The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2022, 16:32
Pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=fgTj6seg6qY

wideo konferencja Królewskiego, początek o godz. 17:00
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.11.2022, 16:56
Elon Musk kupuje Wisłę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.11.2022, 17:51
Spotkanie autorskie

Człowieku rób sobie takie wieczorki autorskie z kumplami przy kominku, a nie dupę zawracasz ludziom o tej porze.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.11.2022, 19:02
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=fgTj6seg6qY

wideo konferencja Królewskiego, początek o godz. 17:00

Cytat:
Gdy szukałem jednego zdania, żeby zdefiniować przyczyny porażki Wisły, myślę, że nie zbudowaliśmy DNA Wisły Kraków. Począwszy od pracowników, poprzez zawodników, trenerów. Nie zbudowaliśmy odpowiedniej kultury organizacyjnej.
- Jarosław Królewski

Wincyj wnuczek legend w roli rzeczniczki, w roli dyrektora w biurze prasowym, wincyj mężów wnuczek legend w sztabie medycznym, wincyj trenerów - byłych piłkarzy nie mających pojęcia o trenowaniu, wincyj skautów - byłych piłkarzy, nie mających pojęcia o prześwietleniu piłkarzy, wincyj kolegów w roli dyrektora akademii piłkarskiej, wincyj kierowników drużyny, koleżanki z biura prasowego..

..wincyj kółeczka wzajemnej adoracji, które nie wymaga od siebie żadnego zaangażowania, wszyscy klepią się po plecach, co przekłada się na brak odpowiedniej kultury organizacyjnej i które poza braniem pensji nie potrafi zaoferować Wiśle niczego dobrego.

Stary, zgniły układ - WON.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.11.2022 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.11.2022, 19:08
Nie oglądałem, może ktoś skrócić o czym była ta konferencja i czy była może Kasia z Marsa?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.11.2022, 19:14
Wbrew wszystkiemu co Królewski dotychczas „narozrabiałâ€ to póki co ma z całego trio największe jajca.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.11.2022, 19:35
Trzeba przyznać, że szczerze przeżywał to wystąpienie, na początku ledwo trzymał głos na wodzy.

No cóż, jak na razie on jeden miał jajca żeby wyjść do ludzi.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.11.2022, 20:24
kubuś wyjdzie na koniec sezonu

i powie zjebałem

zjebałem

i pokaże swoje cojones
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.11.2022, 21:29
nie zdierżyłem całości , to w końcu odchodzi czy nie odchodzi ?
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 15.11.2022, 22:00
Po konferencji JK wnioski nasuwają się same.
Trio i mosty dobrze wiedzą że w takim układzie nie da się dalej działać .
Ta mowa o jednomyślności (może kiedyś była) to ściema. Po tym jak do co niektórych dotarło że pomysły Kuby na prowadzenie klubu nie do końca są dobrymi pomysłami zaczęli wysuwać własne ale Kuba wie lepiej i jego zdanie jest najlepsze. Stąd padł pomysł sprzedaży akcji a że nowych chętnych nie ma na horyzoncie to oferty poszły do starych i tak trafili do wojtka Kwietnia.
Ten odpowiedział że O.K ale sam nie da rady musi być ktoś drugi by Wisła z przytupem wróciła do elity.
Na wspólne rządy Kwietnia i Błaszczykowskiego nie ma co liczyć gdyż Kuba jest toksyczny a Kwiecień podobno też trudny charakter.
Słuchając dzisiaj Jarka widać było że marzy mu się wielka Wisła tak samo jak pozostałym i w przeciwieństwie do Kuby umie się przyznać do błedów które popełnili
Charakter Kuby nie pozwala mu na sprzedaż akcji gdyż z automatu przyznał by się do porażki.
więc jarek na konferencji wysłał jasny sygnał że albo Kuba sprzeda akcje albo akcje Jarka trafią w ręce kibiców(socios)gdzie Kuba już nie będzie miał tak lekko albo jeszcze kogoś innego z którym też się będzie musiał liczyć .ponad to Kuba zostanie ze starymi problemami z którymi już sobie nie radzi gdzie każdy dzień pokazuje coraz większą skale porażki Błaszczykowskiego. To że nie ma go w mediach i gdziekolwiek od dłuższego czasu jest aż nadto widoczne .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.11.2022, 22:12
Myślę, że warto uzupełnić temat:

https://twitter.com/jarokrolewski/st...8b0bxqiRLUpZjw
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.11.2022, 22:27
Milczenie w temacie chyba dość dobrze oddaje nastroje kibiców.

Nie myślałem że JK tak "łatwo" odpuści. Czego jednak nie trzeba długo argumentować...

Przyszłość kształtuje się w coraz ciemniejszych barwach.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.11.2022, 22:46
Jarek Królewicz miał być wielkim odnowicielem, miał być bohaterem, rewolucjonistą, miał przyprowadzić szereg nowych inwestorów.

Życie jednak zweryfikowało.

Po spadku powinien odejść.

Okazał się szkodnikiem, przez długi czas zapatrzony w Biletera, nie reagował na zatrudnienie wujka i brata.

Żegnam Królewicza bez żalu.

Dołączasz do dużej liczby skompromitowanych, którzy doprowadzili Wisłę do obecnej sytuacji.

Z pewnością, Filipiak wynagrodzi. Zaszkodzileś Wiśle, pomogłeś Cracovii.

Okazałeś się zdrajcą.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.11.2022, 22:56
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Jarek.....
Ależ ty chłopie głupoty .......isz
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2022, 23:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że warto uzupełnić temat:

https://twitter.com/jarokrolewski/st...8b0bxqiRLUpZjw
Wiedziałeś, że taka propozycja oddania udziałów socios padnie z ust Królewskiego? Jak się na to zapatrujesz?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2022, 00:05
Spodziewałem się, że padną takie słowa - w luźnych rozmowach JK informował nas, że rozważa taki ruch (uściślając, propozycja dopiero paść może).

Nie ukrywam, że dla Socios przejęcie tego pakietu, to byłby niemały kłopot - wolałbym, by znalazł się na niego odpowiedni nabywca.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.11.2022, 00:34
Przeczytałem briefing (bo słuchać, ani oglądać bym nie zdzierżył).

Krótko, facet powinien robić karierę w polityce, marnuje się w biznesie (choć nie wiem czy startup do tej kategorii się łapie). Nie ma co prawda powiedzenia "wyjechać na białym koniu", ale on właśnie wyjeżdża, plus, wiadomo, będzie miał Wisłę w sercu, będzie wspierał, wróci, bla bla bla

Już stado baranów to kupiło, przynajmniej widać to na tt, pierwszy uciekający z tonącego okrętu marketingowo się z tego wywinął lepiej niż cała jego dotychczasowa działalność w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.11.2022, 00:44
Spodziewałem się, że padną takie słowa - w luźnych rozmowach JK informował nas, że rozważa taki ruch (uściślając, propozycja dopiero paść może).

Nie ukrywam, że dla Socios przejęcie tego pakietu, to byłby niemały kłopot - wolałbym, by znalazł się na niego odpowiedni nabywca.
Socios przejmie pakiet, a kto będzie spłacał Królewskiego? Przecież nie pozostali wspólnicy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2022, 00:45
Ale co chcesz spłacać?
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.11.2022, 06:17
Co by nie mówić, JK rozegrał to bardzo dobrze. Postawił pozostałych pod ścianą i wymusił przyszłe działania. Jeśli faktycznie chcą oddać Wisłę to jest moment na "sprawdzam".
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.11.2022, 06:50
Cóż jedyny co miał jaja.Nie zmienia to postaci, że współodpowiedzialność za obecny stan rzeczy ponosi.
Przekładając z polskiego na moje.
1. Wisła nie zbudowała swojego DNA - czytaj oczywiście zbudowała, ale nie o takie jakie wszystkim chodzi. Obecne DNA można skwitować stwierdzeniem "Czy się stoi czy się leży rodzinie, znajomym, legendom i komu tam jeszcze się należy".
2. Wisła spadła z najwyższym budżetem - przyczyny patrz pkt 1.

3. Wiśle potrzebne jest przywództwo - czytaj przez 4 lata kwitowałem politykę JB, który krył się za pozostałymi właścicielami rozmywając odpowiedzialność. Czas by król wyszedł na cokół. Wtedy każdy zobaczy, że jest nagi. JK jako jedyny ma coś do stracenia, kiedy będzie kojarzony z przegraną.
4. Władek miał chwilę w której się zdrzemnął i gadał głupoty - elegancko skwitowane możliwości intelektualne prezesa.
5. Od 30 września jestem poza grupami (jak rozumieć należy odcięty od informacji z klubu) - piękna kwintesencja zarządzania - kto nie z mieciem tego zmieciem. Najbardziej kuriozalna część wypowiedzi jak dla mnie, właściciel odcięty od źródeł informacji wewnątrz klubu. Takie ostrzeżenie dla Socios w kontekście miejsca w radzie nadzorczej - dowiecie się tyle ile Wam pozwolą się dowiedzieć.

A poza tym jest dziura budżetowa, ale nic to, klub sobie poradzi, napisałem program wart miliardy itd itp. Otrzeźwienie było, ale nie całkowite. Pytanie czy to częściowe otrzeźwienie czy chłodna kalkulacja.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 16.11.2022, 07:12
No właśnie nie mogę tego zrozumieć jak to mogło się wydarzyć, że go odcięli od informacji skoro jest właścicielem?

Dwa wnioseki z tego całego wystąpienia pokrywa się z moimi obserwacjami. Czyli:
- brak wypracowanej struktury organizacyjnej oraz brak wyznaczenia celów
- brak zdecydowanego lidera wśród właścicieli = rozmyta odpowiedzialność
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2022, 08:15
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Takie ostrzeżenie dla Socios w kontekście miejsca w radzie nadzorczej - dowiecie się tyle ile Wam pozwolą się dowiedzieć.
Wtedy dość szybko opinia publiczna się o tym dowie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.11.2022, 08:23
Można to sobie różnie rozkminiać. Na pewno na plus, że chłop w ogóle wyszedł i coś powiedział, podsumował. Niemniej to wyjście to było na pożegnanie, a nie po to aby coś zrobić. Robienie wstrząsu teraz, gdy odchodzi z Wisły i nie ma wpływu na dalsze jej losy to jest bardziej brudzenie, tym którzy zostają niż realna pomoc i walka Jarka o przyszłość Wisły - bo nasmrodził, a sam już nic nie zrobi i na nic wpływu nie będzie miał.

Dla mnie najważniejsze, że jak był w Wiśle to kiwał głową tak samo jak wszyscy, także teraz te żale to trochę spóźnione. Wszyscy zgodnie ten cyrk popierali, a teraz wychodzi jaka to była niejednomyślność i jak ciężko się dogadać.

W słowa jak to jest źle ale dobrze finansowo, jak jest stabilnie, to nie wierzę. Cały czas słyszymy jak jest dobrze, a później jest spadek, słaba gra, zmiana planu na Wisłę częściej niż co pół roku i co raz mniej kasy na cokolwiek. Także dla mnie to chłop kłamie...

Na pewno racja z tym, że model gdzie jest kilku właścicieli jest chory i niewydolny. Czasami samego siebie ciężko zrozumieć, do tego są inni współpracownicy, z którymi trzeba się dogadać, a tutaj jest jeszcze 2 właścicieli, którzy musza najpierw między sobą się dogadywać i rozumieć. Tym bardziej przy chorym charakterze Kuby, który chce dobrze a jest po prostu zaślepiony w tym wszystkim.

Jaro się pierwszy wychylił więc jemu pierwszemu należy podziękować za cudaczne i dziwaczne konferencje, spadek, legendy, sprowadzanie szrotu, Brzęczka i resztę bałaganiku.
Ciekawe kiedy cokolwiek powie najwazniejsza persona w klubie, może po spadku do II ligi.

PS Nie słuchałem jakoś mega uważnie ale chyba nie było tutaj przedstawienia wielkiego planu co z Wisłą z Królewskim, co bez niego itd a takie kwestie miały być przedstawione. Chłop wyszedł, popłakał, w sumie się pożegnał, powiedział, że będzie dobrze i tyle z tej jego wielkiej konferencji. Kolejna część cyrku za nami, na 100% kolejna przed nami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.11.2022, 09:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Milczenie w temacie chyba dość dobrze oddaje nastroje kibiców.

Nie myślałem że JK tak "łatwo" odpuści. Czego jednak nie trzeba długo argumentować...

Przyszłość kształtuje się w coraz ciemniejszych barwach.
Coś się sprawdziło z tego co jeszcze kilka godzin wcześniej podawałeś za pewnik?Gdzie ten plan na następne 3 lata?Tu nie ma nawet pewnego zatwierdzonego planu na następne pół roku.Odnośnie udziałów Jaro tak kminił komu je sprzeda i za ile że nie wziął pod uwagę co będzie jak nikt tych udziałów nie zechce.Za co był odpowiedzialny?Nie wiadomo.Wiadomo tylko że według jego wyliczeń nie powinniśmy spaść w tym roku tylko sezon wcześniej(zapraszamy Jaro do tematu "Zabawy statystyką"naprawdę świetna zabawa)
Jedno co wiemy to to że ucieka z tonącego okrętu ale nie wiadomo czy mu się uda.Jak nie będzie chętnych na jego akcje to odda je nawet Koalikowi.
Szacunek że jako jedyny na odwagę wyjść do kibiców i skupić ich złość na sobie.Zrobił to co robił przez 4 lata czyli był dupochronem dla pozostałej dwójki.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.11.2022, 09:46
Ale co chcesz spłacać?
Królewski o tym wspominał. Że przekaże swoje udziały za złotówkę. A spłatę należności klubu wobec niego rozłoży na lata (domyślam się, że chodzi między innymi o środki, które pożyczył Wiśle).
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2022, 09:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Królewski o tym wspominał. Że przekaże swoje udziały za złotówkę. A spłatę należności klubu wobec niego rozłoży na lata (domyślam się, że chodzi między innymi o środki, które pożyczył Wiśle).
Wklejałem wyżej link do jego wypowiedzi:

„ Errata propozycji z konferencji: jeśli zajdzie potrzeba umorzę wszystkie swoje pożyczki i zamienię je na akcje: uwaga, przy cenie takiej jak obejmowali kibice w akcji crowdfundingowej”.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.11.2022, 09:53
100zł za jedną akcje
Ostatnio edytowane przez krysztal : 16.11.2022 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.11.2022, 10:13
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Coś się sprawdziło z tego co jeszcze kilka godzin wcześniej podawałeś za pewnik?Gdzie ten plan na następne 3 lata?Tu nie ma nawet pewnego zatwierdzonego planu na następne pół roku
Za tempem rozumowania JK nie nadąża sam JK. Zresztą jak mówił jeszcze pół godziny przed spotkaniem zastanawiał się jaką decyzję podjąć.

Uznawałem za pewniki również dlatego że przez 2 miesiące nie było żadnych przecieków o oddaniu swoich akcji. JK wrzucał pewne wpisy, później je kasował i tak w kółko. Zapowiadał co innego, niż to co zobaczyliśmy na konferencji.

Co z kolei świadczy też o tym że nikt się nie pcha żeby przejąć wszystkie akcje.

I to jest w tym jeszcze smutniejsze. JK ucieka. Reszta w szoku.

A sam pomysł przekazania akcji socios... to wygląda jak pisane na kolanie.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.11.2022, 10:15
Czekamy na Twitta Jażdżyńskiego...
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów