|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Najpierw trzeba awansować, później utrzymać kluczowych graczy, a później można sobie gdybać
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale trzeba tez zrobic przesiew,bo jak dzis widze jak wchodzi na murawe Młynski czy Zyro to zaczynam drżeć o wynik.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dzisiaj Żyro praktycznie sprezentował Stali drugą bramkę. Nie skorzystali - nasz fart.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
o to to,chodzi mi o namierzenie tego parodysty ktory prawie dał by bramke na 3;2 Stali,ktora grała w 10. a ze mozna sie bylo domyslac ze byl to ktorys z duetu Młynski-Zyro,nic tylko szybko pozbyc sie ich obydwóch. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
James i Junca to są piłkarze na Ekstraklasę. Trzeba powoli myśleć aby zostali na dłużej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A to co Wy myśliscie, że tutaj nie trzeba około 7-10 chłopa na podobnym poziomie co podstawowa 11?
Jeśli awansujemy to tę kadrę szybko ekstraklasa zweryfikuje. Nie mamy praktycznie wcale ławki rezerwowych. W ekstraklasie mecze są też w środku tygodnia, dojdzie może też więcej faz PP dla nas. Poziom będzie wyższy, tempo szybsze, będzie zapewne więcej kontuzji. Jeśli chcemy się po ewentualnym awansie utrzymać to trzeba kilku kolejnych graczy na poziomie pierwszej 11 dobrać do tego składu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na dodatek Fernandez i Igbekeme to niewiadome jeśli chodzi o dalsze pozostanie w klubie. Chyba każdy się zgodzić, że to kluczowi zawodnicy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trzeba wypieprzyć leserów i zadbać o atmosferę pracy w klubie. Nauczyć się grać może każdy jeżeli tylko chce i ma od kogo.
Starzyński, Szywacz, Talar, Plewka mogą być coraz lepsi, a nie coraz gorsi jak to było za rządów Truskolaskich. I nie gloryfikujcie tak tej Ekstraklasy kolejny raz przypominam, niemiecki szaleniec wygrywał w Poznaniu i remisował w Warszawie. Gruszkowskim, Starzyńskim, Plewką, Mawutorem i Medwydem. Klucz to głowa i zapieprzanie ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jak ich wypieprzysz skoro mają kontrakty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kontrakt zawsze można rozwiązać, jeśli jeden ananas z drugim nie są na tyle głupi, żeby zrozumieć, że siedzenie przez następny rok/dwa na trybunach sportowo ich pogrzebie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jakby to było takie proste to w tym momencie nie byłoby 34 zawodników na kontrakcie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tutaj pole do popisu dla pionu sportowego. Zdaję sobie sprawę, że rozwiązanie kontraktu np. z takim Colleyem będzie trudne, bo takiego kontraktu gdzie indziej prędko nie dostanie, a kontraktu ma u nas jeszcze 2 lata.
Z drugiej strony rozwiązanie kontraktu z załóżmy takim Gruszkowskim, którego ekstraklasowe perspektywy będą się kończyć na trybunach, może być dużo łatwiejsze. W jego wieku potrzebna jest regularna gra, jeśli w ogóle marzy o wykonywaniu tego zawodu do powiedzmy 35-tego roku życia. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Terminarze mogą się też różnić w zależności kiedy rundę się zaczyna i kończy w ekstraklasie i 1 lidze ale w tym sezonie widzę, że t się pokrywa plus minus i i tak grają co tydzien w obu ligach bo no 1 liga ruszyła później na wiosnę ale za to zagra dłużej więc t się wyrówna wszystko ![]() Mój błąd. Tak czy inaczej, na pewno brak ławki w ekstraklasie nie przejdzie. Już raz nam to los udowodnił. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje jaka jest realna szansa żeby Igbekeme został u nas?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ogólnie, i to smutne, drugorzędni Hiszpanie na etapie 18-19 lat mają solidne podstawy, podczas gdy nasze talenty muszą uczyć się tychże podstaw podczas seniorskich karier latami. Z różnym skutkiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z tego, co zrozumiałem, to NIE MA OPCJI wykupu. Nartomiast JEST OPCJA PRZEDŁUŻENIA wypożyczenia w przypadku awansu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Uczyć? A gdzie oni się tego uczą? Przecież ta cała nasza młodzież to w najlepszym przypadku stoi w miejscu, w najgorszym cofa się. To wygląda tak, że chłopami nikt się nie interesuje, nie opiekuje, nikt ich nie rozwija, pałętają się gdzie w pierwszym składzie albo obok pierwszego składu, mając miano młodego talentu z potencjałem, mija ileś lat i taki chłopak staje się zwykłym odrzutem. Przecież gdyby zrobić tak, że ich się szkoli niczym juniorów, rozwija piłkarsko, coś tam nawet się daje im minut w pierwszym składzie, to oni jako ten utalentowany narybek (czyli już ktoś konkretny, a nie dzieciaki z liceum, którzy mają jeszcze tysiąc pytań co do przyszłości, siebie, czy się uda zostać piłkarzem zawodowym, czy się załapie do jakiegoś klubu z ekstraklasy), chyba by przez kilka lat coś z nich było? Ja to nie rozumiem tego jak można pracować kilka lat, grać i nic się nie rozwijać. Dziwne to jest. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faken... Wiadomo że lepszy rydz niż nic. Może jak wejdzie inwestor to pojawią się jakieś nowa opcje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie jest smutne tylko logiczne. Samo się nie zmieni na lepsze. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja bym się nie przywiązywał do nazwisk, nawet takich jak Igbekeme.
Bardziej bym się martwił, żeby Kiko został jako dyrektor sportowy. Wtedy, nawet jak Igbekeme odejdzie, Kiko wyczaruje na jego miejsce kogoś, co najmniej równie dobrego. To samo z innymi pozycjami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drugiego Igbekeme będzie trudno trafić nawet Kiko. Ale tak jak pisałem przed tym okienkiem - jak nie on to kto?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Giorgi Citaiszwili ;>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Citaiszwili w Lechu nie gra . 11 meczów zaledwie i 1 bramka. fajnie mimo to jakby wrócił i na prawej mielibyśmy Jego i Mikiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Drugiego Carlitosa nie ściągnie (patrz Ivi Lopez) Itd itd Jako że Kiko już nasciagal z 15 zawodników z Hiszpanii i tylko dwóch nie wypaliło (Perez i Benito) to jestem jakoś spokojny że kogoś jeszcze wytrzaznie z kapelusza. Bardziej nie jestem spokojny czy u nas zostanie po ewentualnym odejściu JK. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czy Benito nie wypalił? raz, że gra ogony, dwa, że nie gra z Fernandezem Mulą i Mikim. Tak naprawdę nie pokazał na co Go stać. do Pereza dodałbym Ze Manuela- też był od Kiko.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|