The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2022, 12:13
Na papierze nikogo lepszego z Hiszpanii za free nie dało się sprowadzić. Rynek w środku sezonu jest praktycznie martwy, a dla klub1 ligi polskiej jest już całkowicie nieatrakcyjny. LO z takim doświadczeniem będzie na wagę złota. Inna sprawa że może się połamać po 3 meczach, bo historie kontuzji ostatnich lat ma dramatyczna.

Niemniej widać że Kiko że swoim sztabem działa i bardzo dobrze.

Teraz wypada wywieźć trochę drewna, wypożyczyć tych z najdłuższymi kontraktami i zgrywać kadrę. Do Turcji na pewno nie zabierzemy aż 34 zawodników.

28-30 to max jaki powinien lecieć
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.12.2022 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.12.2022, 12:21
A to nie lecimy do Turcji?

Pan Trela po raz kolejny celnie. BTW. jeden z niewielu, których rzeczywiście można tytułować per. Dziennikarz

https://weszlo.com/2022/12/20/weryfi...iko-ramirezem/
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2022, 12:47
Właśnie miałem napisać, że przepaść warsztatu pomiędzy nim a resztą cymbałów od stanowskiego jest porażająca.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2022, 12:55
Jak pierwszy raz przeczytałem tekst też byłem w szoku, potem sprawdziłem autora.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Od: 03.2019

Stary 20.12.2022, 12:57
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
A gdzie to przeczytałes?
Na Twitterze - żeby nie było mam świadomość ze tam pisze się wiele zmyślnych rzeczy - stad moje pytanie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2022, 16:00
azor napisał(a):Wyświetl post
A to nie lecimy do Turcji?

Pan Trela po raz kolejny celnie. BTW. jeden z niewielu, których rzeczywiście można tytułować per. Dziennikarz

https://weszlo.com/2022/12/20/weryfi...iko-ramirezem/
Oczywiście, mój błąd, Turcja.

Pan Trela to już nawet bardziej felietonista niż dziennikarz. Autor najlepszych, długich tekstów analitycznych. Można się jedynie cieszyć że ktoś taki chce pisać o Wiśle. Bo pisze ciekawie, mądrze i trafnie.

WiateritoTSW napisał(a):Wyświetl post
Na Twitterze - żeby nie było mam świadomość ze tam pisze się wiele zmyślnych rzeczy - stad moje pytanie
ja myślę że Davida Junce to nikt nie musiał polecać, bo to bardzo znane nazwisko w hiszpańskim futbolu. Jakby nie kontuzje o praktycznie stracone ostatnie 3 lata to pewnie by występował w Sevilli czy Valencii.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.12.2022 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Stary 20.12.2022, 16:04
Pisze bo co by nie było i jak źle by nie było to Wisła się bardzo dobrze klika. Ciekaw jestem tylko jaki jest stosunek klików w artykułach w których pisze się o Wiśle dobrze, a tych o Wiśle źle
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.12.2022, 21:29
Cytat:
Decyzją działu sportowego, sztabu szkoleniowego i zarządu TS Wisła Kraków SA - po analizie wizji rozwoju drużyny przedstawionej przez trenera - trzonu przedstawionej koncepcji nie będą stanowić: Ivan Borna Jelić Balta, Momo Cissé, Sławomir Chmiel, Dor Hugi, Jakub Niewiadomski, Patryk Plewka, Piotr Starzyński, Krystian Wachowiak.
Żegnam Was, już wiem...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Stary 27.12.2022, 21:36
Bardzo trafne odejścia, choć mam wrażenie że będzie mi lekko brakować Hugiego i Balty. Na odejście Plewki czekałem lata.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.12.2022, 21:40
jeszcze pasozyty jak Basha, Mlysski i Colley - ewentualnie Pereira ( choc jemu jeszcze ostatnia szanse i jedna runde bym dal) tylko kto to szrotowisko przygarnie moze Kwiecien sie zlituje
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.12.2022, 22:01
A wyznawcy TS-u jeszcze niedawno przekonywali, że Plewka i Starzyński będą stanowić o sile Wisły, a w perspektywie będą mogli zostać sprzedani za poważne pieniądze.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.12.2022 o godz. 00:16.
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Stary 27.12.2022, 22:03
Starzyński za te koncówke meczu z Lechem? Wieczysta nawet go nie zechce. A co do Plewki to z szacunku do tego, że jakby nie było jest swój - nie zaszczycę jego ,,umiejętności" komentarzem. To jest ten typ piłkarza, który już nigdzie nie wypali.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 27.12.2022, 22:15
WiateritoTSW napisał(a):Wyświetl post
Starzyński za te koncówke meczu z Lechem? Wieczysta nawet go nie zechce. A co do Plewki to z szacunku do tego, że jakby nie było jest swój - nie zaszczycę jego ,,umiejętności" komentarzem. To jest ten typ piłkarza, który już nigdzie nie wypali.
no bo raczej nigdy nie wypali ktos kto jeszcze nigdzie nigdy nie wypalil -nie hce chlopaka obrazac - ale Garbarnia- Hutnik czy Wieczysta to dla niego miejsce
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.12.2022, 23:09
Abstrahując od nazwisk to zapowiada się kolejny hard reset... znowu rozpalamy kominek, w którym palimy pieniędzmi... Ciągłe rewolucje kadrowe zaprowadziły nas do pierwszej ligi. Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.12.2022, 23:11
Każdego pożegnam bez żalu, tylko Hugi coś tam dawał z przodu, ale i tak nieadekwatnie do zarobków. Do tej grupy zdecydowanie dodałbym jeszcze Młyńskiego.

Cytat:
Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...
Błagam, stabilizacja z tymi piłkarzami to by była, ale w 2 lidze. Żeby ustabilizować kadrę, najpierw trzeba mieć w niej w miarę sensownych piłkarzy.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 27.12.2022, 23:22
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od nazwisk to zapowiada się kolejny hard reset... znowu rozpalamy kominek, w którym palimy pieniędzmi... Ciągłe rewolucje kadrowe zaprowadziły nas do pierwszej ligi. Stabilizacja w tym klubie to jakaś nie znana legenda...
czyli nic nie robmy - i patrzmy jak te paralityki obrywaja od polowy polamatorskiej ligi tak
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.12.2022, 23:41
Co do samych nazwisk to nie ma co dyskutować, przydałoby się ich jeszcze kilka na tej liście.
Pytanie tylko, co dalej? Nie sądzę, żeby na wszystkich od razu znaleźli sie chętni.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 27.12.2022, 23:48
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Co do samych nazwisk to nie ma co dyskutować, przydałoby się ich jeszcze kilka na tej liście.
Pytanie tylko, co dalej? Nie sądzę, żeby na wszystkich od razu znaleźli sie chętni.
...wlasnie konczy sie czas gdy wierzacy spiewaja : cuda, cuda oglaszaja ....
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.12.2022, 23:50
Z całym szacunkiem, który to już hard reset?! Co przyniosły poprzednie rewolucje kadrowe?! Nie lepiej byłoby wzmocnić obecny skład 2-3 sensowymi graczami, a pozostali niech się wreszcie zgrają... Przerwa miedzy rundami rekordowo długa... jest czas na zagranie... Trafi mnie jak znowu dowiem się, że nasi nie są zgrani, bo nowych trzeba wkomponować....

W klubie powinni zamontować obrotowe drzwi dla nowych graczy/starych... Jak na razie to jesteśmy na minusie dzięki kolejnym nietrafionym transferom...

Zawodnicy typu Balta, Cissé, Chmiel, Niewiadomski nigdy nie powinni trafić do naszego klubu, ani to zadnego innego klubu na poziomie nawet I ligi....
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 27.12.2022 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.12.2022, 00:05
Chmiela to nawet nie kojarze że był u nas
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2022, 00:49
Hard reset ponieważ odchodzą piłkarze którzy w większości praktycznie nie powąchali murawy: Niewiadomski, Starzyński, Chmiel. Dobre.

A taki Cisse to był tak wyjęty z rzeczywistości że jego odejście to nasze duże wzmocnienie.

Jeśli faktycznie ta 8 odejdzie to może to sugerować że wzmocnimy się jeszcze skrzydłowym oraz kimś do środka, wszakże odeszloby 4 skrzydłowych i 2 środkowych pomocników.

Jeśli się skończy na zapowiadanych 4-5 transferach to nie, nie jest to hard reset. Jeśli będzie bliżej 8-10 to już prędzej.

O hard resetach źle się pisze gdy nie wypalają. Jak za hiszpańskiego zrywu przyszło w lecie 14 zawodników to była dobra zmiana. Finiszowalismy w lidze na 6 miejscu...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2022, 05:47
Jak nie jest hard reset? Znowu zmiana głównej mysli, tzn teraz Kiko i zaciąg Hiszpanów nas zbawi, sporo transferów do oraz z klubu. To jest kolejny hard reset i oby w końcu wypalil
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.12.2022, 07:59
Z całym szacunkiem, który to już hard reset?! Co przyniosły poprzednie rewolucje kadrowe?! Nie lepiej byłoby wzmocnić obecny skład 2-3 sensowymi graczami, a pozostali niech się wreszcie zgrają... Przerwa miedzy rundami rekordowo długa... jest czas na zagranie... Trafi mnie jak znowu dowiem się, że nasi nie są zgrani, bo nowych trzeba wkomponować....

W klubie powinni zamontować obrotowe drzwi dla nowych graczy/starych... Jak na razie to jesteśmy na minusie dzięki kolejnym nietrafionym transferom...

Zawodnicy typu Balta, Cissé, Chmiel, Niewiadomski nigdy nie powinni trafić do naszego klubu, ani to zadnego innego klubu na poziomie nawet I ligi....
W kadrze jest 31 grajków (+ dwaj pozyskani w zimie), którzy na pewno kosztują dużo więcej niż średniak 1 ligi może wydawać na płace, a Ty chcesz im jeszcze dodawać kolegów? 31 graczy, a w piłkę umie grać z pięciu.
Inna sprawa - komu i jak oni upchają tych asów?
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 28.12.2022, 08:42
Takie ruchy kadrowe mogli robić po spadku gdzie mogli się pozbywać kogo chcieli. Teraz znalezienie głupich na ten szrot będzie ciężkie.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.12.2022, 08:53
Ale wtedy rządził Kuba z Brzęczykiem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.12.2022, 09:21
Cisse gra jak gra , ale on może od biedy zagrać w ataku , takto zostaniemy znowu z 1 napastnikiem (Rodado).
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.12.2022, 09:43
Jeszcze jest Zdenek Ondrasek przecież
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.12.2022, 09:47
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jest Zdenek Ondrasek przecież
No on jest , ale chyba na wózku inwalidzkim
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.12.2022, 09:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie jest hard reset? Znowu zmiana głównej mysli, tzn teraz Kiko i zaciąg Hiszpanów nas zbawi, sporo transferów do oraz z klubu. To jest kolejny hard reset i oby w końcu wypalil
To tylko pokazuje, jaki problem mamy w Polskiej piłce z kompetentnymi ludźmi, którzy dawaliby choćby cień szansy, że transfery będą bardziej udane niż zwykle. Czy wypali, zobaczymy. Ale dopóki nie znajdziemy kogoś, kto ogarnie sprawy transferów (może tym kimś będzie Kiko), nic się tutaj nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 28.12.2022, 10:01
Co do Cisse to myślę że został wystawiony na listę przez względy mentalne, brak zaangażowania i olewające podejście bo umiejętności jakieś tam posiadał - jak mu się chciało to potrafił dryblingiem minąć 4 graczy i zrobić jakąś przewagę z przodu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów