The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2023, 05:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Z planowanych 13 wygranych w 16 spotkaniach odfajkowane już 4.

Zostaje minimum 9 w 12 meczach.

I można już spokojnie powiedzieć. Odrabiamy 3 punkty do lidera. Łącznie już odrobione 5 z 13 punktów jakie traciliśmy do ŁKSu.

Niech nasza maszyna pracuje dalej bo nie wyobrażam sobie żebyśmy nie weszli z kolejnymi wygranymi z Tychami u siebie, Skrę na wyjeździe i Chrobrego na Reymonta. 7 kolejnych wygranych jest naprawdę realne.
To jest pilka, wszystko sie moze wydarzyć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.03.2023, 08:16
Oczywiście. Jak świat światów zawsze są mecze gdzie typuje się wygraną a także takie gdzie rywale są wyższej półki i widac ciężary. Teraz terminarz ułożył się dla nas dość atrakcyjnie, dając nam szansę na wejście krok po kroku na co raz wyższy bieg. A przecież zaraz po przerwie na kadrę czeka nas m.in. Puszcza, Ruch, ŁKS czy PBB na wyjeździe. Byłoby fajnie grać z z tymi zespołami mając komfort psychiczny i nawet przy stracie punktów mieć go wkalkulowane.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2023, 12:16
Terminarz nie jest najważniejszy. Najważniejsze jest nastawienie, chęć grania i wygrywania u piłkarzy, a u trenera i władz klubu oczekiwanie, wymaganie wygrywania. W każdym kolejnym meczu, bo celem jest powrót do Ekstraklasy, a nie spokojne utrzymanie w pierwszej lidze jak za Brzęczka.

Wszystko w naszych rękach i nogach...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.03.2023, 12:29
Z dobrym nastawieniem, podbudowanym serią zwycięstw jestem pewien, że możemy pokonać każdy zespół w tej lidze, niezależnie czy u nas, czy na wyjeździe. Piłkarze chyba zaczynają sobie zdawać z tego sprawę, zobaczcie sobie jak oni się cieszą po zdobytej bramce, są autentycznie szczęśliwi.

Teraz kluczem jest wygrać dwa następne spotkania, aby na przerwę reprezentacyjną iść z maksymalnie dobrą sytuacją wyjściową na kwietniowe mecze, gdzie zaczynają się mecze o 6 punktów z czołówką tabeli.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2023, 13:51
Myślę że Skra będzie trudniejsza z motywacyjnego punktu widzenia...

Jeżeli wygramy z Tychami, a wygramy to może się pojawić myśl że Skra to formalność...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2023, 14:35
Ruch zremisował. Tracimy 8 do ŁKS, 6 do Ruchu i 3 do BBT.
Najważniejsze to wygrać kolejny mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2023 o godz. 14:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2023, 15:26
@wolfy dokładnie. Odrobiliśmy zarówno do Ruchu jak i do ŁKSu więc teraz najważniejsze by wygrać kolejny mecz.
6 miejsce mamy, Chrobry za nami z różnicą 2 punktów.
Kod:
1 miejsce (pkt)    44
zostało meczów     12
brakuje punktów     8
potrzebna średnia+  0,67

2 miejsce (pkt)    42
zostało meczów     12
brakuje punktów     6
potrzebna średnia+  0,50
W następnej kolejce:
ŁKS podejmuje Stal,
Ruch jedzie do Chojnic,
Termalica gra z Puszczą,
Arka u siebie z Łęczną.
W Krakowie gramy z GKS Tychy.
Jeśli wygramy to możemy skoczyć o jedno miejsce - z Termalicą było 0:0 w Niecieczy.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.03.2023 o godz. 15:30.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.03.2023, 15:36
@pepe72 4 też realne ,ale tu trzeba liczyć ,że Łeczna wywiezie jakieś punkty z Gdynii .Dziś pokazali ,że potrafią powalczyć z mocniejszymi
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.03.2023, 15:59
RybaTs napisał(a):Wyświetl post
@pepe72 4 też realne ,ale tu trzeba liczyć ,że Łeczna wywiezie jakieś punkty z Gdynii .Dziś pokazali ,że potrafią powalczyć z mocniejszymi
Albo to efekt "nowej miotły".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.03.2023, 19:50
@RybaTs dziś mamy 6. Naszym celem jest co najmniej 2.
Jak widać po ŁKSie i Ruchu stale wygrywać nie będą.
Do 3 miejsca tracimy obecnie 3 punkty, czyli jeden mecz. Z drużynami 1-4 nie graliśmy jeszcze w rundzie wiosennej.
Z ŁKSem był remis, z Ruchem był remis, z BBT był remis.
Z Puszczą przegraliśmy 2-3.
Arka dwa razy dostała.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2023, 20:31
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Terminarz nie jest najważniejszy. Najważniejsze jest nastawienie, chęć grania i wygrywania u piłkarzy, a u trenera i władz klubu oczekiwanie, wymaganie wygrywania. W każdym kolejnym meczu, bo celem jest powrót do Ekstraklasy, a nie spokojne utrzymanie w pierwszej lidze jak za Brzęczka.

Wszystko w naszych rękach i nogach...
Dla nowo stworzonej drużyny terminarz jest bardzo ważny. Każdy kolejny mecz to większe zgranie, lepsza płynność akcji i nabieranie pewności siebie.

Rozwinąć tez muszę poprzednia myśl: musimy wygrywać wszystko tu i teraz, ponieważ szczególnie druga połowa rundy będzie szczególnie ciężka i gatunkowo i sportowo.

Za Brzeczka cały czas pokutowało myślenie: to nic że znowu nie wygraliśmy, mamy jeszcze X spotkań do końca. Spokojnie, damy radę się utrzymać.

Teraz jest wprost przeciwnie. Trzeba wygrywać wszystko bo końcówka może być niesamowicie ciężka.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 05.03.2023, 20:31
Po czterech kolejkach wiosennych, można już zauważyć kto będzie walczył o bezpośredni awans. Ja obstawiam na Wisła, łks, bb i arka. Ruch się wysypie. Mój typ na bezpośredni awans to Wisła i arka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.03.2023, 22:11
gpat napisał(a):Wyświetl post
Po czterech kolejkach wiosennych, można już zauważyć kto będzie walczył o bezpośredni awans. Ja obstawiam na Wisła, łks, bb i arka. Ruch się wysypie. Mój typ na bezpośredni awans to Wisła i arka.
Ja myślę że jeszcze za wcześnie żeby powiedzieć ktonbędzie grał o bezpośredni awans a kto o baraże.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2023, 22:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że jeszcze za wcześnie żeby powiedzieć ktonbędzie grał o bezpośredni awans a kto o baraże.
Czy ja wiem.

Patrząc na formę i rosnące straty punktowe to na 99% top 6 wyłoni się z aktualnych zespołów 1-9

Idąc dalej zespoły z miejsc 7-9 grają też dość przeciętnie i można już ich wykluczyć z rywalizacji o top 2. Nie będą punktować równie mocno jak Wisła, BBT czy Arka.

Praktycznie każda kolejka przynosi pojedynek wewnątrz aktualnego top 6 i może mocno zmienić tabele. Po 24 kolejce i Ruch - ŁKS możemy być również dużo mądrzejsi
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.03.2023, 23:11
Czy ja wiem.

Patrząc na formę i rosnące straty punktowe to na 99% top 6 wyłoni się z aktualnych zespołów 1-9

Idąc dalej zespoły z miejsc 7-9 grają też dość przeciętnie i można już ich wykluczyć z rywalizacji o top 2. Nie będą punktować równie mocno jak Wisła, BBT czy Arka.

Praktycznie każda kolejka przynosi pojedynek wewnątrz aktualnego top 6 i może mocno zmienić tabele. Po 24 kolejce i Ruch - ŁKS możemy być również dużo mądrzejsi
Tak, ale mnie chodziło o przypisanie które z tych drużyn będą o co walczyć. Wiadomo że Chojniczanka się nie włączy, ale czy Arka czy Ruch będą grały o miejsca premiowane bezpośrednim awansem - cztery mecze to za mała próba.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.03.2023, 23:44
Po 4 kolejkach wiosny my mamy 6 miejsce, a zespoły 7-9 mają max 4 punkty straty.
Z czego dopiero 11 GKS Tychy nie ma (statystycznych) szans na 2 miejsce na koniec sezonu.
A my potrzebujemy nadal średniej 2,33 w 12 meczach.

Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.03.2023, 05:11
Co raz bardziej jestem skłonny do myslenia ze Ruch i ŁKS nie wytrzymaja presji i wypadna z top 2 za jakies 4-5 kolejek maks.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 06.03.2023, 05:58
Trzeba wygrywać wszystko jak leci, a nie mając stratę 6 pkt spekulować, że wystarczy np. 9 zwycięstw na 12 meczy. Czy Ruch wie, że ma wygrać max 7 meczów, ŁKS max 6, a wszyscy inni najwyżej 24 pkt?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.03.2023, 12:29
Oczywiście, że trzeba wygrać (prawie) wszystko do końca ale to akurat temat o spekulacjach.
W ten weekend drużyny z miejsc 1 i 2 straciły punkty więc długa droga przed nami ale jest szansa.

Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 06.03.2023, 15:25
To jest wątek ZABAWY STATYSTYKĄ. Jak ktoś się nie chce z nami bawić są inne piaskownice do marudzenia, nap...nia na wszystko itp.
Super mega fajnie, że ZNOWU mamy co analizować i są nadal STATYSTYCZNIE szanse na premiowane miejsce i ja to akurat bardzo doceniam.

Dziękuję przy okazji wszystkim kumatym w statystyce piszącym w tym temacie - są tacy co czytają nałogowo i się nie odzywają zazwyczaj
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2023, 23:22
https://www.wislaportal.pl/kpk/
Aktualizują po każdej kolejce
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2023, 00:29
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Co raz bardziej jestem skłonny do myslenia ze Ruch i ŁKS nie wytrzymaja presji i wypadna z top 2 za jakies 4-5 kolejek maks.
Kto nie wytrzyma okaże się za 2 kolejki. Obstawiam że Ruch. Nie zdziwię się jak w 25 kolejce ich wyprzedzimy ale jednocześnie i Arka lub TBB będzie nad nami albo na równi.

@doktor granat

Wiele symulacji wskazuje że do 2 miejsca potrzeba ok 63-66 pkt. Tak wynika też z historycznych wyliczeń. 9 wygranych z 12 spotkań pokazuje tylko jak mały mamy margines błędu i jak bardzo trzeba wygrywać wszystko jak leci, bo miejsc na stratę punktów mamy niewiele (lub wcale).
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.03.2023, 08:35
masada napisał(a):Wyświetl post
https://www.wislaportal.pl/kpk/
Aktualizują po każdej kolejce
Złośliwcy dali też 16.
Podobne dane masz na wykresie u mnie w stopce.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.03.2023, 09:40
Najbliższe 3 mecze będą kluczowe: Tychy, Skra, Głogów - tu muszą być same zwycięstwa.

Wtedy zostaje 6 wygranych na 9 spotkań...nadal ciężko, ale realnie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2023, 10:41
Ciekawosta: nasza ostatnia wyjazdowa porażka to mecz z Chojniczanka Chojnice 30 września. Od tego czasu 3 zwycięstwa i 2 remisy na wjeździe

Z tej perspektywy wizja 6 meczów ma wyjeździe z czego.minimum 3 wygranych nie jawi się jako s-f. Wiśle może grać się łatwiej na wyjazdach gdzie rywal nie może być tak skoszarowany jak na R22.

Żeby jeszcze tylko do końca rundy zrobić twierdzę na Reymonta.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.03.2023 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2023, 10:50
Kluczem będzie zdobywanie kompletów punktów z drużynami pod nami. Tak jak Proud wspomniał - jeśli marzymy o awansie bezpośrednim, to 3 najbliższe mecze muszą się skończyć kompletem punktów. Jeśli przegramy z drużynami teoretycznie słabszymi, to awans bezpośredni nam się po prostu nie należy i tyle.

Na wyjeździe musimy wygrać z Ruchem, żeby mieć lepszy bilans bezpośredni i mieć szansę na nawiązanie z nimi walki o drugie miejsce.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 07.03.2023, 21:46
Kto nie wytrzyma okaże się za 2 kolejki. Obstawiam że Ruch. Nie zdziwię się jak w 25 kolejce ich wyprzedzimy ale jednocześnie i Arka lub TBB będzie nad nami albo na równi.

@doktor granat

Wiele symulacji wskazuje że do 2 miejsca potrzeba ok 63-66 pkt. Tak wynika też z historycznych wyliczeń. 9 wygranych z 12 spotkań pokazuje tylko jak mały mamy margines błędu i jak bardzo trzeba wygrywać wszystko jak leci, bo miejsc na stratę punktów mamy niewiele (lub wcale).
Mnie się wydaje, że gole 9 zwycięstw to mogłoby być ciut za mało na 2 miejsce dlatego tak napisałem. A ogólnie moja zabawa statystyką to wygrywać wszystko po kolei co najmniej do momentu gdy wskoczymy na 2 miejsce, a potem co najmniej skuteczna obrona tego miejsca.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 08.03.2023 o godz. 06:55.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.03.2023, 23:43
Proud napisał(a):Wyświetl post
Najbliższe 3 mecze będą kluczowe: Tychy, Skra, Głogów - tu muszą być same zwycięstwa.

Wtedy zostaje 6 wygranych na 9 spotkań...nadal ciężko, ale realnie.
Jeśli nie zdarzy się jakiś dramat u obecnych drużyn 1-5 to najbliższe 12 (DWANAŚCIE) meczów będzie kluczowe.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.03.2023, 08:05
Cytat:
Kluczem będzie zdobywanie kompletów punktów z drużynami pod nami. Tak jak Proud wspomniał - jeśli marzymy o awansie bezpośrednim, to 3 najbliższe mecze muszą się skończyć kompletem punktów. Jeśli przegramy z drużynami teoretycznie słabszymi, to awans bezpośredni nam się po prostu nie należy i tyle.
A czym sie różni punkt zdobyty na Skrze od punktu zdobytego na ŁKSie? Punkt to punkt, żaden nie jest kluczowy i każdy jest kluczowy.

To jak przegramy 3 najbliższe mecze z cieniasami, a wygramy 9 kolejnych, w tym ogramy całą czołówkę to nie awansujemy?

Można wręcz założyć przeciwnie, że to punkty z rywalami o awans są ważniejsze, bo wygrana z nimi sprawia, że my dopisujemy do konta 3 pkt, a oni mają porażkę więc odrabiamy stratę. Bo np jeśli oni wszystko będa do końca wygrywać, to jedyna opcja dogonienia ich to jest własnie wygranie meczów z nimi.

I punkty z bezpośrednimi rywalami o awans sa też ważne z tego powodu, że przy równej ilosci oczek decydują mecze bezpośrednie z nimi (chyba, że jest inaczej i decydują bramki to mnie poprawcie), małe tabele itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2023, 08:41
Zgadzam się, w każdym meczu rozdaje się tyle samo punktów.

Póki druzyna jest w formie to trzeba wygrywać i nie zastanawiać się czy to już seria i czy wypada wygrywać wszystko.

Zadyszka na pewno się pojawi, choć liczę że jak najpóźniej.

Poprzedni sezon 1 ligi był anormalny, patrząc co wyprawiały zespoły Widzewa i Arki na koniec.

Widzew 6 pkt z 12 w ostatnich 4 meczach
Arka 4 pkt z 12 i przegrywa drugie miejsce o 1 punkt.

Przez najbliższe 12 kolejek będzie tylko jedna (!) kolejka w której zespołu z miejsc 1-6 nie grają z sobą choć jednego meczu bezpośredniego. Tabela będzie się jeszcze wywracać do góry nogami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów