|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A co do aktualnej wartości sportowej, stojanowa może i zagra, róg i wolnego wykona, ale jak mu przyjdzie szarpnąć to się urwie i tyle z tego będzie... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Pamiętasz jak bez żalu żegnales parę miesięcy Serafina Szote? Pamięć już krótka.. Piłkarz osiągnął swój max w wieku 21 lat. Dobre, nie powiem, dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A przypominam że naszym celem jes awans, więc grać muszą najlepsi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.04.2023 o godz. 13:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Dlatego liczę, jak wielu innych, na uruchomienie w kocu drużyny rezerw.
Bo ważne cele, ważne mecze zawsze będą przed nami. I zawsze znajdzie się wtedy ktoś, kto zarzuci trenerowi, że postawił na młodego, zamiast eksploatować aż do zgonu starszego i bardziej doświadczonego. To prawda, że i zmiennicy i gracze przyszłościowi powinni nabywać doświadczenia w meczach o stawkę, ale może dlatego stawka IV ligi byłaby dla nich wystarczająca? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tylko ta drużyna powinna mieć dobrych trenerów.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Bo jeżeli twierdzisz, że na DZISIAJ wiesz, jakim OBECNIE piłkarzem jest 37-letni zawodnik, który ostatnio w meczu o punkty kopnął piłkę 19 (dziewiętnaście) miesięcy temu, to ładnie już odleciałeś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na YT Socios Jaro powiedział, że transakcja będzie zamknięta w ciągu 2 tygodni.
Więc jeśli będzie zamknięta to powinna powstać drużyna rezerw. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Revolver napisał(a):
Pożyjemy zobaczymy. Jak wracał do nas 2 lata temu to rozstawiał ESA po kątach, robił co chciał póki był zdrowy. A przypomnieć należy, że też wracał po dłuższej przerwie. Nogę ułożoną ma, dośrodkować na nos umie, piłkę zagrać dokładnie i z głową również. On już w ESA nie miał tej prędkości i dynamiki co kiedyś, to nie były jego atuty. Po prostu w przeciwieństwie do reszty drużyny miał ostatnie podanie i dokładność. Tego raczej nie straci, bo że fizycznie nie będzie asem to oczywiste. Na 1 ligę wystarczy w cuglach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kuba zjada I ligę i jest dobrym piłkarzem W FORMIE SPRZED 2 LAT, Także raczej BYŁ niż, na pewno JEST. Ja obstawiam, że niestety te 1,5 roku kontuzji + kolejne 1,5 roku więcej w dowodzie zrobiło swoje i wiele nie pokaże oprócz kilku dobrze rzuconych piłek z dośrodkowania czy prostopadłego podania,
A zawodowej piłce na tym poziomie, to już mało jak się nie ma szybkości i kondycji ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Powiedzial, ze bedzie zamknieta w kwietniu i ze trwa zamykanie proocesu na ktory dano sobie 15 dni, ale to moze rowneiz dobrze potrwac i 30 dni ;-)
Do konca kwietnia realnie temat bedzie zamkniety. Z grubsza Jaro powiedzial to co pisalem i poszerzyl nieco ;D |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ty to jesteś informator
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TW Skarabeus
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jaro przebierańców nie sprowadzi, to że nie odda klubu komuś bez kasy rowniez jest oczywiste.
Widać w nim spore emocje związane z inwestorem ale i duży ból głowy. Prawdopodobnie nowy inwestor by go chciał na stanowisku prezesa kilka sezonów (?). Zapewne z tym ma się "przespać" przez Wielkanoc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie budźcie marzeń ze snu, po ciężkiej nocy....
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powiedział czyje udziały będą wykupione. To, że nowy będzie większościowym udziałowcem faktycznie potwierdził.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj Serus, serus, lepiej powiedz jak Twoje info, ktore tu podawales, ze Marzenka jest krystalicznie czysta i niemozliwe, ze zawija sreberka
![]() Moze Ty masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu, ale to co pisalem tydzien temu zostalo w zasadzie w 100 proc potwierdzone przez Jarka wczoraj plus dorzucil kilka informacji, nawet chyba troche za szeroko imho. Ja w termin 15 dni, ktory juz biegl w czasie udzielania wywiadu nie wierze. Bardziej wierze w termin okolo 20-25 kwietnia czyli realnie 3-4 tygodni Zreszta to jest nieistotne kto ma racje, a kto nie, czyje informacje sa prawdziwe, a kto nic nie wie, ale udaje, ze wie, ale nie powie, ze wie, bo niby nie moze Wazne zeby Wisla miala przed soba dobre czasy i szanse na cos wiecej niz balansowanie pomiedzy ligami czy walke o utrzymanie ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Seruś to jeden z tych, którzy doprowadzili Wisłę do spadku i do fatalnej rundy jesiennej obecnego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Red bull.......?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, to nie za bardzo podoba mi się nowy większościowy udziałowiec, który jest jakimś zagranicznym podmiotem, a z Wisły się wycofa zostawiając ją w jeszcze gorszym stanie niż ją zastał.
Moim zdaniem dla tego udziałowca powinno być wykluczone finansowanie klubu pożyczkami, bo to się nigdy dobrze nie kończy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jarosław Królewski powiedział, że wie co robi. To jego pomysł - który inwestor i na jakich zasadach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak wyjdzie, warto jednak to brać jako najbardziej realny scenariusz. I trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie w jakim stanie ma być Wisła w przypadku odejścia tego inwestora.
Dlatego moim zdaniem powinien być koniec z finansowaniem klubu poprzez pożyczki. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Książe Palownik napisał(a):
Kaerhop napisał(a):
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Również myślę, że prowadzenie firmy i klubu sportowego może być nie do udźwignięcia dla jednej osoby. Królewski wspomniał wczoraj, że już teraz mało śpi, a taka orka w dłuższej perspektywie czasowej musi się odbić na zdrowiu. Jeśli się zdecyduje zostać, to moim zdaniem na maksymalnie 2 lata, aż zostanie przygotowany grunt pod nowego, wyselekcjonowanego prezesa.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie każdy ma potrzebę uchodzenia za wielkiego "informatora", dodatkowo czasami pewne sprawy należy, dla dobra klubu, zachować dla siebie (co niestety część osób w klubie ma w nosie).
Odnosiłem się do Twoich poprzednich, bardziej szczegółowych "danych", które gdzieś tu na forum wrzucałeś, bo wybacz, ale o ogólnikach wie wiele osób. Kwoty przeznaczone na wsparcie "działu sportu" że tak to nazwę, to podałeś wcześniej, niż o tym zaczął dyskusję prezes z inwestorami - szacun! A ja już milknę i czekam na finalizację transakcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Swoje lata mam i z niejednego pieca chleb jadłem. A mój brat jeszcze starszy i od wielu, wielu lat mieszka za granicą. I nasze doswiadczenia świadczą o jednym: Nikt cie tak skutecznie nie wyrucha, jak rodak. Kto najbardziej pogrążył Wisłę? Pan ChujaWi czy jak mu tam było czy "Wislacka Brać" Poczytaj o problemach wyruchanych w pracy Polaków w Holandii czy Niemczech. To nie Holendrzy i Niemcy ich ruchaja, a rodacy-pośrednicy. Tak, ze do Du.y sobie wsadź, te złote mysli o "złych zagraniczniakach". i to pewnie narzuconych przez Bruksele.... ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|