The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2023, 19:54
Statystyki w tym roku - dwa mecze 6 punktów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.02.2023, 20:31
Jeśli trener ma szczęście to należy go zostawić tak długo jak szczęście jest z nim.

W końcu w ubiegłym roku było tyle niezrozumiałego pecha i spadek, to teraz trener ze szczęściem lepszy jest niż najlepszy fachowiec, ale bez szczęścia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2023, 20:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeśli trener ma szczęście to należy go zostawić tak długo jak szczęście jest z nim.

W końcu w ubiegłym roku było tyle niezrozumiałego pecha i spadek, to teraz trener ze szczęściem lepszy jest niż najlepszy fachowiec, ale bez szczęścia.
uprzedziłeś mnie...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2023, 20:54
Była jedna rzecz której na pewno Sobol nie przewidział przed meczem. Że murawa będzie się nadawać do wypasu krów.

Weszliśmy na grubo w tym roku że SFG. Może warto było bunkrowa sparingi?
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.02.2023, 20:58
Dramat, jak na moje oko nie wykonano żadnej pracy w okresie przygotowawczym. Myślałem, że z Resovią nam szło ciężko bo musieliśmy grać pozycyjnie, dziś się okazało, że z kontry też nie gramy. Nie wiem co ten Sobolewski robił 3 miesiące z drużyną. Nie widać ręki trenera.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2023, 21:31
Zwycięstwa zawsze cieszą i mimo, że wygląda to tak samo jak za Brzęczka - słaba gra, długie okresy gdzie nas w meczu po prostu nie ma, teraz zwycięstwo takie na farcie - to oby się nie skończyło jak za Brzęczka, czyli tragiczne wyniki po kilku początkowych zwycięskich kolejkach
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 19.02.2023, 09:33
Ja chociaż nie jestem zwolennikiem Sobola widzę zmiany w porównaniu do Wisły Brzęczka, Bardzo mi się rzuca w oczy brak wybijania przed siebie na ślepo czy tam na stratę i kontrę, piłka zawsze jest adresowana do lepiej ustawionego kolegi. Co ważne nie są to też zagrania jak przez ostatnie LATA tylko w poprzek i do tyłu ale większością są to podania do przodu, myślę ze to wynika też z ustawiania się zawodników, kiedy któryś z pomocników czy obrońców ma piłkę, dość szybko zostaje jako ostatni w formacji i ma po prostu możliwość grania do przodu, albo inaczej nie ma innej możliwości niż granie do przodu, Bardzo mało piłek idzie też do Mikołaja to też widoczna zmiana. Dużo rozrzucamy i rozciągamy grę, zmieniamy strony podaniami między skrzydłami, nie było tego wcześniej a jest to pozytyw. Co więcej są to dość szybkie i mocne piłki w większości po ziemi a nie balony centrostrzały, to musi też być założenie trenera. Wczoraj dość szybka reakcja i wczesne zmiany najsłabszych zawodników na boisku to też na plus.
Na plus dla Radka też dyspozycja Młyńskiego i Dudy po okresie przygotowawczym, dawno oj dawno nie widziałem żeby któryś zawodnik poszedł do góry a tu ewidentnie dwa przykłady gości którzy bardzo dużo zyskali ostatnim czasem.
Nie muszę mieć racji, może to że tak wygląda zespół to sprawa tego że jak zawsze były spore zmiany personalne i Ci zawodnicy po prostu tacy są i tak gra wygląda dzięki nim a nie dzięki trenerowi ale jednak wydaje mi się że jednak jest to zasługa trochę bardziej Sobola niż zawodników.
Duży minus za to wędruje do trenera za to że cofnął wczoraj drużynę do pełnej defensywy po 3 bramce dla nas kiedy Arka nie mogła złapać pionu, Przecież nasz zespół w defensywie jest tak tępy że ręce opadają, ustawiamy się w jedenastu na lini pola karnego jak do egzekucji pod bronią, a przeciwnik napierdala to z lewa to z prawa nie tak to inaczej wręcz dajemy przeciwnikom czas i możliwości zobaczyć co robią źle, mogą zastosować poprawki i znowu próbować nam strzelić i tak do zajebania i aż do sfrajerzenia kolejnego wyniku, na szczęście wczoraj mieliśmy farta ale mogło się skończyć 4:3. Naprawdę nie powinniśmy się cofać do defensywy bo nie umiemy, nie mamy o tym pojęcia, potykamy się o własne nogi z oczami pełnymi strachu a przeciwnik, może sobie urządzić trening i sto mozliwości przeprowadzenia różnych wariantów ataków i strzałów. Nikt w sztabie tego nie widzi, serio?
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 19.02.2023, 12:07
No to obejrzyj jeszcze raz pierwsza połowę spotkania skoro nie widziałeś wybijania na oślep.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 19.02.2023, 12:39
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Ja chociaż nie jestem zwolennikiem Sobola widzę zmiany w porównaniu do Wisły Brzęczka, Bardzo mi się rzuca w oczy brak wybijania przed siebie na ślepo czy tam na stratę i kontrę, piłka zawsze jest adresowana do lepiej ustawionego kolegi. Co ważne nie są to też zagrania jak przez ostatnie LATA tylko w poprzek i do tyłu ale większością są to podania do przodu, myślę ze to wynika też z ustawiania się zawodników, kiedy któryś z pomocników czy obrońców ma piłkę, dość szybko zostaje jako ostatni w formacji i ma po prostu możliwość grania do przodu, albo inaczej nie ma innej możliwości niż granie do przodu, Bardzo mało piłek idzie też do Mikołaja to też widoczna zmiana. Dużo rozrzucamy i rozciągamy grę, zmieniamy strony podaniami między skrzydłami, nie było tego wcześniej a jest to pozytyw. Co więcej są to dość szybkie i mocne piłki w większości po ziemi a nie balony centrostrzały, to musi też być założenie trenera. Wczoraj dość szybka reakcja i wczesne zmiany najsłabszych zawodników na boisku to też na plus.
Na plus dla Radka też dyspozycja Młyńskiego i Dudy po okresie przygotowawczym, dawno oj dawno nie widziałem żeby któryś zawodnik poszedł do góry a tu ewidentnie dwa przykłady gości którzy bardzo dużo zyskali ostatnim czasem.
Nie muszę mieć racji, może to że tak wygląda zespół to sprawa tego że jak zawsze były spore zmiany personalne i Ci zawodnicy po prostu tacy są i tak gra wygląda dzięki nim a nie dzięki trenerowi ale jednak wydaje mi się że jednak jest to zasługa trochę bardziej Sobola niż zawodników.
Duży minus za to wędruje do trenera za to że cofnął wczoraj drużynę do pełnej defensywy po 3 bramce dla nas kiedy Arka nie mogła złapać pionu, Przecież nasz zespół w defensywie jest tak tępy że ręce opadają, ustawiamy się w jedenastu na lini pola karnego jak do egzekucji pod bronią, a przeciwnik napierdala to z lewa to z prawa nie tak to inaczej wręcz dajemy przeciwnikom czas i możliwości zobaczyć co robią źle, mogą zastosować poprawki i znowu próbować nam strzelić i tak do zajebania i aż do sfrajerzenia kolejnego wyniku, na szczęście wczoraj mieliśmy farta ale mogło się skończyć 4:3. Naprawdę nie powinniśmy się cofać do defensywy bo nie umiemy, nie mamy o tym pojęcia, potykamy się o własne nogi z oczami pełnymi strachu a przeciwnik, może sobie urządzić trening i sto mozliwości przeprowadzenia różnych wariantów ataków i strzałów. Nikt w sztabie tego nie widzi, serio?
To że się cofnęli do linii obrony ja nie uważam za problem, takich meczy będzie więcej szczególnie na wyjazdach, problem to to, że nie potrafią wyjść z kontry, jedna druga taka akcja i myślę, że mecz mielibyśmy pod większą kontrolą. Defensywa- większość strzałów to z 20-30 m. te lecące w światło bramki blokowane, reszta Panu Bogu w okno, (niech se tak dalej strzelają), a przecież bramkarz też po coś tam stoi. Dla mnie defensywa może i elektryzująco ale na plus, a świadczy o tym chodź by liczba straconych bramek (czwarty wynik w lidze to nie jest tak tragicznie)
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.02.2023, 13:12
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
No to obejrzyj jeszcze raz pierwsza połowę spotkania skoro nie widziałeś wybijania na oślep.
Z tym, że raczej robił to Jaroch, co gorsze niecelnie, a nie Junca.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.02.2023, 13:11
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Duda był bardzo słaby w sobotę więc z tym wieszczeniem bardzo dużego progresu to bym się jeszcze wstrzymał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2023, 13:39
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Duda był bardzo słaby w sobotę więc z tym wieszczeniem bardzo dużego progresu to bym się jeszcze wstrzymał.
Wszystko było przeciw Dudzie w ostatnim meczu, widać że jego wspolparaca z Sapała na razie się nie układa. Do tego kartka, murawa, ciężki teren.

Nic dziwnego że kogoś jeszcze w klubie szukają do środka.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.02.2023 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2023, 19:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wszystko było przeciw Dudzie w ostatnim meczu, widać że jego wspolparaca z Sapała na razie się nie układa. Do tego kartka, murawa, ciężki teren.

Nic dziwnego że kogoś jeszcze w klubie szukają do środka.
Powinni. Jak jest Basha to ogarnia środek, ale lubi wypadać na dłuższe okresy czasu.
Eksperyment z Tachim na środku wyglądał przyzwoicie.

Co do Dudy, to na razie zagrał dwa naprawdę dobre mecze, kilka przeciętnych, większość słabych albo bardzo słabych. Te dwa dobre zagrał z ligowymi outsiderami. Także rączki na kołderce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.02.2023, 23:24
Ma na razie 19 lat.
Jak na ten wiek jest na wyższym poziomie niż przeciętny młody polski talent.
Jasne, że musi nabierać jeszcze doświadczenia.
Z dobrym partnerem w środku pomocy może stać się mega kotem.
Oby go nie popsuto.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.02.2023, 15:25
Ma na razie 19 lat.
Jak na ten wiek jest na wyższym poziomie niż przeciętny młody polski talent.
Jasne, że musi nabierać jeszcze doświadczenia.
Z dobrym partnerem w środku pomocy może stać się mega kotem.
Oby go nie popsuto.
Nie o to chodzi. Nas interesuje wynik. Jeśli Duda nie będzie dojeżdżał z formą musi mieć go kto zastąpić. Ciągnięcie za uszy młodych bo nie ma ich kto zastąpić jest jedną z przyczyn naszej obecnej sytuacji.
Poza tym stwierdzam tylko że na razie Duda za mało pokazał i jedynie z outsiderami pierwszej ligi więc wstrzymajmy się z robieniem z niego talentu.

Absolutnie nie był np. moim zdaniem najlepszym zawodnikiem meczu z Resovią, chociaż był to dobry mecz w jego wykonaniu. Dwa bardzo dobre dalekie podania których nikt poza Hiszpanami by nie wykorzystał. To oni zrobili 90% roboty techniką i inteligencją boiskową. Pokazuje to też że jeśli młodzi mają się rozwijać (a nie bez sensu nabijać minuty) to muszą mieć wokół piłkarzy lepszych od siebie.
Niestety z Resovia zaliczył też kompromitujące wybicie do rywala przed polem karnym, szczęśliwie bez konsekwencji.

Także Duda tak, jeśli będzie grał jak z Resovią - czyli normalna walka o skład. Z Arką się skompromitował, następny mecz z teoretycznie słabszym rywalem - o ile to on wyjdzie w pierwszym składzie, a nie Tachi.

Powtarzam - ręce na kołderkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.02.2023 o godz. 15:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.02.2023, 22:33
Następny mecz też gramy z outsiderem więc niech się młody ogrywa.
Nie ma na razie rezerw więc nie ma innych opcji. Bo wypożyczenie to trochę zbyt duże ryzyko.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.02.2023, 23:36
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Następny mecz też gramy z outsiderem więc niech się młody ogrywa.
Nie ma na razie rezerw więc nie ma innych opcji. Bo wypożyczenie to trochę zbyt duże ryzyko.
Tylko jeśli będzie grał dobrze i robił postępy. Jak zacznie zawalać - ławka.
Kiko podobno ściąga na środek jakiegoś doświadczonego pomocnika (27 lat) i bramkarza. Także dla Dudy może braknąć miejsca.
https://www.wislaportal.pl/News.html...trafi_do_Wisly
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2023, 23:52
Jeśli ten pomocnik przyjdzie to może być raczej za Sapałę, który wcale nie wygląda lepiej od młodego.
Być może później będzie lepiej, ale na razie Sapała zasapał się w Gdyni już po 15 minutach.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.02.2023, 23:59
Jeśli ten pomocnik przyjdzie to może być raczej za Sapałę, który wcale nie wygląda lepiej od młodego.
Być może później będzie lepiej, ale na razie Sapała zasapał się w Gdyni już po 15 minutach.
Duda zagrał gorzej m.in. robiąc znowu cyrk pod własną bramką. We własnym polu karnym się nie kiwasz.
Swoją drogą nie rozumiem jak Sapała może być po takim czasie niegotowy na 90 minut gry. Całą przerwę w grze spędził w Mc Donaldzie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2023 o godz. 00:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.02.2023, 13:24
Sapał to raczej typ imprezowicza,a nie pracusia więc nie ma się co dziwić...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2023, 13:35
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Sapał to raczej typ imprezowicza,a nie pracusia więc nie ma się co dziwić...
Odnalazłby się znakomicie w Wiśle Kasperczaka
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2023, 13:48
Nie przesadzajcie,trochę u Papszuna pograł.Jakby był takim leserem to zaraz by na nim wyjechali.Z resztą według mnie zagrał całkiem nieżle z Arka a jak schodził to nie wyglądał jak Łobodziński
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.02.2023, 14:00
Odnalazłby się znakomicie w Wiśle Kasperczaka
Nie odnalazłby się pod względem umiejętności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2023, 14:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie odnalazłby się pod względem umiejętności.
Na ławeczke byłby jak znalazł zamiast Kwieka, Ouadji, Barreto czy innych wynalazkow tej ery.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.02.2023, 12:59
On to conajwyżej może powyższym buciki czyścić.

Nie bez przyczyny gra w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2023, 14:08
Na ławeczke byłby jak znalazł zamiast Kwieka, Ouadji, Barreto czy innych wynalazkow tej ery.
Nie byłbym taki pewny. Zwłaszcza po ostatnich baletach jak się zapuścił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2023, 12:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post

To że ktoś ugrzązł w 1 lidze to nie znaczy że nie powinien grać poziom wyżej. I analogicznie, wielu gości z esa należałoby odesłać do 1 ligi

Goście z Widzewa grając w praktycznie niezmienionym składzie po roku drżenia o 2 miejsce w 1 lidze szturmują 5 miejsce w esa. Miedź która ich ustawilia w 1 lidze zamyka tabele esa.

Logiki tu nie uświadczysz. Sapała może się ogarnie, a może nie. Ja obstawiam że się ogarnie, ale tez temu bo wielkiej konkurencji nie ma i będzie łapał minuty

W Wiśle Cupiala grało na pęczki graczy którzy by się nie łapali do obecnego składu Wisły w 1 lidze. Szczególnie w czasach tabunów piłkarzy sciagnych z Afryki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.02.2023 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2023, 18:09
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Z tego co pamiętam to nam ładną bramkę wjebał z Rakowem w lidze albo pucharze polski
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.02.2023, 20:40
kontrakt ma na 2,5 roku wiec oby sie odbudował
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005