The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2023, 10:48
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
aNouc zapytaj się macochy czy to są kartony po bananach w tych oknach czy co innego
Mogą to być specjalne płyty czy farba do elewacji. Ale to bez znaczenia, jak to się fachowo nazywa. Ważne, jak to wygląda - czyli kartony po bananach i czarna smoła na betonie.

To tak jak do budowy stadionu Wisły wykorzystano elementy kosztujące setki milionów złotych, które możesz fachowo nazywać, tylko co z tego, skoro stadion jest spierdoIony architektoniczne.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.03.2023 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.03.2023, 10:51
A słyszałeś głupku że trwa remont? Równie dobrze mogli tam włożyć plastelinę. Nic ci do tego.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.03.2023, 10:53
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jakieś foto z tego?

I dziwne, że zakryli kartony po bananach tą ich elewacją metalową, i nie mają dojścia już do tych miejsc. I chyba by najpierw wymienili kartony po bananach, a dopiero później kładli metalową elewacje. Wygląda to tak jakby to miało pozostać Chyba, że będą to wymieniać z wnętrza trybuny..

Z tym stadionem od ponad 10 lat są takie cyrki, żeby mnie nic nie zdziwi, dlatego trzeba pilnować tematu.
No przecież widać że jest tu chyba otwierane okno tylko zamiast szyby jest karton.Może To doszło z czasem i po prostu czekają na szyby.Na pewno nie zostawią takich rzeczy mając docelową imprezę tej inwestycji na uwadze.Jakby miało zostać to pewnie już by pomalowali na czarno
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 31.03.2023, 10:58
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
A słyszałeś głupku że trwa remont? Równie dobrze mogli tam włożyć plastelinę. Nic ci do tego.
Zdjęli rusztowanie w tych miejscach, zawiesili metalowe elementy na elewacji, zakrywając część kartonów po bananach. A że z tym stadionem są problemy od 15 lat, to naturalne, że można się zaniepokoić kolejnymi remontami. Twierdzicie, że za pomocą podnośnika czy prac z wnętrza trybun będą wymieniać kartony bo bananach. Zapewne tak będzie.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 31.03.2023, 11:00
Chłopie ty serio nie masz pojęcia o najprostszych sprawach. Potrafisz chociaż naprawić gniazdko elektryczne?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2023, 11:05
Tak to jest jak się żyje z socjalu i macocha niańczy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 31.03.2023, 11:05
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie ty serio nie masz pojęcia o najprostszych sprawach.
W przypadku stadionu Wisły nikogo to nie dziwi. Na nim nawet najprostsze sprawy potrafiono popsuć.

Gdyby chodziło o każdy inny stadion w Polsce, to nawet nie byłby potrzebny temat na forum i cała ta dyskusja. Ale to jest stadion Wisły, więc trzeba mieć w tyle w głowy, że wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 31.03.2023, 11:06
Tylko potwierdzasz co pisałem ja i inni
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2023, 11:17
Na pewno zostawią płyty OSB w oknach bo coś im się pojebało, ewentualnie nikt nie zauważył, że zapomnieli wymienić, lub zabrakło na to pinindzy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 31.03.2023, 11:17
Otwierane okna, duża część już zamontowana.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 31.03.2023, 13:24
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
+1

Zero pojecia na temat budownictwa, architektury, prac budowlanych - wiec się wypowie. Czy kogoś to jeszcze dziwi?
pan aNouc się na niczym nie zna ale wypowiada się w każdym temacie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.03.2023, 14:21
W przypadku stadionu Wisły nikogo to nie dziwi. Na nim nawet najprostsze sprawy potrafiono popsuć.

Gdyby chodziło o każdy inny stadion w Polsce, to nawet nie byłby potrzebny temat na forum i cała ta dyskusja. Ale to jest stadion Wisły, więc trzeba mieć w tyle w głowy, że wszystko jest możliwe.
Chłopie kto by to odebrał? OSB w miejscu szyb?

Zobacz sobie na inne realizację tej firmy. Wszystko będzie tip top, bo w odróżnieniu od budowy stadionu, wzięła się za wykonanie przebudowy jedna z najlepszych firm w Polsce. Widać to zresztą po tempie prac. Tani nie są ale chociaż się wzięli za tak karkołomne przedsięwzięcie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2023, 14:58
Cytat:
Chłopie kto by to odebrał? OSB w miejscu szyb?
To nie sa płyty OSB tylko kartony po bananach, a to już wiele zmienia.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.03.2023, 15:34

Może lepiej, żebyś pozostał przy wrzucaniu linków do filmików o Wiśle?

(krna... nie sądziłem, że kiedyś to napiszę)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.03.2023, 16:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Otwierane okna, duża część już zamontowana.
Czyli nawet podnośnika nie potrzeba bo szyby wsadzą od środka
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2023, 20:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post

brakuje "like button" na tym forum

nie sądziłem, że kiedyś to napiszę
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.03.2023, 23:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post

w dodatku trzymając sie zasady 1 filmik = jeden link na forum (w adekwatnym temacie)
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.04.2023, 05:25
@aNouc ja jestem z Tobą, prowadź dzielnie dalej swoje dziennikarskie śledztwo i dowiedz się kto stoi za aferą ze smołą i kartonami po bananach. #teamaNouc

Zwłaszcza, że mam nadzieję, że jak się będziesz wyżywał w takich dłuższych formach tu na forum, zwłaszcza wspartych przez zdjęcia dowodowe z tymi imponującymi żółtymi strzałkami, które pewnie Cię trochę pracy i cennego czasu kosztowały, to będziesz mniej napierdalał postów na SB.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.04.2023, 09:55
Poratuje ktoś filmikiem do konferencji?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.04.2023, 10:23
Poratowałbym ale sam nie wiem gdzie takiego szukać
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 01.04.2023, 10:29
Łapcie: https://www.youtube.com/watch?v=Mkvsk7EQSK8
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2023, 12:25
kurna, stadion w końcu przestaje straszyć, a tu imba o to, że ktoś zobaczył zamiast szyb kartony po bananach Może to specjalnie na igrzyska, trzeba będzie w nie piłką/dyskiem/młotem/strzałą trafić?

Kocham to forum.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 01.04.2023, 13:46
Straszyć, straszy dalej. To dalej karykatura pod względem wizualnym i funkcjonalnym (tutaj nie doszło do żadnych zmian, to dalej bubel na którym nie można zarabiać). A ten okrąglak w narożniku z którego nie można korzystać i pasuje tam jak białas w Harlemie to kwintesencja myśli projektowej.

Tyle, że w porównaniu z tym co było parę miesięcy temu, jest niewielka poprawa. Ale to wciąż stadion, który powinien być zaorany i zbudowany od nowa.

I jeszcze Wisła będzie musiała płacić ponad 30 tysięcy złotych więcej za wynajem. Choć funkcjonalność stadionu się nie poprawiła. Także klub nie wyszedł na tym dealu zbyt dobrze. Miasto i owszem, bo będzie płacić rachunki o połowę mniejsze.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.04.2023 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.04.2023, 14:23
Chcesz budować nowy stadion przy obecnej inflacji, kosztach i ogólnie słabej sytuacji w budowlance. Trzeba się pogodzić z tym jaki jest, ważne że będzie teraz bardzo estetycznie wyglądał, po wymianie daszków nie będzie lało na głowy, będzie również tańszy w eksploatacji. Remont stadionu do wzrostu opłat za użytkowanie przez klub nie ma nic do rzeczy. Dla mnie to i dużo i całkiem fajnie uda się zrobić, jeśli jeszcze za kilka lat doszłoby do skutku ogarnięcie terenu poza stadionem to całość będzie wyglądać całkiem korzystnie

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.04.2023, 15:53
ja bym sie zorientował po ile sa koszty wynajmy okolicznych stadionów

to nie przedwojnie że trzeba grac na swojej świętej ziemi

i tak 90% kibiców Wisły nie ogląda meczu na żywo
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 19:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

i tak 90% kibiców Wisły nie ogląda meczu na żywo
Pieprzenie.
Trzeba było spróbować kupić bilet na mecz kilka godzin temu.

Pomimo grania w I lidze i ograniczeń na stadionie jesteśmy w top jeśli chodzi o frekwencję.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.04.2023, 20:04
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Pieprzenie.
Trzeba było spróbować kupić bilet na mecz kilka godzin temu.

Pomimo grania w I lidze i ograniczeń na stadionie jesteśmy w top jeśli chodzi o frekwencję.
Co nie zmienia faktu, że on ma rację )))
Czy myślisz, że nawet komplet +- 30 k kibiców na stadionie to jest 10% kibiców Wisły? xDD Ok, w sumie czerepach nie ma racji biorąc pod uwagę ogół kibiców Wisły. Zdecydowanie nie doszacował ))))
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 20:26
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że on ma rację )))
Czy myślisz, że nawet komplet +- 30 k kibiców na stadionie to jest 10% kibiców Wisły? xDD Ok, w sumie czerepach nie ma racji biorąc pod uwagę ogół kibiców Wisły. Zdecydowanie nie doszacował ))))
tak - jak porównasz to np liczby osób obserwujących profil na fejsie to tak
ale wiesz, że to nie jest tak, że te prawie 300 tys ludzi to nie sa tylko kibice Wisły?

Także myślę, że przeszacował
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.04.2023, 20:35
Cytat:
Z zestawienia.Wisły Kraków.wynika, że rekordową oglądalność miało spotkanie piątej kolejki Fortuna 1. Ligi z.GKS-em Katowice.(2-1), które obejrzało aż 158.430 widzów. Drugie miejsce notuje inauguracja sezonu z.Sandecją.(0-0), która przyciągnęła przed ekrany telewizorów, a także urządzeń mobilnych 140.770 osób. Wyjazdową porażkę z.GKS-em Tychy.1-3 obejrzało 122.400 kibiców. Tuż za podium zmieścił się jeszcze domowy mecz z.Arką Gdynia.(1-0), który przykuł uwagę 188.530 fanów.
Na drugim biegunie, z najniższą oglądalnością zaledwie 44.350 widzów znalazła się wyjazdowa porażka 1-2 z.Chrobrym Głogów.
Z tego roku danych, czyli oglądalności Wisły na fali znaleźć nie mogę. Od tych liczb trzeba odjąć fanów rywali oraz fanatyków oglądania piłki nożnej, których pewnie się kilka tysięcy co kolejkę znajdzie żeby obejrzeć pierwszoligową kopaninę w polsacie.
Dodać natomiast trzeba by osoby oglądające na nielegalnych streamach.
drozd:
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.04.2023, 22:27
czyli ok 70% nie ogląda na żywo , dużo sie nie pomyliłem

nie ma sensu dopłacanie do dnia meczowego

trend TV vs marzniecie na stadionie bedzie sie rósł na korzyść TV , a nie malał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź