|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie mowimy o Ondrasku w kontekscie pierwszego napastnika, ktory ma strzelic 10-15 bramek w sezonie. Daj boze, zebysmy takiego mieli, Rodado nawet na poziomie 1 ligi nie ma szans dobic do tego poziomu.
Mowimy o nim jako o 3 napastniku za symboliczna pensje. On nie bedzie mial ambicji byc pierwszym, bedzie rozumial swoja role w druzynie i nie bedzie mial sztucznego usmiechu na twarzy jak druzyna bedzie swietowac zwyciestwo. Jak Colley. Grajac na jednego napastnika musi ich byc w kadrze 3. Grajac na dwoch musi byc 5. To jest zupelnie normalne i to sie nazywia glebia skladu. A czy Zdenek jeszcze potrafi kopac to sie okaze, bo jestem pewny, ze jakies minuty dostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na pewno oglądasz mecze?
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rodado w ogóle jakoś dziwnie biega, do tego jest mało skuteczny. Walczy, ale to chyba za mało jak na napastnika co nie?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, ogladam. Mial patelnie w ostatnim meczu, jak ladnie przyjal pilke miedzy dwoma obroncami w polu karnym, gdzies z 10-12 metrow do bramki. Mial cala bramke, mogl wybierac, gdzie posle pilke i trafil prosto w bramkarza
Brilliant. Caly Rodado. Nie zmienia tego obrazu szczesliwa bramka. Bo gdyby obronca nie tracil tej pilki to ona polecialaby wzdluz bramki na aut. W poprzednim meczu tez mial setke, w sumie to dwie. I nic nie wpadlo. Ogladam mecze Pepe bardzo dobrze. Zwykle sam, zeby moc analizowac to co sie dzieje na boisku. Rodado jak juz rozpedzi ten wagon z weglem to biegnie. Ale zrywu nie ma kompletnie. Jest tez bardzo wolny z pilka. Nie to, ze ona mu przeszkadza, tylko tak ze 20 proc wolniej biega z nia. Nie potrafi tez podniesc glowy dryblujac. No ma ograniczenia. Ale czego sie mozna bylo spodziewac w tamtym czasie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto oglada sparing niech zwroci uwage na to jak Niewiadomski sie rozwinal od kiedy Junca dolaczyl do zespolu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
gdzie leci?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na YT jest transmisja live.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ondrasek poza tym że czasem wykonczy patelnie , nie dawal druzynie nic stawiam ze boris moltenis jesli rozegra u nas tyle sezonow co ondrasek to skonczy z wieksza iloscia goli jako stoper niz zdenek jako 9tka ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tiaaaa,
wyjasnij mi na czym polega udzial Rodado przy bramkach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobra nie bede szedl w jakas rejtanowska obrone rodado , bo moja intencja jest pokazanie ze Ondraska NIE WOLNO przedluzac , ze sciagniecie go rok temu to byl ewidentny przekret truskowski a kwestia Rodado to już wątek poboczny
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obejrzyj czasem mecz to się dowiesz.
Na przykład - z Odrą Opole to jego strzał dobijał Fernandez na 1:1. To on chyba dograł głową Moltenisowi z GKS Katowice. Do tego dużo jego dobrych dograń jest marnowane (tak jak innych piłkarzy), ale w meczu bierze udział w kilku sytuacjach które mogą/powinny skończyć się golem. Prowadzisz jakąś chorą krucjatę, ale nie bardzo wiadomo o co. Posłuchaj sobie Karcza i Wojtowicza na przykład: https://youtu.be/grQT_SzWPvs Któryś kolejny raz odpowiadają to samo. Rodado gra dobrze, a liczy się to że bramki padają, nie kto je strzela. My nie gramy na klasyczną 9-tkę, jest czterech piłkarzy którzy schodzą do środka na atak: Rodado, Fernandez, Mula i Villar. To jest akurat bardzo dobre że ciężar strzelania i kreowania jest rozłożony na wielu piłkarzy, nie da się zrobić plastra Fernandezowi i wyłączyć naszą grę jak w poprzedniej rundzie, bo nasi skrzydłowi to był kiepski żart. Co do rozwoju Niewiadomskiego - to nie on zawalił pierwszą bramkę? Mam nadzieję że Szwedzi nie oglądali tego sparingu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2023 o godz. 14:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Opiszcie proszę dzisiejszy mecz. ja złapałem 10 minut dosłownie. kto jak grał. Widziałem że Kuba I Ondrasek weszli
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ogółem sparing do zapomnienia. Dostali bardzo mocno w kość od Sobola co było widac. Zero dynamiki, do tego dość małe zaangażowanie, do odnotowania tylko powroty Kuby i Ondraska. Błaszczykowski jeszcze może tak z miesiąc treningów i zacznie przypominać aktywnego piłkarza. Dziś gdy nie musiał biegać to jeszcze jakoś to wyglądało. @szneka tu nie ma za bardzo co opisywać. Taka gierka z bardzo ciężkimi nogami. Tempo 3x mniejsze niż w lidze. Gdyby piłkarzy oceniać tylko przez ten mecz to 3/4 kadry to wywalenia. Może tylko Brodę można pochwalić bo świetne wejście z ławki. Oby tylko Sobol nie przesadził z obciążeniami.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.03.2023 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Noo, ja tam widziałem starego "dobrego" Colleya przy tych straconych golach.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Pojawią się: Kuba Błaszczykowski, Igor Łasicki i Alan Uryga (godz. 10.00), Boris Moltenis i Mateusz Młyński (godz. 11.00), James Igbekeme i Zdeněk Ondrášek (godz. 12.00), Luis Fernández i David JuncĂ. (godz. 13.00), Ángel Rodado i Miki Villar (godz. 14.00) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dziękuję Karherop. tak myślałem widząc wynik, że dostali nasi w kość w tym tygodniu. Colley faktycznie tak tragiczny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dobrze ze wyjasniłes co z nimi sie działo,bo wynik mnie lekko zaniepokoił.Ale ok na cieżkie nogi czasem nie ma zmiłuj sie . Co do Rodado to wezcie pod uwage te ten gosc gra w 1 lidze Polskiej.A jaka to renoma to nietrzeba dyskutować chyba. Jest jaki jest ,musi miec swoje defekty w postaci chocby maszczenia setek ,ale ma tez troche atutów.Koniec konców i tak jego rachunek z gry jest na +, bo bramki strzela.Nie rozumiem dlaczego tutaj sa wobec niego też oczekawiania jakby to byl drugi Zuraw.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.03.2023 o godz. 21:56.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Widziałem niestety tylko jedną, zawaloną przez niego bramkę, gdzie w ekwilibrystyczny sposób asystował napastnikowi gości. Niech już idzie gdzie chce, bylebyśmy zeszli z jego kontraktu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A mijanie się Colleya z pilkami jest już znak rozpoznawczy jak niegdyś "sanki" u Chaveza. Odra ten mecz potraktowała jak mecz ligowy, kilka zmian tylko na koniec. My mieliśmy praktycznie dwie jedenastki, a zmian to chyba z 13. A o tak nawet po wejściu nowi zawodnicy jak Mula czy Junca wyglądali szybkościowo gorzej niż gracze Odry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po pierwsze mówimy o grze w pierwszej lidze a nie ekstraklasie.Ondrasek w formie rozbijał obrońców,inicjował pressing i wbrew temu co tu padło bardzo dobrze odnajdywał się w grze kombinacyjnej. Jaki udział w bramkach ma Rodado?Taki ,że ktoś dobija strzały które jeśli cudem trafiły w bramkarza a nie poszybowały nad bramką? Inną sprawą jest dyskusja nad zasadnością przedłużania kontraktu ze Zdenkiem po tym sezonie a inną porównywanie go do Rodado.Zdrowy Ondrasek nakrywał Angela czapką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zapomniałem już że tak wypaliłem wiec oficjalnie WYCOFUJE SIE nie zmienia to faktu że reszte tez podtrzymuje a zdrowy Ondrasek to oksymoron ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ten sparing miał dwa pożyteczne skutki:
1. Po pierwsze, rezerwowi wiedzą dlaczego są rezerwowymi. To co pokazał Colley całkowicie go dyskwalifikuje. Takiego gówna nie powinno się odstawiać nawet na treningu. Pakować walizki może też Młyński z tymi swoimi żałosnymi zwodami aâla późny Małecki (czyli próba paralitycznego przyspieszenia do linii końcowej, gdzie zanim on to zacznie robić, to już cały stadion wie co zaraz nastąpi). 2. Po drugie, wiemy już, że ławkę trzeba wzmocnić. Z tymi figurantami którzy obecnie grzeją swoje tyłki na ławce daleko nie zajedziemy. Nadejdzie konieczność wystawienia takiego Colleya i mamy jak w banku, że ze 3-4 razy minie się z piłką w polu karnym, nie nadąży za napastnikiem etc. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A jak to ma być jednostka treningowa z nastawieniem "byle bez kontuzji" to nawet taka postawa jak wczoraj jest wytłumaczalna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednym słowem wolisz nie widzieć jak większość olewa swoje obowiązki.No bo faktycznie co ten sparing miał niby wnieść ?Równie dobrze można było w Myślenicach zrobić normalny trening z gierką 3x30 minut i powachlować składem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może nie mieszajmy tak tego olewania obowiązków, ze zwykłym brakiem umiejętności lub ciężkimi nogami. Przecież Colley nie dlatego nie trafiał w piłkę bo olewa obowiązki, albo Fratczak puszczal szmaty bo mu się nie chce bronić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że Sobol już dawno mówił, że pierwszy tydzień w przerwie na kadrę to będzie trening siłowy.
Więc nie wiem skąd ten ból d*py na forum, że zagrali słabo w sparingu. Mamy trudne mecze przed sobą i niech grają padakę w sparingu byle wygrali kolejne 8 spotkań - co daje awans z top2. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu jest wywiad:
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...idac-na-boisku Cytat:
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|