The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2023, 21:24
Abstrahując od stylu i wyników, zastanawia mnie jaki margines błędu ma w obecnej sytuacji Radek i czy jest przygotowany plan B na wypadek powiedzmy że 3-4 porażek z rzędu (które praktycznie grzebią nasze szanse na awans bezpośredni, komplikując mocno nawet kwestię baraży). Czy Królewski ma ustawiony stop-loss na powiedzmy tych 4 porażkach, czy bez względu na wyniki da pracować Radkowi do końca sezonu?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2023, 21:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To nie jest tylko kwestia meczu z Linz.
Ale nas przycisnęła na obozie nawet młodzieżówka Szachtara...
Garbarnia w 1 połowie sobotniego sparingu...

Wygląda to na niezaleczony problem, na który Sobolewski nie umie znaleźć recepty.
Ale oby w meczu z Arką pozamykał nam mordy.

Natomiast jeżeli Arka zdominuje nas i wygra to uważam, że Kiko wraz z asystentami powinien objąć drużynę już od poniedziałku. Bo czasu wcale nie ma tak wiele .
To jest kwestia całego tego sezonu, od pierwszego meczu. Ale na obozie Sobolewski miał czas żeby coś z tym zrobić.

Gdyby brak awansu nie groził nam upadkiem to możnaby się bawić w dawanie szans Sobolewskiemu. Zgadzam się że w przypadku zasłużonej porażki w znanym stylu Sobolewski powinien się pakować. Bynajmniej nic do niego nie mam - chodzi tylko o wynik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.02.2023 o godz. 10:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.02.2023, 00:16
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To nie jest tylko kwestia meczu z Linz.
Ale nas przycisnęła na obozie nawet młodzieżówka Szachtara...
Garbarnia w 1 połowie sobotniego sparingu...

Wygląda to na niezaleczony problem, na który Sobolewski nie umie znaleźć recepty.
Ale oby w meczu z Arką pozamykał nam mordy.

Natomiast jeżeli Arka zdominuje nas i wygra to uważam, że Kiko wraz z asystentami powinien objąć drużynę już od poniedziałku. Bo czasu wcale nie ma tak wiele .
Wisla musiała naprawdę dobrze zagrać skoro już szuka się kiepskich momentów gry w sparingach z młodzieżówka Szachtara rozegranych 5 tygodni temu.

Po co czekać aż do poniedziałku, Krolewski powinien mieć gotowego maila z wypowiedzeniem dla Sobola w kolii roboczej. Ustawić algorytm - przegrana z Arka .automatyczne przesłanie na skrzynkę Sobola, żeby nie musiał już nawet wracać do szatni.Ciuchy mu dowiezie Jarek Krzostka, a Bogdan podwiezie na dworzec.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.02.2023, 08:30
Panowie, aż sobie jeszcze raz skrót oglądnąłem bo chyba widziałem inny mecz.. Te groźne akcje Resovii chyba były tak groźne że realizator bał się je dodać do nagrania.. Wszystkie strzały w środek i bez większej siły że nawet młodzieżowiec by to w zęby złapał. Poza tym to nie były czyste okazje strzeleckie.. Ja również nie jestem zwolennikiem nadmiernej euforii po tym co kopacze już nie raz nam zaprezentowali ale akurat co do tego meczu nie mam większych zastrzeżeń. Pewne 2:0, kontrola meczu i nie forsowanie tempa.. Druga sprawa że nerwowość w grze wprowadził sędzia który kompletnie nie czuł meczu i nie gwizdał ewidentnych fauli na Wiślakach.. Zwycięzców się nie sądzi więc też tego nie będę robił.. Liczę na to że Sobol wyciągnie wnioski z tego meczu co pozwoli przywieść 3 punkty z Gdyni..
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.02.2023, 08:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wisla musiała naprawdę dobrze zagrać skoro już szuka się kiepskich momentów gry w sparingach z młodzieżówka Szachtara rozegranych 5 tygodni temu.

Po co czekać aż do poniedziałku, Krolewski powinien mieć gotowego maila z wypowiedzeniem dla Sobola w kolii roboczej. Ustawić algorytm - przegrana z Arka .automatyczne przesłanie na skrzynkę Sobola, żeby nie musiał już nawet wracać do szatni.Ciuchy mu dowiezie Jarek Krzostka, a Bogdan podwiezie na dworzec.
Naprawdę, to jest tak napisane, że nawet nie chce mi się odpowiadać...

Zaczekajmy na mecz w Gdyni, tak będzie najprościej.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.02.2023, 10:23
Wisła V napisał(a):Wyświetl post
Panowie, aż sobie jeszcze raz skrót oglądnąłem bo chyba widziałem inny mecz.. Te groźne akcje Resovii chyba były tak groźne że realizator bał się je dodać do nagrania.. Wszystkie strzały w środek i bez większej siły że nawet młodzieżowiec by to w zęby złapał. Poza tym to nie były czyste okazje strzeleckie.. Ja również nie jestem zwolennikiem nadmiernej euforii po tym co kopacze już nie raz nam zaprezentowali ale akurat co do tego meczu nie mam większych zastrzeżeń. Pewne 2:0, kontrola meczu i nie forsowanie tempa.. Druga sprawa że nerwowość w grze wprowadził sędzia który kompletnie nie czuł meczu i nie gwizdał ewidentnych fauli na Wiślakach.. Zwycięzców się nie sądzi więc też tego nie będę robił.. Liczę na to że Sobol wyciągnie wnioski z tego meczu co pozwoli przywieść 3 punkty z Gdyni..
Człowieku, umiesz czytać? Resovia strzelała (poza akcją z początku meczu) w środek albo obok bramki, inni niekoniecznie będą. Resovia nie wykorzystała posypania się naszej gry w (umownej) 65 minucie, inni wykorzystają. O tym jest dyskusja. Podejście "zwycięzców się nie sądzi" jest fajne, tylko potem jest szok bo przychodzą porażki i nie wiadomo dlaczego, przecież były zwycięstwa...

Debata o tym dlaczego gra przez 60 minut nie wystarczy już tu trochę trwa. Głównie dlatego że pierwsi strzelamy gole i nie dowozimy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.02.2023 o godz. 10:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.02.2023, 10:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, umiesz czytać? Resovia strzelała (poza akcją z początku meczu) w środek albo obok bramki, inni niekoniecznie będą. Resovia nie wykorzystała posypania się naszej gry w (umownej) 65 minucie, inni wykorzystają. O tym jest dyskusja. Podejście "zwycięzców się nie sądzi" jest fajne, tylko potem jest szok bo przychodzą porażki i nie wiadomo dlaczego, przecież były zwycięstwa...

Debata o tym dlaczego gra przez 60 minut nie wystarczy już tu trochę trwa. Głównie dlatego że pierwsi strzelamy gole i nie dowozimy.
Masz jakieś lepsze staty niż to co ja wrzuciłem z całego meczu?
Oglądaliśmy mecz u kumpla przy kolacji więc mogłem coś przeoczyć. Zwłaszcza o tym posypaniu się naszej gry.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.02.2023, 11:16
Wideo kulisy meczu Wisła 2-0 Resovia okiem wiślackiej kamery:

https://www.youtube.com/watch?v=wrGU-eFX0Z8
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.02.2023, 12:41
Studio Reymonta na Goal.pl

https://www.youtube.com/live/J94t87BHlbU
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2023, 15:07

wstawaj zesrałeś się jak zwykle.. a co to były za strzały zza pola karnego albo będąc naciskanym przez obrońców Wisły Przypomnę ci że gramy w 1 lidze polskiej a nie angielskiej czy hiszpańskiej... tu musi wyjść komuś strzał życia albo Biegański musiałby zawalić żeby z któreś z tych sytuacji miał paść gol dla Resovii/Arki/ŁKS-u.. "Człowieku umiesz czytać" Napisałem wyraźnie "Ja również nie jestem zwolennikiem nadmiernej euforii po tym co kopacze już nie raz nam zaprezentowali ale akurat co do tego meczu nie mam większych zastrzeżeń".. Tylko ty znów sie dopierdalasz na siłę do wszystkiego a najbardziej do Sobolewskiego..
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 14.02.2023, 16:10
Pragnę zauważyć, że po meczu z nami - Resovia zajmuje miejsce spadkowe w I lidze, tj. 16 miejsce. W tym sezonie Resovia wygrała tylko 3 mecze, 8 zremisowała i 8 przegrała.

My, z kolei dalej zajmujemy 10 miejsce. W tym sezonie wygraliśmy 7 meczy, 6 zremisowaliśmy i 6 przegraliśmy.

Co to oznacza? Ano to, że zagraliśmy z drużyną słabszą, jedną z najsłabszych w I lidze, która będzie walczyć o utrzymanie w I lidze!

Zwycięstwo cieszy ale martwić musi powtarzające się błedy od dawien dawna... czyli to, że gaśniemy po 67 minucie meczu i nasi dogrywają piłkę przeciwnikowi... Resovia naszych błędów nie wykorzystała bo jest słaba... ale jak ten sezon pokazał lepszy przeciwnik wykorzystuje błedy z zimną krwią... Wszak jesienią Wisła Kraków miała osiem meczów, w których wychodziła na prowadzenie, a które nie kończyły się naszymi wygranymi.

Uważam, że pomimo zwycięstwa należy zwracać uwagę na nasze błędy i nad nimi pracować aby nie dopuszczać do sytuacji z jesieni, czy też z poprzedniego sezonu... Ile razy podawaliśmy tlen przeciwnikowi... ile razy przegrywaliśmy lub remisowaliśmy w kuriozalnych okolicznościach... Jeśli faktycznie chcemy awansować bezpośrednio to w zasadzie każdy mecz jest o życie.... Osobiście w to nie wierzę choć wierzę w awans po barażach. Ale do baraży trzeba awansować i rozegrać bardzo dobre mecze aby awansować do eklapy.

Nie rozumiem też waszej przepychanki... każdemu z nas zależy na tym samym, tj. awansie i oglądaniu dobrej gry! Po co się kłócić?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.02.2023, 17:08
Kłótnia wynika prawdopodobnie z tego, że są tu dwa obozy:
- głośny obóz sprzeciwiający się obecnej władzy i Sobolewskiemu
- obóz tych, którzy wierzą, że sprawy idą w dobrym kierunku.

Pierwszy obóz będzie oceniał każdy mecz pod kątem tego jak dokopać Sobolowi i będzie wymyślał chwytliwe hasełka typu "znowu oddychanie rękawami".
Drugi obóz nie daje się na to nabrać i będzie po takim meczy jak z Resovią umiarkowanie optymistyczny chwaląc graczy i trenera.

Ot, cała tajemnica kłótni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.02.2023, 17:11
No cóż. Nie wpisuję się w żaden z powyższych obozów.
Trzymam kciuki za Królewskiego i powodzenie jego pomysłu.
Natomiast Sobolewski nie dał mi póki co żadnych podstaw, żeby uwierzyć w powodzenie jego misji.
Po prostu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.02.2023, 17:14
Ciężko po jednym meczu ocenić jak to dalej może wyglądać. Na pewno nie graliśmy z wymagającym rywalem, na pewno ten rywal nam nie zagroził wielce ale też na pewno te 2:0 i ogólnie gra to nie była jakaś deklasacja i coś pięknego.
Można jeszcze zakładać, że się zgrywamy, że się rozpędzimy, że będzie dobrze. Po prostu trzeba kilka kolejek poczekać i można sobie wysnuć ile się uda wyciągnać prezentując się tak jak się okaże.
Myślę, że dużo też zmieni wyjaśni mecz lub mecze pod rząd, których nie wygramy. Dojdzie presja, nerwówka i też się może wtedy okazać, że chłopaki nie trzymają ciśnienia i psycha siądzie.

Po raz kolejny czeka nas ciekawy sezon, niestety nie dlatego ciekawy, że mamy super wyniki i pięknie gramy a dlatego, ze znowu nie jesteśmy niczego pewnie i gonimy. W ekstraklasie praktycznie non stop goniliśmy strefę, która dawała utrzymanie, a teraz gonimy chociażby baraże.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.02.2023, 22:20
Pierwszy mecz z wymienioną połową składu po kilkumiesięcznej przerwie, na średnio przygotowanym boisku wygrany 2:0 i zamiast odbierać to jako zapowiedź czegoś pozytywnego to część kibiców zachowuje się jakbyśmy dostali w pałę. I to ta część, która patałachowi Brzęczkowi śpiewała hymny pochwalne. A teraz Sobola chce rozliczać z wygranego meczu. Symptomatyczne.

Tym meczem już odrobiliśmy część strat, bo kolejka ułożyła się pod nas. Nie maco się przejmować mdłym marudzeniem, tylko z wiarą w siebie i ambicją golić kolejnych frajerów. Bo stać nas na to...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 14.02.2023, 22:28
Trener Radosław Sobolewski to jest taki trenerski dżemik bez żadnych osiągnięć trenerskich. Oby tym pierwszym osiągnięciem był awans Wisły Kraków do eklapy, co przyznać trzeba będzie zadaniem bardzo trudnym ale jednak realnym. Według mnie nasz trener nie wyróżnia się niczym szczególnym w I lidze ani na plus ani na minus. Historia naszego klubu pokazuje, że jesteśmy szczególnie trudnym miejscem pracy i utrzymanie się na stanowisku to nie lada wyzwanie.

Pożyjemy, zobaczymy, ocenimy. Jak na razie jesteśmy w grze... Osobiście mam nadzieje, że trener Sobolewski wprowadzi nas do eklapy... w innym wypadku karuzela prezesowsko-dyrektorsko-trenersko-piłkarska ruszy na nowo... czego bym nie chciał kolejny raz przerabiać.

Niestety nie do końca wierzę w Sobolewskiego gdyż karuzela trenerska pokazuje, że od lat nikt sobie nie poradził w naszym klubie. A jeśli chcemy awansować bezpośrednio (w co nie wierzę) musimy punktować ze średnią 2 pkt na mecz, czyli na poziomie naszych najlepszych trenerów w historii... Bardziej wierzę i liczę w awans po barażach (o ile nie wpadniemy w cykliczny kryzys po kilku meczach).

Brak entuzjazmu (pomimo zwycięstwa) wiąże się z naszą historią oraz brakiem wiary, że przy takiej grze jesteśmy wstanie wygrać baraże... Tak, czy inaczej zwycięstwo cieszy (bo z tym u nas od dawna są problemy). Oczywiście nie będę miał nic przeciwko jak będziemy wygrywać w takim stylu, wszystkie mecze do końca sezonu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.02.2023, 06:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kłótnia wynika prawdopodobnie z tego, że są tu dwa obozy:
- głośny obóz sprzeciwiający się obecnej władzy i Sobolewskiemu
- obóz tych, którzy wierzą, że sprawy idą w dobrym kierunku.

Pierwszy obóz będzie oceniał każdy mecz pod kątem tego jak dokopać Sobolowi i będzie wymyślał chwytliwe hasełka typu "znowu oddychanie rękawami".
Drugi obóz nie daje się na to nabrać i będzie po takim meczy jak z Resovią umiarkowanie optymistyczny chwaląc graczy i trenera.

Ot, cała tajemnica kłótni.
To akurat to są Twoje urojenia, dosłownie. Ja osobiście popieram Królewskiego i nie mam zaufania do Sobolewskiego jako trenera, z podanych wcześniej powodów. Rozumiem że jak Królewski zastąpi Sobolewskiego Kiko to obóz się podzieli? Bo wiesz że oni ślubu nie brali, a Kiko w każdej chwili może wskoczyć za kierownicę i nie jest to przypadek tylko wynik gównianych wyników Sobolewskiego po przejęciu drużyny? Czy może Królewski też jest w spisku, bo oszołomy tutaj twierdziły (twierdzą?) że jest sterowany przez Błaszczykowskiego, który w waszej religii jest odpowiednikiem Lucyfera? Sorry że nie zagłębiam się w meandry i być może mieszam elementy wyznań, bo jak rozumiem jest odłam Sobolewskiego (źli lidzie kopią pod nim bo nienawidzą Wisły, bo tylko ten trener może nas zbawić), odłam Drozda, KOALIKA etc. - to dlatego że dla mnie wszyscy jesteście równie odklejeni

Co za oszołomstwo.

Najzabawniejsze jest to, że kiedy Sobolewski zastępował Brzęczka (którego był asystentem) to ja stałem na stanowisku żeby dać mu szansę, jako jeden z nielicznych. I moim zdaniem on tej szansy nie wykorzystał, stąd mój sceptycyzm. Moim zdaniem jest to trener prymitywny taktycznie, a żeby awansować nie wystarczy krzyknąć "na nich" i cisnąć dopóki starczy sił (60-70 minuta).

Przy czym będę się cieszył jeżeli się pomylę, tak samo jak miałem nadzieję że jednak karta się odwróci i moje przekonanie że spadniemy okaże się nieprawdziwe.

Generalnie, nie jest problemem że się z kimś nie zgadzasz, ale niepokojące jest że uroiłeś sobie że wszyscy Ci ludzie są w spisku mającym na celu obalenie władz Wisły i obalają je na forum mającym może 30-tu użytkowników. Zwłaszcza że jest prostsze i logiczniejsze wyjaśnienie - napisane wprost w moich postach. Nie podoba mi się to co widzę - a widzę te same problemy w grze.

No ale jakby urojenia można było zwalczyć logiczną argumentacją nie potrzebowalibyśmy szpitali psychiatrycznych...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.02.2023 o godz. 06:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.02.2023, 08:09
Wszędzie tylko oszołomy, trolle i spiskowcy, a pozwolę sobie spytać bo już po godzinie 8. Poranna modlitwa za jego ekscelencję Brzęczka już odmówiona?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.02.2023, 14:22
Jak posluchalem Sobolewskiego po meczu, co on pie)%*#()^*li jaki byl zadowolony z drugiej polowy i gry druzyny to mi sie slabo zrobilo.
Niestety, ale z minimalizmem nigdzie nie zajedziemy. Z akceptowanie chujowizny tez nie.

Czekam na zmiane trenera. Im szybciej tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.02.2023, 14:44
Chyba ci trenerzy to wiedzą z jaką chujnią mają do czynienia i oceniają przez ten pryzmat występy paralityków, bo praktycznie każdy zawsze mówi jak to fajnie zagrali. I nieważne czy serio grali dobrze, czy jak dziady, to jak wynik jest ok, to chwalenie jak my dobrze gramy, nawet jak przegrają niewysoko to też przecież tak się starali i im dobrze szło ale szczęścia zabrakło.

Wiadomo, że z Sobolem nic nie osiągniemy ale już lepszy ten Sobol, nawet z uwagi na sam fakt, że własnie tak nie .......i niż Wuja. Tamten jebany to ma tupet. Wszędzie wykonuje świetną robotę i spada z ligi.

Punkt widzenia zależy też od punktu siedzenia. Wiadomo, ze trenując w takim kuridołku jak nasza piłka to oni mają standardy niskie, gdyby mieli zachodnie, nie wiem niemieckie, to by tutaj poziom bundesligi był, a nie naszej ekstraklasy. Także może według naszego standardu to oni rzeczywiście tak pięknie trenują. No ale jak patrzymy na efekt, na wyniki i taki Wuja .......i o wielkiej wykonanej pracy to już jest przesada.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.02.2023 o godz. 14:50.
drozd:
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.02.2023, 20:02
Standardy ekstraklasy....
Później taki "talent" z Lecha jedzie do Niemiec i pół roku nie wie jak się nazywa, bo przystosowują go do profesjonalnych treningów.
Jesteśmy po prostu ligą w 90% słabeuszy, którzy nie są w stanie/nie chcą przykładać się do pracy na treningach i właśnie z tego powodu grają tutaj, a nie w poważnej lidze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.02.2023, 20:23
No czyli taki mamy standard. Gdyby treningi, zaangażowanie itd były na poziomie bundesligi to by się tu zrobiła bundesliga powoli, a nie eklapa. I według tych standardów, czyli chujowych treningów i słabego materiału, to można stwierdzić, że co obóz zespół wykonuje świetną pracę- inaczej tego wytłumaczyć nie umiem.

Inna kwestia jest taka, że ta świetna praca nie owocuje nawet na tle rywali z Polski, z ekstraklasy i I ligi. Także trochę głupio powinno być Wujowi, że przy tak tragicznych wynikach śmiał mordę odzywać jaka praca została wykonana.

Z Sobolem można się wstrzymać, bo dopiero pierwszy obóz za nim ale też jak nie będzie wyników to po chłopie, bo mówi, że super praca, a transferów takich to nawet się nie spodziewał. Także to jego przechwalanie kopaczy, zarządu i siebie szybko zostanie zweryfikowane.
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.02.2023, 22:18
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jak posluchalem Sobolewskiego po meczu, co on pie)%*#()^*li jaki byl zadowolony z drugiej polowy i gry druzyny to mi sie slabo zrobilo.
Niestety, ale z minimalizmem nigdzie nie zajedziemy. Z akceptowanie chujowizny tez nie.

Czekam na zmiane trenera. Im szybciej tym lepiej.
Ale co on może powiedzieć jak wcześniej opowiadał jaką to świetną pracę wykonał? Oby tylko sam w to nie uwierzył, bo zderzenie z rzeczywistością może być bolesne. Tym meczem kupił sobie trochę czasu, ale te trzy punkty na dobrą sprawę bardzo niewiele zmieniają w naszej sytuacji jeśli nie będzie bardzo dobrze punktował.

Taka to już liga że wszyscy trenerzy którzy z hukiem wylatują są zwykle zachwyceni pracą jaką wykonali. U nas nie było chyba obozu po którym trener nie powiedziałby że jest zachwycony wykonaną pracą i zawodnikami. Taki Gula o ile pamiętam wykonał fenomenalną pracę (ja po sparingach zacząłem się oswajać ze spadkiem), niedługo potem poleciał.

Na koniec wszystko weryfikuje boisko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.02.2023, 00:39
Ale co on może powiedzieć jak wcześniej opowiadał jaką to świetną pracę wykonał? Oby tylko sam w to nie uwierzył, bo zderzenie z rzeczywistością może być bolesne. Tym meczem kupił sobie trochę czasu, ale te trzy punkty na dobrą sprawę bardzo niewiele zmieniają w naszej sytuacji jeśli nie będzie bardzo dobrze punktował.

Taka to już liga że wszyscy trenerzy którzy z hukiem wylatują są zwykle zachwyceni pracą jaką wykonali. U nas nie było chyba obozu po którym trener nie powiedziałby że jest zachwycony wykonaną pracą i zawodnikami. Taki Gula o ile pamiętam wykonał fenomenalną pracę (ja po sparingach zacząłem się oswajać ze spadkiem), niedługo potem poleciał.

Na koniec wszystko weryfikuje boisko.
Można sobie ubzdurac wiele zarzutów do Sobolewskiego, ale akurat to nie jest ani jego wina, ani jego problem co opowiadali jego poprzednicy po okresach przygotowawczych.

Nie ma też podstaw by mu nie wierzyć że faktycznie wykonali dobra pracę na obozie. Może też dlatego że kto jak kto, ale Sobolewski piłkarz też wiedział kiedy obóz był dobrze przeprowadzony, a kiedy brakowało odpowiedniego przygotowania. Piłkarzem był bazującym głównie na fizyczności więc to nawet musi być jego konik.

Warto też wspomnieć dobre podsumowanie jego wejścia jako tymczasowego trenera Wisły w 2016 roku https://dziennikpolski24.pl/radoslaw...ki/ar/11473698

Ale z jednym się zgodzę: na końcu wszystko weryfikuje boisko. I myślę że kto jak kto ale Sobolewski zdaje sobie z tego sprawę najlepiej.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.02.2023 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 16.02.2023, 17:08
@Arkadiusz.Czerepach zrobisz meczówkę? Bo już konferencja prasowa przed meczem była.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.02.2023, 23:04
zrobie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź