|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dla odmiany nasz najlepszy piłkarz ofensywny - prawie 3/5 naszych bramek mamy dzięki niemu - zapewne jechanie po nim daje jakąś chorobliwą radość? Nie wiem, są tu ludzie stawiający między nimi znak równości, chyba tylko żeby obronić tą linię że Hugi nie grając nas nie zbawił (mimo że zarówno przegląd jego gry jak i statystyki pokazują że jest do dupy i generalnie ma wywalone). Z transferów Pasiecznego tylko Fernandez nie okazał się kompromitacją. Dla mnie osobiście największym rozczarowaniem jest Colley - po wypowiedziach dziennikarzy będących na codzień z Wisłą regularnie wyśmiewających kibiców pultających się o Dora, jak i z nędzy sparingowej w jego wykonaniu podejrzewałem że nic niego nie będzie. Mimo wszystko wydaje mi się że bardziej nie może niż nie chce. Chłop próbował szarpać, kiwać, ale pierwszoligowcy gasili go jak peta. Fascynujące pytanie - na jakiej podstawie go tu ściągneliśmy? Colley - wszystkie interwencje na ryzyku, za duża wiara we własne umiejętności, masa kontr po jego podaniach, nie trzymanie formacji - taki opis pasowałby może do juniora, nie kogoś kto miał być naszym najlepszym stoperem. Skrobański ma lepiej poukładane w głowie niż on.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2023 o godz. 17:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To że Pasieczny odpowiada za Fernandeza wcale nie jest tak oczywiste. Tego piłkarza mieliśmy już dużo wcześniej na radarze. Na pewno zanim trafił do Arabii Saudyjskiej bo mówiło się o tym że wtedy odrzucił naszą ofertę.
Szczerze mówiąc to te wszystkie Ringi, Fazlagicie, Hugi czy Colleye jeszcze długo nam się będą czkawka odbijać. Nie sądziłem że można przeprowadzić tak zła selekcje. Z transferów lata 21/22 i zimy 22 to nikt nam praktycznie nie został. Już Brzęczek przeprowadzał bardziej trafione transfery (choć i tak pewnie skuteczność max 50%). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Igor Łasicki i Bartosz Jaroch vs. Alan Uryga i Igor Sapała o kolegach z drużyny Wisły:
https://www.youtube.com/watch?v=9sRpQ-txs1A |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W najbliższą sobotę (4 lutego) o godz. 18:00 w hali Wisły przy Reymonta odbędzie się prezentacja drużyny Wisły Kraków.
Prezentacja otwarta dla wszystkich kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17248169 Bartosz Karcz napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Balta jakąś tam renomę u siebie miał. Pozbycie się Wachowiaka i Plewki - to będzie wyzwanie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...ota-przy-r22-2 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzęczek sprowadził, niech sobie go weźmie z powrotem. Jako asystent do studia czy coś.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla tych, którzy nie załapali się na bilety.
Transmisja z dzisiejszych wydarzeń w hali Wisły, w której odbędzie się m.in. prezentacja piłkarzy do obejrzenia na YouTube pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=4qxXV3GPVwI Początek o godz. 18:00 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeśli ktoś to z klubu czyta to błagam niech ktoś usiądzie z Fernandezem i mu wyjaśni, o co gramy każdy mecz w tej rundzie i wbija mu to do łba przed każdym meczem i może na dodatek w każdej przerwie. Poza tym niech zwróci uwagę zwłaszcza Łasickiemu, żeby w takich sytuacjach jak wczoraj, kiedy rywale w oczywisty sposób na LF polują i starają się go sprowokować, żeby za każdym razem podbiegał do sędziego i na to zwracał uwagę, najlepiej jeszcze zanim Luis wstanie i zacznie machać łapami albo wyburzać do oponentów. To czerwo znowu wisiało wczoraj w powietrzu. Płock z zeszłego sezonu po prostu nie może się powtórzyć, bo to byłby koniec marzeń o awansie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Był też złośliwy stępel pod koniec meczu z naszej strony, ale przy normalnym sędzi to Resovia by kończyła w dziesiątkę po dwóch żóltych, nie Wisła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2023 o godz. 17:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem na myśli nawet nie jakieś jedno konkretne zachowanie czy zagranie, tylko coś mniej uchwytnego: miałem mocne wrażenie że puszczają mu nerwy i zaraz coś odjebie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czemu dziś w sparingu nie grał Gruszkowski i Plewka? niby Plewka na wylocie ale np. Niewiadomski grał. a Cisse?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://twitter.com/wislakrakowsa/st...09579051532288
Wiekopomna chwila. Będziecie mieli co opowiadać wnukom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cisse kontuzja. Gruszkowski też
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do sparingu z Garbarnia to też dziwi mnie jednak brak Plewki. Wypadnie zaraz Sapała to zacznie się łatanie Uryga z braku laku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jest Duda, jest Talar.
Żyro też ogarnie środek w razie W. Mozna byc spokojnym ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro (środa), od godziny 17:00 w sklepie klubowym na stadionie odbędzie sie spotkanie z Alexem Mulą, Mikki Vilarem i Sergio Benito.
Klub zaprasza wszystkich kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Infirmacje na temat kontuzji Bashy.
Wedle wstępnych badań Basha ma naderwany mięsień i czekają go dwa-trzy tygodnie przerwy (ale wiemy jak jest). W związku z tym zostajemy z Sapałą (który podobno nie jest gotowy do gry po całym obozie przygotowawczym), Dudą, na ławce Szywacz i Talar. Dobrze to nie wygląda, bo Basha mimo pewnych wad ogarniał środek pola. Oby to były tylko dwa tygodnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.02.2023 o godz. 10:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wróci zagra jeden mecz i znowu leczonko, przecież to było do przewidzenia, pisałem że to niezbyt mądry transfer.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inna sprawa że Basha jest bardziej narażony na takie kontuzje z uwagi na historię urazów i fakt że z tego co wiem ma inny reżim treningowy (żeby się nie posypał). Nie byłoby problemu gdyby to nie był nasz najlepszy środkowy pomocnik, ryglujący środek i regulujący tempo gry. Jak schodzi to zawsze robi się dziura w środku pola. Gdyby nie to nikt by go nie trzymał, ale jak widać nie było Hiszpana po przejściach na rynku do wzięcia więc musi wystarczyć nam Polak po ekscesach alkoholowych... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Transfer Bashy to od początku był idiotyzm. I jeszcze gość dostał kontrakt na 2 lata.
Mam nadzieje, że przy jego podpisaniu ktoś używał mózgu i większość jego kontraktu zapisał w tzw. wyjściówkach. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Dostał na dwa lata żeby chociaz te pół roku łącznie pogral. Lepiej tak niż by podpisać na rok i by cały kontrakt był kontuzjowany. Trzeba myśleć binarnie.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|