The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2023, 12:08
Przyczepianie sie o kontuzje Sapały do pionu sportowego to niezła odklejka...

Mamy obecnie 4-5 graczy do środka ktorzy są w stanie grać w 1wszej lidze:

Basha
Duda
James
Tachi i Uryga - obrońcy ale na spokoju poradzą sobie na pozycji.

Plewki nie licze.

Jakościowo to wygląda dużo lepiej niż w zeszłej rundzie i za to że mamy zawodników którzy są w stanie w środku pola walczyć mimo kontuzji, kartek lub innych przypadków losowych pion sportowy powinien być pochwalony.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 04.03.2023, 15:38
Kontuzja Sapały to zwyczajny uraz w trakcie meczu. Koniec, kropka. W ten sam sposób z drużyny mogli by wypaść np. Fernandez, Jaroch lub Villar. Jest to wypadek losowy i nie ma co drążyć.
W obecnej sytuacji myślę że zagramy duetem Tachi - Duda, a w drugiej połowie na murawie zobaczymy Igbekeme. Posadziłbym również Rodado który jest ostatnio niemiłosiernie cienki i zobaczył co zrobi Benito. Jeśli będzie 1:1 jak Rodado to można ich zmieniać co mecz bo i tak nie zrobią różnicy na boisku.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.03.2023, 18:12
Z reguły nie piszę w trakcie meczu, ale postanowiłem zrobić wyjątek

No jak na razie Łasicki 3 kiksy w polu karnym, po każdym z nich mogła paść bramka.

Elektryczny dziś jak nigdy.

Z resztą Junca też dziś się ewidentnie bawi prądem.

Cały czas próbujemy przebić się przez autobus.

/edit : a teraz Rodado dłubie w gniazdku

Jak my se sami nie wbijemy gola to GKS nie ma na to szans, bo przy tych naszych prezentach są po prostu daremni.

Fajny jest ten Czarny Mudżyn z Afrika z ósemką, którego nazwiska nie będę próbował bez kopiowania napisać Dokładne podanie, agresja, szybkość, skoczność, odbiór. Widać inną kulturę gry.

/edit2 : O dzięki Patryko, będę go nazywał Jamesem Podobnie miałem z Ashrafem hahaha
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.03.2023 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2023, 18:23
Przy takiej formie Jamesa Duda raczej na dłużej posiedzi na ławce - spokój w rozegraniu, odbiór, podania do przodu.

Ewidentnie czekamy, aż GKS spuchnie i otworzą się przestrzenie na bokach.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.03.2023, 18:23
Łasicki tragicznie dziś. Wystarczy lagę puścić w pole karne i chłop jakieś dziwne obcinki robi.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2023, 18:24
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Kontuzja Sapały to zwyczajny uraz w trakcie meczu. Koniec, kropka. W ten sam sposób z drużyny mogli by wypaść np. Fernandez, Jaroch lub Villar. Jest to wypadek losowy i nie ma co drążyć.
W obecnej sytuacji myślę że zagramy duetem Tachi - Duda, a w drugiej połowie na murawie zobaczymy Igbekeme. Posadziłbym również Rodado który jest ostatnio niemiłosiernie cienki i zobaczył co zrobi Benito. Jeśli będzie 1:1 jak Rodado to można ich zmieniać co mecz bo i tak nie zrobią różnicy na boisku.
Przecież Benito jest niższy niż Rodado, a Sobolewski każe im wrzucać do usrania
Murzyn dobry, po cichu liczyłem na to że wyjdzie w pierwszej jedenastce po tych komplementach Sobolewskiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 04.03.2023, 18:35
patrząc na te wrzutki i próby rozegrania od bramkarza mam ochotę sobie wydłubać oczy. Co za syf
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 04.03.2023, 18:48
Brawo - kolejny mecz gdzie w 2 polowie wyjasniamy przeciwnika

Halftime adjustments na najwyzszym poziomie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.03.2023, 19:11
No i Łasicki się doigrał. On gra z jakąś blokadą czy chorobą?

W końcu po paru próbach udało mu się asystować GKSowi przy bramce. Musiał się bardzo starać, aby to osiągnąć, bo GKS jest tragiczny w wykończeniu.

Miło znowu 3 bramki zdobyć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2023, 19:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No i Łasicki się doigrał. On gra z jakąś blokadą czy chorobą?

W końcu po paru próbach udało mu się asystować GKSowi przy bramce. Musiał się bardzo starać, aby to osiągnąć, bo GKS jest tragiczny w wykończeniu.

Miło znowu 3 bramki zdobyć
Po powtórce nie jestem pewny czy to on najbardziej zawalił. Raczej praca zbiorowa.

Druga połowa o niebo lepsza niż pierwsza, ale mecz wygrał (znowu) Fernandez.

Nowy murzyn najlepszy z naszych ŚP, z dużym zapasem. Coś czuję że ma pewny plac w następnym meczu. Czyści, przechwytuje piłkę, rozgrywa, podaje, strzela. Taki dużo lepszy Basha.

Tak jak przewidziałem Duda przegrał rywalizację - naszej grze wyszło to na dobre.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2023 o godz. 19:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.03.2023, 19:41
Fajny mecz, pewne zwycięstwo, po pierwszej połowie byłem dziwnie spokojny że w drugiej padną bramki, Fernandez top, Rodado się przełamał w idealnym momencie, bo po tej zmarnowanej patelni nawet przy zwycięstwie by mu psycha już trochę klękła. W końcu było chyba udane okienko, jak dotąd absolutnie wszyscy nowi zawodnicy na plus, brawo Kiko.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2023, 19:48
W temacie o meczu z Odrą napisałem:

Cytat:
Swoją drogą zastanawiam się czy pierwsza połowa nie jest przypadkiem taktycznie ustawiana na przyjrzenie się, co chce grać rywal, żeby potem, w drugiej połowie ustawić odpowiednio drużynę wykorzystując zauważone ustawienia i umiejętności rywali.

Dlatego z Arką i Odrą pierwsze połowy były grane jakby im się nic nie chciało - zwalnianie gry, podania w poprzek i do tyłu, sprawianie, żeby rywal uwierzył, że jesteśmy zbyt nonszalanccy, lub niepewni.

No, ale to świadczyłoby o dużej pewności siebie, o znakomitym przygotowaniu taktycznym i wydolnościowym w co nikt na tym forum nie uwierzy i raczej wykorzysta moje sugestie do tego, żeby mnie wyśmiać twierdząc, że Sobol i Zając powinni trzeć chrzan zamiast trenować Wisłę.
Na razie moja teoria się sprawdza.
Dzisiaj w dodatku w pierwszej połowie nie straciliśmy bramki i nie trzeba było gonić wyniku.
Może jednak Sobolewski coś tam umie w trenowanie i taktykę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.03.2023, 19:57
Sobolewski się zachował jak skończony idiota ,ściagając wysokiego Tachiego i wpuszczając Dudę, przecież Gieksa w końcówce mogła grać na aferę , wrzucać z każdej możliwej piłki , to centymetry w takiej sytuacji są na wagę złota , a on ściagą wysokiego Tachiego i wpuszcza niskiego Dudę...Jakbym musiał zdjąc Tachiego to bym wpuścił 3ciego stopera i bronił wyniku a nie krasnala Dudę , całe szczęscie ze GKS byl dziś słaby i nie zagroziłrealnie w koncowce
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.03.2023, 20:00
https://www.instagram.com/p/CpYL6igo3CO/

..i oby tak do końca sezonu!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.03.2023, 20:14
Niestety nie moglem ogladac meczu. Jest gdzies juz skrót?
DysoN
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.03.2023, 20:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski się zachował jak skończony idiota ,ściagając wysokiego Tachiego i wpuszczając Dudę, przecież Gieksa w końcówce mogła grać na aferę , wrzucać z każdej możliwej piłki , to centymetry w takiej sytuacji są na wagę złota , a on ściagą wysokiego Tachiego i wpuszcza niskiego Dudę...Jakbym musiał zdjąc Tachiego to bym wpuścił 3ciego stopera i bronił wyniku a nie krasnala Dudę , całe szczęscie ze GKS byl dziś słaby i nie zagroziłrealnie w koncowce
W którym momencie Gieksa naciskała nas na tyle by to było prawdopodobne? Już nie mówiąc o tym, że cały czas był ktoś u nas na szpicy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.03.2023, 20:22
DysoN napisał(a):Wyświetl post

Czekamy aż rzecznik klubu - Karolina Biedrzycka wrzuci na www.youtube.com/wislakrakowsa , zawsze tam się pojawia skrót. Powinna wrzucić jeszcze dzisiaj, bo jest dopiero po 20:00.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.03.2023, 20:30
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Na Polsat Sport:
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...ie-22-kolejki/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.03.2023, 20:33
Wreszcie dość pewna wygrana Wisły, gdy nie trzeba było w końcówce drżeć o wynik. Dzięki dobrym transferom z Hiszpanii zrobionym przez Kiko drużyna zyskała sporo piłkarskiej jakości. Mamy zawodników, którzy wyszkoleniem robią różnice, dlatego gra wygląda inaczej niż jesienią, lepiej. Dobrze, że ktoś wreszcie poszedł po rozum do głowy.

Nowy "James" zrobił na mnie dobre wrażenie. Widać że myśli na boisku, technicznie jest wyszkolony przynajmniej poprawnie, a na pewno lepiej niż większość ligi. Ponadto umie się ustawić, sensownie podać, właściwie przemieścić, nie tracił idiotycznie piłek, ani nie notował kretyńskich podań jak niegdyś na przykład "młody zdolny" Plewka. Z pewnością może być sporym wzmocnieniem. Brawo Kiko.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 04.03.2023, 20:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.
James I, ma prawą i lewą noge, potrafi zagrać podanie do przodu, niski środek cięzkości powoduje że trudno go przepchnąć, czyścił też w miare.

Brak crossów a gdy kilka razy zagrał górą to był aut/strata, plus oczywiście nie wygra dużo pojedynków głową.

Brawo dla Rodado mogł mieć dzis hattricka (gol Fernandeza, zmarnowana patelnia i pare mniej czystych sytuacji) jednak co najważniejsze to że się przełamał i miejmy nadzieje że zacznie mu żreć.

Skrzydłowi znowu dziś na plis i Villar i Mula brakowało im wykończenia.

Gra w obronie to nadal jest kryminał (i tu będą potrzebne wzmocnienia jeżeli awansujemy) ale w przeciwieństwie do drużyny Brzęczka mam to nieodparte wrażenie że, obecna Wisła strzeli wiecej niż straci.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 04.03.2023, 21:16
I pomysleć ze gdyby sprowadzic Kiko *wczesniej* to moze bylibysmy dzis zupelnie gdzie indziej.

a tak to przez 3 lata sprowadzamy szrot ,przychodzi *jeden* gosc ktory wie co gdzie i jak i nagle okazuje sie ze mozna zrobic zespoł ktory jakos wyglada i ma widoki na przyszlosc.Z jednej strony trzeba sie cieszyc ale to jest tez zatrważajace jak mała była jakosc ludzi ktorzy w Wisle odpowiedzialni byli za pion sportowy .
Kiko nakrył tych wielkich specjalistów od Arsenalów czapką.

A co do meczu to kolejny gdzie nie sramy po gaciach w koncówce o wynik,mozna sie od tego było odzywyczaić.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.03.2023 o godz. 21:19.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.03.2023, 21:20
I jak tu grac Polakami skoro Kiko na poczekaniu ściąga lepszych(tańszych? - Plewka) Hiszpanów?
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.03.2023, 21:33
Bardzo cieszy kolejne zwycięstwo i tym razem również styl... według mnie nawet przez chwile nie było wątpliwości która drużyna jest lepsza.

Cieszą transfery bo wygląda na to, żek ażdy z nowych zawodników to wartość dodana... ma kto grać i ma kto wejść z ławki...

Pomyśleć, że kiedyś próbowaliśmy ratować wyniki Starzyńskim, Cisse,, czy Szotami... Po prostu przepaść!

Oczywiście nie ma też co podkręcać atmosfery, a już na pewno otwierać szampanów... bo jak dobrze pamiętamy Wisła była już lider I ligi za wujka... i też mieliśmy bardzo udany początek sezonu, a kończyliśmy rundę na 10 miejscu!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.03.2023, 21:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W temacie o meczu z Odrą napisałem:

Na razie moja teoria się sprawdza.
Dzisiaj w dodatku w pierwszej połowie nie straciliśmy bramki i nie trzeba było gonić wyniku.
Może jednak Sobolewski coś tam umie w trenowanie i taktykę?
I tak i nie. 2 połowy są pod nasze dyktando także dlatego, że w pierwszych połowach rywale nas mocno pressuja. W drugiej padają jak muchy. Trzeba powiedzieć że Sobol przygotował drużynę wyśmienicie fizycznie.

To jaka jakość dają nam Hiszpanie... Gdybyśmy grali obecnym składem pierwsza rundę to już byśmy mrozili szampany. A tak będzie walka do ostatniej kolejki, albo i dłużej.

Słowo o paru zawodnikach:

Makembe - brakujące ogniwo ewolucji w wislackiej drużynie. To nie jest gracz na 1 ligę.

Tachi - bardzo pozytywnie. Świetnie się ustawiał celnie dogrywał.

Mula - za dużo indywidualnie, ale to jak mija rywali jak tyczki... Kosowski drugie wcielenie.

I w koncu Jaroch bardzo fajne zawody. Bramka na 3-0 jego autorstwa.

Gramy o pełną pulę w każdym meczu. I oby tak do końca.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2023, 21:42
Przy okazji, czy tylko ja zauważyłem że brak Dudy w środku pola to mniej strat, spowalniania akcji i smrodu pod własną bramką?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.03.2023, 21:45
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
James I, ma prawą i lewą noge, potrafi zagrać podanie do przodu, niski środek cięzkości powoduje że trudno go przepchnąć, czyścił też w miare.

Brak crossów a gdy kilka razy zagrał górą to był aut/strata, plus oczywiście nie wygra dużo pojedynków głową.
Głową to on akurat grał świetnie biorąc pod uwagę jego wzrost. Wygrywał pojedynki z o głowę wyższymi rywalami przez swoją skoczność i dosieżny. Ale najbardziej mi imponowal tym, że potrafił zagrać celnie i w tempo pod presją. Chciałbym go zobaczyć z Bashą w duecie, bo Tachi dziś wg mnie czapka niewidka.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 04.03.2023, 22:01
Igbekeme przypomina mi Lloncha w wersji 1:1 w defensywie doskok do każdego najbliższego zawodnika, charakterystyczny przerzut piłki na 30m na drugą stronę boiska w trakcie kontry i próba doskoku do każdej, możliwej główki mimo iż przeciwnik jest ponad głowę wyższy a mimo to pojedynek na korzyść Nigeryjczyka.
Całkiem niezły transfer z resztą kolejna zasługa Kiko.
Fernandez znów ponad połowa meczu piach po czym nagle wali 2 bramy i po meczu. Village dziś nieco zgasł, gdyby nie fartowna asysta to w zasadzie gościa by na murawie nie było widać.
Łasicki niemiłosiernie dziś beznadziejny... Bramka na jego konto a gdyby tylko cygany byly silniejsze to by się skończyło że 3:3. Juncá najsłabszy mecz od czasu transferu, również mega elektryczny. Benito wszedł a wcale lepszy od Rodado nie był także też rozczarowanie w jego wykonaniu.
Ważne 3 punkty i pozycja w barażach. Oczywiście to daje powody do optymizmu i nakręca przed Tychami. Jesli Duda wróci do jedenastki to jedynie kosztem Tachiego, który dziś grał na pograniczu żółtka, bo James nieco lepszy od Hiszpana w defensywie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2023, 22:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji, czy tylko ja zauważyłem że brak Dudy w środku pola to mniej strat, spowalniania akcji i smrodu pod własną bramką?
Tak
10 znaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 04.03.2023, 22:34
IGBEKEME, a nie jakieś "Makemby" itd. Jak na nasze piłkarskie realia koleś zdecydowanie zasługuje, żeby się nauczyć jego nazwiska i nie przekręcać.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.03.2023, 23:14
Cytat:
Chcieliśmy od początku kontrolować ten mecz, poprzez posiadanie piłki i naprawdę momentami wyglądało to nawet bardzo dobrze. Bardzo cenne trzy punkty, na bardzo trudnym terenie i na pewno to trzeba docenić. Wiadomo - my musimy robić swoje. Zrobiliśmy kolejny krok. Kolejny krok za nami, ale co tydzień kolejny przed nami.

Zespół pokazuje, że jednak chce powalczyć o tę Ekstraklasę. I to nie tylko jest mówienie, ale również czyny na boisku. I to mnie bardzo cieszy. Powtarzam, że jesteśmy dopiero po czterech meczach, jeszcze bardzo dużo ciężkich meczów przed nami i będziemy musieli co tydzień to udowadniać. Skupiamy się na każdym kolejnym spotkaniu i to jest dla nas najważniejsze. Cała energia idzie w kolejny mecz. Jak się tabela ułoży, wiadomo - nie wszystko zależy od nas. Musimy robić swoje, oczywiście chwilę się pocieszymy po tych czterech meczach, też po tym ostatnim, ale już od poniedziałku przygotowania do kolejnego spotkania. A co przyszłość pokaże, to zobaczymy.

Oczywiście jeszcze dużo rzeczy nam nie wychodzi, ale myślę, że będziemy podążać w tym kierunku, jak to było dzisiaj.
- www.instagram.com/wislakrakowsa | Radosław Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów