The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2023, 17:31
Puszcza, 3 strzały, 3 celne, 2 bramki XD
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.04.2023, 17:31
W którymś temacie ktoś zapytał czy z takim składem mielibyśmy szanse w extraklasie- dzisiejsza pierwsza połowa meczu pokazał, że spadlibyśmy z hukiem, zdobywając mniej punktów niż Miedź w tym roku. Ani James ani Fernandez nie biorą gry na siebie a granie wrzutki na dryblasów Puszczy , kończy się niczym. Zero pomysłu zero chęci do zmiany stylu gry. Oby druga połowa była lepsza.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.04.2023, 17:33
3 miejsce też nie jest źle - wszystko byle by nie grać na tym kartoflisku w barażach. Umówmy się, szansę na awans bezpośredni pogrzebaliśmy w zeszłej rundzie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2023, 17:33
Przecież qrwa karny anulowany powinien być. Siedzi ślepak Myć na varze a drugi ślepak Lasyk po boisku biega. komedia

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2023, 17:40
Z jednej strony boisk jest takie samo dla wszystkich, z drugiej oni na tym boisku się uczą grać co drugą kolejkę, z trzeciej strony, nie wiem po co te podgrzewane murawy odwoływanie meczów bo ulewa przechodzi czy grad, śnieg itd aa tu dopuszczone granie na błocie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.04.2023, 17:41
Dobrze, ze nie ogladalem pierwszej polowy, czytajac co piszecie.
Na druga siadam w fotel i licze, ze zobacze Wisle z ostanich meczow, czyli come back w postaci 3 bramek
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2023, 18:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony boisk jest takie samo dla wszystkich, z drugiej oni na tym boisku się uczą grać co drugą kolejkę, z trzeciej strony, nie wiem po co te podgrzewane murawy odwoływanie meczów bo ulewa przechodzi czy grad, śnieg itd aa tu dopuszczone granie na błocie.
to jest właśnie polska piłka. pzpn chwali się sponsorami, wsparciem, marketingiem , ligami zawodowymi , a dopuszcza dramatyczne boisko u czołowej ekipy 1 ligi. to są qrwa jaja

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.04.2023, 18:35
Zasrane drwale z puszczy żeby was żubr wyruchał na tym pastwisku

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.04.2023, 18:37
I zesrało się wiślackie galacticos.

Nasza gra obronną to jest jakaś totalna kompromitacja.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.04.2023, 18:41
No cóż, koniec serii, mecz przegrała drużyna lepiej grająca w piłkę, wygrała ekipa zdyscyplinowana i skupiona na swojej taktyce, która grała pod swoje atuty, czyli stały fragment gry i boisko nie nadające się do gry technicznej.

Mam nadzieję, że kiedyś nastanie taki dzień, że boiska takie jak to w Niepołomicach, czy słynny zielony dywan w Gliwicach, będą premiowane walkowerami za stan techniczny. To jest jawne nabijanie się z regulaminu, na zasadzie "mamy kartoflisko i co nam zrobicie".

Szkoda, ale nic straconego, gramy dalej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 18:42
Nie wiem kto dopuszcza takie boiska.
Sobolewski kompromitujące zmiany - co wnieśli Młyński i Duda? Po co ich było wpuszczać na boisko?

Wiadomo bylo że ten mecz będzie ciężki nie piłkarsko, tylko z uwagi na patologiczne warunki gry.

Do zapomnienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 08.04.2023, 18:42
Gra w obronie to jedno, ale co oni niby robili w ataku? 100 wrzutek prosto do obrońców puszczy albo bramkarza? Ja rozumiem, że boisko wyglądało jak gówno, że sędzia nie ogarniał, ale to co zagrali dziś to dramat.

Będzie walka do ostatniej rundy. Jak będą baraże, to trzeba zrobić wszystko, żeby dwa mecze grać u siebie.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.04.2023, 18:44
Jak to było wolfy? Tachi gra w 1 składzie, bo główki wygrywa?

No to dziś nawygrywał.

Przy pierwszej bramce Moltenis był spóźniony, ale delikatnie go rozgrzeszam, bo chłop miał dwóch gości do pilnowania sam, a 3 metry dalej Tachi krył sobie powietrze....

Druga bramka Tachi główkował w tył głowy przeciwnika....

No ja jebie, zajebiście się ustawia do główek i gra głową nie ma co....

Parę niezłych przerzutów na mecz nie zmienią tego jakie Tachi stwarza zagrożenie pod własną bramką.

Karny po tej główce - z tego ujęcia, co ta pała Myć z varu pokazał głównemu (widać było na powtórkach) to nie była jakaś kontrowersja. Dopiero jakby główny zobaczył ujęcie od tyłu i tam to już tak groźnie nie wyglądało to pewnie by puścił grę. Niestety dostał tylko to ujęcie, gdzie ten wyskok wyglądał agresywniej niż był w rzeczywistości. Jednak to niczego nie zmienia, Tachi był źle ustawiony i spóźniony, w dodatku dał pretekst do użycia varu.

Generalnie jak Tachi wyjdzie w środku pomocy w następnym meczu to uznam, że Sobol jest ślepy, bo gość jest po prostu słaby.

Niestety się nie myliłem biorąc 4 punkty w 2 meczach w ciemno. Szkoda, bo naprawdę liczyłem, że się pomylę.

No, ale cóż. Nie można wszystkiego wygrywać, a styl gry Puszczy ewidentnie nam nie leży. Każda seria się kiedyś kończy. Nie do końca jestem zdziwiony, że na tym wąskim bagnie właśnie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.04.2023 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 18:46
Akurat tutaj to nie leżało nam boisko.

Tachi zagrał słaby mecz, Duda niby lepiej? Faktycznie, długo czekałeś
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.04.2023, 18:47
1. Puszcza nam wybiła grę w piłkę z głowy ,wpuszczając 8 drwali , od których nasi gracze się odbijali
2. Sobolewski to parodysta , wpuścił Dudę ( obniżając i tak niski skład) po to ,żeby Duda robił kółeczka na środku boiska i co chwile tracił piłkę.Dopiero się coś ruszyło jak wpuścił drugiego napastnika, ale to mówiąc delikatnie ,trochę za późno.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 08.04.2023, 18:48
Koszmar ciagle przegrywać z Niepołomicami,

co za wstyd
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.04.2023, 18:49
wolfy napisał(a):
Akurat tutaj to nie leżało nam boisko.

Tachi zagrał słaby mecz, Duda niby lepiej? Faktycznie, długo czekałeś

No tak, zajebał chłop dwie bramki, ale Duda zagrał gorzej... to ile było 1:5 ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 18:50
Dla tych wsioków to największy sukces w karierze
Do przewidzenia że na takim żenującym kartoflisku nasze atuty zostaną zniwelowane.
Serio nie wiem po co Sobolewski wpuszcza Dudę i Młyńskiego. Zero pomocy w ataku i w obronie. Ondrasek i Żyro z uwagi na warunki fizyczne OK, ale za późno. Sobolewski nie pomaga zespołowi zmianami.

Wynik taki jakiego się obawiałem, niestety.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2023 o godz. 18:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.04.2023, 18:53
Jestem tak w....iony po tym meczu, ale nie na naszych piłkarzy. Na tą wieś, że grali na czas juz od 45 minuty, w dodatku nawet nie kryją się z tym, że nie przygotowują tego kartofliska do gry.
Każdy kto tam przyjechał grać w piłkę miał problemy. Łks, Podbeskidzie (remis uratowany w 89 z karnego), Arka, nieciecza.
Przecież te patałachy jakby grali na ładnej murawie to byliby tam gdzie jest ich miejsce patrząc na sposób gry czyli walka o utrzymanie.
Jestem spokojny o nich jesli na nich trafimy w barazach o ile zagramy u siebie. Jesli u nich to ja pierd... bedzie gorzej.
Sandecja tez tam gra i teraz pytanie czy Sandecja jest jeszcze gorszym zespolem, czy zespolem co potrafi grac w pilke, ale tam sie nie da

Jeszcze gadanie ze boisko dla obu druzyn takie same....Jezuu. Puszcza gram tam co dwa tyg, do tego trenuje w tygodniu chociaz jeden raz. A my trafiamy na to pole raz w roku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 18:55
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Jestem tak w....iony po tym meczu, ale nie na naszych piłkarzy. Na tą wieś, że grali na czas juz od 45 minuty, w dodatku nawet nie kryją się z tym, że nie przygotowują tego kartofliska do gry.
Każdy kto tam przyjechał grać w piłkę miał problemy. Łks, Podbeskidzie (remis uratowany w 89 z karnego), Arka, nieciecza.
Przecież te patałachy jakby grali na ładnej murawie to byliby tam gdzie jest ich miejsce patrząc na sposób gry czyli walka o utrzymanie.
Jestem spokojny o nich jesli na nich trafimy w barazach o ile zagramy u siebie. Jesli u nich to ja pierd... bedzie gorzej.
Sandecja tez tam gra i teraz pytanie czy Sandecja jest jeszcze gorszym zespolem, czy zespolem co potrafi grac w pilke, ale tam sie nie da

Jeszcze gadanie ze boisko dla obu druzyn takie same....Jezuu. Puszcza gram tam co dwa tyg, do tego trenuje w tygodniu chociaz jeden raz. A my trafiamy na to pole raz w roku.
To jest wina PZPN-u że na coś takiego pozwala. Powinni mieć serię walkowerów za boisko niezdolne do gry albo grać na w miarę normalnym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.04.2023, 18:58
Puszcza zaprezentowała wszystko co najgorsze w polskiej piłce, szczególnie tej pierwszoligowej. Celowo źle przygotowana murawa + 10 (Boguskiego pomijam) wyrośniętych drwali grających piłkę nie tyle prostą co prostacką.
Do tego sędzia dopuszczający do rąbanki.

Ale to w żaden sposób nie usprawiedliwia naszej słabej gry. I braku przygotowania sztabu trenerskiego do tego czego ze strony Puszczy można było się spodziewać. Zdecydowanie za późne wejście Żyry i Zdenka. Ten pierwszy powinien grać od pierwszej minuty za Rodado.

Zimny prysznic zasłużony ale czy przyniesie korzyść zobaczymy.
Seria się skończyła, można zacząć nową.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2023, 18:59
zapewnili nam piłkarze wqrwiające święta. Raz, że zagrali żenująco- wszyscy bez wyjątku z hiszpańskimi gwiazdami i Jamesem na czele, dwa trener, który robi zmiany w 85 minucie. Po pierwszej połowie oprócz Tachiego liczyłem , że zejdzie Rodado a tu lipa. Żaden rezerwowy nic nie wniósł do gry a podobno mamy niezłą ławkę. O boisku już pisałem , sędziowie- duet Lasyk Myć - ich dzisiejsza praca to kryminał. Tydzień temu gość ze Szczecina ustawił drwali z Głogowa w 10 minut a dziś taki Hajda powinien wylecieć z boiska w 30 minucie po 6 faulu na Lusie. Dziś dostaliśmy też odpowiedź na słynny nasz mental. Zamiast grać swoje, wdaliśmy się w przepychanki, w brudną grę i w bylejakość.
Za tydzień ze Stalą wcale nie będzie łatwiej.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 19:02
Szneka napisał(a):Wyświetl post
zapewnili nam piłkarze wqrwiające święta. Raz, że zagrali żenująco- wszyscy bez wyjątku z hiszpańskimi gwiazdami i Jamesem na czele, dwa trener, który robi zmiany w 85 minucie. Po pierwszej połowie oprócz Tachiego liczyłem , że zejdzie Rodado a tu lipa. Żaden rezerwowy nic nie wniósł do gry a podobno mamy niezłą ławkę. O boisku już pisałem , sędziowie- duet Lasyk Myć - ich dzisiejsza praca to kryminał. Tydzień temu gość ze Szczecina ustawił drwali z Głogowa w 10 minut a dziś taki Hajda powinien wylecieć z boiska w 30 minucie po 6 faulu na Lusie. Dziś dostaliśmy też odpowiedź na słynny nasz mental. Zamiast grać swoje, wdaliśmy się w przepychanki, w brudną grę i w bylejakość.
Za tydzień ze Stalą wcale nie będzie łatwiej.
Ze Stalą będzie łatwiej o tyle że to zespół grający w piłkę i boisko będzie lepsze. Ale to też lepszy zespół niż Puszcza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 08.04.2023, 19:03
Czy naprawdę nie ma żadnej taktyki, gdy drużyna broniąca ustawia 10 graczy w swoim polu karnym? Czy jedne co da się wtedy robić, to wrzutki do nikogo? Co byłyby w stanie zrobić lepsze zespołu? Celniejsze, podania, strzały, próby dryblingu?

Tak pytam, bo wiecie, kolejne mecze, może poza tymi z ŁKS i Niecieczą tak właśnie będą wyglądać.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.04.2023, 19:03
Niestety przyspieszony śmigus dyngus.
Drugie miejsce na wyciągnięcie ręki i w tym momencie się fatalnie wywalamy, no cóż.
Nie ma innego wyjścia niż dobry mecz i wygrana w piątek, a potem w bezpośrednich meczach z czołówką trzeba będzie udowodnić wyższość.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 08.04.2023 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.04.2023, 19:06
czy w jakimś innym kraju pozwala się grać na kartofliskach w drugiej co do kolejności klasie rozgrywkowej
Ile razy ten puszczański drwal musiałby skosić Fernandeza żeby otrzymać jakakolwiek kartkę(bo w końcu sie dorobił ale za zadymę)
Czy ktoś faktycznie zmierzył boisko przed meczem i oglądnął stan świeżo oranego areału zanim dopuścił do gry

Mimo wszystko jeszcze dużo punktów do ogarnięcia żeby spokojnie awansować.
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 08.04.2023, 19:06
To był mecz o 6pkt, niestety trafiło się granie na kartoflisku z drwalami antyfutbolu. Oczywiście to nie jest wina samego boiska, bo wprowadzać miernego Dudę, a wysokiego Żyre i Ondraska na kilka minut to jest nieporozumienie.

Ch.. w tyłek komentatorowi, który nawet nie starał się ukryć swojej nienawiści do Wisły.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.04.2023, 19:08
NHitman napisał(a):Wyświetl post
To był mecz o 6pkt, niestety trafiło się granie na kartoflisku z drwalami antyfutbolu. Oczywiście to nie jest wina samego boiska, bo wprowadzać miernego Dudę, a wysokiego Żyre i Ondraska na kilka minut to jest nieporozumienie.

Ch.. w tyłek komentatorowi, który nawet nie starał się ukryć swojej nienawiści do Wisły.
Ty z tą nienawiścią to serio?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.04.2023, 19:09
Może dobrze że przegraliśmy troche zimnej wody na rozgrzane głowy nie tylko piłkarzy potrzebne na wczoraj.
Tachi zrobił 2 bramki dziś może faktycznie powinien grać na stoperze bo przerzuty ma lepsze niż Hajto swojego czasu
Podczas meczu pisałem że boisko tragiczne, coś jak w żużlu tor zrobiony pod siebie.

James słabo,
Duda tragicznie słabo
Tachi poza skalą,

Jaroch, Junca, Mula, Fernandez i Boguś na plus dziś.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 19:10
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Może dobrze że przegraliśmy troche zimnej wody na rozgrzane głowy nie tylko piłkarzy potrzebne na wczoraj.
Tachi zrobił 2 bramki dziś może faktycznie powinien grać na stoperze bo przerzuty ma lepsze niż Hajto swojego czasu
Podczas meczu pisałem że boisko tragiczne, coś jak w żużlu tor zrobiony pod siebie.

James słabo,
Duda tragicznie słabo
Tachi poza skalą,

Jaroch, Junca, Mula, Fernandez i Boguś na plus dziś.
O tak, porównanie do własnego toru w żużlu w punkt.
Winny PZPN że na taki cyrk pozwala.

Igor Łasicki napisał(a):
- Każdy o tym wie, że gra się tutaj specyficznie. To boisko jest "pod Puszczę", która potrafi je wykorzystać i tyle - zakończył.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2023 o godz. 19:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów