The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2023, 19:02. 21 kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 24 luty 2023, 20:30
Nadchodząca kolejka*

Aktualna tabela*

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2023, 19:52
Drużyna z największa liczbą straconych goli - pełne skupienie i tylko i wyłącznie 3 punkty, dalsze zgrywanie drużyny i może zalążki jakiejś gry zespołowej?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.02.2023, 20:06
Odra trzyma serię: Z-R-P-P-Z-R-... no to teraz dwie porażki. A tak serio, dobrze weszli w rundę. My szybko łapiemy przekonanie o własnej zaje.bistości. Odra walnęła na lekkości Sosnowiec na wyjeździe 0-2 i jeszcze karnego nie strzelili. Zremisowali też w Bielsku z kandydatem do ekstraklasy. Widzę, że gra u nich nasz Piotr Żemło oraz Maciej Makuszewski w wieku przedemerytalnym. Pewnie nie należy się ich obawiać, ale będziemy się bić o trzy punkty, które zapewne wszyscy sobie już dopisują. Wiadomo, że każdy inny wynik będzie rozczarowaniem, ale mam nadzieję, że nasi wiedzą, że trzeba to wybiegać, wywalczyć i żadnej nonszalancji a'la joga bonito.
Zapewne nie zagra Junca i pewnie to będzie jedyna zmiana. Obstawiam: Biegański-Szot, Moltenis, Łasicki, Jaroch-Sapała, Duda, Fernandez, Młyński, Tachi, Rodado. 3-1 dla Wisły.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2023, 20:38
Miejmy nadzieję, że nikt po meczu w Gdyni nie będzie miał przekonania o własnej zaj***ści. Więc podejdą do meczu skupieni. Bo potrzeba 3 punktów z każdym.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2023, 21:17
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Odra trzyma serię: Z-R-P-P-Z-R-... no to teraz dwie porażki. A tak serio, dobrze weszli w rundę. My szybko łapiemy przekonanie o własnej zaje.bistości. Odra walnęła na lekkości Sosnowiec na wyjeździe 0-2 i jeszcze karnego nie strzelili. Zremisowali też w Bielsku z kandydatem do ekstraklasy. Widzę, że gra u nich nasz Piotr Żemło oraz Maciej Makuszewski w wieku przedemerytalnym. Pewnie nie należy się ich obawiać, ale będziemy się bić o trzy punkty, które zapewne wszyscy sobie już dopisują. Wiadomo, że każdy inny wynik będzie rozczarowaniem, ale mam nadzieję, że nasi wiedzą, że trzeba to wybiegać, wywalczyć i żadnej nonszalancji a'la joga bonito.
Zapewne nie zagra Junca i pewnie to będzie jedyna zmiana. Obstawiam: Biegański-Szot, Moltenis, Łasicki, Jaroch-Sapała, Duda, Fernandez, Młyński, Tachi, Rodado. 3-1 dla Wisły.
Nie no, nasi po tym co odwalili w Gdyni to raczej nie powinni kozaczyć.
W sumie nie z takimi leszczami traciliśmy punkty u siebie w tym sezonie, są jeszcze jacyś kamikadze którzy dopisali sobie już punkty?
Największy problem w środku pola, no chyba że by Junka nie zagrał, wtedy Szot lub Jaroch na LO. Generalnie to Bashę wszyscy krytykują ale jak go nie ma to środek przestaje istnieć. Oby nasz nowy piłkarz okazał się rozwiązaniem tego problemu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2023 o godz. 21:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.02.2023, 22:31
Nie wiem czy Junca jest zdolny do gry, ale może niech zacznie na ławie i jak wynik będzie niezadowalajacy,to można go wpuscic w 2 polowie
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 22.02.2023, 22:35
Wątpię że będą ryzykowali z Junca jeżeli nie będzie na 100% gotowy. Wiec raczej bym go obstawial na ławce. Mam nadzieję na w miarę spokojny mecz , powtórka z resovia mnie zadowoli.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 22.02.2023, 22:56
Tu nie ma co analizować. Tu trzeba wygrać.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Od: 03.2019

Stary 23.02.2023, 00:55
Jest bardzo duża szansa na przedłużenie dobrej passy. Trzecia wygrana z rzędu jest na wyciągnięcie ręki. Do takich standardów nas przyzwyczaili nasi kopacze, że odruchowo napisałem za pierwszym razem porażka zamiast wygrana. Czas na zmianę nawyku ^^
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.02.2023, 11:59
Marek96 napisał(a):Wyświetl post
Wątpię że będą ryzykowali z Junca jeżeli nie będzie na 100% gotowy. Wiec raczej bym go obstawial na ławce. Mam nadzieję na w miarę spokojny mecz , powtórka z resovia mnie zadowoli.
Dokładnie tak. Mamy po drodze trudniejsze (na papierze) spotkania niż z Odrą.

Jaroch na lewą, Szot/Grucha na prawa.

Nie pogardzę i 1-0, ale fajnie byłoby zobaczyć kilka fajnych akcji i bramek.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2023, 12:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jaroch na lewą, Szot/Grucha na prawą.
Nie rozumiem takiej idei kompletnie. Po co od razu roz.......ić dwie pozycje? Niech ten Jaroch zostanie na prawej bo jest tam stabilny, a Szot czy Grucha bez względu na pozycje są tak samo chuujowi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 23.02.2023, 12:29
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem takiej idei kompletnie. Po co od razu roz.......ić dwie pozycje? Niech ten Jaroch zostanie na prawej bo jest tam stabilny, a Szot czy Grucha bez względu na pozycje są tak samo chuujowi.
Po prostu taki Grucha może zawalić mniej na prawej, niż na lewej stronie. Jaroch jest sprawdzony na obu pozycjach.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.02.2023 o godz. 13:06.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2023, 13:04
O ile pamiętam, to Pan Trener Radosław Sobolewski zapowiadał, że o miejsce na lewej obronie rywalizują Junca i Krzyżanowski.
Ja wierzę Panu Trenerowi, więc spodziewam się debiutu Młodego w jutrzejszym meczu.

No bo chyba nie okłamał nas?!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.02.2023, 13:21
Nie wierzę, że juniora debiutanta wstawi od pierwszej minuty. Przy odpowiednim wyniku, to Krzyżanowski może zaliczyć jedynie końcówkę meczu.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.02.2023, 14:05
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Odra Opole można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport Extra
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 23.02.2023, 14:08
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Tu nie ma co analizować. Tu trzeba wygrać.
I takie podejście mi się podoba
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 23.02.2023, 14:24
Tachi rozegrał dobry mecz. Weście pod uwagę, że trener może wystawić trzech obrońców i wahadłowych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2023, 14:24
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jaroch póki co ma bardzo słaby start. Może się rozkręci, ale ja bym nie dawał mu abonamentu na grę na PO bez względu na formę.

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
O ile pamiętam, to Pan Trener Radosław Sobolewski zapowiadał, że o miejsce na lewej obronie rywalizują Junca i Krzyżanowski.
Ja wierzę Panu Trenerowi, więc spodziewam się debiutu Młodego w jutrzejszym meczu.

No bo chyba nie okłamał nas?!
No i co Ci ten Pan trener zrobił że piszesz to z taką szydera? Napluł na wycieraczkę? Klamkę posmarował pasta do zębów? Mogę się mylić ale ma od Ciebie trochę większe zaslugi dla Wisły.

Tak zapowiadał, ale jak młody zjedzie z formą i nie będzie gotowy na debiut to w 1 czy 2 meczu wyjdzie ktoś inny i ot cała tajemnica.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.02.2023 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2023, 14:27
Tak zapowiadał, ale jak młody zjedzie z formą i nie będzie gotowy na debiut to w 1 czy 2 meczu wyjdzie ktoś inny i ot cała tajemnica.
Albo inaczej - opowiadał pierdoły pod publiczkę. Można się rozejść.

P.S. Zapominacie o Niewiadomskim
Ja jednak liczę że zagra Junca. Takie pitolenie w stylu "ja bym nie dawał Fernandezowi monopolu na pozycję rozgrywającego, jest przecież Duda" z początku rundy. Jest Duda, Krzyżanowski, Talar, Szywacz, Starzyński, ale jak mamy wygrywać mecze to trzeba postawić na piłkarzy, nie półprodukty. Inaczej mamy potem przykre niespodzianki jak wtedy kiedy Wachowiak sam przegrał mecz robiąc karnego i kryjąc powietrze przy drugim golu.

Lekceważenie Odry w postaci wystawiania rezerw to głupota. Jeśli Junca jest zdrowy - musi grać. Trzy punkty z Odrą są tak samo ważne jak każde inne.

Ogrywać piłkarzy można w rezerwach, sparingach albo CLJ, nie meczach o punkty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2023 o godz. 14:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2023, 14:49
Jaroch póki co ma bardzo słaby start. Może się rozkręci, ale ja bym nie dawał mu abonamentu na grę na LO bez względu na formę.
Mnie chodzi o idiotyzm przesuwania kogoś na inne pozycje, bo ktoś wypadł.
Jaroch to aktualnie nasz najlepszy PO i nie widzę powodu żeby go przesuwać na lewą obronę żeby tam łatać ewentualną absencje Junci.
Nie wiem po co rozpierrdalać coś, co po prostu funkcjonuje. Gruszkowski czy Szot i tak nas nie zbawią na prawej obronie, a przekładanie Jarocha na LO nie zbawi lewej flanki.
Jak chcemy łatać LO to wsadzamy tam po prostu zapchajdziurę (obstawiam, że zagra Szot) i zakazujemy przekraczać linię środkową, a nie wymyślamy kwadratowe jaja i rozdupcamy oba boki obrony.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2023, 15:35
@wolfy , albo robimy rywalizację, albo dajemy monopol na grę. To drugie to w przypadku największy gwiazd ma uzasadnienie.

Na paru pozycjach jest rywalizacja, na innych jest tylko na papierze. Tak jest w każdym klubie.

Akurat Jaroch ma z kim rywalizować na PO. Fernandez na ławie nie usiadzie bo zwyczajnie nie ma realnej alternatywy.

Być moze i tak cała rozmowa jest z dupy bo na razie Pan Trener Sobolewski potwierdza że Junca jest do gry.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.02.2023, 15:36
Jaroch póki co ma bardzo słaby start. Może się rozkręci, ale ja bym nie dawał mu abonamentu na grę na PO bez względu na formę.

No i co Ci ten Pan trener zrobił że piszesz to z taką szydera? Napluł na wycieraczkę? Klamkę posmarował pasta do zębów? Mogę się mylić ale ma od Ciebie trochę większe zaslugi dla Wisły.

Nie zrozumiałes kontekstu- wywiazuję się po prostu z obietnicy złożonej na sb.
Od soboty będę pisał "normalnie": trener albo Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2023, 16:56
@wolfy , albo robimy rywalizację, albo dajemy monopol na grę. To drugie to w przypadku największy gwiazd ma uzasadnienie.

Na paru pozycjach jest rywalizacja, na innych jest tylko na papierze. Tak jest w każdym klubie.

Akurat Jaroch ma z kim rywalizować na PO. Fernandez na ławie nie usiadzie bo zwyczajnie nie ma realnej alternatywy.

Być moze i tak cała rozmowa jest z dupy bo na razie Pan Trener Sobolewski potwierdza że Junca jest do gry.
Kto ma monopol na grę? Kto gra za nazwisko? Od przyjścia Kiko to w sumie Fernandez i Junca są nie do ruszenia ze względu na to jak górują nad konkurencją, wszędzie indziej jest rywalizacja. Jaroch gra bo wygrał z Szotem/Gruszkowskim (fakt że poprzeczka niezbyt wysoko zawieszona, ale może się o nią potknąć jak tak będzie grał jak z Arką). Wymienieni młodzi są po prostu drastycznie słabsi od konkurencji. Mogą konkurować, ale podejrzewam że Villar i Mula nie budzą się w nocy z krzykiem myśląc o presji Cisse i Starzyńskiego.

Rywalizacja na lewej aktualnie nie istnieje, fakt, ale jakby Junca obniżył za bardzo loty to wejdzie tam ktoś z prawej strony.
Nowy murzyn też raczej nie przyszedł po to żeby podpatrywać sztuczki od Dudy i Sapały - wróci Basha i zrobi się ciasno.
Najlepiej to widać po Młyńskim który nagle ma motywację żeby szarpać cały mecz (chociaż i tak długo pewnie nie da rady oszukiwać przeznaczenia, brak dośrodkowania i podania go pogrąży, nie w każdym zespole jest Rymaniak klaskający kolanami jak ktoś na bok z piłką zejdzie).

Przy okazji, odnośnie promowania "talentów": prawdziwy talent sobie poradzi, tak jak poradzili sobie Boguski, Brożkowie, Błaszczykowski czy Małecki w Wiśle walczącej o mistrzostwo i awans. W znacznie słabszej (ale też o wiele silniejszej niż dzisiejsza) zawalczyli Chrapek i Uryga. Jeśli nie jesteś w stanie wygrać rywalizacji z odrzutem piłkarskim który nie grał minimum pół roku w piłkę, jeśli nie jesteś w stanie regularnie błyszczeć w pierwszej lidze - żaden z ciebie talent. Jak Duda chce grać, to będzie musiał posadzić na ławce minimum jednego piłkarza. Nie dryblowanie i nie podawanie do rywali we własnym polu karnym powinno w tym pomóc.

O reszcie młodych nie piszę bo nie ma za bardzo o czym, jedyna godna uwagi akcja Szywacza to wyłapanie gonga od drwala z Arki pod własnym polem karnym, ukradł kilkadziesiąt sekund, przerwał akcję i był wolny. Chyba jego najlepsza na pierwszoligowych boiskach...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2023 o godz. 17:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.02.2023, 17:25
Wideo konferencja Radosława Sobolewskiego przed meczem Wisła vs Odra:

https://www.youtube.com/watch?v=6cRsDT5uk2g
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.02.2023, 19:04
Nie wiem, czy już w piątek skończy się ten fart nie poparty w żaden sposób grą.
Mam nadzieję, że nie,ale przydałoby by się trochę pograć w piłkę.
Może trochę szybciej,bez zbędnego prowadzenia piłki kiedy nie jest to konieczne, być może trochę wyżej się bronić.
Jakiś szybki atak by się przydał.
Ale chyba za dużo wymagam.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2023, 20:44
Jutro będzie dobry mecz...

4:1
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2023, 20:57
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jakiś szybki atak by się przydał.
Ale chyba za dużo wymagam.
A 2-0 z Resovia to nie była bramka ok szybkim ataku?

@wolfy zasadniczo się ze wszystkim zgadzam

Poza Luisem i Junco nikt nie ma monopolu na grę. Paru graczy pewnie nie odda 1 składu do końca sezonu, czyli Łasicki i może Biegański.

Makembe w najlepszej formie byłby nie do wygryzienia z 1.skladu, nawet ekstraklasowej Wisły, ale nie wiadomo w ogóle co on soba aktualnie prezentuje. Spodziewam się gościa pokroju Manu czy Mavutora, czyli widowiskowa, ale dość bezmyślna gra. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.02.2023, 21:36
Ale to napiszcie, bo może źle zrozumiałem:
Ten James to od kiedy nie gra? Wiem, że co najmniej od stycznia, kiedy wrócił z wypożyczenia. Ale wcześniej, w tym MLS.też nie grał?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 23.02.2023, 21:42
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ale to napiszcie, bo może źle zrozumiałem:
Ten James to od kiedy nie gra? Wiem, że co najmniej od stycznia, kiedy wrócił z wypożyczenia. Ale wcześniej, w tym MLS.też nie grał?
Ostatni mecz zarejestrowany przez transfermarkt we wrześniu 2022.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.02.2023, 22:00
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ostatni mecz zarejestrowany przez transfermarkt we wrześniu 2022.
Hmmm...
No tak. W sumie w innym przypadku pewnie nie byłoby tematu jego przyjścia do polskiej La Liga 1.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów