|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak w tytule.
Jak A.Czerepech się ogarnie to doklei tabele. Mecz z gatunku - pułapek, wszyscy liczą na wygraną ale czeka nas naprawdę trudny mecz, podobno na fatalnej murawie, bez naszych kibiców. W innych okolicznościach remis byłby wzięty w ciemno, jednak w naszej sytuacji wygrana jest więcej niż obowiązkiem, jeśli jeszcze chcemy liczyć się w walce i top2. Typuje 1-2 Gole Rodado i Muli |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rodado ława
Benito w podstawowej 11 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Brzęczek z GKS'em zaliczył 4 zwycięstwo z rzędu.
Liczę, ze Sobol nie będzie gorszy. Tym bardziej, że oni jacyś wyjątkowo mocni piłkarsko nie są. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Scenariusz będzie podobny do meczu w Gdyni.
Fatalna murawa, gospodarze z pianą na pysku. Coś na pewno dla nich wpadnie. Tyle szczęscia co wtedy mieć nie będziemy ale też Katowice piłkarsko są gorsze niż Świnka. Oby nasi w drugiej połowie potrafili odpowiedzieć. Remis to minimum, zwycięstwo byloby kapitalną sprawą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Liczę, że wszyscy z naszych zdrowi i gotowi do grania. Co do składu to taki sam jak ostatnio - z wyjątkiem Muli który wiadomo, że zagra od pierwszej minuty (pauza za kartki Młyńskiego).
Liczę oczywiście na 3 pkt chociaż to będzie mega ciężki mecz bo kibice GKS mocno w....ieni po ostatnich wyczynach ich asów w Sosnowcu więc idąc tokiem logiki 1 ligi zawodnicy z Katowic pewnie zagrają mecz życia przeciwko nam. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Były rozmowy motywacyjne w tygodniu w Kato?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dostęp do wideo transmisji z meczu GKS Katowice vs Wisła można wykupić pod linkiem:
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link). PS. Mecz w Polsacie Sport News (sobota, godz. 17:30) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Katowice o nic się nie biją. Mają daleko do góry i na dół.
Czy tam kibice nadal protestują i nie ma dopingu? Podejrzewam, że piłkarsko są od nas gorsi. Pytanie: czy będą się bić z nami o dominację w środku pola jak Gdynia, czy się cofną i będą szukać kontr jak Opole? Myślę, że GKS jest mocniejszy od resovii i odry, ale trudno się wypowiadać o ich aktualnej formie. Jeśli naszym nie braknie cech wolicjonalnych ani zmysłu taktycznego, czyli nie przegramy sami ze sobą, to liczę na sukces. Stawiam 1-3 dla Wisełki. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Takie mecze są najgorsze, my po serii zwycięstw, GKS skazywany na pożarcie, idealnie żeby nam się popsuła seria. Mam nadzieję na pełną koncentrację i komplet punktów.
2-4 Fernandez x2, Rodado, Mula ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
hohohohoho jaki tu głód dyskusji o wielkiej piłce
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To nie jest tak że dzieli nas przepaść w tabeli. Mecz może przypominać ten z Arką, wrzutki mogą być kluczowe więc dobrze że Mula zagra od pierwszej minuty. Posadziłbym też na ławie Dudę który w Gdyni nie istniał, zastąpił go Tachim/Bashą. Nie możemy sobie pozwolić znowu na taki cyrk, trzeba spróbować opanować środek pola, Duda jest zbyt chimeryczny i za dużo zawala w obronie.
Nie liczyłbym że Katowice zamurują u siebie jak Odra u nas, gdyby tak było - dobrze dla nas, o wiele lepiej funkcjonujemy atakując niż broniąc się. To czy wyprowadzimy groźne kontry będzie zależało od środka pola, ktoś musi szybko i celnie zagrać piłkę na skrzydło. Laga na Rodado dużo nam nie daje, większość naszych kontr to albo spowolnienie akcji albo faul na Fernandezie. Widać brak pracy/pomysłu trenera. Ciężki mecz? Dla nas nie będzie za dużo łatwych, może jeden czy dwa się trafią na farcie, Odra niemal do końca miała z nami remis grając na wyjeździe. Jak nam przyfarci (dwa szybkie gongi i czerwondla rywala) będzie łatwo, inaczej będziemy rzeźbić, oby szczęśliwie. Trzy punkty to konieczność w naszej sytuacji, normalnie remis byłby dobrym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2023 o godz. 21:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To ja się przypomnę, bo nie doczekalem się odpowiedzi w innym temacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki wygrywa nie będę go krytykował, bo tak naprawdę w naszej obecnej sytuacji liczą się tylko punkty.
Ale sposob gry Wisły, ten załozony przez Sobolewskiego jest dość czytelny, każda kolejna drużyna bedzie na niego lepiej przygotowana. Więc zobaczymy, jak to pójdzie dalej. Dodatkowo nadal wrzutki w nasze pole karne powodują popłoch inchaos a nasze kontry wyglądaja na niezorganizowane. Ale jak napisałem na początku: póki punkty się zgadzają to nie ma o czym gadać. Oby w sobotę passa została podtrzymana ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uznałem że odpowiedź to strata czasu, ale widzę że uważasz że masz dowód na trenerski geniusz Sobolewskiego. Smutne.
O Brzęczku, Guli i praktycznie każdym trenerze jakiś nasz piłkarz powiedział kiedyś coś podobnego. Tak samo jak w sumie w każdym innym klubie jakiś piłkarz po zwycięstwie opowiada jak to mieli wszystko rozpracowane, przeciwnika znali lepiej niż ich trener i w ogóle "all according to keikaku". To jest evergreen, bo zresztą co taki piłkarz ma powiedzieć o swoim szefie? "Ale fart że te bramki wpadły, bo by było gorąco"? Masz swoją odpowiedź, która jest oczywista. To banalne jak "musimy powiedzieć sobie kilka mocnych słów" w wywiadzie w przerwie meczu który się przegrywa. Tyle że nie ma absolutnie żadnego znaczenia co mówią piłkarze o trenerze, czy właściwie o czymkolwiek związanym z piłką. Wszystkie odpowiedzi dostajemy podczas meczu. Gdyby wystarczyło po prostu opowiedzieć jak wyprowadzić kontrę, obronić SFG etc. to w sumie ja też mógłbym być trenerem. Niestety, liczy się tylko implementacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2023 o godz. 10:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@sandomingo
Punkty były są i będą najwazniejsze. Już szukaliśmy na siłę stylu w esa w poprzednim sezonie. Slawienne "papierki lakmusowe Pasiecznego" po 0-5 z Lechem. Nie czuję tego aby inne zespoły miały niewiadomo jak zaskakujący styl, którego nie rozpracuje przeciwnik. Największy popłoch uważam że będzie robić trener w przerwach meczu, gdy będzie mógł zmienić ustawienie/taktykę/założenia i to będzie dla mnie duża miarą sukcesu trenera. To kompletnie położono u Brzeczka, choć lwia część zrobiła ławka rezerwowych o wątpliwej jakości Albo trener pomaga zawodnikom z ławki albo niech sami sobie grają. Na razie Sobol się broni @wolfy Uznałem że może należy mu się miłe słowo zamiast pojazdu w każdym poście o braku trenera ![]() Oczywiście, to tylko słowa, jako że wypowiedziane tuż po meczu to raczej nie była to ustawiona, kurtuazyjną odpowiedź. Nie spotkałem się z sytuacją żeby najlepszy zawodnik zespołu opowiadał o zmianach wprowadzonych w trakcie przerwy przez trenera, jeśli faktycznie nie miało to miejsca. Myślę, że jednak do bycia trenerem trzeba czegoś więcej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To za co krytykuję nie zmieniło się za bardzo od czasów Brzęczka mimo sporych zmian kadrowych in plus (normalnie bym poczekał jeszcze z takimi ocenami, ale trudno być bardziej daremnym niż Wachowiak, Niewiadomski, Starzyński, Szywacz, Cisse i reszta piłkarzy którzy odpowiadają za naszą niemoc w poprzedniej rundzie). A krytykuję bo fart się kiedyś skończy i dobrze żeby do tego czasu wypracowano jednak te elementy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
Mam wrażenie, ze tu chodzi o to kto to dokładnie powiedział, bo gdyby to był kopacz pokroju Szoty, to ta wypowiedź nie ma większego sensu i można się wtedy z Tobą zgodzić, ale to powiedział ( jeśli dobrze pamiętam) pan piłkarz LF, więc te słowa mogą mniej więcej tyle znaczyć co 8 sek. Lewandowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
(wideo) Trening piłkarzy Wisły przed meczem z GKS-em Katowice:
https://www.youtube.com/watch?v=0VuSWHVdZng |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sapała wypada na około miesiąc ze złamaniem. Także kolejna wymuszona zmiana w stosunku do ostatniego meczu. Kto za niego: Basha, Tachi, nowy murzyn?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2023 o godz. 17:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Złamanie złamaniem, zdarzyć się może każdemu, ale czasem odnoszę wrażenie, że nad Wisła ciąży jakaś klątwa związana z ciężkimi kontuzjami...
Za Sapałę pewnie Basha (o ile się wyleczył), od 55-60 minuty James. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sztab medyczny z Karolem Biedrzyckim niewiele się zmienił od tego momentu. Jedynie zwolnili tego typka - dietetyka, ale piłkarze Wisły nie łamią się dlatego bo nie zjedli płatek owsianych na śniadanie. Problem tkwi w innych osobach w sztabie medycznym Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
jaka klątwa? wystarczy spojrzeć na historię kontuzji Błaszczykowskiego, Ondraska, Sapały, Bashy.. kwestia czasu kiedy każdy z nich się posypie.. jak skończymy ściągać inwalidów to skończą się wieczne kontuzje.. co nie zmienia faktu, że nasz sztab medyczny to śmiechu warte
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale już taki np. Uryga, który przed powrotem był piłkarzem grającym wszystko od deski do deski? Transfer do Wisły i zaraz stuknie mu praktycznie 2 lata bez gry w piłkę...
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak Basha sobie coś naciągnie to wiadomo - koleś już jest wyeksploatowany, ale jak mu jakiś drwal wjedzie w piszczel i złamie ją razem z ochraniaczem - zupełnie inna sytuacja, w takiej lidze gramy - debile u rywali i z gwizdkiem stwarzają takie ryzyko dla zdrowia piłkarzy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A to, w którym meczu mu tę kośc złamali bo coś nie słyszałem, żeby to się wydarzyło kilka dni temu...
Złamanie kości strzałkowej może też być na tle zmęczeniowym. A to już by bardzo pasowało do "filozofii" Wisły i jej sztabu, trenerów i medyków Były głosy, że nieprzygotowany, musi nadganiać, to i może za bardzo go forsowali i się noga posypała? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Konferencja przed meczem:
szpital: Broda, Sapała, Ondraszek, Błaszczykowski. https://youtu.be/fxYKn7O8ltM
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.03.2023 o godz. 20:59.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Idealna konferencja - lekka presja na sędziów.
Zastanawiałem się dlaczego klub tego nie zrobil wcześniej. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Obecna sytuacja na tle ostatnich lat i tak nie jest zła. Dobrze że chociaż po kontuzji Sapały nie ma tragedii. Pion sportowy dobrze się na to zabezpieczyl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Narzekanie że nie ściągamy zawodników w topowej formie i świetnych umiejętnościach to przykład kompletnej odklejki. Nie stać nas na takich - żeby ściągnąć kogoś takiego do zoo jakim jest pierwsza liga trzeba zdrowo przepłacić, a efekt może być daleki od oczekiwań. To apropos żali o kontrakt Fernandeza. Kiko przygotował liczną i jakościową kadrę, świadczy to o wyciąganiu wniosków z poprzedniej rundy gdy Brzęczka pogrążyła kolejność gry znacznie słabszymi zmiennikami i brak pola manewru na niektórych pozycjach. Niemniej kontuzja Sapały to poważny problem, chłop powoli się wdrażał i nie wyglądał tragicznie, a niedługo trzeba będzie zacząć łatać. Liczyłem że Sapała będzie tym stałym elementem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2023 o godz. 10:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|