The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2022, 15:11
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Przypisywanie winy Jażdżyńskiemu to już najwyższy poziom skoorwysyństwa. Ludzie, to jest menadżer, biznesmen, on nie jest od wyników sportowych. Tą kwestię zayebali ludzie, którzy się na tym mieli znać a się okazało że się nie znali. A że podstawową działalnością operacyjną klubu piłkarskiego jest gra w piłkę to hoojowe wyniki na tym polu przysłaniają i deprecjonują wszystko pozostałe. I choćby Jażdżyński stawał na uszach to nic więcej nie zrobi. Bo nie od tego jest. To tak jak ty byś kupił akcje PKN Orlen i postronni ludzie się na ciebie wkoorwiali że paliwo drogie. Co mógł to zrobił, włożył sporo gotówki, pomógł w sytuacji krytycznej. Stworzył jakieś struktury, żeby to mogło funkcjonować. A zyebali ludzie którzy sportowo mieli to ogarnąć.
ale ile akcji ? jakbyś był drobnym ciułaczem , czy miał 30% więc uczestniczył w procesach decyzyjnych ?

następny którego odsyłam do mojego wyjaśnienia kilka postów wyżej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.11.2022, 15:41
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
i tak wiadomo ze upadek Wisly spadnie na konto Kuby - Jaro wykorzystal swoj czas idealnie - dal noge w najlepszym momencie- spryciulka
A na czyje ma spaść konto? Kuba wp....ał się we wszystko, wszystko wiedział najlepiej, o wszystkim decydował. Jak ktoś się z nim nie zgadzał to obsmarowywał go w mediach. Ciekawe kogo teraz obsmaruje. Pewnie Tomka j Jarka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.11.2022 o godz. 15:43.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.11.2022, 15:57
Kto kibicuje Wiśle Kraków, ten nie śmieje się w cyrku...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.11.2022, 19:41
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Przypisywanie winy Jażdżyńskiemu to już najwyższy poziom skoorwysyństwa. Ludzie, to jest menadżer, biznesmen, on nie jest od wyników sportowych. Tą kwestię zayebali ludzie, którzy się na tym mieli znać a się okazało że się nie znali. A że podstawową działalnością operacyjną klubu piłkarskiego jest gra w piłkę to hoojowe wyniki na tym polu przysłaniają i deprecjonują wszystko pozostałe. I choćby Jażdżyński stawał na uszach to nic więcej nie zrobi. Bo nie od tego jest. To tak jak ty byś kupił akcje PKN Orlen i postronni ludzie się na ciebie wkoorwiali że paliwo drogie. Co mógł to zrobił, włożył sporo gotówki, pomógł w sytuacji krytycznej. Stworzył jakieś struktury, żeby to mogło funkcjonować. A zyebali ludzie którzy sportowo mieli to ogarnąć.
To tak jakbyś mógł napisać za co konkretnie odpowiadał Jażdżyński poza tym że przesiedział kilka miesięcy w kronikach próbując dociec czy pierwsze było jajko czy kura.I to nie tak że ja uważam że on nic nie robił,tylko chciałbym wiedzieć za co konkretnie.Podaj tylko pewne informacje a nie to co się tobie wydaje.
Problem w tym właśnie że odpowiedzialność jest tak rozmyta że wszyscy odpowiadali za wszystko i nikt za nic.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.11.2022, 21:07
Od samego początku wyolbrzymiano tzw. ratowanie i zamiast skupić się na naprawie sytuacji i odbudowie Wisły w przejrzysty, transparentny sposób, podjęto decyzję o niesamowitej polityce klakierstwa w usłużnych mediach przy ściśłej współpracy z sociosami.

Już jesienią 2019 r. był poważny kryzys sportowy, ale wtedy była prosta narracja - nie można było krytykować, bo od razu trwał atak ze strony klakierów w stylu ,,uratowali Wisłę i nie można ich krytykować".

Podobna narracja trwała po wydarzeniach w 2016 r. Zresztą przydupasami Sarapaty i jej ekipy, a potem Trójcy Pożyczkodawców byli ci sami ludzie, którzy po prostu zmienili barwy i z jednej strony przeszli na drugą, aby sprawić wrażenie, że ratowanie to coś nowego.

Dzisiaj wiemy, że to nie było nic nowego.

To na czym polegała na budowa profesjonalnego klubu przez ponoć wybitnego menadżera Tomka?

Przez szereg miesięcy trwała niesamowita zmowa milczenia - podobnie jak za czasów Sarapaty. Podobnie jak wtedy teraz wychodzą wszystkie brudy, problemy, itp.

Co takiego niby Tomek zrobił?

Przez wiele miesięcy prezesem był brat figurant, w decydującym momencie trenerem został wujek, a w klubie zatrudniono sporo osób z powodów układów rodzinno-przyjacielskich.

Czy tak wygląda profesjonalny klub?

Tomek niczego nie ogarnął.

Kilka miesięcy temu przedstawiłem listę szesnastu pytań odnośnie prowadzonej polityki.

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=2680

To są konkretne sprawy do wyjaśnienia.

Czy ktoś jest zainteresowany wyjaśnieniem?

Tu w zasadzie wszyscy (Trójca Pożyczkodawców i Sociosy, wcześniej ekipą Sarapaty) cały czas jechali na jednej rzeczy, że Wisła dysponuje ogromnym potencjałem kibicowskim ze względu na pamięć o sukcesach, o hegemonii z czasów Cupiała i dzięki temu można było liczyć na wielomilionową pomoc.

To w 90% uratowało Wisłę, a cała reszta to pomoc Leśnodorskiego, Obidzińskiego, Jadczaka i władz ligi, którzy przyznali Wiśle warunkową licencję.

A tu cały czas, bo trójca uratowała, bo sociosy uratowały.

Bądźmy poważni.

To sociosy stworzyły gigantyczną bazę kibiców?

Oni mieli być tylko czymś w rodzaju listonoszy - pośredników, którzy mieli przekazywać pieniądze ze zbiórek do klubu i być czymś w rodzaju kontrolerów poczynań Trójcy Pożyczkodawców.

O drugim aspekcie nie ma co pisać, bo byli usłużnymi klakierami. Nie reagowali przez miesiące na coraz większy kryzys sportowy, nie reagowali na coraz większy układ rodzinno-przyjacielski.

Kilka dni było publiczne wystąpienie Jarka i żadnych konkretów nie było. Tak samo będzie z Tomkiem.

Zero konkretów, tylko lanie wody i rozmycie odpowiedzialności.

Po spadku szumnie zapowiadana konferencja też się okazała jedną wielką farsą, kpiną z historii, brakiem szacunku do kibiców, itp.

W poczuciu nietykalności w podzięce za spadek przedłużono kontrakt z największym nieudacznikiem trenerskim w historii, zwiększono mu kompetencje, a po licznych kompromitacjach wreszcie go wywalono.

Tylko Wisła dzięki temu straciła kilkanaście milionów złotych, których teraz bardzo brakuje, co jest skutkiem obecnej sytuacji i błazenady ze strony nieudaczników, którzy doprowadzili Wisłę do najgorszej sytuacji w historii.

Wy powinniście się wstydzić tego co zrobiliście.

Żadnej pokory, żadnego szczerego żalu nie ma.

Kłócicie się jak dzieci w piaskownicy kto komu zabrał zabawkę, przy czym dalej rujnujecie wielki klub jakim jest Wisła i robiąc to cały czas coraz mocniej.

To jest Wisła!

A nie jakiś klub ze wsi.

Urażony Tomek ogłasza kolejne wystąpienie.

A tu powinno być jedno pytanie - kiedy odejdzie z Wisły.

Do wypinania piersi po ordery, do gwiazdorzenia na Twitterze, do pouczania wszystkich innych byliście pierwsi i do udawania bohaterów, a do rzeczywistej pracy nie było nikogo.

Takiej arogancji, bezczelności nie było nigdy w żadnym klubie tak jak w Wiśle.

Dorwali się do władzy i jak to mówią poszły konie po betonie.

Efekt?

Zniweczenie wielomilionowej pomocy kibiców, zmarnowanie tych pieniędzy i doprowadzenie do najgorszej sytuacji w historii.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.11.2022 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.11.2022, 22:55
@KOALIK

Sporo z tego co piszesz to prawda ale jakie Ty widzisz rozwiązanie? Bo Twoje uwagi może i są słuszne, tylko że sprowadzają się one do krytyki i dowalenia każdemu po równo.

W tej chwili krytyka to już rzecz drugorzędna, wiadomo, że Trójca spartaczyła sprawę. Teraz na cito trzeba znaleźć rozwiązanie.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.11.2022, 10:21
Manhunt edytuj
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 19.11.2022, 10:21
Oj koalik koalik czego ty oczekiwałes, że Jaro i Jazdzynski będąc ważnymi osobami w spółkach będą w klubie cały czas? Po prostu pewnie robili to co chciał Kuba bo uważali, że on się będzie na tym najlepiej znał. Niestety nie wiemy i raczej nie będziemy wiedzieć kto co robił w tym klubie bo transparentność jest żadna.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.11.2022, 10:40
a kim jest Koalik, żeby szukać rozwiązań?

proponuje, choć wiem że to łatwe nie jest, posłuchać sławetnej konferencji sprzed 5 miesięcy i skonfrontować ją ze stanem aktualnym
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.11.2022, 11:24
Niech już przejmie klub obecny prezes, wyłoży te zapowiadane miliony i w końcu będzie wszystko świetnie działało - obecnie przecież nic na przeszkodzie nie stoi, by się to wydarzyło, prawda? Jarek oddaje akcje za złotówkę, nikt już niczego nie blokuje - nic tylko korzystać i działać!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 19.11.2022, 11:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Niech już przejmie klub obecny prezes, wyłoży te zapowiadane miliony i w końcu będzie wszystko świetnie działało - obecnie przecież nic na przeszkodzie nie stoi, by się to wydarzyło, prawda? Jarek oddaje akcje za złotówkę, nikt już niczego nie blokuje - nic tylko korzystać i działać!
Po WSH, klanie Błaszczykowskich będziesz teraz wielbił Nowaka
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2022, 11:55
Tak azorku, wielbiłem ich, szczególnie WSH
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 19.11.2022, 13:01
Serku, po raz kolejny mam przypominać jak stałeś murem za Marzenka? Tak wiem wiem, dałeś się nabrać
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2022, 13:08
Przypominaj śmiało, nigdy od tego tematu nie uciekam, gdyby Ci umknęło
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 19.11.2022, 13:11
To w takim razie przypomniałem - skąd oburzenie z Twojej strony?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2022, 13:14
Nie wiem, gdzie Ty widzisz oburzenie - podchodzę do takich wpisów raczej z uśmiechem
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 19.11.2022, 15:01
azor napisał(a):Wyświetl post
Po WSH, klanie Błaszczykowskich będziesz teraz wielbił Nowaka
przecież to był sarkazm który wyraznie pokazuje po któej stronie trio serek ulokował uczucia (pytanie czy prywatne czy cale socios)
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2022, 15:08
Uczucia

Jeśli klub miałby przejąć prezes Nowak, zdołałby go odpowiednio dofinansować, a cała operacja zakończyłaby się z korzyścią dla Wisły, to ja za takie rozwiązanie trzymam kciuki.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 19.11.2022, 15:51
Serku gdzieś tam pisałeś że rozpowszechniane są nieprawdziwe informacje o TJ a z tego co widzę to raczej tego nie robi JK to dobrze rozumuje że to wychodzi z obozu Kuby ? Pomijam teksty prezesa
Odpowiedz cytując
pluton
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 19.11.2022, 15:54
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Uczucia

Jeśli klub miałby przejąć prezes Nowak, zdołałby go odpowiednio dofinansować, a cała operacja zakończyłaby się z korzyścią dla Wisły, to ja za takie rozwiązanie trzymam kciuki.
Przecież Nowak nie ma pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 20.11.2022, 12:42
Jeżeli dzisiaj -+ 10 mln euro jest problemem to o czym mowa..

P.S. golodupcy próbują się na tej Wiśle biednej windować. Niech próbują tam gdzie działają.Kwietnie...Nowaki i im podobne z dala od Wisły jeśli jesteście poważni
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 20.11.2022 o godz. 12:59.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 20.11.2022, 13:26
no ale Kwiecień jest poważny i właśnie dlatego JEST z dala od Wisły

spokojnie robi swoje , i za rok Wieczysta już bedzie na szczeblu centralnym
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.11.2022, 13:30
Jest poważny, ale i za krótki na Wisłę jako solista.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.11.2022, 17:25
Krótki albo i nie. Na pewno nie ma zamiaru dawać kasy i bezczynnie patrzeć jak kto inny się nią bawi. I dlatego w obecnej konfiguracji do Wisły nie wejdzie.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 20.11.2022, 21:52
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Krótki albo i nie. Na pewno nie ma zamiaru dawać kasy i bezczynnie patrzeć jak kto inny się nią bawi. I dlatego w obecnej konfiguracji do Wisły nie wejdzie.
A skąd taka opinia? Ja kojarzę oświadczenie prezesa Nowaka (po zamieszaniu z protokołem i Jażdżyńskim) z którego jasno wynika, że wszyscy oddadzą akcje po kosztach jeśli znajdzie się chętny aby je przejąć. Wystąpienie Królewskiego dokładnie to potwierdza, a nawet więcej.

Także Wojciech Kwiecień jeśli tylko by chciał może wejść do Wisły „wolnej” od obecnych akcjonariuszy. Żadna „obecna konfiguracja” go nie blokuje. Co takiego każe Ci sądzić inaczej?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.11.2022, 21:57
Ale tu się nie trzeba domyślać dlaczego tego nie zrobi. Przecież już w rozmowie z Królewskim powiedział, że w przypadku wejścia w Wisłę potrzebuje drugi podmiot, który będzie dosypywać do budżetu.
Kwiecień to bogaty człowiek, ale dotowanie klubu, który w domyśle miałby wrócić do Ekstraklasy, to są już zupełnie inne pieniądze, nieporównywalne do tych, które łoży na Wieczystą.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 20.11.2022, 22:07
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ale tu się nie trzeba domyślać dlaczego tego nie zrobi. Przecież już w rozmowie z Królewskim powiedział, że w przypadku wejścia w Wisłę potrzebuje drugi podmiot, który będzie dosypywać do budżetu.
Kwiecień to bogaty człowiek, ale dotowanie klubu, który w domyśle miałby wrócić do Ekstraklasy, to są już zupełnie inne pieniądze, nieporównywalne do tych, które łoży na Wieczystą.
To możliwe. Ale to jednak brak środków, a nie „obecny układ” jak sugerował @doktor granat.

Na marginesie. Ja nie mam w sprawie Kwietnia żadnej wiedzy, to zupełnie nie moje rejony, ale nie wygląda to rozwojowo. Ja mam taką zasadę, że jak mi jakiś partner biznesowy opowiada drugi raz bardzo zbliżone wymówki w innych okolicznościach to trzeciej rozmowy już nigdy nie prowadzę. A obecna opowieść brzmi mi bardzo podobnie do tej z końca 2018 roku. Tam też była chęć, ale „zabrakło” partnera/partnerów o ile pamiętam.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 20.11.2022, 22:37
ja widze jakąś taką dziwną satysfakcję z którą część wiślaków się dowartościowuje , deprecjonując Kwietnia

jest to prosty mechanizm psychologiczny , wynikający z logicznego poniekąd założenia że skoro Kwietnia na Wisle nie stać (jest za krótki , za cienki w uszach i inne podobne buńczuczne teksty) to znaczy że Wisła to coś wspanianiałego , przedstawiającego wielką wartość , jest na niego za droga, bo jest po prostu bardzo dużo warta

sporo w tym "sierotyzmupocupiałowego"

fakt jest taki że nie stać go nie na WISŁE , lecz na spółkę , która na dzień dobry ma kilkadziesiąt milionów długów , do tego kolejne kilkanaście millionów dziury w budżecie , i do tego kolejnych kilkanaście które trzeba wrzucić żeby zaczęło żreć , w zamian nie otrzyma żadnego majątku (tereny są TSu , stadion miasta, a baza myślenic(?) )

bonusowo kilkanaście tysięcy ludzi , także szemranych , któzy w przypadku jak coś pójdzie nie po ich myśli gotowi mu skutecznie zatruć zycie w krakowie (i jego rodzinie)

no tak faktycznie nic tylko wchodzić w Wisełke...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.11.2022, 10:56
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
A skąd taka opinia? Ja kojarzę oświadczenie prezesa Nowaka (po zamieszaniu z protokołem i Jażdżyńskim) z którego jasno wynika, że wszyscy oddadzą akcje po kosztach jeśli znajdzie się chętny aby je przejąć. Wystąpienie Królewskiego dokładnie to potwierdza, a nawet więcej.

Także Wojciech Kwiecień jeśli tylko by chciał może wejść do Wisły „wolnej” od obecnych akcjonariuszy. Żadna „obecna konfiguracja” go nie blokuje. Co takiego każe Ci sądzić inaczej?
Po kosztach albo i nie po kosztach.Czerepach to dość dobrze opisał jeśli chodzi o koszty.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.11.2022, 11:13
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
To możliwe. Ale to jednak brak środków, a nie „obecny układ” jak sugerował @doktor granat.

Na marginesie. Ja nie mam w sprawie Kwietnia żadnej wiedzy, to zupełnie nie moje rejony, ale nie wygląda to rozwojowo. Ja mam taką zasadę, że jak mi jakiś partner biznesowy opowiada drugi raz bardzo zbliżone wymówki w innych okolicznościach to trzeciej rozmowy już nigdy nie prowadzę. A obecna opowieść brzmi mi bardzo podobnie do tej z końca 2018 roku. Tam też była chęć, ale „zabrakło” partnera/partnerów o ile pamiętam.
Widzę tutaj jedno "ale": czy Wojciech Kwiecień kiedykolwiek oficjalnie powiedział że jest zainteresowany kupnem Wisły? Ja takiej wypowiedzi nie kojarzę, kojarzę tylko domysły i informacje na zasadzie KMWTW. No i robienie z Ajwena wroga Wisły jak powiedział że Kwiecień do Wisły na pewno nie wejdzie, bo przecież informatorzy wiedzą lepiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów