The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2023, 12:35
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Jak już dojdzie do przejęcia udziałów to sobie można te wyższe wymagania w ramkę oprawić.

Mi ta cała sprawa śmierdzi i tyle. Jak wspominałem, mi się widzi, że Jaro chce sprzedać Wisłę bo nie ma kasy żeby do klubu dokładać, a tego inwestora to za parę lat będziemy pewnie przeklinać.
Tym tropem myślenia to ZAWSZE przy sprzedaży/przejmowaniu klubu może się coś wywalić. Nie ważne czy podmiot jest polski czy zagraniczny, czy to milionerzy czy golodupce.

Allianz w Górniku, Solorz w Ślasku, nawet ITI w Legii zostawiło gówno a nie sukcesy. I nie ważne są ani okoliczności przejęcia, ani portfel inwestora.

Mnie w tej całej sytuacji uspokaja, że inwestor chce ciągle JK na stanowisku i chce aby to on firmował ten projekt. To może sugerować, że ma pieniądze, ale nie ma ciśnienia aby wprowadzać od razu swoich ludzi w struktury. Bardzo możliwe że jeśli to twor zagraniczny to nie mają nawet polskich przedstawicieli którzy by mogli z miejsca wejść na stanowiska. Pewnie takowe wyjdą już chwilę po przejęciu . Kolejnym pocieszającym faktem jest że że skalą znajomości/reaserchu który może zrobić JK to ktoś naprawdę byłaby sztuka go oszukać
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.04.2023, 15:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
.

Mnie w tej całej sytuacji uspokaja, że inwestor chce ciągle JK na stanowisku i chce aby to on firmował ten projekt. To może sugerować, że ma pieniądze, ale nie ma ciśnienia aby wprowadzać od razu swoich ludzi w struktury. Bardzo możliwe że jeśli to twor zagraniczny to nie mają nawet polskich przedstawicieli którzy by mogli z miejsca wejść na stanowiska. Pewnie takowe wyjdą już chwilę po przejęciu . Kolejnym pocieszającym faktem jest że że skalą znajomości/reaserchu który może zrobić JK to ktoś naprawdę byłaby sztuka go oszukać
Gdzie i od kogo takie słowa padły?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.04.2023, 15:15
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.04.2023, 15:23
Jarek to podróżnik w czasie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2023, 22:54
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Gdzie i od kogo takie słowa padły?
JK dla Krakowskiej:

Pan podjął już decyzję dotyczącą swojej osoby w tym projekcie?

- Do końca czerwca raczej na sto procent nic się nie zmieni jeśli chodzi o mnie i moją rolę w klubie. A dalej to musimy już podjąć decyzję z partnerem jak to ma wyglądać. Na razie wizja, która jest budowana, jest wizją opartą na tym, że mam zostać w klubie w roli prezesa. Dla mnie byłoby to jednak wyzwanie, dlatego wciąż muszę sobie to wszystko dokładnie przemyśleć.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.04.2023, 09:14
rozumiem że odrzucamy opcję że to Jaro chce zostac na stolcu , bo wierzymy wywiadom ?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 10.04.2023, 16:50
Ktoś tu pisał o sponsoringu, ale to raczej nie taki podmiot, który przez koszulki będzie budował swój brand. Dużo włożą, aby w pewnym horyzoncie czasowym np. 5-6 lat zbudować mocny klub i cyklicznie wyciągać lub zmonetyzować np. sprzedażą do innego podmiotu.Stąd musisz mieć precyzyjne zapisy w umowie, o których mówił JK w wywiadzie, aby inwestycja szła zgodnie z planem. Standard na świecie jeśli chodzi o sprzedaż/pozyskiwanie największych klubów czy inwestycji w całe ligi. Siłą rzeczy w tym formacie muszą mieć pakiet kontrolny. Jak wszystko wypali to dla mnie świetna wiadomość i piękny okres dla Wisły

A ryzyko? Zawsze jest ryzyko, w każdej dziedzinie życia jak zaczynasz coś nowego. Trzeba je minimalizować i tyle, ale ono nigdy nie zniknie. Tym sposobem to zawsze i wszędzie człowiek stałby w miejscu.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 10.04.2023, 21:59
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że odrzucamy opcję że to Jaro chce zostac na stolcu , bo wierzymy wywiadom ?
Wręcz przeciwnie. Są tacy, którzy odnoszą dokładnie odwrotne wrażenie i chyba nie chodzi wyłącznie o stołek (dzięki świętom znów nadrobiłem zaległości i chyba jestem na bieżąco). Ale zgodnie z prośbą jednego z użytkowników nie będę rozwijał, bo chyba teraz trzeba cieszyć się sportową chwilą (Puszcza to tylko drobne potknięcie mam nadzieję) i trzymać kciuki, aby sprawa z inwestorem znalazła szczęśliwy finał.

A najważniejszy wg mnie fragment tego wywiadu z prezesem w Krakowskiej to ta wypowiedź:

„Muszę jednak koniecznie dodać w całej tej sprawie, że mnie absolutnie nie interesuje rola prezesa zatrudnionego w Wiśle Kraków, bo nie mam zamiaru pobierać ani złotówki wynagrodzenia z tego klubu. Jeśli zatem będzie możliwość, żebym posiadał jakieś akcje Wisły Kraków, to będzie większa szansa na to, żebym tym prezesem pozostał. Jeśli takich akcji nie będę miał, to i szanse na moje pozostanie w klubie będą mniejsze. Mam jeszcze wiele pomysłów, jeszcze mogę wiele dobrego dla Wisły zrobić, ale nie chcę pracować na kontrakcie menedżerskim, chcę być częścią tego klubu. Bo inaczej opiekujemy się tym, czego przynajmniej w części jesteśmy właścicielami, niż wtedy gdy jesteśmy tylko najemnikami.”
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2023, 22:27
Oczywiście że JK głośno mówi że dalsze prezesowania nie było w jego dalekosiężnych planach, ale patrząc na dynamikę zdarzeń w jego życiu i przypominając sobie jak w tydzień z opcji "oddaje wszystkie swoje udziały" płynnie przeszedł do " biorę pakiet większościowy", to można się spodziewać że i tym razem ambicja weźmie górę ponad rosądkowi.

Gdyby JK miał odejśc od nas w czerwcu to wszystkie te słowa o "płynnej ewolucji, nie rewolucji" będzie można wlozyc między bajki. Kiko wspominał że pozostanie w klubie jeśli będzie dalej w nim JK. To raz.

Dwa to dyrektor sportowy na pewno chciałby się czymś wykazać.

No i trzy, niczego tak Wiśle nie potrzeba jak stabilnosci we władzach, dziale sportowym i strukturze kadrowej.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.04.2023, 10:08
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że będzie konieczny dodatkowy czas, żeby wypracować ostateczne porozumienie w sprawie nowego inwestor. Jeśli ktoś spodziewał się informacji o przejęciu Wisły już w ten weekend czy na początku kolejnego tygodnia, to będzie musiał uzbroić się jeszcze w cierpliwość. Oprócz codziennej pracy między zespołami inwestycyjnymi, do spotkania Królewskiego z nowymi inwestorami rzeczywiście doszło w tygodniu w Warszawie, jeszcze przed meczem Wisły ze Stalą Rzeszów. To było długie spotkanie, ale wniosek z niego płynie taki, że strony potrzebują jeszcze trochę czasu na doprecyzowanie pewnych kwestii. Wiele wskazuje na to, że negocjacje mogą potrwać nawet do końca kwietnia. Jarosław Królewski powiedział niedawno, gdy odpowiadał online na pytania kibiców, że sprawa jest na finiszu zaznaczając również, że postawiłby pieniądze, że transakcja zamknie się w kwietniu.
- Bartosz Karcz | www.instagram.com/wislakrakowsa
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.04.2023 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 15.04.2023, 10:28
na moje oko , są ogromne szanse na to że ta sprawa się może wysypać , stąd ta cała tajemniczość etc
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.04.2023, 10:33
W Polsce Top 3 kibicowsko-marketingowy to Legia-Lech-Wisła, więc jeśli ktoś rzeczywiście chce wejść w ten rynek, to Wisła jest jedyną szansą wejścia (w miarę tanio) w projekt, który ma szansę na długoterminowe spinanie się pod kątem finansowym.
Ja jestem dobrej myśli co do inwestora, dodatkowy czas na dogadanie się nie ma większego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 15.04.2023 o godz. 10:45.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 11:57
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że będzie konieczny dodatkowy czas, żeby wypracować ostateczne porozumienie w sprawie nowego inwestor. Jeśli ktoś spodziewał się informacji o przejęciu Wisły już w ten weekend czy na początku kolejnego tygodnia, to będzie musiał uzbroić się jeszcze w cierpliwość. Oprócz codziennej pracy między zespołami inwestycyjnymi, do spotkania Królewskiego z nowymi inwestorami rzeczywiście doszło w tygodniu w Warszawie, jeszcze przed meczem Wisły ze Stalą Rzeszów. To było długie spotkanie, ale wniosek z niego płynie taki, że strony potrzebują jeszcze trochę czasu na doprecyzowanie pewnych kwestii. Wiele wskazuje na to, że negocjacje mogą potrwać nawet do końca kwietnia. Jarosław Królewski powiedział niedawno, gdy odpowiadał online na pytania kibiców, że sprawa jest na finiszu zaznaczając również, że postawiłby pieniądze, że transakcja zamknie się w kwietniu.
Zauważyłem, że teraz wiele artykułów to takie wymyślanie z dupy stwierdzeń, widać w nich tylko domysły i taka podstawowa logika powtarzana po kilka razy w zdaniu.

W tym fragmencie można się jedynie dowiedzieć, że Jaro miał jakieś spotkanie z inwestorami w Wawie.
I teraz tak, skąd ktoś wie, że to było długie spotkanie? Tu podejrzewam, że nawet mogą nie mieć pojęcia ile trwało ale napisanie, że było długie raczej jest trafne, poza tym ile trwa długie a ile krótkie spotkanie?
No poza tym to skoro miało już być info, a nie ma to wiele wskazuje na to, że się uda ale później, a skoro Jaro mówił, że postawiłby pieniądze na to, że się uda to pewnie się uda i pewnie skoro nie dzisiaj, to do końca kwietnia się temat wyjasni bla bla bla.

I ze stwierdzenia, info o przejęciu jak nie było tak nie ma, Jaro miał spotkanie w Wawie z inwestorem, robi się dłuższy wpis czy jakiś tam cały artykuł o niczym.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 15.04.2023, 12:26
no i dlatego pisze właśnie że raczej temat sie juz wywalił , jesli wogle był faktycznie (namacalny)
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 15.04.2023, 12:51
Temat miał być zamknięty do końca miesiąca i tak będzie, reszta to farmazony pismaków.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.04.2023, 12:53
Nic się nie "wywaliło".
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2023, 13:08
Wysypie sie to sie wysypie, nie wysypie to super - najważniejsze awansować.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2023, 13:28
Najlepiej nie czytać takich wypocin, napędzacie im tylko kliki a to taki "lazy content". Jak będą w stanie wyrobić normę takim gównem to takie gówno będziecie dostawać.
Jak się dogadają - będzie konferencja.
Jak nie - nie będzie konferencji.
Tak czy siak się dowiecie.
Niczegi was nie nauczył Miga w sprawie Vanny Ly?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.04.2023, 15:10
Ale to jest Karcz, a nie Białoński. I Karcz jako pierwszy napisał o potencjalnym inwestorze. A potem potwierdził to oficjalnie Królewski. To jeden z najkonkretniejszych dziennikarzy, którego się bardzo dobrze czyta. Kibic Wisły. Blisko związany z tym klubem (kto poza Karczem napisał, że Królewski miał spotkanie w Warszawie z inwestorem? Także trzeba się cieszyć, że mamy takiego dziennikarza przy Wiśle, który ujawnia wiele ciekawych rzeczy).

I nie napisał, że coś się wywaliło, tylko, że trzeba jeszcze zaczekać (pół Twittera zaczęła wypytywać jak wygląda sprawa z inwestorem i Karcz chciał uspokoić sytuację). A czy to będzie Vanna Ly, to przecież nie jest zależne od Karcza, tylko od Królewskiego, który temat dopina. A Karcz jako dziennikarz bardzo blisko związany z Wisłą poinformował, że jest inwestor na horyzoncie. Tyle. Taka rola dziennikarza.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.04.2023 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2023, 15:36
Jak pisalem, ze termin wskazany w wywiadzie nie jest realny i predzej po 20 cos bedzie wiadomo, to niektorzy twierdzili, ze nie mam dobrych info

A co do dealu.. ciezko sie dopina umowy, w ktorych trzeba wracac do rzeczy juz wczesniej ustalonych...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.04.2023, 15:53
Przeczytaj mój wpis jeszcze raz, potem drugi, może jednak wpadnie Ci w oko fragment "poza tematami ogólnymi". Ja już naprawdę kończę z Tobą jakąkolwiek konwersację, szkoda czasu.

Ps. odnosiłeś się do mojej wypowiedzi, więc głos zabrałem. A teraz możesz już bawić się w forumowego zbymaka, jak masz taką potrzebę
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.04.2023 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2023, 16:10
Ja z toba nie dyskutuje, to po co zabierasz glos ? pisalem, nie musisz obciazac innych (calego forum) swoimi problemami
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.04.2023, 16:15
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest Karcz, a nie Białoński. I Karcz jako pierwszy napisał o potencjalnym inwestorze. A potem potwierdził to oficjalnie Królewski. To jeden z najkonkretniejszych dziennikarzy, którego się bardzo dobrze czyta. Kibic Wisły. Blisko związany z tym klubem (kto poza Karczem napisał, że Królewski miał spotkanie w Warszawie z inwestorem? Także trzeba się cieszyć, że mamy takiego dziennikarza przy Wiśle, który ujawnia wiele ciekawych rzeczy).

I nie napisał, że coś się wywaliło, tylko, że trzeba jeszcze zaczekać (pół Twittera zaczęła wypytywać jak wygląda sprawa z inwestorem i Karcz chciał uspokoić sytuację). A czy to będzie Vanna Ly, to przecież nie jest zależne od Karcza, tylko od Królewskiego, który temat dopina. A Karcz jako dziennikarz bardzo blisko związany z Wisłą poinformował, że jest inwestor na horyzoncie. Tyle. Taka rola dziennikarza.
Weź pod uwagę, że kolega to raczej głównie Białońskiego czyta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2023, 16:16
JK wspominał jeszcze kilka dni temu że będą dziwne wycieki, wszystkie ku jego uciesze. Natomiast teraz ma zacząć przedstawiać plan z głównymi sponsorami co wg mnie poskutkuje tym że już w tym tygodniu padnie nazwa inwestora do szerszego grona.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 17:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
JK wspominał jeszcze kilka dni temu że będą dziwne wycieki, wszystkie ku jego uciesze. Natomiast teraz ma zacząć przedstawiać plan z głównymi sponsorami co wg mnie poskutkuje tym że już w tym tygodniu padnie nazwa inwestora do szerszego grona.
Dziwne wycieki to są non stop, zwłaszcza jak trzeba wierszówkę wyrobić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.04.2023, 18:53
Te dziwne wycieki to raczej ciekną z głów pseudodziennikarzy, którzy muszą w miesiącu puścić konkretną liczbę clickbaitów, bo z wyświetleń tych głupot jest kasa.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 18:58
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Te dziwne wycieki to raczej ciekną z głów pseudodziennikarzy, którzy muszą w miesiącu puścić konkretną liczbę clickbaitów, bo z wyświetleń tych głupot jest kasa.
O tym cały czas piszę
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2023, 23:04
Mamy z tego pożywkę, ale chyba nie mozemy narzekać? Wisła w 1 lidze medialnie jest w top 4 w tym kraju. To naprawdę nie jest zasługą tylko marki, ale też wyrazistych postaci. Najgorsze co mogłoby nas stać to całkowite zobojętnienie przez kibiców i media.

O ironio było tego blisko, wyobrażam sobie scenariusz w którym notujemy taka rundę jak na jesień 2022 i toczymy się drogą ŁKSu czy Arki (jeśli chodzi o upadek marki).
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 15.04.2023, 23:07
@serek,

Owszem, ja też wiem, że nic się nie wywaliło. Natomiast zastanawia mnie jedynie, że na spotkaniu online było, że "na 99% dopniemy deal i postawię na to pieniądze", a dziś, że "muszę podjąć decyzję, zobaczymy jaka ona będzie". Trochę gra pod negocjacje ostatnich szczegółów? Nieprzewidziane komplikacje? A może nic się nie zmieniło i tu nie ma sprzeczności, bo decyzja będzie na tak tylko Jaro chce przedstawić plan partnerom biznesowym w pierwszej kolejności.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 15.04.2023 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2023, 23:21
Odpowiedź jest prosta:

1. Im bliżej dnia podpisania umów stres u JK jest co raz większy. (Co widać). Tak jak napisał, Wisła dla niego jest zbyt ważna by podchodzić do tego bez jakichkolwiek wątpliwości.

Jednocześnie daje do zrozumienia że naprawdę pozostały już formalności.

2. Z każdym kolejnym wpisem stara się podkreślić jak bardzo jest tym wszystkim obciazony i ile go to kosztuje nerwów - wg mnie to jest budowanie sobie alibi na opuszczenie Wisły. Jak nie przed kibicami to przed samym sobą.

3. Firma z którą rozmawia to jest na tyle konkretny gracz, że JK czuje się przy nim jak płotka i stąd drżenie by nazwa podmiotu nie wyszła w mediach przed finalizacja. Muszą być to grube kary umowne. Obstawiam że inwestor nawet zagroził zerwaniem rozmów jeśli ich nazwa wypełynie w mediach. JK tego się wyraźnie obawia.

Tyle moich refleksji.

Jak to wszystko wypali to bez względu na końcowy scenariusz będą należały się przed JK ukłony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów