The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2023, 14:30
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
To moja prywatna opinie, nie poparta zadna wiedza, ktora mozna nazwac pewna wiedza.
Colley nie odszedl, bo zostalibysmy z 3 obroncami i mlodym Krzyzanowskim.
Colley jest teraz czwartym lub piątym środkowym obrońcą w składzie, w zależności od tego, czy bierzemy już pod uwagę Alana. Szanse na jego grę są bliskie zera.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2023, 14:38
Colley pokazał ostatnio na co go stać, to tykająca bomba, co drugie jego zagranie to proszenie się o kłopoty.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.03.2023, 14:42
Colley nie odszedl, bo zostalibysmy z 3 obroncami i mlodym Krzyzanowskim.
Ja mówię o tym, co się działo w okienku letnim. Wtedy z pozycji odeszli Mehremić, Szota, Frydrych, Sadlok, Koncewicz-Żyłka czy Hoyo-Kowalski przy czym realny wybór dotyczył głównie kogo zostawić z zestawu Colley/Mehremić/Szota. Zostawiliśmy Colleya, bo ktoś uznał, że na nim jest szansa najlepiej zarobić. Wyszło jak wyszło.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 27.03.2023, 14:56
Mysle, ze raczej uznali, ze potrzebny jest jakis pewny punkt w obronie do pary z Lasickim. Uznali Colleya za najlepsza opcje.

Sprzedac mozna bylo go za sensowne pieniadze w tamtym okresie.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 27.03.2023, 14:56
Uznali.... Jurcio uznal
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.03.2023, 15:00
Mysle, ze raczej uznali, ze potrzebny jest jakis pewny punkt w obronie do pary z Lasickim. Uznali Colleya za najlepsza opcje.

Sprzedac mozna bylo go za sensowne pieniadze w tamtym okresie.
No właśnie do tej oceny piję.

Efekt oceny: ani nie jest pewnym punktem w obronie (nawet nie ma co się łudzić, że w ogóle zagra), ani nie sprzedaliśmy go za sensowne pieniądze. Grzeje ławę i kosztuje niemało (skoro nikt nawet go nie chce wypożyczyć za pokrycie pensji).

Na tle dokonań poprzedniej ekipy, Kiko - póki co - jawi się jako geniusz skuteczności.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 27.03.2023, 15:06
Zanim jeszcze oficjalnie byl temat Kiko to mowilem, ze to najlepsze co moze Wisle spotkac. No i nie mylilem sie. Kiko jako DS jest rewelacyjny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2023, 15:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No właśnie do tej oceny piję.

Efekt oceny: ani nie jest pewnym punktem w obronie (nawet nie ma co się łudzić, że w ogóle zagra), ani nie sprzedaliśmy go za sensowne pieniądze. Grzeje ławę i kosztuje niemało (skoro nikt nawet go nie chce wypożyczyć za pokrycie pensji).

Na tle dokonań poprzedniej ekipy, Kiko - póki co - jawi się jako geniusz skuteczności.
Trudno dyskutować z faktami w postaci późniejszych występów sprowadzonych piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.03.2023, 15:47
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja mówię o tym, co się działo w okienku letnim. Wtedy z pozycji odeszli Mehremić, Szota, Frydrych, Sadlok, Koncewicz-Żyłka czy Hoyo-Kowalski przy czym realny wybór dotyczył głównie kogo zostawić z zestawu Colley/Mehremić/Szota. Zostawiliśmy Colleya, bo ktoś uznał, że na nim jest szansa najlepiej zarobić. Wyszło jak wyszło.
Problemem jest to że Szota został skreślony na starcie Jurka
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 27.03.2023, 19:20
MaLk,

ocenia sie zmienila, jak zmienil sie trener Do kiedy bylo Jurcio, to Coley byl best of the best

Swoja droga on ma na prawde wielki potencjal, ale mysle, ze jest rozgoryczony tym co go w Krakowie spotkalo i myslami jest juz bardzo, bardzo daleko
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.03.2023, 08:52
Wątpię w ten jego wielki potencjał po tym całym okresie we Wiśle. No ale mimo wszystko życzę mu jak najlepiej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.03.2023, 15:08
MaLk,

ocenia sie zmienila, jak zmienil sie trener Do kiedy bylo Jurcio, to Coley byl best of the best

Swoja droga on ma na prawde wielki potencjal, ale mysle, ze jest rozgoryczony tym co go w Krakowie spotkalo i myslami jest juz bardzo, bardzo daleko
A co takiego go w Wiśle spotkało? Moim zdaniem to raczej klub ma powody do narzekań, a Colley swoją grą raczej nie sprawił że ustawiają się poń tabuny chętnych.
Dostaje wysoki kontrakt, zawalił masę meczy w których zagrał, nikt mu pod górkę nie robi w kwesti trenowania z drużyną - ba, jest na ławce rezerwowych chociaż są wątpliwości czy słusznie, trenował na obozie w Turcji, gra w sparingach.

Zawodnik z wielkim potencjałem nie ośmiesza się w meczu z Odrą (dowolną). Pisząc o potencjale sam miałem na myśli Ekstraklasę albo ligi typu Grecka czy Turecka. No ale żeby się tam znaleźć najpierw musiałby zacząć grać solidnie w pierwszej lidze.

Naprawdę, on nie ma prawa narzekać na Wisłę, spotkało go tyle że zawiódł oczekiwania, grał bardzo słabo i usiadł na ławce. Słowem - los każdego niewypału transferowego. Z tym że on nie radzi sobie ligę niżej niż został sprowadzony...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.03.2023 o godz. 15:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.03.2023, 21:26
Wywiad z Michałem Żyro:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17411897
Cytat:
BK: Wisła wygrywa wszystko od początku roku, kibice się cieszą, ale chciałem zapytać o pańską sytuację, bo z zawodnika, który był podstawowym, dzisiaj stał się rezerwowym w tej drużynie i pewnie nie jest to dla pana komfortowa sytuacja.
MŻ: Nie jest i chyba nikt z chłopaków, którzy są rezerwowi, nie cieszy się ze swojej sytuacji. To jest jednak piłka nożna, grać w podstawowym składzie może tylko jedenastu zawodników, a jak często powtarza nam to trener - najważniejsze jest dobro drużyny. Ja jestem z takiego pokolenia piłkarzy, tak byłem uczony, że w takich sytuacjach nie obrażam się, tylko ciężko trenuję i czekam na swoją szansę. Nie będę jednak krył, że ambicje mam duże, a do Wisły nie przyszedłem siedzieć na ławce rezerwowych. Jeśli jednak wygrywamy, a trener na razie ma na mnie taki pomysł, żebym był tym zawodnikiem wchodzącym ewentualnie na boisko z ławki, to pytanie akurat do niego dlaczego ma taki pomysł. Ten jak widać na razie się sprawdza, bo drużyna wygrywa. Ja jestem jednak cały czas w gotowości, żeby jeśli tylko będzie taka potrzeba, wejść na boisko i pomóc zespołowi.
(...)
BK: Gdy patrzy pan w przyszłość, to widzi pan Wisłę bardziej w barażach, czy w szatni jest przekonanie, że będzie was stać na bezpośredni awans?
MŻ: Nie bierzemy jeńców - idziemy po wszystko! Wszystko zależy od nas. Mamy drużynę, którą stać na bardzo dobre wyniki, na wygrywanie mecz po meczu. Jest dzisiaj w naszej szatni taka mentalność, w której ja byłem wychowywany. (...) Teraz w przerwie na mecze reprezentacji popracowaliśmy mocniej, ale była też praca nad taktyką, bo przecież mamy świadomość, że rywale nas obserwują i będą się pod nas przygotowywać. Ale spokojnie, parę nowości dla nich przygotujemy ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 28.03.2023 o godz. 21:29.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 28.03.2023, 21:42
Wolf,

zle mnei zrozumiales. Jego spotkalo w Wisle to samo, co kazdego, ktory u nas zaliczyl zjazd. Czyli 90 proc zawodnikow. Widocznie Colley jest bardziej podatny na przyczyne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.03.2023, 22:49
Fajny wywiad z Żyro. Czuję że jeszcze odegra w tej rundzie swoją rolę.

Oby tylko grał w środku a nie był marnowany na skrzydle.

Patrząc na naszą ofensywę na ławce to powiedzieć że jest biednie to jak nic nie powiedzieć. Tu nawet Kuba zacznie łapać szybko minuty bo na rezerwie mamy co najwyżej mamy aktualnie pół skrzydłowego (Młyński).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.03.2023, 10:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Fajny wywiad z Żyro. Czuję że jeszcze odegra w tej rundzie swoją rolę.

Oby tylko grał w środku a nie był marnowany na skrzydle.

Patrząc na naszą ofensywę na ławce to powiedzieć że jest biednie to jak nic nie powiedzieć. Tu nawet Kuba zacznie łapać szybko minuty bo na rezerwie mamy co najwyżej mamy aktualnie pół skrzydłowego (Młyński).
Każdy zawodnik który może wejść z ławki i coś wykreować jest dla nas na wagę złota. I Żyro, i Basha z ławki pomogli nam zdobyć trzy punkty. Kuba też się przyda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 29.03.2023, 18:09
Michał Żyro to chyba w tej chwili nasz najlepszy "rezerwowy" a przy okazji bardzo fajny gość, oby został z nami jak najdłużej
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.03.2023, 19:27
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Michał Żyro to chyba w tej chwili nasz najlepszy "rezerwowy" a przy okazji bardzo fajny gość, oby został z nami jak najdłużej
Sam uważam że Basha jest lepszy, ale w sumie tylko ta dwójka cokolwiek wnosi z przodu wchodząc z ławki. Reszta co najwyżej poprawnie w destrukcji gra, co na wypadek konieczności gonienia wyniku nic nam nie daje. Wejście Dudy za Jamesa to strzał w kolano dla naszej kreacji, pół biedy jak wchodzi jeszcze Basha, ale trio Duda, Młyński i Szywacz zabija jakąkolwiek grę do przodu.

Liczę że Kuba wróci i zwiększy opcje na ławce. Naprawdę brakuje nam opcji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.04.2023, 16:25
https://www.instagram.com/reel/CqiXZ...YmMyMTA2M2Y%3D

Goli wielu nie gwarantuje, ale chociaż atmosfery przypilnuje..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2023, 10:26
aNouc napisał(a):Wyświetl post
https://www.instagram.com/reel/CqiXZ...YmMyMTA2M2Y%3D

Goli wielu nie gwarantuje, ale chociaż atmosfery przypilnuje..
Rodado ma swoją rolę, ale gole na tyle się rozkładają na cały ofensywny kwartet że nie ma co narzekać. Wcale mnie nie zdziwi jak przyjdzie mecz w którym Rodado ustrzeli 2 lub 3 bramki, bo zwyczajnie w świecie brakuje mu farta pod bramką.

Fajnie jakby też Duda lub Igbekeme coś dodali od siebie z dystansu, bo akurat to u nas szwankuje i poza Mula i LF nikt nie podejmuje podobnych prób. Albo podejmowane próby były wątpliwej jakości.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.04.2023, 10:58
wtych całych naszych mocarstwowych planach (nowy sponsor/wlasciciel) marzy mi się , aby tę pake po prostu utrzymać !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2023, 11:31
Dlaczego utrzymamy skład?

- zagraniczne kluby mają w poważaniu polska 1 ligę, jeśli nie masz 16 lat i latki wielkiego talentu to nie wyjeżdżasz stąd na zachód, poziom jest uznawany da dramatyczny/polamatorski w oczach zachodnich klubow
- polskie kluby nie lubią przepłacać za zawodników z 1 ligi polskiej, nie zaoferują bajecznego kontraktu, co najwyżej wizję gry "w pucharach"
- zawodnicy są tu zadowoleni, stali się gwiazdami, zespół jest świetnie zgrany
- jeśli przyjdzie inwestor może wpleść się wiarą że będziemy grali o coś więcej niż tylko utrzymanie w esa

Dlaczego nie utrzymamy?
- Hiszpanie poza Rodado mają relatywnie krótkie kontrakty i ciężko będzie ich siła zatrzymać
- jeśli się zgłosi Lech/Legia/Raków to nikogo nie zatrzymanym, tyle że czy aż tak dobrze te kluby śledzą 1 ligę? Czy to ich główny obiekt zainteresowania? Kwestia dyskusyjna.
- będą chcieli jeszcze naprawdę zarobić gdzieś wielka kasę, przy czym Luis już takowa zarobił i wie że nie jest to warte swojej ceny
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.04.2023, 12:07
tylko to jest prawdziwe z jednym zastrzeżeniem "JAK DOTYCHCZAS"

jest nową sytuacją na polskim rynku , że w 1 lidze wymiatają hiszpanie od Kiko , który już ma wyrobioną markę

można powiedzieć że jestesmy idealnym filtrem dla Lech/Legia/Raków , głupotą by było gdyby sie nie przyglądali jak sie sprawdzają nabytki Kiko

zresztą za poprzedniego Kiko podobnie to wygladało , wszystkie hity sie rozeszły na pniu (Llonch , Carlitos, Jezus)

dlatego marzy mi sie taka sytuacja że ten nowy inwestor zapewni chociaż takie $$ że nas Legia nie bedzie w stanie podkupić (pisze to w kontrze do tych którzy przewidują transfery IN za kilka mln euro)
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2023, 12:27
Jak awansujemy, to myślę, że nikt z Eklapy nas nie podkupi. To zgrana paczka, która chętnie tu zostanie, jeśli będzie zarabiać na poziomie Luisa Fernandeza. Sądzę, że są warci tych pieniędzy. Ile więcej może im dać klub z Eklapy? Sądzę, ze tu, gdzie od nich zaczyna się ustalanie składu i będą mogli się pokazać będzie im lepiej, niż w klubie, w którym będą budować swoją pozycję od nowa.
Wiadomo, że odejdzie James, więc tu Kiko musi kreatywnego CM.
Kto wie kogo jeszcze Kiko nam poleci, skoro ma całą rundę na poszukiwanie

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego utrzymamy skład?

- zagraniczne kluby mają w poważaniu polska 1 ligę, jeśli nie masz 16 lat i latki wielkiego talentu to nie wyjeżdżasz stąd na zachód, poziom jest uznawany da dramatyczny/polamatorski w oczach zachodnich klubow
- polskie kluby nie lubią przepłacać za zawodników z 1 ligi polskiej, nie zaoferują bajecznego kontraktu, co najwyżej wizję gry "w pucharach"
- zawodnicy są tu zadowoleni, stali się gwiazdami, zespół jest świetnie zgrany
- jeśli przyjdzie inwestor może wpleść się wiarą że będziemy grali o coś więcej niż tylko utrzymanie w esa

Dlaczego nie utrzymamy?
- Hiszpanie poza Rodado mają relatywnie krótkie kontrakty i ciężko będzie ich siła zatrzymać
- jeśli się zgłosi Lech/Legia/Raków to nikogo nie zatrzymanym, tyle że czy aż tak dobrze te kluby śledzą 1 ligę? Czy to ich główny obiekt zainteresowania? Kwestia dyskusyjna.
- będą chcieli jeszcze naprawdę zarobić gdzieś wielka kasę, przy czym Luis już takowa zarobił i wie że nie jest to warte swojej ceny
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.04.2023, 13:59
Nikt nie dostanie kontraktu na poziomie Fernandeza, bo nas po prostu na to nie stać.. nie mówiąc o tym, ze mielibyśmy go dać wszystkim Hiszpanom.. a sam Fernandez również będzie chciał podwyżki, umówmy się.. to jest piłkarz ponad stan.. z ogromnym kominem płacowym w tym momencie (i dobrze).
Martwi cisza w sprawie przedłużenia kontraktu.. zapewne czekają, czy roztrzygnie się kwestia awansu.. na pewno Fernandez nie będzie chciał zostać kolejny raz w 1 lidze.. ale możemy obudzić się z ręką w nocniku, jesli ktoś się do niego zgłosi, bo już w tej chwilii może podpisać kontrakt z innym klubem

Priorytetem powinno być zatrzymanie również Junci i Muli.. wydaje mi się, że Tachii, Benito oraz Villar są do zastąpienia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.04.2023, 14:04
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie dostanie kontraktu na poziomie Fernandeza, bo nas po prostu na to nie stać.. nie mówiąc o tym, ze mielibyśmy go dać wszystkim Hiszpanom.. a sam Fernandez również będzie chciał podwyżki, umówmy się.. to jest piłkarz ponad stan.. z ogromnym kominem płacowym w tym momencie (i dobrze).
Martwi cisza w sprawie przedłużenia kontraktu.. zapewne czekają, czy roztrzygnie się kwestia awansu.. na pewno Fernandez nie będzie chciał zostać kolejny raz w 1 lidze.. ale możemy obudzić się z ręką w nocniku, jesli ktoś się do niego zgłosi, bo już w tej chwilii może podpisać kontrakt z innym klubem

Priorytetem powinno być zatrzymanie również Junci i Muli.. wydaje mi się, że Tachii, Benito oraz Villar są do zastąpienia.
Priorytetem jest kontynuowanie współpracy z Kiko. Jeśli zostanie i wrócimy do ekstraklasy, powinno być tylko łatwiej i sprowadzać piłkarzy i ich zastępować. I nie chodzi ty tylko o pieniądze, ale przede wszystkim chęci. Będzie łatwiej przekonać kogoś do przejścia do ekstraklasy niż 1 Ligi. Dotychczasowe kontrakty... ich przedłużenie, jest pewnie uzależnione od awansu. Ruch zacznie się w momencie, kiedy go sobie zapewnimy.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 03.04.2023 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2023, 14:10
https://youtu.be/ho2d-KZEODc

Wypowiedź Fernandeza po meczu. Widać jak jest sfocusowany na jednym konkretnym celu. Wątpię że będzie chciał podpisać kontrakt z jakimkolwiek innym klubem już teraz. Królewski i Kiko wystarczająco dbają o relacje z nim.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 04.04.2023, 06:43
dla formalności , ja nie pisałem że życze sobie tego w obecnej sytuacji finansowej , czyli nie mialem zamiaru otwierac dyskusji , czy jestesmy czy tez nie , w stanie utrzymac hiszpanów

ja napisalem w kontrze do tych planów wydania 5mln euro na wzmocnienia , które obiecał nowy właściciel

i wzgledem tego napisalem ze ja bym sie skupil na utrzymaniu obecnej kadry
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.04.2023, 08:42
W swoich rozwazaniach macie jeden blad logiczny, ktory rozwala wasza dyskusje i sprawia, ze jest totalnie bezsensu.
Wszyscy Hiszpanie maja w umowach klauzule przedluzenia o kolejny rok i nie ma ryzyka, ze odejda po sezonie za friko.
James ma klauzule przedluzenia o rok wypozyczenia w przypadku awansu (zwiekszy sie procent wynagrodzenia do placenia).
Luis czeka na to czy awansujemy. Jesli tak, to kontrakt jest przygotowany do podpisania.

Co sie wydarzy w przypadku awansu i sfinalizowania rozmow z inwestorem?
Kiko juz dziala w budzecie, ktory ma miec na lato od nowego wspolwlasciciela i szuka 4-5 zawodnikow, ktorzy beda przewyzszac dotychczasowych, ale jednocześnie będą "latac" dziury, tam gdzie obecnie wygląda to najsłabiej, lub gdzie brakuje głębi w składzie.
DC, DR, MC, Winger, ST.
W kadrze ma być 25-28 zawodników i może w końcu uruchomią rezerwy

Tego nikt nie mowi, ale patrzac na to jak to ma wygladac to cel jest jeden: top 5 i gra w PP mozliwie najdluzej.

Zapiszcie post i przypomnijcie sobie w sierpniu/wrzesniu
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.04.2023, 08:51
A skąd Ty to wszystko wiesz?
Możesz też opisać nasz plan na najbliższe 25 lat, jak Ci tak dobrze idzie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów