The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2022, 12:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mnie się pomysł z Kiko podoba.
Może nie będzie już fazlagiciów, kuveliciów....
Za to będą Alvarezy,Perezy i Lopezy ale przynajmniej jest szansa że będą prezentować niezły poziom
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.12.2022, 12:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czyli też uważacie, że ten półroczny kontrakt to forma prowizji?
Myślę że mając na uwadze ponoć prowadzone rozmowy na temat sprzedaży klubu umowa na pół roku nie powinna dziwić.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.12.2022, 13:01
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Myślę że mając na uwadze ponoć prowadzone rozmowy na temat sprzedaży klubu umowa na pół roku nie powinna dziwić.
Coś więcej skąd takie pogłoski ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2022, 09:19
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Za to będą Alvarezy,Perezy i Lopezy ale przynajmniej jest szansa że będą prezentować niezły poziom
mimo wszystko hiszpańskie drewno > bałkańskie drewno

Tak czy inaczej, ciekawy okres przed nami. W te albo wewte...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.12.2022, 09:30
Elendil napisał(a):Wyświetl post
mimo wszystko hiszpańskie drewno > bałkańskie drewno
Uzupełniłbym bym ten ciąg jeszcze tak:

hiszpańskie drewno > bałkańskie drewno > polskie drewno

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 07.12.2022, 13:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Uzupełniłbym bym ten ciąg jeszcze tak:

hiszpańskie drewno > bałkańskie drewno > polskie drewno

Kuveljic, Fazlagic, Balta = zero i co gorsza importowane.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.12.2022, 15:02
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Do tego dwójka która nie powinna się u nas ponownie znaleźć czyli Ondraszek oraz Basha i widać ile kasy poszło do pieca na same kontakty i podpisy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.12.2022, 16:41
A kto u nas przez ostatnie 3 lata nie równa się 0? Każdy z tych powyżej grał dużo słabiej niż potrafi, a wina leży nie tylko po ich stronie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 07.12.2022, 18:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto u nas przez ostatnie 3 lata nie równa się 0? Każdy z tych powyżej grał dużo słabiej niż potrafi, a wina leży nie tylko po ich stronie.
Moja odpowiedź w kontekście wpisu kolegi Asa, który wyżej ceni bałkańskich dziadów od naszych własnych. A czy grali u nas gorzej niż potrafią? Nie wiem, nie oglądam ligi słowackiej, bośniackiej itp. liczą się dla mnie tylko ich popisy w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.12.2022 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 07.12.2022, 19:29
Moja odpowiedź w kontekście wpisu kolegi Asa, który wyżej ceni bałkańskich dziadów od naszych własnych. A czy grali u nas gorzej niż potrafią? Nie wiem, nie oglądam ligi słowackiej, bośniackiej itp. liczy się dla mnie tylko ich popisy w Wiśle.
To było napisane trochę prześmiewczo , ale jak się patrzy na Plewke, Gruszkowskiego czy Szota , jest to ten sam poziom szrotu co bałkański.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.12.2022, 22:59
Tak samo Gruszkowski, Plewka czy Szot nie grają tego co potrafią. I nie jest to tylko ich wina. Dlatego pisanie o szrocie w kontekście naszych kopaczy jest niesprawiedliwe. To klub i jego zarządzanie zrobi z każdego szrot. Nawet tacy ukształtowani piłkarze jak Frydrych po roku grali o połowę słabiej, co dopiero młokosy na dorobku. Przesiąkają bylejakością która panuje u nas w każdym aspekcie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2022, 02:34
To było napisane trochę prześmiewczo , ale jak się patrzy na Plewke, Gruszkowskiego czy Szota , jest to ten sam poziom szrotu co bałkański.
Balta > Plewka (również wg. obu trenerów), Gruszkowski i Szot (Szota jest w Widzewie) też dupy nie urywają ale w sumie grają na innej pozycji. Zwłaszcza ostatniego trudno winić bo się dużo nie nagrał i ma więcej przyzwoitych meczy niż słabych w sumie.

Ostatecznie - szrot to szrot, bez względu na narodowość. Colley miał być filarem defensywy a nie wiem czy wyszedł na zero - tyle zawalił. Młodzi okazali się totalnym nieporozumieniem, nie tyle nie mieli momentów co sabotowali grę.

Tak naprawdę naszą grę ciągnęli do przodu Basha i Fernandez. Pierwszy jak schodził - kończyła się gra w środku pola a zaczynał chaos, drugi wielokrotnie sam albo z niewielką pomocą Rodado wyprawcowywał setki i strzelał gole z niczego.

Większość Polaków w składzie zaprezentowała poziom dna - w szczególności pseudotalenty i wychowankowie z doświadczeniem w Ekstraklasie. Te ofiary ani nie potrafią przytrzymać piłki, ani zagrać jej do przodu. Plewka się skompromitował, Duda pokazał że pierwsza liga to za wysokie progi dla niego.

Nawet bramkarze mają co nieco za uszami, prezentują maks średni poziom pierwszoligowy. Rywali wielokrotnie wybraniali ich keeperzy, nasi nie miewali takich meczy gdy wyciągali wszystko, nawet to czego nie powinni. Ostatecznie jednak, czy Biegański czy Broda zawinili najmniej z obrony, przy skali problemów to oni (albo jeden z nich), Balta, Jaroch, Fernandez, Basha, może Żyro - sportowo się jakoś bronią, wszystkich nie wymienimy. Cała reszta się skompromitowała na przestrzenii rundy. Jeżeli już nigdy nie zobaczę w koszulce Wisły Plewki, Gruszkowskiego, Colleya, Dudy, Młyńskiego, Starzyńskiego, Szywacza, Niewiadomskiego i Hugiego - będę szczęśliwym człowiekiem, choć to nierealne. Gości wchodzących incydentalnie, ale mających przebłyski jak Talar, Skrobański, Rodado i Pereira nie będę też jakoś żałował - ale to wymienieni moim zdaniem grali żenująco słabo w obronie i w ogóle w ataku. Są pasożytami nic nie wnoszącymi do gry Wisły, ba - marnotrawią raz po raz wysiłki innych. Jeżeli te piłkarskie zera mają na boisku odgrywać jakąkolwiek rolę poza wchodzeniem na ostatnie pięć minut - nic z naszej gry nie będzie.

Podtrzymuję - mimo że mam zarzuty do obu i wolałbym kogoś lepszego niż Sobolewski - że to nie trenerzy są naszym głównych problemem tylko absolutne beztalencia, z których część uchodziła za gwiazdy a część - megalenty. Sorry, jak w pierwszej lidze grasz przez całą rundę na środku pomocy, również rozegraniu i masz statystyki 0/0 - żaden z Ciebie talent, skoro wyszydzany Szot grając kilka meczy Cię przeskakuje w kanadyjce.

Mam nadzieję że Kiko i Sobolewski (skoro zostaje) będą całkowicie bezwzględni przy ocenie i odstawianiu "gwiazd" i "młodych talentów". Z gwiazd na boisku jest tylko Fernandez, nasi młodzi to absolutne beztalencia. Im szybciej to zaakceptujemy tym szybciej będzie można zadecydować co dalej i wdrożyć program naprawczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.12.2022 o godz. 04:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.12.2022, 06:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Szot (Szota jest w Widzewie)
Wiem , ale inaczej się odmienić Szot nie da w dopełniaczu tylko jak Szota , jakby mi chodziło o piłkarza Widzewa to był napisał Szotę
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.12.2022, 19:23
Wywiad Obiego i tak cicho?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.12.2022, 19:38
azor napisał(a):Wyświetl post
Wywiad Obiego i tak cicho?
Dopiero odsłuchuję, póki co nie powiedział nic, czego byśmy tu nie przerabiali sami.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 09.12.2022, 19:47
Prawda natomiast czekam ma feedback prawilnych i klanu z turkolasów
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.12.2022, 20:17
a po co sie przejmowac jakims Obim przeciez to normalne ze kozakuje teraz ji obsrywa cala Wisle bo go pogonili jak chlystka - jak byl w srodku to gowno robil - teraz wilekie filozofie .... zawsze pies najglosniej szczeka jak go chlop z budy wygoni
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 09.12.2022, 20:18
I właśnie na takie opinie czekałem
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.12.2022, 20:46
Gdzie ten wywiad?

Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 09.12.2022, 21:25
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ten wywiad?
Jest na YouTube:
https://youtu.be/IHpRjpRuzhU
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.12.2022, 22:06
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
a po co sie przejmowac jakims Obim przeciez to normalne ze kozakuje teraz ji obsrywa cala Wisle bo go pogonili jak chlystka - jak byl w srodku to gowno robil - teraz wilekie filozofie .... zawsze pies najglosniej szczeka jak go chlop z budy wygoni
Kto go pogonił jak chłystka? Ten sam co spuścił nas do 1 ligi? I prawda to nie obsrywanie...

Wychodzi po prostu, że Kubuś ratownik stał się grabarzem przez swoje wybujałe ego ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2022, 00:17
Wiem , ale inaczej się odmienić Szot nie da w dopełniaczu tylko jak Szota , jakby mi chodziło o piłkarza Widzewa to był napisał Szotę
W sumie racja.

BTW - ma jakieś znaczenie wywiad z Obidzińskim skoro Królewski jest teraz prezesem?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 10.12.2022, 00:32
Oby Biletieri odszedl jak najszybciej..
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.12.2022, 08:29
Wolfy a czego chcesz od Szywacza wyszedł w jednym meczu w podstawie na swojej pozycji zaliczył asystę która dała nam awans w pucharze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2022, 10:41
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Wolfy a czego chcesz od Szywacza wyszedł w jednym meczu w podstawie na swojej pozycji zaliczył asystę która dała nam awans w pucharze
Z rezerwami Legii. Za to kiedy wszedł na zmianę w pierwszej lidze udało mu się zepsuć wszystkie piłki które zagrał - rzadki wyczyn.
Zresztą sam fakt że przegrał rywalizację z beznadziejnym Dudą mówi wszystko.

Ja od Szywacza nie chcę nic, przede wszystkim nie chcę żeby grał w Wiśle - chyba że zacznie prezentować formę która będzie go wyróżniać na plus na poziomie pierwszoligowym. Tyczy się to wszystkich piłkarzy Wisły zresztą (tyle że kilku się jednak in plus wyróżniało, jak Łasicki czy Fernandez) - dość ogrywania miernot.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.12.2022, 11:27
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Oby Biletieri odszedl jak najszybciej..
Ten Bileteri przyszedł tu w styczniu 2019, jego osoba była motorem napędowym w akcji ratunkowej i przypominam, że z Wisły złotówki nie wyciągnął, a kontrakt podpisany za symbolczne 500 zł. Nie mówię już o pożyczkach.

Można mieć wobec Kuby pretensje o to co się teraz dzieje bo jest współwinny, ale nie zapominajmy w jakich okolicznościach tu wrócił i pomógł klubowi. Należy mu się szacunek, a krytyka niech będzie merytoryczna i zachowując odrobinę klasy. To taka widzę typowo nasza przypadłość polaków, od stawiania pomników po plucie i szczekanie.

Na Kuby miejscu czytając takie teksty serio bym doszedł do wniosku, a było ....a rozwiązać kontrakt z Wolfsburgiem, pograć jeszcze z rok w MLS czy u Azjatów i spokojna emeryturka z dziećmi i rodzinką, a nie wracać i użerać się.
Bileterii, Kubuś z Truskolasów itd. co poniektórym widzę po.......iło się już w głowach całkowicie.

Pamięć jest bardzo krótka widzę, a jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że gdyby nie przyjście Kuby w styczniu, jego renoma i wiarygodne nazwisko z akcji ratunkowej byłby jeden wielki .....
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.12.2022 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2022, 11:40
Chyba wszyscy się zgadzają, że Kuba ma niezaprzeczalne zasługi w ratowaniu Wisły.

Nie da się też zaprzeczyć, że na dzisiaj ma spory wkład w spadek do I ligi i w fatalną sytuację tak finansową jak i kadrową.

Próba wybielania odpowiedzialności za ostatni rok (co najmniej) zasługami w ratowaniu nie ma sensu.

Jesteś taki jak twoje ostatnie działania.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.12.2022, 12:38
a ja jednak uważam że obejrzenie wywiadu z obidzinskim to obowiązek

szkoda ze nei ma transkrypcji , bo jednak troche trwa to

skończą sie glupie teksty o świętości jakuba
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 10.12.2022, 12:42
Lukas8.. Ile jeszcze bedzesz bil poklony JB za jego wklad w uratowanie Wisly? Ile Przez swoj slepy upor przylozyl reke do tego, w jakim miejscu jetesmy teraz. Caly potencjal akcji ratowniczej poszedl na marne.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 10.12.2022, 12:46
Klub tak jak wczoraj powiedział Obi uratowali kibice owszem Kuba był jedną z kilku twarzy akcji ratunkowej ale nie zapominajmy o Rafale Wislockim bo dzisiaj o nim już tak jakby wszyscy zapomnieli. Według mnie to dzięki niemu Wisła istnieje .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów