|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche srednio wizerunkowo brac odpady z wieczystej
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2019
Offline |
|
|
4 czy 5 stoperów, z czego 3 mega niepewnych. Jesteśmy imo w takiej sytuacji, że serio, każdy doświadczony gracz z ograniem w Ekstraklasie jakimkolwiek by się u nas przydał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A Augustyn to niby jest pewny? Ostatnie lata jego kariery to równia pochyła (widziałem go w akcji, raczej kabareciarz), teraz go odpalają z trzecioligowego zespołu i mamy go brać? Bez jaj...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim Wieczysta póki co zajmuje 3 miejsce w swojej 3 lidze.
Takie to właśnie mega gwiazdy tam grają, że nie radzą sobie ze Swidnikiem i jakimś Łagowem. Jeśli z takim składem mają na koncie 4 porażki to tylko pokazuje o jakim typie mentalnym zawodnika piszecie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na szczęście nikt nie wpadł na tak głupi pomysł żeby brać odpady z Wieczystej.
Zamiast tego bierzemy gościa który ostatnie 3 lata grał na poziomie La liga, choć widać że jest teraz na zakręcie. Colley, Łasicki, Moltenis, Uryga, Skrobanski i... Tachii. Robi się ciasno. Albo Sobol chce grać trójka z tyłu, albo kogoś odpala (Colleya?). Mam też przeczucie że to nie ostatni Hiszpan w tym oknie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dlatego kolejny stoper jest nam potrzebny na przedwczoraj, albo jeszcze dawniej. Jeśli ten Tachi faktycznie przejdzie, jest duża szansa, to faktycznie na sranie nam Augustyn, nie sądziłem, że ktoś pomyśli o sprowadzeniu poważnego stopera... na poważnie.
@Karherop - usuń z tego grona Skrobańskiego, szanujmy się, przy ciśnięciu Starzyka, Młyńskiego i reszty młodzieży branie na poważnie Skrobańskiego to żart. Urygę z wiadomych powodów też możesz usunąć, jak kolega wyżej wspomniał, Alan może zagra pół rundy, z podkreśleniem słowa może. W takim układzie pozostają: Colley (o ile nie odejdzie), Moltenis, Łasicki (o ile nie złapie kontuzji) i.... Tachi (jeśli przyjdze) naprawdę dodatkowy stoper nawet taki Augustyn, który od czasu do czasu zapewnił by większe bezpieczeństwo na tyłach niż junior Skrobański by się nie przydał? Przydałby się, ale zależnie od pensji, pewnie nie byłaby mała, dlatego to faktycznie zły pomysł. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaki Augustyn? Pogoniony z Jagiellonia bez żalu i smutku. Wolny, powolny łapiący wiele głupich kartek. z całym szacunkiem ale do Wasilewskiego to Mu było i jest i będzie baaaardzo daleko.
Skrobański zagrał na jesień bardzo fajne mecze. w tej chwili daje spokój w obronie. Uważam, że lepiej w Niego inwestować niż w Moltenisa. Jeśli ma przyjść ten Tachi to może odejdzie Colley? i uda się coś na nim zarobić? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do mnie nie przemawia, może mi zamknie twarz w tej kwestii na wiosnę, chyba wszyscy taką mamy nadzieję
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na dzisiaj są wszyscy zdrowi, więc Uryga może sobie spokojnie dochodzić do formy. Sądzę że jak nie wydarzy się koszmar to na tą 4-5 kolejkę wiosny powinien wejść w razie potrzeby. To tak mniej więcej za 2 miesiące. To kupa czasu, nawet jak dopiero wchodzi w trening z drużyną (a podobno połowę ćwiczeń już z nimi wykonuje).
A czemu mamy nie liczyć na Skrobanskiego jako rezerwowego stopera? Sumarycznie na jesień jak już miał okazję występować to zawalił mniej niż Colley czy Moltenis. Czy to z Puszczą w PP czy to z Sosnowcem wyglądał bardzo pewnie. A na pewno na tyle poważnie by być tym czwartym czy piątym stoperem w kadrze. Jak mamy trzymać na ławce opasłe kocury które zagrają 20 minut w rundzie to wolę już trzymać Skrobanskiego. I to nie chodzi o pompowanie młodzież ale o wytyczanie ścieżki rozwoju i chociaż jakiekolwiek perspektywy. Jak mamy te 25 czy 26 miejsce w kadrze przeznaczać na emerytów to by znaczyło konkretne przepalanie pieniędzy (z którego miejmy nadzieję się już wyleczono). Kontraktowanie stopera jeśli nikt nie odejdzie dziwi może tylko dlatego że nikt nie mówił o tym jako o priorytetach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
póki co nasze transfery wskazują, że gramy va bank, chociaż kontrakty krótkie z możliwością przedłużenia..
fakt jest taki, że na papierze te transfery nawet na ekstraklase wyglądałyby solidnie.. może też był taki warunek, żeby Fernandez został.. zobaczymy czy przedłuża kontrakt |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ten Tachi 25 lat(26 w tym roku) i niespełna 100 spotkań na poziomie I, II, III ligi hiszpańskiej(a to dość rozbudowane rozgrywki, jeśli chodzi o mecze)... wcale nie zapowiada to szrotu
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Teraz dla balansu z 3 starych czechosłowaków węgierskich
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Inne to chociaż odrobina chęci i dedukcji. Jego życiorys na TF liczą poprawnie od sezonu 17/18 - 20 lat, wcześniej grał w drużynach juniorskich Atletico/Getafe, zaliczył m.in. mecze na ławce Atletico w 1/2 LM - no ale ok, Atletico zabierało na mecze szroty.... 17/18 - 24 mecze 3 liga 18/19 -35 spotkań 3 liga 19/20 - odejście do Alaves, 7 spotkań La liga 20/21 - 14 spotkań La liga 21/22 - 7 spotkań La liga po czym odejście do 2 ligi na wypożyczenie 11 spotkań 22/23 - bez klubu Przez 2,5 roku utrzymał się na poziomie La liga jako 3-4 stoper, dla mnie nie ma tragedii. Piotr Laboga w dzisiejszym canal+ wypowiadał się o nim raczej pozytywnie, dobrze go kojarząc z występów w Alaves i również tym że miał tam bardzo mocna konkurencję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A z czego wniosek, że u mnie nie ma odrobiny chęci i dedukcji? Też przeanalizowałem jego przypadek i dla mnie szrot. To że nikt go nie chciał zatrudnić w III lidze hiszpańskiej wiele mówi. Już nie wspominam o tym, ile przez ostatnie lata minut rozegrał(to nie są spotkania, a raczej występy, pojawienia się na boisku... 2300 minut w ostatnich 3 sezonach i pół roku obecnie bez gry). Przy tak rozbudowanych rozgrywkach, jak ma to miejsce w Hiszpanii jest to dramatyczny wynik(25 meczów). To się nazywa przytaczanie faktów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Fakty są takie że mowimy o angażu w klubie 1 ligowym. Które kluby na tym poziomie ściągają lepszych zawodników?
"Żaden klub 3 ligowy go nie chciał". Dokładnie to samo pisano o Muli. Wyjaśnił to Kiko mówiąc że zawodnicy którzy posmakowali La liga/La liga 2 nie chcą schodzić niżej i woła poczekac na oferte. Środkowy obrońca jest często w patowej sytuacji. To nie jest pozycja gdzie rotacja jest wskazana, jeśli podstawowi stoperzy są w zdrowiu i formie. Wszystkich zweryfikuje boisko. Ja z tym określaniem jako szrot bym się wstrzymał. Poprzedni stoprzy ściągano przez Kiko czyli Ivan Gonzalez i Velez to były bardzo dobre transfery.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.01.2023 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skrobański faktycznie nieliczne szanse na grę w pierwszym składzie wykorzystał dobrze. Za mało żeby mieć pewność, ale o skład powalczyć może. Colley to niestety elektryk. Dzisiaj w sparingu, nieatakowany mija się z piłką która szła do niego po ziemi kilkadziesiąt metrów... Mam nadzieję że znajdzie się chętny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Savic jest wolnym graczem może warto z nim porozmawiać i namówić do powrotu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
za 5000 podstawy + 20 000 za bramkę/asystę niech wraca
![]() wiem wiem, za dużo fm ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
35-letni piłkarski wrak, który wyleciał z III-ligowego klubu, miałby nam gwarantować w obronie niby co? Wolę jak te błędy będzie popełniać nasz młody wychowanek, niż stary dziad, który przyszedłby tutaj z ostatnią szansą odcięcia paru kuponów.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.01.2023 o godz. 22:00.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najlepszy pomocnik jaki tu był od czasu Vukana (no dobra jeszcze Polatenovic), no ale oczywiście paralityk. Nie to co Młyński albo Piotruś, no nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najlepszy pomocnik jaki tu pogral dłużej od czasu Vukana (bo nie liczę Gio czy Polatenovica), no ale oczywiście paralityk. Nie to co Młyński albo Piotruś, no nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Właśnie dlatego, że mamy Piotrusia i Młyńskiego nie potrzeba nam trzeciego muszkietera
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |