The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2022, 15:53
Panowie, sytuacja na początku sezonu 21/22 była dobra. Długi były spłacane, stadion otwarty po pandemii, klub rentowny, perspektywa była dobra.

Winna tego wszystkiego co się dzieje jest poroniona decyzja o realizacji jakichś "długofalowych" chorych i kompletnie poronionych "wizji." Powiedzcie mi, jakie to "długofalowe" wizje można realizować w zadłużonym klubie?

Trzeba było zadbać o bieżący wynik sportowy (środek tabeli), sukcesywnie spłacać długi, a jak klub wyszedłby całkiem na finansową prostą - to dopiero wtedy tworzyć jakieś "wizje" na lata.

Zatrudnienie Guli (trenera, którego styl byłby może się nadawał do Legii czy Lecha, a nie do ekipy gdzie pół piłkarza nie ma) oraz Pasiecznego (który jak widać nie ma pojęcia ani o funkcji dyrektora sportowego, ani o skautingu - najlepszym dowodem na ten fakt jest to, co on robi obecnie) było potwornym błędem.

Do tego wywalono mnóstwo forsy na poronione transfery, przyszedł spadek, utrata kasy z C+ i oto mamy rezultaty. I ciekawe kto przyjmie za to odpowiedzialność.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.10.2022, 16:06
A jeszcze niedawno Dawidek miał być prezesem, który wykonuje tytaniczną pracę naprawiającą Wisłę.

Wg jednego z klakierów to ogromny pracuś.

Widzimy po efektach.

Dlatego duet Jurek&Dawid należy porównywać do duetu Sarapata&Dukat.

Szkoda, ze Jurek nie został podsumowany za swoje wyczyny.

Należało mu się jak nikomu innemu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.10.2022 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.10.2022, 16:47
albo kłamali albo sa idiotami , tertium non datur
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 27.10.2022, 17:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To takie wieczne usprawiedliwianie i oszukiwanie się. Realnie to nasze kochane trio wyjebało Obiego i Hyballę, obrabiało im dupę, Leśnodorskiemu też obrobili, szybko pożegnali się z Pasiecznym i Gulą, długo żegnali się z Dawidem i Jurkiem, zajebali, Wisła spadła, oprócz przepraszam to nie przedstawili żadnej analizy, na dokładkę mianowali Jurka Bogiem w Wiśle, jak się okazało, raptem na dwa miesiące i musiał spierdalać, ale nie dlatego, że jest cienki, tylko dlatego że kibice by go zwyzywali na meczu z ŁKSem, a w klubie z legend zrobiono nietykalnych półbogów.

Cyrk na kółkach. Także nie wiem do końca czy zawsze mają taki stopień nieogarnięcia czy to jest ich perfidna gra i gdzie mogą to pokazywanie, że dają radę, wiedzą więcej niż inni, a dopiero po czasie się okazuje, że każda decyzja była zła.

Przecież jak Kuba powiedział, że zajebał to to też było zrobione dla pijaru. Może jakieś inne słowo dobierz, ja użyłem tu i w kwestii finansów słowa pijar. Ale wiesz o co chodzi, niby skrucha była, a wniosków zero, jeszcze bardziej Brzęczkowi dali pola do popisu, może tak było z finansami, niby wielkie ratowanie i spłacanie długu, a realnie to była lekka ściema żeby pokazać jacy z nich dobrzy gospodarze.
Sytuacja w Wiśle jak w Polsce.. no ale jak w W rządzi rodzina pisiurków mająca za kolegę pana o to czego innego można oczekiwać. Dziwi mnie co TJ robi tyle czasu w tym towarzystwie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.10.2022 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.10.2022, 19:19
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, żeby tu chodziło o "pijar", raczej o to, że oni byli święcie przekonani, że to, co na papierku jest równoznaczne z tym, co w rzeczywistości. Tutaj nie zakładam złej wiary, po prostu kompletnego nieogara (pomimo trzech lat w tym biznesie...).
I tutaj mam małe"ale". Z tego co pamiętam za rządów Obiego (jaki był to był) kojarzę że powtarzano że budżet musi być opierany na stałych pewnych przychodach a transfery czy kasa z ewentualnych bonusów pucharowych to mają być przychody extra.Tak to zapamiętałem i tak rozumiem.Czyli nie tyle nie uczono się teraz na błędach ile wręcz cofnięto do czasów Sarapaty i Dukata
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2022, 19:24
Po tych trzech latach trzeba sobie uczciwie przyznać, że Trio ani nie ma rozsądnego pomysłu na zarządzenie Wisłą, ani nie ma odpowiedniego zaplecza finansowego, żeby rok w rok dokładać do momentu, aż klub będzie się bić o mistrzostwo i grać w europejskich pucharach. Kwiecień też jest na to za krótki i dlatego szuka partnera.

Ja osobiście w arabskiego księcia na białym koniu nie wierzę i obawiam się, że przy obecnym układzie toczące nas zakażenie organizmu przerodzi się w sepsę. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć co się stanie ze składem w lecie 2023, jeśli nie awansujemy do Ekstraklasy. Zostaną nam tuzy futbolu pokroju Wachowiaka, z którymi będziemy gnić w 1 lidze (o ile nie spadniemy i będziemy mieć w ogóle pieniądze na funkcjonowanie).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.10.2022 o godz. 20:05.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 27.10.2022, 21:58
Wlasnie. Serek.
Tak chwaliles Dawida. Taki dobry, pracowity prezes, ogarniajacy tak wiele spraw, ktorych nie widzi przecietny kibic.
Podtrzymujesz ta ocene?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.10.2022, 22:08
Wstydziłbym się tego zdjęcia:

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/...2_o_medium.jpg

Żeby nie było, że znowu nikt nikogo nie znał. Wersja Dziwisza nie przejdzie.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.10.2022 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2022, 07:26
Taaaa, to wszystko wina Socios i Kaczyńskiego.

Widzę, że już coraz lepsze filmy ludzie kręcą.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2022, 07:46
Koalik to jak jedzie nad polskie morze, to widzi samych grubych, pijanych Januszy i stare baby z cyckami do pępka, a w Polsce mu śmierdzi szambem. Za to jak jedzie za granicę to tam jest wszystko ok . Ale trzeba wybaczyć, choroby się nie wybiera.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 28.10.2022, 07:57
Koalik jechał z wszystkimi równo z glebą odkąd pamietam

problem wisły polega na tym że sytuacja w szybkim tempie pikuje w strone rzeczywistości opisywanej przez Koalika

to co kiedyś było aberracją , już pomału zaczyna byc godne rozważenia oczywiście pomijam wstawki polityczne
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2022, 08:41
Osłabianie obecnie pozycji socios to nie zbrodnia to błąd.

Nie można zarzucić obecnym właścicielom braku dobrych chęci.
Ideałem byliby właściciele, którzy chcieliby źle i też im nie wyszło.
Oczywiście należy wszelkimi siłami dążyć do zachowania ciągłości spółki. Ale nie można wykluczyć, że to się nie uda i trzeba będzie zacząć od czwartej ligi.

Można oczywiście w takim przypadku liczyć na mitycznego szejka. Jednakże jedyną realną alternatywą jest przejęcie klubu przez socios. Forma tego przejęcia to temat do odrębnej dyskusji. Gdybym był (całe szczęście nie jestem) w zarządzie tej organizacji to przygotowywałbym się na taki wariant. W pierwszej kolejności zadbałbym o dwie sprawy. Pierwsza to stworzenie rezerwy finansowa na taką okoliczność. Druga to wprowadzenie kogoś do zarządu spółki, tak by w razie czego był ktoś kto jest wprowadzony w sprawy dotyczące działalności klubu.

Kwestia wprowadzenia kogoś do zarządu spółki należy się socios jak psu buda. Miejsce w radzie nadzorczej nic nie daje i może być tylko co najwyżej etapem pośrednim. Po pierwsze wpływy od socios są wysokie, po drugie w końcu może będzie transparentnie. Opór ze strony właścicieli oznacza brak woli takiej transparentności.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 28.10.2022, 09:08
Rozgraniczcie dwie rzeczy, bo widze, ze udziela sie syndrom oblezonej twierdzy tez kibicom.

Socios jako organizacja i boss tej instytucji i jego prywatne opinie tutaj przedstawiane. Krytyka pod adresem Serka nie ma nic wspolnego z ocena dzialan Socios.

Tylko ktos kto chce stworzyc klimat oblezonej twierdzy postawi znak rownosci.

Elefant.
Nie mozna zarzucic braku dobrych checi.

Wnosisz po wypowiedziach medialnych? Ja patrze na dzialania. A dzialania sa takie:
- co runde nascie transferow, wiekszosci nie pamietami, takie to byly asy
- sprzedaz najlepszych zawodnikow przzed kluczowa dla losow klubu runda i sciagniecie w ich miejsce szrotow, ktorych w klubie juz nie ma

- sprzedaz zawodnikow do takich klubow, gdzie od poczatku bylo wiadomo, ze beda problemy ze sciagnieciem kasy, ale kasa zaswiecila przed oczami i jak to biedak, jak widzi przed oczami milion to rozum odbiera.

- pijarowe mydlenie oczu o projektach dlugofalowych, ktore nie mialy racji bytu, bo zeby cos bylo dlugofalowe to musi byc spojna polityka klubu i trenera, a tutaj za kazdym razem sie to rozjezdzalo.

- patologiczny uklad z prezesem, poganiaczem sedziow, i w zasadzie takze trenerem w jednym.

Nie chce mi sie dalej wymieniac. Ja nie patrze na pozorne dzialania, ale na realne czyny.
Wisle potrzebny jest audyt, taki jak zrobiony po WSH. Bardzo jestem ciekaw, gdzie przepalono te miliony. Do ktorych agencji menedzerskich poszla kasa, z kim Ci menedzerowie wspolpracowali w przeszlosci etc.

Jadczak znowu bedzie mial zajecie?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 28.10.2022, 09:59
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Koalik jechał z wszystkimi równo z glebą odkąd pamietam

problem wisły polega na tym że sytuacja w szybkim tempie pikuje w strone rzeczywistości opisywanej przez Koalika

Nie zapomnij że ten typek to z KAŁU ŻYci jest wystrugany a jego rolą jest pluć na wszystko co WIŚLACKIE.
To że nasz klub ma różne problemy nie oznacza że , tu na tym forum, można sobie bezkarnie bluzgać i rzygać na Wisełkę. Przynajmniej ja tak uważam.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.10.2022, 10:25
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie. Serek.
Tak chwaliles Dawida. Taki dobry, pracowity prezes, ogarniajacy tak wiele spraw, ktorych nie widzi przecietny kibic.
Podtrzymujesz ta ocene?
Chwaliłem za konkretne rzeczy i tego się nie będę wypierał, bo to były i są po prostu fakty - w kwestii sponsorów przede wszystkim DB wykonał bardzo dobra robotę. Dodam - kolejny już raz trzeba Ci to przypomnieć - że my jako Socios nie mieliśmy do tej pory (i jeszcze nie mamy) wglądu w finanse spółki, nie jesteśmy w stanie kontrolować w jaki sposób wydawane są pieniądze (oprócz kontroli nad środkami przez nas przekazanymi). Opieramy się na sprawozdaniach finansowych przede wszystkim, jak wszyscy. Możemy też dopytać o konkretne rzeczy właścicieli/zarządu, ale tu już musimy brać poprawkę na to, że niekoniecznie musimy dostawać pełne informacje (stąd konieczna wg nas jest osoba w RN z ramienia Socios).

A co do krytyki mojej osoby - krytykuj, byle bardziej rzeczowo, niż to robiłeś do tej pory.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 28.10.2022, 10:27
delete 1234
Ostatnio edytowane przez Elefant : 28.10.2022 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 28.10.2022, 10:31
skarabeus napisał(a):Wyświetl post

Elefant.
Nie mozna zarzucic braku dobrych checi.

Wnosisz po wypowiedziach medialnych? Ja patrze na dzialania.

Na razie jestem na etapie oceny, że to błędy i patologie wynikające z nieudolnego zarządzania.
Ale każdy dzień dalszego braku transparentności i sformalizowanej kontroli ze strony czynnika społecznego (walne zebranie akcjonariuszy, osoba/osoby w zarządzie inne niż pochodzące wprost z układu właścicielskiego) kruszy to stanowisko i każe dopatrywać się drugiego dna.

Zgadzam się, że konieczny jest audyt działań od momentu przejęcia klubu. Tylko kto miałby to zrobić ?

Cytat:
Możemy też dopytać o konkretne rzeczy właścicieli/zarządu, ale tu już musimy brać poprawkę na to, że niekoniecznie musimy dostawać pełne informacje (stąd konieczna wg nas jest osoba w RN z ramienia Socios).

Osoba w RN nic nie da. Trzeba mieć kogoś w Zarządzie, aby kontrolować bieżące działania klubu
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2022, 10:33
Tu już mieszasz się do zarządzania - od początku chcieliśmy tego unikać.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.10.2022, 16:46
A dlaczego? Socios powinno mieć w zarządzie Swojego obserwatoro-kontrolera możliwe że wyłonionego w drodze konkursu i opłacanego ze składek Socios. Żeby było wiadomo co w klubie piszczy w czasie rzeczywistym...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 28.10.2022, 18:44
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Nie zapomnij że ten typek to z KAŁU ŻYci jest wystrugany a jego rolą jest pluć na wszystko co WIŚLACKIE.
To że nasz klub ma różne problemy nie oznacza że , tu na tym forum, można sobie bezkarnie bluzgać i rzygać na Wisełkę. Przynajmniej ja tak uważam.
to że rzeczywistość zaczyna przypominać najkreatywniejsze wysrywy pasiastego trolla tylko świadczy o dupie w jakiej znalazła sie Wisła
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.10.2022, 20:25
Uwielbiam takie komentarze. Każdy kto patrzy krytycznie na to wszystko to od razu agent sąsiadki. Zupełnie jak nasi rządzący, każdy kto krytykuje ich politykę to ruski albo niemiecki agent. Jest tutaj po prostu ch..owo i trzeba co niektórym marzycielom tutaj otwierać oczy.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 28.10.2022, 20:45
Mój sw pamieci tata nauczył mnie jednego. Jak ktos mowi, ze laduje swoja kase i czas i robi to za darmo to znaczy, ze klamie, bo moze oficjalnie nic nie ma, ale przy okazji kreci swoje lody.

Zycie weryfikuje to, czego nauczyl tata i okazuje sie, ze jest to prawda objawiona.

Podejrzewam, ze do zadnego przejecia Wisly nie dojdzie.
A przynajmniej nie teraz.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 29.10.2022, 10:05
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tu już mieszasz się do zarządzania - od początku chcieliśmy tego unikać.
Nie koniecznie, bo wpływ na podejmowane decyzje może być znikomy, natomiast pogląd na rzeczywistą sytuacje taki sam jak pozostałych właścicieli. A przecież o transparentność tutaj wszystkim chodzi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2022, 11:26
Jak to się wszystko zmienia - gdy kilka lat temu Socios powstawało, to gdyby ktoś wspomniał o członku zarządu z ramienia organizacji powołanej przez kibiców, zostałby chyba spalony na stosie

Od momentu powstania stowarzyszenia mówimy o tym, że powinniśmy mieć możliwość kontroli tego, co w spółce się dzieje, głównie w kwestiach finansowych. Uważam, że członek Rady Nadzorczej spółki z ramienia Socios (z pełnymi uprawnieniami, nieograniczony żadnymi "pobocznymi" ustaleniami), jest zdecydowane wystarczający, by sprawować funkcje kontrolne. Rozmawiałem na ten temat z kilkoma osobami, które mają wiedzę i doświadczenie w temacie i nie spotkałem się z opinią, by było to zbyt mało (jeśli jest inaczej, to proszę, niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi). Polecam też zapoznać się z KSH.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 29.10.2022 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 29.10.2022, 12:17
Do kontroli może i wystarczy, ale Elefant sugerował przechodzenie od funkcji kontrolnych na współudział w zarządzaniu, a to po to żeby przejęcie przez socios klubu odbyło się w miare możliwie "soft" , po tym jak trio wyjdzie z klubu wyprowadzając przy okazji pożyczone wcześniej pieniądze
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2022, 12:35
100 * 10 000 = 1 000 000 12 mln rocznie.
100 * 20 000 = 2 000 000 24 mln rocznie.
100 * 30 000 = 3 000 000. 36 mln rocznie.

Mamy dziurę 15 mln i straszny lament. To nie brak kasy jest problemem tylko marnowanie tej którą jest. Bo za rządzenie wzięli się dyletanci. Kasa nie gwarantuje wyników, tymi się trzeba zająć a co do kasy kontrolować jak jest wydawana.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 29.10.2022, 16:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jak to się wszystko zmienia - .
Kilkadziesiąt lat temu dzieci jadały wyłącznie przy osobnym stole a głównym środkiem transportu był koń.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2022, 17:56
Cytat:
Jak to się wszystko zmienia - gdy kilka lat temu Socios powstawało, to gdyby ktoś wspomniał o członku zarządu z ramienia organizacji powołanej przez kibiców, zostałby chyba spalony na stosie
Nie ma się co dziwić. To były lata kompromitacji wszystkich ludzi, włącznie z kibicami, w sumie nawet Cupiał dał dupy oddając klub Meresińskiemu.
A więc można powiedzieć, że Cupiał nawalił, chociaż on się ewakuował więc miał już wszystko w nosie, wielkie tuzy jak Czerwiński, Miętta-Mikołajewicz dali dupy, Szymański dał dupy i wielcy kibole od chuliganów po SKWK dało dupy.
To był czas gdzie rzygać się chciało na wszystkich i wszystko związane z tamtą Wisłą i najgorsze co można sobie było wyobrazić, to po próbie odcięcia się od kiboli, kolejne rządy kiboli stworzone z dnia na dzień.

Do tego Błaszczykowski jawił się jako zbawiciel i nasz bożek, chłop z czystą kartą, dający wiarę i nadzieję. A, że wyszło jak wyszło i trio nie daje kompletnie rady, a socios są wartościową częścią Wisły i gdyby umieli wejść do klubu w formie pilnowania, podpowiadania itp bez bawienia się w politykę i dorabiania się na klubie, to każdy by się cieszył.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2022, 19:49
Jasne Jaro, to dla mnie zrozumiałe, wspomniałem o tym w formie ciekawostki - to też chyba świadczy o tym, że Socios daje radę i zapracowało na zaufanie dużej części kibiców.

Ludzie oczekują przejrzystości, a u nas jest transparentnie jak w chyba żadnej innej tego typu organizacji w Polsce, z minimalnymi kosztami prowadzenia całego "interesu" (gdzie na koszty związane z działalnością organizacji nie idzie nawet złotówka ze składek członkowskich, bo wszystko pokrywamy z programu Partner Socios, z działalności gospodarczej czy z wpływów z umów licencyjnych).

Nie pomaga nam sytuacja w klubie, sytuacja sportowa, bo członków stowarzyszenia mogłoby być zdecydowanie więcej. Fajnie, jakby każdy, kogo tylko stać, przystąpił do Socios. To cały czas młoda organizacja, która po kilku latach już teraz może mieć swojego członka w RN klubu (były głosy, że nikt nam miejsca w RN nie da), a gdyby nas było kilka razy więcej, to i możliwości stowarzyszenia byłyby dużo większe, nie tylko te finansowe.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 29.10.2022, 21:28
Serku , czy socios jest przygotowane na ew. scenariusz przejmowania klubu i ratowania go po tym jak trio go wydrenuje do zera , czy to tylko spekulacje Elefanta ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów