The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2023, 08:38
Apropo naszej zdolnej młodzieży.

Mi się bardziej od Dudy podobał Talar jak dostawał szanse.

Zarówno 1 jak i 2 dobrze dryblują, ale Talar dodatkowo miewał zagrania, które pokazywały pewien błysk, to coś czego mi u Dudy brakuje. W sumie dostał z 3 x mniej minut, a jednak asystę zrobił, chyba gdzieś tam też obił aluminium, jeśli dobrze pamiętam.

No ale wiadomo, żaden z nich nie ma podejścia do takiego Jamesa czy Bashy.

Generalnie mam wrażenie, że Sobol odstawił Talara w kąt, a to dla mnie z tej naszej 'uzdolnionej' młodzieży był chyba najlepiej rokujący grajek.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.04.2023 o godz. 08:41.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.04.2023, 09:06
Warto czasem spojrzeć w przeszłość jaki progres robią młodzi piłkarze, jeśli da się im zaufanie i coś poza talentem za nim idzie w parze.

Najlepszy przykład piłkarze Lecha. Marchwinski, Skoras już byli wysyłani do 3 ligi i kibice psy na nich wieszali.

Moder przed wypożyczeniem do Odry Opole był do skleslenia (a był w wieku Dudy).

Itd Itp.

I tak wiem jak wielu już młodych u nas nie wypaliło, albo przez zła selekcję, albo przez inne czynniki. Co nie znaczy że nie mamy już nigdy na nikogo nie postawić, albo że z każdym młodym nie będzie tak samo. Bo będzie.

I ciągle mówimy o anonimowych Hiszpanach którzy przyszli z niższych lig, a przecież ściągnęliśmy gości ogranych w Laliga (Junca, Tachi) lub bardzo ogranych w Laliga2 (Igkembe, Mula).

Kiko już nam nie wymyśla nikomu nieznanych gości z 4 ligi (jak Llonch) tylko ściąga nazwiska które nawet polskim ekspertom pilki hiszpańskiej sporo mówią.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.04.2023 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.04.2023, 09:21
Mimo wszystko taki Duda to inna para kaloszy niż Szot czy Gruszkowski - gość technicznie jest lata świetlne przed nimi, a to podstawa, żeby coś dalej budować.
W jakimś wątku już pisałem, że nie można wdrażać żadnej zaawansowanej taktyki, opierając się na graczach, którzy mają problemy z podstawowymi rzeczami typu przejęcie i podanie piłki. Duda to ma, a kwestię gry do przodu być może jeszcze się uda w nim rozwinąć, czas pokaże. Jeżeli się nie uda, najpewniej stanie się ekstraklasowym rzemieślnikiem, który będzie sobie skakać z klubu do klubu do 34-tego roku życia, kończąc karierę w jakiejś Garbarni.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.04.2023, 09:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Warto czasem spojrzeć w przeszłość jaki progres robią młodzi piłkarze, jeśli da się im zaufanie i coś poza talentem za nim idzie w parze.

Najlepszy przykład piłkarze Lecha. Marchwinski, Skoras już byli wysyłani do 3 ligi i kibice psy na nich wieszali.

Moder przed wypożyczeniem do Odry Opole był do skleslenia (a był w wieku Dudy).

Itd Itp.

I tak wiem jak wielu już młodych u nas nie wypaliło, albo przez zła selekcję, albo przez inne czynniki. Co nie znaczy że nie mamy już nigdy na nikogo nie postawić, albo że z każdym młodym nie będzie tak samo. Bo będzie.

I ciągle mówimy o anonimowych Hiszpanach którzy przyszli z niższych lig, a przecież ściągnęliśmy gości ogranych w Laliga (Junca, Tachi) lub bardzo ogranych w Laliga2 (Igkembe, Mula).

Kiko już nam nie wymyśla nikomu nieznanych gości z 4 ligi (jak Llonch) tylko ściąga nazwiska które nawet polskim ekspertom pilki hiszpańskiej sporo mówią.
Owszem to nie znaczy, ze nie wydarzy się nigdy. Tylko że albo sami będziemy musieli ich stworzyć od zera w naszej akademii (co wydaje się dzisiaj wręcz nieprawdopodobne). W przypadku zawodników sprowadzanych z innych klubów trafiają tu piłkarze z kilkukrotnie przebranej puli. Dopóki to się nie zmieni, nie liczyłbym za bardzo na efekty.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.04.2023, 10:12
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Owszem to nie znaczy, ze nie wydarzy się nigdy. Tylko że albo sami będziemy musieli ich stworzyć od zera w naszej akademii (co wydaje się dzisiaj wręcz nieprawdopodobne). W przypadku zawodników sprowadzanych z innych klubów trafiają tu piłkarze z kilkukrotnie przebranej puli. Dopóki to się nie zmieni, nie liczyłbym za bardzo na efekty.
Niczego nie stworzymy jak nie będzie drużyny rezerw.

Mamy taki problem, że z Centralnej Ligi Juniorów chłopaczki trafiają do seniorów i szuka się im wypożyczenia - tylko, że mało kto chce wypożyczyć (nawet do 2-3. ligi) chłopaka, który nigdy z dorosłymi facetami nie rywalizował.

Z CLJ chłopaki powinni na 1-2 sezony trafiać do rezerw, a następnie na 1-2 sezony na wypożyczenie do innych klubów (1. czy 2. liga). Po tym czasie można decydować, czy trzeba chłopaka sprzedać, czy może włączyć do naszej kadry seniorskiej. Taka struktura byłaby też pewnym filtrem, który selekcjonowałby tych, z których coś w przyszłości może być.

A u nas nie ma rezerw i z CLJ wychodzą dzieciaki, których nikt specjalnie nawet nie chce brać na wypożyczenie, bo nawet rundy do tej pory nie rywalizowali z dorosłymi chłopami.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.04.2023, 10:23
przy czym akurat Duda jako 17-latek , był podstawa raptem jeden poziom niżej grającej Garbarni , rozegrał cały sezon w 2 lidze praktycznie od deski do deski

to daje papiery na gre i to jest twarda waluta , ale nie tak twarda jak pała Wolfiego , który swoich poglądów będzie bronił , nawet po jakimś transferze do Napoli xD

problem z Kacprem i reszta naszych młodych zdolnych polega na tym że w normalnych klubach delikatnie się ich włącza do gry , daje minuty u boku doświadczonych kolegów , a u nas stworzono z nich większość jedenastki i kazano wygrać lige

btw zauważyliście że Wolfy nawet teraz broni Brzęczka (zbudował 75% obrony) xD
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 03.04.2023, 10:28
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Niczego nie stworzymy jak nie będzie drużyny rezerw.

Mamy taki problem, że z Centralnej Ligi Juniorów chłopaczki trafiają do seniorów i szuka się im wypożyczenia - tylko, że mało kto chce wypożyczyć (nawet do 2-3. ligi) chłopaka, który nigdy z dorosłymi facetami nie rywalizował.

Z CLJ chłopaki powinni na 1-2 sezony trafiać do rezerw, a następnie na 1-2 sezony na wypożyczenie do innych klubów (1. czy 2. liga). Po tym czasie można decydować, czy trzeba chłopaka sprzedać, czy może włączyć do naszej kadry seniorskiej. Taka struktura byłaby też pewnym filtrem, który selekcjonowałby tych, z których coś w przyszłości może być.

A u nas nie ma rezerw i z CLJ wychodzą dzieciaki, których nikt specjalnie nawet nie chce brać na wypożyczenie, bo nawet rundy do tej pory nie rywalizowali z dorosłymi chłopami.
Przy czym nawet drużyna rezerw nie jest gwarantem. Bo w czasach, gdy ją mieliśmy (oczywiście uwarunkowania były inne) również nie produkowaliśmy piłkarzy, z których moglibyśmy mieć pożytek w 1 drużynie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 03.04.2023, 10:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przy czym akurat Duda jako 17-latek , był podstawa raptem jeden poziom niżej grającej Garbarni , rozegrał cały sezon w 2 lidze praktycznie od deski do deski

to daje papiery na gre i to jest twarda waluta , ale nie tak twarda jak pała Wolfiego , który swoich poglądów będzie bronił , nawet po jakimś transferze do Napoli xD

problem z Kacprem i reszta naszych młodych zdolnych polega na tym że w normalnych klubach delikatnie się ich włącza do gry , daje minuty u boku doświadczonych kolegów , a u nas stworzono z nich większość jedenastki i kazano wygrać lige

btw zauważyliście że Wolfy nawet teraz broni Brzęczka (zbudował 75% obrony) xD
To akurat nie jest miernikiem niczego. Może równie dobrze oznaczać, że 2 liga to dla niego najodpowiedniejsze miejsce na ziemi...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.04.2023, 10:36
Przy czym nawet drużyna rezerw nie jest gwarantem. Bo w czasach, gdy ją mieliśmy (oczywiście uwarunkowania były inne) również nie produkowaliśmy piłkarzy, z których moglibyśmy mieć pożytek w 1 drużynie.
Pytanie czy tamta drużyna rezerw miała w ogóle realną komunikację ze sztabem ekstraklasowym. Zaryzykuję stwierdzenie, że działało to u nas na luźnej zasadzie: skoro wszyscy mają drużyny rezerw, to taka musi istnieć też w Wiśle. A jedyna współpraca polegała na tym, że jak ktoś wracał do 1. drużyny po kontuzji, to go tam wysyłano z adnotacją do trenera rezerw, żeby dał takiemu rekonwalescentowi pograć.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.04.2023, 10:40
To akurat nie jest miernikiem niczego. Może równie dobrze oznaczać, że 2 liga to dla niego najodpowiedniejsze miejsce na ziemi...
oczywiście że może tak być

tylko zwracam uwage że wtedy był to młody zdolny 17-latek

a dzisiaj to 19-latek

w normalnej sytaucji , naturalne jest że można oczekiwać progresu

wiem że u nas od zawsze to kulało , i wszyscy młodzi zdolni po prostu zostawali na poziomie który zaoferowali na dzień dobry (z małeckim na czele) ale marzy mi się jednak zostanie normalnym klubem, który przynajmniej nie s.......i potencjału swoich talentów (patrz Starzyński)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2023, 10:48

(...)
Ludzie za bardzo nie rozumieją, że etapy szkolenia czy tam dorastania (zwał jak zwał) przez młodego piłkarza nie obejmują tylko takich rzeczy jak drybling czy strzały, ale przede wszystkim ogarnięcie taktyczne, lepsze ustawianie się, asekuracja, lepsze wybory czy elementy czysto fizyczne. Jak piłkarz tego nie ogarnie w wieku 18-20 lat to najczęściej rzuca piłkę albo bierze się za piłkę halowa co najwyżej. I to nie ważne jak wielkim talentem był w kadrach juniorskich.

Duda po tym jak wszedł na łatce talentu do Garbarnii dopiero teraz zaczyna ogarniać podstawowe elementy które moze zrobią z niego piłkarza. Ja raczej nie widzę zagrożenia żeby miał nie osiągnąć poziomu ekstraklasy. Nie tacy piłkarze się na niej utrzymują.

Tu nawet nie można teraz wymagać od niego liczb, tylko aby rozwijał się w elementach, dzięki którym za jakiś czas będzie mógł się skupić na golach i asystach.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.04.2023, 10:50
tłumacz to wolfiemu
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 03.04.2023, 11:40
Ludzie za bardzo nie rozumieją, że etapy szkolenia czy tam dorastania (zwał jak zwał) przez młodego piłkarza nie obejmują tylko takich rzeczy jak drybling czy strzały, ale przede wszystkim ogarnięcie taktyczne, lepsze ustawianie się, asekuracja, lepsze wybory czy elementy czysto fizyczne. Jak piłkarz tego nie ogarnie w wieku 18-20 lat to najczęściej rzuca piłkę albo bierze się za piłkę halowa co najwyżej. I to nie ważne jak wielkim talentem był w kadrach juniorskich.

Duda po tym jak wszedł na łatce talentu do Garbarnii dopiero teraz zaczyna ogarniać podstawowe elementy które może zrobią z niego piłkarza. Ja raczej nie widzę zagrożenia żeby miał nie osiągnąć poziomu ekstraklasy. Nie tacy piłkarze się na niej utrzymują.

Tu nawet nie można teraz wymagać od niego liczb, tylko aby rozwijał się w elementach, dzięki którym za jakiś czas będzie mógł się skupić na golach i asystach.
A może po prostu jest już dla niego za późno na naukę podstaw? Nie zdziwiłbym się, gdyby za rok lub 2 go już tu nie było i niekoniecznie grał nawet w ekstraklasie. Problem polega na tym, że jeśli wie się gdzie i jak szukać, można sprowadzić kolejnych 10 Hiszpanów, którzy będą przerastali go pod każdym względem.

enzo napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy tamta drużyna rezerw miała w ogóle realną komunikację ze sztabem ekstraklasowym. Zaryzykuję stwierdzenie, że działało to u nas na luźnej zasadzie: skoro wszyscy mają drużyny rezerw, to taka musi istnieć też w Wiśle. A jedyna współpraca polegała na tym, że jak ktoś wracał do 1. drużyny po kontuzji, to go tam wysyłano z adnotacją do trenera rezerw, żeby dał takiemu rekonwalescentowi pograć.
Nasz rynek jest penetrowany przez wiele klubów, nie tylko czołowe rodzime, ale i zagraniczne. Pytania, które powinniśmy postawić, zatem brzmią" Kogo w ogóle mamy szansę ściągnąć do potencjalnej drużyny rezerw i drugie czy my w ogóle potrafimy szkolić. Szczerze wątpię i w jedno i drugie.

oczywiście że może tak być

tylko zwracam uwage że wtedy był to młody zdolny 17-latek

a dzisiaj to 19-latek

wiem że u nas od zawsze to kulało , i wszyscy młodzi zdolni po prostu zostawali na poziomie który zaoferowali na dzień dobry (z małeckim na czele) ale marzy mi się jednak zostanie normalnym klubem, który przynajmniej nie s.......i potencjału swoich talentów (patrz Starzyński)
Nawet, jeżeli coś drgnie w tej sprawie, potrzeba czasu i pieniędzy. Nie wiem czy będę jeszcze na chodzie, kiedy to wszystko zatrybi, jeśli kiedykolwiek. Co do talentu Starzyńskiego... Nie wiem w jakim stopniu o jego odbiorze zdecydowały różowe okulary i marzenia, żeby do cholery udało nam się w końcu kogoś wychować i sprzedać. Sugeruję, ze za często w takich przypadkach "myślimy sercem", a nie mózgiem.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 03.04.2023 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.04.2023, 12:24
Jeśli chłopak "piotruś" jest na każdym etapie swojego rozwoju powoływany do adekwatnej kadry narodowej (u-14, u-15, u-16, u-18, u-19, u-21) a w wieku 17 lat niecałych z buta wchodzi w ekstraklase , to bezwatpliwosci należy powiedzieć , że to jest talent

to że go koncertowo spaliliśmy to inna rzecz...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2023, 14:01
Jeśli chłopak "piotruś" jest na każdym etapie swojego rozwoju powoływany do adekwatnej kadry narodowej (u-14, u-15, u-16, u-18, u-19, u-21) a w wieku 17 lat niecałych z buta wchodzi w ekstraklase , to bezwatpliwosci należy powiedzieć , że to jest talent

to że go koncertowo spaliliśmy to inna rzecz...
Nie. Bo znajdziesz finalistów wielkich turniejow juniorskich którzy kopia się po czole.

Jean Carlos był vice mistrzem świata U20 z Brazylia a wylądował u nas po testach z łapanki. A grał tam od dechy do dechy i strzelał ważne gole.

80% gości którzy grają w kadrach juniorskich nie robi żadnej kariery w seniorach. To po prostu inny sport. Juniorzy a seniorzy to przepaść.

Lewandowski nie grał w kadrach juniorskich bo nie był ani szybki, ani nie miał dryblingu. Na nic innego nie patrzyli trenerzy juniorów.

Starzynski miał u nas jak w ciepłym gniazdku, ale obawiam się że i tak by przepadł gdyby odszedł na wypożyczenie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.04.2023, 19:38
Nie. Bo znajdziesz finalistów wielkich turniejow juniorskich którzy kopia się po czole.

Jean Carlos był vice mistrzem świata U20 z Brazylia a wylądował u nas po testach z łapanki. A grał tam od dechy do dechy i strzelał ważne gole.

80% gości którzy grają w kadrach juniorskich nie robi żadnej kariery w seniorach. To po prostu inny sport. Juniorzy a seniorzy to przepaść.

Lewandowski nie grał w kadrach juniorskich bo nie był ani szybki, ani nie miał dryblingu. Na nic innego nie patrzyli trenerzy juniorów.

Starzynski miał u nas jak w ciepłym gniazdku, ale obawiam się że i tak by przepadł gdyby odszedł na wypożyczenie.
Ale Starzyński jako 17 latek wszedł z marszu do drużyny i dawał radę, bo była drużyna. Potem drużyny nie było i każdy grał kaszanę zwłaszcza młodzi. I nie ma to nic wspólnego z umiejętnościami i potencjałem tylko z prostym faktem, że piłka nożna to nie szachy.

Czerepach ma 100% racji, że go spaliliśmy, tyle, że nie tylko jego. Spaliliśmy całą drużynę płonęliśmy aż do 10 miejsca w 1 lidze. Dopiero wtedy pogoniono piromana jednego i drugiego. Załatwiono ogniomistrza z drużyną strażaków i już się nie pali. Dlatego jest gra i są wyniki i teraz każdemu jest łatwiej bo jeden drugiemu na boisku pomaga. Teraz nie ma marginesu błędu aleja wciąż liczę na Starzyńskiego...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.04.2023, 09:29
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, zakulisowe rozmowy, ujęcia z wiślackiej szatni i wiele więcej z meczu Wisła 4-1 Chrobry:

https://www.youtube.com/watch?v=4lk5pM_feZ0
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2023, 10:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Apropo naszej zdolnej młodzieży.

Mi się bardziej od Dudy podobał Talar jak dostawał szanse.

Zarówno 1 jak i 2 dobrze dryblują, ale Talar dodatkowo miewał zagrania, które pokazywały pewien błysk, to coś czego mi u Dudy brakuje. W sumie dostał z 3 x mniej minut, a jednak asystę zrobił, chyba gdzieś tam też obił aluminium, jeśli dobrze pamiętam.

No ale wiadomo, żaden z nich nie ma podejścia do takiego Jamesa czy Bashy.

Generalnie mam wrażenie, że Sobol odstawił Talara w kąt, a to dla mnie z tej naszej 'uzdolnionej' młodzieży był chyba najlepiej rokujący grajek.
Mam podobne przemyślenia odnośnie Talara, w odróżnieniu od Dudy pokazywał pojedyncze wybitne zagrania (serio, raz jak minął rywala będąc odwrócony do niego plecami to mi szczęka opadła, fakt że do dziś pamiętam to pokazuje). No i ma jakieś liczby, stwarzał zagrożenie, istniał w grze ofensywnej inaczej niż podając do najbliższego. W poprzedniej rundzie moim zdaniem był lepszy niż Duda.

ALE i to jest duże ale - mimo wszystko pokazał bardzo mało (mimo że więcej niż Duda), za mało żebym się o niego upominał albo twierdził że niesłusznie miejsce przegrał. Ale zauważyłem że nie tylko ja o nim pamiętam, w programach wiślackich na yt regularnie są o niego pytania.

Może ma spadek formy? Biorąc pod uwagę jak wyglądał wcześniej - wykluczałoby go to z gry o ławkę. Poza tym - to naprawdę nie jest moment na testowanie i ogrywanie jakichś leszczy (co dotyczy i jego, i Dudy), o czym niżej.

@Kurz
- pełna zgoda.
Ja nie jestem pewny że Duda jest w stanie grać na poziomie potencjalnego spadkowicza z Ekstraklasy, to jest inny poziom, tam są masowo negatywnie weryfikowane gwiazdy pierwszej ligi, a Duda to takie niższe stany średnie.
Problem jest inny - Duda drastycznie obniża poziom gry do przodu i generuje problemy w defensywie. O awansie lub nie mogą zadecydować szczegóły. Duda to najsłabsze ogniwo i potencjalna bomba zegarowa.
Czy ogrywanie Dudy jest warte ryzyka braku awansu? W odróżnieniu od Karheropa twierdzę że nie, absolutnie skórka nie jest warta wyprawki. Teraz trzeba minimalizować ryzyko, ogrywanie leszczy było jedną z przyczyn spadku.

Howgh.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2023 o godz. 10:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 04.04.2023, 22:41
Puszcza u siebie w tym sezonie przegrała tylko z Ruchem i to bramka w 95minucie , ostatnio ŁKS pokonała u siebie 1:0 a na nas będą napewno bardziej zmobilizowani niż na ŁKS czy Ruch. Pytanie kogo dadzą do gwizdania bo oni graja dużo fauli zawsze więc dobrze by było żeby sedzia ich szybko utemperowal. Będzie to najcięższy dotąd mecz w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2023, 07:39
Jak będą jeszcze bardziej zmobilizowani to znaczy że będą jeszcze więcej kartek przyjmować? Ostatnio 5 żółtych i 1 czerwona. Szkoda że na nas się akurat zbytnio nie wykartkowali (wypadł chyba tylko jeden podstawowy obrońca).

Ostatnio zremisowali u siebie z PBB, z ŁKSem wygrali wcześniej.

Będzie ciekawy mecz, ale typuje 2-0 dla nas. Puszcza strzela mało, mało traci, ale wierzę że sobie poradzimy.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.04.2023, 10:49
Ośmiu zawodników Puszczy jest zagrożonych kartkami, ciekawe ilu z nich po meczu z nami nie zagra w kolejnym? Szkoda jedynie, że kolejny mecz mają z Termalicą.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 05.04.2023 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 05.04.2023, 13:38
(wideo) trening piłkarzy Wisły przed meczem z Puszczą Niepołomice:

https://www.youtube.com/watch?v=e10XO20nbf8
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.04.2023, 13:47
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ośmiu zawodników Puszczy jest zagrożonych kartkami, ciekawe ilu z nich po meczu z nami nie zagra w kolejnym? Szkoda jedynie, że kolejny mecz mają z Termalicą.
Po Termalice mają ŁKS. :(
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.04.2023, 19:31
Konferencja prasowa przed meczem.
"szpital"
Uryga, Starzyński - rehabilitacja
Grucha, Plewka, Sapała - na razie głównie siłownia
Broda - miał kolkę nerkową
Basha - zaczyna boisko

https://youtu.be/wXfPz-IzKPY
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.04.2023, 19:56
Termalica zremisowała z ostatnią Chojniczanką.. Chrobry też zgubił punkty.. jeszcze brakuje, żeby Ruch zgubił i lepiej być nie może
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 06.04.2023, 20:46
Dostęp do wideo transmisji z meczu Puszcza vs Wisła można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport Extra (sobota, godz. 17:30)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.04.2023, 21:31
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Termalica zremisowała z ostatnią Chojniczanką.. Chrobry też zgubił punkty.. jeszcze brakuje, żeby Ruch zgubił i lepiej być nie może
Ruch zremisował. Był bliski przegranej, ale i tak jest OK
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.04.2023, 21:33
Dwa prezenty od Zajączków Wielkanocnych dostaliśmy. Teraz trzeba wygrać w Niepołomicach.

Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 06.04.2023, 21:33
Ruch - spuchł

Od 70 minuty nie istnieli.

Podbeskidzie - chyba jakiś gen frajerstwa, bo mieli Ruch na łopatkach a tu kolejny remis ...
CZYLI MY W SOBOTĘ PO PROSTU MU-SI-MY WYGRAĆ!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.04.2023, 21:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ruch zremisował. Był bliski przegranej, ale i tak jest OK

co za wyniki
Ruch znowu ciuła te remisy przez karne w 90+ ,jak z ŁKS,to jest naprawde przecietny zespoł.

teraz wygrac z Puszczą i jestesmy juz na pasie startowym do Ekstraklasy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów