bawić Zejść to powinni byli przede wszystkim Ci którym groziła pauza na Ruchu za żółte kartki, tylko że oni akurat zostali.
Przestań udawać autorytet bo od minimum dwóch lat zupełnie nie ogarniasz co się dzieje a Twoje predykcje są o kant dupy rozbić. Przyjmij do wiadomości że Sobol sam był obsrany w drugiej połowie jak zobaczył efekt swoich zmian. Tak więc istnieje możliwość że coś jednak źle zrobił...

A jak Ci się nie chce dyskutować bo jesteś ponad to - to tego nie rób i nie zawracaj gitary. Waliło mnie to co o mnie pisałeś jak przewidywałem spadek, teraz też mi to wisi. Piszę to co widzę, nie zawsze mam rację, ale często jednak coś tam zauważam.
Mam wrażenie, że wszystkie dyskusje sprowadzają się tylko i wyłącznie do aspektu sportowego, czystej efektywności, tymczasem element ludzki jest równie istotny. I to z powodów czysto "ludzkich" trener, trenerzy podejmują część decyzji. Nawet jeśli rzeczywistość jest inna, muszą przynajmniej tworzyć iluzję tego, że każdy ma jakąś rolę do odegrania, każdy dostanie szansę, żeby się pokazać, każdy jest częścią tej drużyny. Łatwe mecze, kiedy prowadzimy 3:0 są świetnym momentem, żeby zarządzać emocjami, utrzymywać iluzję itd. Bo jak nie takie, to właściwie jakie? Zrozumiałe jest, że wiele zmian tego typu wpłynie na jakość. To cena wkalkulowana w ryzyko. Przy czym nawet w najgorszej sytuacji wynik 3:0 z tak słabym przeciwnikiem nie powinien być zagrożony... I ostatecznie, mimo kilku gorących momentów nie był.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 11:17
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że wszystkie dyskusje sprowadzają się tylko i wyłącznie do aspektu sportowego, czystej efektywności, tymczasem element ludzki jest równie istotny. I to z powodów czysto "ludzkich" trener, trenerzy podejmują część decyzji. Nawet jeśli rzeczywistość jest inna, muszą przynajmniej tworzyć iluzję tego, że każdy ma jakąś rolę do odegrania, każdy dostanie szansę, żeby się pokazać, każdy jest częścią tej drużyny. Łatwe mecze, kiedy prowadzimy 3:0 są świetnym momentem, żeby zarządzać emocjami, utrzymywać iluzję itd. Bo jak nie takie, to właściwie jakie? Zrozumiałe jest, że wiele zmian tego typu wpłynie na jakość. To cena wkalkulowana w ryzyko. Przy czym nawet w najgorszej sytuacji wynik 3:0 z tak słabym przeciwnikiem nie powinien być zagrożony... I ostatecznie, mimo kilku gorących momentów nie był.
Twoim błędem jest to że nie wyciągasz żadnych wniosków z przeszłości. Teraz się udało - fajnie, super. Ale naprawdę nie trzeba być geniuszem albo wizjonerem żeby przewidzieć że było blisko straty punktów. Przerabialiśmy ten scenariusz mnóstwo razy w ostatnich sezonach. Straciliśmy kontrolę nad meczem, podaliśmy tlen Stali. To że stworzyliśmy sobie sytuacje - w przegranych i zremisowanych meczach też tworzyliśmy. Tyle że my potrzebujemy wielu żeby strzelić bramkę. Nie jesteśmy zabójczo skuteczni.

Drugą rzeczą której nie rozumiesz albo nie przyjmujesz do wiadomości to że bez kluczowych Hiszpanów jesteśmy drużyną dolnej połówki pierwszej ligi. Wlać nam może każdy przy odpowiednim zbiegu okoliczności. Sobolewski nic z tym nie zrobił, niczego nie poustawiał, po prostu wrzuca losowych piłkarzy na żywioł.

Czy Sobolewski mógł przewidzieć że Żyro zagra tak słabo na skrzydle? 90% forum o tym wiedziało więc pewnie tak, mógł przewidzieć że piłkarz bez dynamiki, zwrotności i szybkości zagra źle na pozycji która wymaga tych cech. Ale Sobolewski usrał sobie że Żyro to skrzydłowy i dlatego Żyro wchodzi za Villara.

Traktowanke drugiej połowy jako sparingu to był czysty debilizm i proszenie się o kłopoty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2023 o godz. 12:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.04.2023, 11:56

Drugą rzeczą której nie rozumiesz albo nie przyjmujesz do wiadomości to że bez kluczowych Hiszpanów jesteśmy drużyną dolnej połówki pierwszej ligi. Wlać nam może każdy przy odpowiednim zbiegu okoliczności. Sobolewski nic z tym nie zrobił, niczego nke poustawiał, po prostu wrzuca losowych piłkarzy na żywioł.
Przecież wszyscy wiedzą że bez dobrych piłkarzy nie można grać skutecznie nawet w IV lidze.
Truizm.
Natomiast twierdzenie że sami piłkarze nawet najlepsi, bez trenera, bez ustawienia, bez przyjętych założeń taktycznych, zdominują tak całkiem niezłą drużynę jak Stał jest mrzonką, fantazją i oznaką oderwania od rzeczywistości.
Sobol może nie jest geniuszem trenerki, ale swoją pracę wykonuje fachowo.
Drużyna po zmianach w drugiej połowie oddała inicjatywę. Rozumiem że to może się nie podobać czy budzić zastrzeżenia, ale Sobol broni się wynikami i tym że drużyna mu ufa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.04.2023, 12:08
Twoim błędem jest to że nie wyciągasz żadnych wniosków z przeszłości. Teraz się udało - fajnie, super. Ale naprawdę nie trzeba być geniuszem albo wizjonerem żeby przewidzieć że było blisko straty punktów. Przerabialiśmy ten scenariusz mnóstwo razy w ostatnich sezonach. Straciliśmy kontrolę nad meczem, podaliśmy tlen Stali. To że stworzyliśmy sobie sytuacje - w przegranych i zremisowanych meczach też tworzyliśmy. Tyle że my potrzebujemy wielu żeby strzelić bramkę. Nie jesteśmy zabójczo skuteczni.

Drugą rzeczą której nie rozumiesz albo nie przyjmujesz do wiadomości to że bez kluczowych Hiszpanów jesteśmy drużyną dolnej połówki pierwszej ligi. Wlać nam może każdy przy odpowiednim zbiegu okoliczności. Sobolewski nic z tym nie zrobił, niczego nke poustawiał, po prostu wrzuca losowych piłkarzy na żywioł.

Czy Sobolewski mógł przewidzieć że Żyro zagra tak słabo na skrzydle? 90% forum o tym wiedziało więc pewnie tak, mógł przewidzieć że piłkarz bez dynamiki, zwrotności i szybkości zagra źle na pozycji która wymaga tych cech. Ale Sobolewski usrał sobie że Żyro to skrzydłowy i dlatego Żyro wchodzi za Villara.

Traktowanke drugiej połowy jako sparingu to był czysty debilizm i proszenie się o kłopoty.
Wydaje mi się, że masz jakieś szablony ze schematami wypowiedzi, które kompilujesz losowo niezależnie od rozmówcy. Bo ma się to nijak do tego co tutaj piszę. 90% sukcesu to Kiko i Hiszpanie, tak jak poprzednio 90% porażek to brak Kiko i Hiszpanów. Aż boję się pomyśleć, co stałoby się, gdyby nie Kiko, bo przecież Sapała to już ostatnie okienko i filozofia transferowa z dupy, jak przez ostatnie 3 lata.
Wracając jednak do tematu, trener jest również od zarządzania emocjami. I Sobolewski musi to robić. Zmiana obrazu gry jest konsekwencją, ale i wartością dodaną, bo pokazuje kto nadaje się, a kto nie, do drużyny, bez niedomówień, kwasów, psucia atmosfery.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 12:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież wszyscy wiedzą że bez dobrych piłkarzy nie można grać skutecznie nawet w IV lidze.
Truizm.
Natomiast twierdzenie że sami piłkarze nawet najlepsi, bez trenera, bez ustawienia, bez przyjętych założeń taktycznych, zdominują tak całkiem niezłą drużynę jak Stał jest mrzonką, fantazją i oznaką oderwania od rzeczywistości.
Sobol może nie jest geniuszem trenerki, ale swoją pracę wykonuje fachowo.
Drużyna po zmianach w drugiej połowie oddała inicjatywę. Rozumiem że to może się nie podobać czy budzić zastrzeżenia, ale Sobol broni się wynikami i tym że drużyna mu ufa.
Problemem nie jest to że gramy gorzej - bo to oczywiste po takich zmianach - tylko że przestajemy grać w ogóle i stwarzać jakiekolwiek zagrożenie. Chyba że Fernandez coś wyczaruje.

Wczoraj Sosnowiec grał znacznie lepiej piłką niż my w drugiej połowie. Czy miał o wiele lepszych piłkarzy niż my? Może jednak Sobolewski powinie przestawić piłkarzy po zmianach, a nie wpuścić i "mata, grajta!". Najważniejszy przykład to Żyro na skrzydle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2023, 13:06
Powtórzę: Moim zdaniem Sobolewski nie jest lepszym trenerem od Brzęczka i powinien po obecnym sezonie zostać zatrudniony wartościowszym fachowcem, który dalej będzie rozwijać obecny zespół.

W Polsce nie widzę obecnie odpowiedniego kandydata w zasięgu możliwości Wisły. Widzę za to inną alternatywę: w oparciu o doskonałe rozeznanie Kiko na rynku hiszpańskim,sprowadzenie stamtąd trenera, który ma jakieś osiągnięcia nawet tylko w pierwszej czy drugiej lidze hiszpańskiej. Jestem głęboko przekonany, że i tak będzie przerastał on o głowę wszystkich szkoleniowców z naszego rynku, po których moglibyśmy sięgnąć, nie mówiąc o Sobolewskim.

Ruch ten ma uzasadnienie również dlatego, jeśli nadal będziemy sprowadzać zawodników z półwyspu iberyjskiego. Więcej, jest on logicznym uzupełnieniem tej drogi budowania drużyny. Kolejni Hiszpanie w połączeniu z trenerem stamtąd, pozwolą dalej klubowi się rozwijać i eliminować z kadry tak marnych zawodników jak nasi "młodzi zdolni".

Liczę, że Królewski wykaże się odwagą i skoro powiedzieliśmy już tutaj A, latem powiemy i B.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2023, 13:13

Przypomne że to nie Ciebie pytałem, więc po co wchodzisz między wódkę a zakąskę? Trochę mniej megalomanii, tym bardziej że sam przyznaje aż że dyskusja ze mną nie ma sensu. Pozdrawiam

@AS82 thx za opinie, dla mnie zmiany były wymuszone + sciągnięcie Dudy który lubi łapać kartki i groziło mu już wykluczenie z Ruchem.

Wyszło słabo, ale dogranie tego meczu było formalnością. IMO.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.04.2023 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.04.2023, 21:02
Jestem ostrożniejszy w ocenach. Oglądanie w akcji Wachowiaka, Starzyńskiego, Szywacza sprawiło że nie szafuję tak zdaniem "gorszy nie będzie". Bo na przykład Żyro byl gorszy. Młyński nie wypracował Stali setki i biegał, czasem nawet z sensem.
A co Ty chcesz od Szywacza załatw mu 60 min z Hiszpanami na boisku i wtedy porozmawiamy ,jedyny mecz jaki zagrał w dluższym wymiarze za Sobola to ten z Puszczą i tam dał radę
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.04.2023, 22:53
Dyskusja o Sobolewskim jest trochę bezprzedmiotowa. Niezależnie od tego, co kto o nim myśli, Sobol będzie pracował w Wiśle aż do pierwszego poważnego potknięcia. Nikt nie zwolni go, przed końcem rundy, ani po sezonie, jeśli awansujemy. A potem? Pozbędą się go po jakiejś nieudanej serii, jak to bywa z trenerami. I być może zatrudnią wymarzonego treneiro z innej galaktyki. Teraz na spekulacje tego typu nie warto marnować energii.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.04.2023, 01:04
tedyy napisał(a):Wyświetl post
A co Ty chcesz od Szywacza załatw mu 60 min z Hiszpanami na boisku i wtedy porozmawiamy ,jedyny mecz jaki zagrał w dluższym wymiarze za Sobola to ten z Puszczą i tam dał radę
Ja akurat zapamiętałem że grał do dupy. Fakt że nigdy już tyle nie pograł wskazuje że raczej nikogo ze sztabu swoją grą wtedy nie przekonał.
Jeżeli dobrze pamiętam to chłopakowi udało się podjąć wszystkie możliwe złe decyzje w jednym meczu.
Być może Hiszpanie daliby radę ciągnąć go za uszy, ostatnio wygrali mecz w 45 minut i to bardzo przekonująco, ale co to mówi o Szywaczu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.04.2023 o godz. 01:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.04.2023, 08:59
Tak a propos plucia się o to, że na boisku zostali Junca i Fernandez - też w trakcie meczu nie rozumiałem dlaczego.

A potem wyobraziłem sobie co by się stało, gdyby faktycznie poszło coś nie tak, a na boisku walkę na serio o wynik musieliby podjąć Duda, Tachi, Żyro, Colley, Benito/Szot i Młyński...

A tak na serio, to trochę demonizujecie zagrożenie, jakie w drugiej połowie stwarzała Stal grając przeciwko naszym piłkarzom będącym już w trybie podwórkowym łamanym przez eco. Jedyne realne zagrożenie utratą bramki stwarzaliśmy sobie w tym czasie sami (karny z przypadku i sabotaż Żyro połączony z brakiem reakcji Tachiego), podczas gdy my mieliśmy o wiele lepsze okazje do podwyższenia wyniku - między innymi dzięki temu, że na boisku zostali Fernandez i Rodado. Przy czym jeden i drugi mają parcie na zdobywanie bramek i pewnie sami chcieli zostać na boisku. A Junca nie za bardzo ma zmiennika, po wprowadzeniu którego na tamtej stronie nie zrobiłby się lej, zwłaszcza po wymianie skrzydeł. A jednocześnie ani na chwilę nie widać było tam zagrożenia, żeby którykolwiek z zagrożonych wykluczeniem chociaż otarł się o żółtko - grali bardzo odpowiedzialnie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.04.2023, 09:50
Markus napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę: Moim zdaniem Sobolewski nie jest lepszym trenerem od Brzęczka i powinien po obecnym sezonie zostać zatrudniony wartościowszym fachowcem, który dalej będzie rozwijać obecny zespół.

W Polsce nie widzę obecnie odpowiedniego kandydata w zasięgu możliwości Wisły. ....
A teraz napisz dlaczego nie wyszło z Gulą, a wyjdzie z "trenerem z Hiszpanii".
Bo mam wrażenie, że niektórym tu mocno wali na dekiel.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.04.2023, 10:07
A teraz napisz dlaczego nie wyszło z Gulą, a wyjdzie z "trenerem z Hiszpanii".
Bo mam wrażenie, że niektórym tu mocno wali na dekiel.
W świetle tego co już wiemy o chęci zatrudnienia Brzęczka i momencie w którym chciano to zrobić na sytuacje z Gulą należy patrzeć z innej perspektywy.Ja przynajmniej obecni inaczej patrze na to co się z Gulą odjebało
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów