The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2023, 22:00
To ten co się kontuzjował wykonując rzut rożny. I tyle pograł.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.01.2023, 00:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale basha szanuje legendy
Nie chciałem już tego poruszać.
To oczywiste
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.01.2023, 10:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Następny do odpalenia, jak dla mnie, mógłby być Basha.
Przypadek wypisz-wymaluj jak Pereira.
Owszem, kiedy nie ma kontuzji i jest przygotowany fizycznie do gry, jest bardzo wartościowy.
Niestety, zbyt rzadko się to zdarza.
Dla Bashy jest miejsce bo nawet po kontuzjach potrafił wejść z ławki i poukładać grę w środku. Myślę że te 1.5 roku jeszcze u nas pogra.

Skrzydłowy bazujący na zrywach i szybkości i to w wieku 35 lat. To się nie mogło udać.

A apropo Bashy, to w klubie powinni się zastanowić czy nie zaproponować w przyszłości Bashy stanowiska asystenta trenera. Idealny łącznik między drużyna i graczami hiszpańsko/bałkańskimi. A taktycznie/ustawieniem widać było na boisku że góruje nad innymi zawodnikami. No i jest już na kursie trenerskim więc zamierza pójśc i tak w tym kierunku.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.01.2023, 10:23
wiek karheropa jest dla mnie jedną z wiekszych zagadek na tym forum
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2023, 11:34
Zagadka by był gdybyś nie mógł go sprawdzić
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.01.2023, 21:16
Sądząc po jakości wpisów kolega Karherop nie z pierwszej łapanki
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.01.2023, 23:21
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17194209 Oby!

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.01.2023, 13:09
Ciekaw jestem ile będziemy mu musieli za to zapłacić..... :<

Niech idzie precz.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.01.2023, 17:17
Mam nadzieje ze Jaro jest na tyle rozsadny zeby nie kombinowac z transferem gotowkowym , oddac za darmo i blagac zeby sie zgodzili
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.01.2023, 19:33
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze Jaro jest na tyle rozsadny zeby nie kombinowac z transferem gotowkowym , oddac za darmo i blagac zeby sie zgodzili
Fernandeza też by mógł oddać, prawda Gizmo? Strzela tylko bramki z karnych albo łatwe, przez głupotę bramkarzy. Za jego kontrakt 2-3 zawodników typu Duda
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2023, 09:20
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Fernandeza też by mógł oddać, prawda Gizmo? Strzela tylko bramki z karnych albo łatwe, przez głupotę bramkarzy. Za jego kontrakt 2-3 zawodników typu Duda
Fernandez wygrywa nam mecze w sumie w pojedynkę, Hugi rozegrał jedną dobrą połowę. Świetne porównanie...
Po tym jak zagrał to ja wierzę że przegrał rywalizację u Brzęczka. U Sobolewskiego też szybko trafił na ławkę.

Myślę że można ściągnąć kogoś lepszego za Hugiego, szanse na sprowadzenie zawodnika na poziomie Fernandeza są żadne.

Wg. mnie to my aktualnie mamy potencjalnie jednego skrzydłowego, tego nowego Hiszpana. Reszta jest na papierze, ale nic do gry nie wnosi. Trochę mało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2023 o godz. 10:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2023, 09:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fernandez wygrywa nam mecze w sumie w pojedynkę, Hugi rozegrał jedną dobrą połowę. Świetne porównanie...
Po tym jak zagrał to ja wierzę że przegrał rywalizację u Brzęczka. U Sobolewskiego też szybko trafił na ławkę.

Myślę że można ściągnąć kogoś lepszego za Hugiego, szanse na sprowadzenie zawodnika na poziomie Fernandeza są żadne.
Tak z ciekawości, bo nie znalazłem: który to mecz Fernandez nam wygrał w pojedynkę?
Przypominam, że nawet jeśli jeden piłkarz strzeli bramkę to zwykle nie jest sam na boisku...

I jeszcze: ile meczów nam Fernandez przegrał w pojedynkę? Na przykład przez głupie zachowania skutkujące czerwona kartką?

Nie, żebym się czepiał Fernandeza, albo brońboże wolfiego.
Fernandez jest naprawdę dobrym piłkarzem na swojej pozycji a i Hugi na swojej jest niezły.
Nie wiem za to jaki jest wolfy, więc się też nie czepiam.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2023, 11:11
W takim razie w jakiej pozycji byś sprawdzał wolfyego zeby wiedzieć jaki jest?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2023, 11:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości, bo nie znalazłem: który to mecz Fernandez nam wygrał w pojedynkę?
Przypominam, że nawet jeśli jeden piłkarz strzeli bramkę to zwykle nie jest sam na boisku...

I jeszcze: ile meczów nam Fernandez przegrał w pojedynkę? Na przykład przez głupie zachowania skutkujące czerwona kartką?

.
Jeśli uznajemy że piłkarz nie może sam wygrać mecz, bo nie jest sam na boisku, to równocześnie nie może sam go przegrać. Na boisku dalej jest 10 zawodników w momencie gdy drużyna prowadzi w spotkaniu.

Pytania które mecze nam wygrał Luis spodziewalbym się od osób które nie oglądały żadnego naszego spotkania w tej rundzie.

Jednocześnie czytamy że Hugi jest "niezły" na swojej pozycji.

Co to znaczy niezły? Przecież jego nawet nikt nie chce od na wziac za koszt jego pensji. 1 asysta w 1 lidze w 500 minut. No jak tacy skrzydłowi nas zadowalają to dziwię się że ktoś narzeka na Młyńskiego.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.01.2023, 12:02
Fernandez jest niezlym zawodnikiem ale nie jakims wybitnym - ktory musialby miec az tak wysoki kontrakt- zwlaszcza w druzynie ktora jesienia spralo pol tej ligi , druzynie ktora jest w polowie tabeli i druzynie ktora ma tak olbrzymie klopoty finansowe - przypomne ze przychodzili do nas z hiszpani zawodnicy ktorzy byli o wiiele lepsi - ktorzy naprawde ciagneli na swych bardkach druzyne w ekstraklasie - i nie mieli tak wysokich kontraktow , po prostu skoro jest niech bedzie- ale nie robilbym z niego zawodnika ktorego trzeba na sile trzymac w klubie i bez ktorego klub sobie nie poradzi
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 13.01.2023, 13:13
Powiem tyle że kadrowo jakbyśmy byli najmocniejsi w I lidze to z takim trenerem jak Sobol i tak nie awansujemy.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.01.2023, 14:23
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Powiem tyle że kadrowo jakbyśmy byli najmocniejsi w I lidze to z takim trenerem jak Sobol i tak nie awansujemy.
Grozę powyższego wzmacnia fakt że słowa te zostały wypowiedzane o godzinie 13:13 w piatek 13-tego
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.01.2023, 16:51. 13.13 13.01 piatek
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Grozę powyższego wzmacnia fakt że słowa te zostały wypowiedzane o godzinie 13:13 w piatek 13-tego
Więcej daje to że od zmiany trenera w jesieni gra niewiele się zmieniła i 13 -stki nie miały z tym nic wspólnego
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.01.2023, 04:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uznajemy że piłkarz nie może sam wygrać mecz, bo nie jest sam na boisku, to równocześnie nie może sam go przegrać. Na boisku dalej jest 10 zawodników w momencie gdy drużyna prowadzi w spotkaniu.

Pytania które mecze nam wygrał Luis spodziewalbym się od osób które nie oglądały żadnego naszego spotkania w tej rundzie.

Jednocześnie czytamy że Hugi jest "niezły" na swojej pozycji.

Co to znaczy niezły? Przecież jego nawet nikt nie chce od na wziac za koszt jego pensji. 1 asysta w 1 lidze w 500 minut. No jak tacy skrzydłowi nas zadowalają to dziwię się że ktoś narzeka na Młyńskiego.
No właśnie nie wiem na czym polega fenomen popularności Hugiego na tym forum. Ani nie gra efektownie, ani punktów nie robi, dryblingu nie ma, szybkości nie ma, strzału nie ma - czasem tylko dobrze dośrodkuje. To już wspomniany Młyński wygląda lepiej, co nie znaczy że dobrze.

Co do oceny Fernandeza, to nawet meczy nie trzeba oglądać, wystarczy skróty. Albo chociaż do statystyk zajrzeć. Generalnie - drużyna mu nie pomaga, a ten mimo wszystko robi liczby.

Jeden gol na 500 minut i 10 w 1084. Faktycznie - nie do ogarnięcia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.01.2023, 10:18
Co do zasady - zgoda. Ale z Młynkiem to bez przesady, to jest jeden z gorszych "skrzydłowych" Jakich pamiętam w Wiśle. Choć oczywiście Hugi wiele wyżej by nie był.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.01.2023, 20:00
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Co do zasady - zgoda. Ale z Młynkiem to bez przesady, to jest jeden z gorszych "skrzydłowych" Jakich pamiętam w Wiśle. Choć oczywiście Hugi wiele wyżej by nie był.
Młyński jest do dupy, pełna zgoda, ale statystyki ma jak Hugi: gol na 500 minut gry I ma lepszy strzał (moim zdaniem).

Jeżeli mamy realnie powalczyć o awans, to ich miejsce jest na trybunach. Żaden z naszych skrzydłowych z poprzedniej rundy ani nie strzela, ani nie wypracowuje sytuacji kolegom - osobiście jakiekolwiek nadzieje pokładałem tylko w Pereirze bo widać było że ma umiejętności, ale za krótko grał żeby mieć pewność.

Królewski ma rację - najbardziej potrzeba nam skrzydłowych, chociaż stoper też by się przydał itp itd.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2023 o godz. 20:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2023, 22:00
No właśnie nie wiem na czym polega fenomen popularności Hugiego na tym forum. Ani nie gra efektownie, ani punktów nie robi, dryblingu nie ma, szybkości nie ma, strzału nie ma - czasem tylko dobrze dośrodkuje. To już wspomniany Młyński wygląda lepiej, co nie znaczy że dobrze.

Co do oceny Fernandeza, to nawet meczy nie trzeba oglądać, wystarczy skróty. Albo chociaż do statystyk zajrzeć. Generalnie - drużyna mu nie pomaga, a ten mimo wszystko robi liczby.

Jeden gol na 500 minut i 10 w 1084. Faktycznie - nie do ogarnięcia.
Ktoś kiedyś słusznie zauważył, że dla kibiców zawsze najlepsi są piłkarze ktorzy nie grają.

A czemu tak jest? Nie wiem, ale się domyślam.

PS. Pewnie to na wyrost, ale po dzisiejszym meczu zostawionym Starzyńskiego w drużynie na wiosnę.

Nawet jak ściągniemy jeszcze skrzydłowego to i tak konkurencja jest żadna na skrzydle.

Mula i długo długo nikt. Na zmianę Młyński. Reszta i tak na wylocie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.01.2023 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.01.2023, 10:51
Takim jak Sobol to znaczy jakim?

Moim zdaniem Sobol w parze z Zającem to bardzo dobry tandem. Jak tylko inne sprawy w klubie będą poukładane to nareszcie piłkarze będą się rozwijać, a nie zwijać i spokojnie wejdziemy bezpośrednio.

Przed obozem podano listę zawodników na wylocie, a mimo to większość z nich jest na obozie... Myślę że jeżeli pokażą, że im zależy wszystko jeszcze jest możliwe...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.01.2023 o godz. 10:55.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.01.2023, 18:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ktoś kiedyś słusznie zauważył, że dla kibiców zawsze najlepsi są piłkarze ktorzy nie grają.

A czemu tak jest? Nie wiem, ale się domyślam.

PS. Pewnie to na wyrost, ale po dzisiejszym meczu zostawionym Starzyńskiego w drużynie na wiosnę.

Nawet jak ściągniemy jeszcze skrzydłowego to i tak konkurencja jest żadna na skrzydle.

Mula i długo długo nikt. Na zmianę Młyński. Reszta i tak na wylocie.
Ja rozumiem że po takiej nagonce na Brzęczka trudno przyznać że Hugi jednak jest do dupy i gdyby grał to by nic nie zmienił - tak to sobie przynajmniej tłumaczę. Ogólnie - przygody naszych asów w pierwszej lidze pokazują że spadek nie był przypadkowy.

Po to ściągamy Hiszpanów żeby byli lepsi niż nasze mupety. Starzyńskiego i Młyńskiego zostawimy pewnie z konieczności - ktoś musi na ławce siedzieć. Nie obiecuję sobie po nich wiele, ale nie ściągniemy jeszcze trzech skrzydłowych a "dawanie szans" kolejnym wynalazkom z CLJ jest bez sensu. Oby obaj byli tylko alternatywą, oby wnioski ze "stawiania na młodych" zostały wyciągnięte.

W poprzedniej rundzie nie mieliśmy skrzydłowych (może Pereira, gdyby był zdrowy), Fernandez i Rodado musieli robić coś z niczego. De facto graliśmy w ataku w dziewięciu, bo pożytek ze skrzydeł był żadny. Często zresztą atak na ich stracie albo złym strzale/dośrodkowaniu się kończył.

EDIT: w sparingu z Płockiem Duda miał udzial w akcjach bramkowych w drugiej połowie. Może jest nadzieja że młodzi grając przy piłkarzach którym piłka nie przeszkadza będą lepiej wyglądać?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.01.2023 o godz. 18:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.01.2023, 11:14
Może jest nadzieja że młodzi grając przy piłkarzach którym piłka nie przeszkadza będą lepiej wyglądać?
oczywiscie ze jest
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2023, 15:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Takim jak Sobol to znaczy jakim?

Moim zdaniem Sobol w parze z Zającem to bardzo dobry tandem. Jak tylko inne sprawy w klubie będą poukładane to nareszcie piłkarze będą się rozwijać, a nie zwijać i spokojnie wejdziemy bezpośrednio.

Przed obozem podano listę zawodników na wylocie, a mimo to większość z nich jest na obozie... Myślę że jeżeli pokażą, że im zależy wszystko jeszcze jest możliwe...
Z listy na obozie są obcokrajowcy + Starzyński.

Obcokrajowcy glownie po to by nie dać pretekstu do rozwiązania kontraktu.

Finansowo się Hugi nie spina, zarobki 3-4x większe niż średnia 1 ligowa
Cisse - zobowiązania że Stuttgartem, nie palą się by mu szukać innego klubu
Balta- tartak
Tylko Starzyński jest dalej rozpatrywany jako inwestycja. Zresztą tylko on gra w sparingach.

trzech którzy zostali w PL to jest skazanych na nowe kluby, choć coś długo się to przeciągają.
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 16.01.2023, 16:57
Po co w takim razie rozwiązano nagle umowe z Pereirą - który nie był na wcześniejszej liście do pozbycia się ( na której był Hugi i Cisse) takim ruchem straciliśmy nagle wszystkich prawoskrzydłowych, dziwna decyzja bo gość ledwo co się wyleczył i przy tak słabo obsadzonej pozycji mógł zostać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2023, 19:23
Po co w takim razie rozwiązano nagle umowe z Pereirą - który nie był na wcześniejszej liście do pozbycia się ( na której był Hugi i Cisse) takim ruchem straciliśmy nagle wszystkich prawoskrzydłowych, dziwna decyzja bo gość ledwo co się wyleczył i przy tak słabo obsadzonej pozycji mógł zostać.
Dobre pytanie. Czy to Sobolewski go nie widział w składzie, czy za dużo zarabiał czy może dostaliśmy za niego jakieś pieniądze (mało prawdopodobne, ostatnio się tylko leczył)? Stawiam na pierwszą opcję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.01.2023, 19:57
Pereira pewnie dużo powyżej średniej zarobków w drużynie, była opcja zaoszczędzenia 2-3 pensji to to po prostu zrobili. Chłop wiedział o co chodzi w piłce, ale pożytku z niego nie było żadnego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2023, 21:36
Znalazł od razu klub w Grecji więc masz szybką odpowiedź. Też bym wolał kopać w Grecji niż w 1 lidze w Polsce, jeszcze zima.

Hugi oficjalnie out, więc w klubie zapewne otwierają szampany.

Szkoda że dopiero teraz.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.01.2023 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów