|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Papszunowy przykład to strzał w kolano :
Papszun w Rakowie : Po przyjściu dograł do końca rundy 8 meczy. Faktycznie wtedy działacze mogli coś przebąkiwać latem o zwolnieniu 1,13 pkt w meczu dupy nikomu nie urwało. Te 8 meczy to był jedyny słaby rezultat jaki Papszun osiągnął w Rakowie, potem to już było pasmo samych sukcesów. 2 sezon : awans z 1 miejsca. Rewelacja rozgrywek. 3 sezon : po awansie do 1 ligi gdzie celem było utrzymanie, 7 miejsce w tabeli, z tymże gdyby Raków wygrał 3 ostatnie mecze to mógłby mieć awans! 51 punktów, podczas gdy 2 drużyna w tabeli 58 punktów. Bezapelacyjna rewelacja rozgrywek. 4 sezon : AWANS do ESA w cuglach! 11 punktów przewagi nad drugim miejscem. 5 sezon : Rewelacja rozgrywek ESA. Spokojne luzackie utrzymanie bez żadnych problemów. 6 sezon : Wicemistrzostwo POLSKI. 7 sezon : Wicemistrzostwo POLSKI. Co to jest w ogóle za przykład na to, że trener po latach osiąga sukcesy z klubem? Przecież ten gość jest przekozakiem, gdzie nie pierdnie tam sukces za przeproszeniem. Nawet jakby go ktoś nie lubił i chciał zwolnić to poza samiutkim początkiem (pierwsze 8 meczy) nie miał na to ŻADNEJ okazji. Papszun zrobił wynik od razu. Nikomu nie przyszło do głowy go wyrzucać, bo golił frajerów w każdej lidze jak miło. Ale brnij dalej. Oczywiście, że budowa drużyny to proces. Tylko, że nie każdy potrafi takową zbudować, jest wielu trenerów, którzy im dłużej gdzieś pracują tym osiągają gorsze rezultaty. Probierz przychodził do dziennikarzy z paprotką, a potem okazywało się, że im dalej w las tym gorzej. Nie jestem zwolennikiem tej głupiej teorii, że pracę trenera można oceniać po latach. Rok czasu to wystarczający czas na zbudowanie czegoś. Większość naszych ostatnich trenerów miało bardzo dużo czasu, by choćby pokazać, że idzie to w odpowiednim kierunku. Nawet Stolarowi pozwolono przegrać rekordową ilość meczy zanim się go pozbyto. My mamy cierpliwy zarząd. Nie porównuj do Wojciechowskiego, który potrafił zwolnić trenera za 1 mecz, czy dlatego, że nie tego piłkarza wystawił w składzie. Tamto zarządzanie to była zwyczajna patologia. Ja bym powiedział, że naszemu zarządowi można bardzo niewiele zarzucić pod względem zwalniania trenerów. Problem raczej leży w złych wyborach, a nie długości kadencji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
kpina i plucie w twarz kibicom , to chyba jasne
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
zgadzam się, Brzęczek dostał swoją drugą szanse po kompromitującym spadku i jej nie wykorzystał. Dostał kredyt zaufania, który starczył na 5 kolejek, gdzie drużyna prześlizgiwała się fartem, a później fart się skończył. Ty myślisz, że jakby Papszun po 9 miesiącach w Rakowie miał średnią 1,11, to nadal by tam siedział?
P.S. był taki jeden gagatek przed Papszunem w Rakowie, który prowadził tę drużynę przez 4 lata, pomimo braku wyników przez cały czas. Nazywał się... Jerzy Brzęczek. Rozumiem, że według twojej teorii powinien prowadzić Raków do dziś, pewnie gdzieś w II lidze? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Czuję,że w tym tygodniu po tych ostatnich rozmowach Błaszczykowski odda część udziałów: najpierw brat, teraz Wujek...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
brzmi za dobrze
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Chyba jak jeden z gwoździ do trumny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej się obawiam wejścia z deszczu pod rynnę bo prezes Władeczek nie wzbudza mojego zaufania a że do głosu wrócił Jażdżyński jakoś uwierzyć nie mogę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
A co masz do Władzia? Na pewno jest bardziej kompetentny od Dawida
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrozumcie dałem przykład Rakowa i Paprzuna, że praca w dłuższej perspektywie się oplaca dla Klubu,Podobnie jest w Piaście z Waldkiem Fornalikiem. Widzisz jakby trener Wisły przegrał jak Papszun Mistrzostwo Polski na ostatniej prostej w 2022 lub odpadł Ligi Konferencji to już byłoby po nim(kiedyś Kasperczak czy Skorża w Wisle)w.Częste zmiany trenerów doprowadzają tylko do haosu i krótko terminowych korzyści co można obserwować w Wisle od wielu lat. Działanie na zasadzie, że kibice chcieli głowy trenera to ja mąją, rozumiem OK. Ale ja się pytam co dalej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale masz racje , zmiany trenera co chwile nic nie dają , zwlaszcza jak zostaną ci sami starzy ubecy i burak sobolewski
trzeba zmian ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Bo zasada jest zupełnie inna: w wyjątkowych przypadkach jakiś wyjątkowo dobry trener wyjątkowo się sprawdza w wyjątkowo długim wymiarze czasu. Dopóki ludzie nie zrozumieją, że takie przykłady jak Fornalik, Papszun czy sir Alex są ewenementami na tym rynku, a nie prawidłowością, będą powielali ten mit. I potem trzymali na siłę jakiegoś Probierza w nadziei, że już w kolejnym sezonie, zaraz się rozkręci, chociaż wszyscy dookoła widzą, że to już nie ma prawa się udać. To nie jest tak, że czas sam w sobie sprawia, że drużyna się rozwija. Sprawia to jakość treningu, który zleca trener. W tej branży nawet dobry trener ma zwykle swój "termin przydatności", a co dopiero słaby... Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przegrać Mistrzostwo Polski na dwie kolejki przed końcem rozgrywek mając rozbietego Lecha po Pucharze Polski to nie jest porażka. Jest tylko, że to nie ma wpływu bo Raków ma plan długo falowy. Analogiczna sytacja jakby miała miejsce u Nas to trener jest zwolniony w Krakowie. Pokazuję Ci tylko jaka jest mentalność w Krakowie, a jaka 150 km dalej w Częstochowie. Można zmieniać co rundę trenera, ale to wiadać, że problemem nie jest trener. Bo nie uwierzę, że Wdowczyk, Kiko,Carillo, Stolarczyk, Skowrocek,Hybala, Gula, Brzęczek to ludzie, którzy wszyscy mają słaby warsztat trenerski.....Chciałbym doczekac czasu, aż terener przepracuje w Wiśle pełne 12 miesięcy i wtedy zostanie oceniony i zweryfikowany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duplikat 10 znaków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.10.2022 o godz. 20:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukaj sobie ubeków na Kałuży.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.10.2022 o godz. 21:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Przypadek? 5 trenerów i praktyczne cały czas ten sam poziom. Odkąd klub przejęło "trio" i powstał zgniły układ wzajemnej adoracji od sztabu szkoleniowego, po sztab medyczny, a konczywszy na biurze prasowym. Jedna banda tych samych pracowników, którzy swoją obecnością, złym dotykiem, wytwarzaniem kiepskiej atmosfery, a przede wszystkim nieporadnością zawodową zjadają każdego trenera, który dołącza do Wisły.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 03.10.2022 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Czerepach pasiakiem? No JPRDL xD
O w ....ę, a ja myślałem, że teksty typu "hamuj bajerę, bo nie wolno obrażać legendy" to już tylko mogą wyjechać spod klawiatury gimba z 2010 roku, który trafił pod lód i właśnie go odmrozili xD To właśnie m.in. dlatego jesteśmy w takiej dupie, przez to całe zadęcie itd. Jak ktoś se chce postawić w domu ołtarzyk z "legendami" i walić do nich konia, to wolna droga, ale get a life, niech nie narzuca tego innym Wiślakom.. xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Wystarczy mieć minimum szacunku bo po prostu tak wypada.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozwiniesz do kogo pijesz i o co?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Między innymi do Ciebie, a przede wszystkim do tego typa co pisze o ubekach i "buraku" Sobolewskim.
![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Młodzi nie zrozumieją i ja się im nie dziwie. Zobacz jak my patrzymy na mecze z Parmą, Schalkę jak coś świetnego, zajebistego, doświadczyliśmy tego, a młodzi? To było w 2002 roku, niektórzy wtedy się dopiero urodzili, jak na to patrzą? Tak jak 30-latkowei na mecze w 1978 z Club Brugge, był sobie jakiś tam mecz, 10 lat przed narodzinami, na video ledwo piłkę widać, nie jara Cię to. I oni mają tak samo, nie jara ich Sobol, który skończył karierę piłkarską jak mieli 13 lat.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie okazuje braku szacunku do dawnych osiągnięć czy zachowań, ale jak ta sama osoba szkodzi Wiśle tu i teraz, to aureola dawnej wiślackości przestaje działać. A przynajmniej powinna przestać, jak widać nie dla wszystkich
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Cóż takiego zrobił Sobolewski, w jaki sposób szkodzi, że jakiś anonim może sobie o nim pisać "burak", a o innym starszym jegomościu "ubek" i jest to przez Ciebie usprawiedliwiane?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.10.2022 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Nie wiem czy to możliwe, ale odnoszę wrażenie, że Kuba tak naprawdę nie potrafi zarządzać ludźmi. Boi się tego, że będzie miał do współpracy kogoś stanowczego, mającego inną wizję, mniej posłusznego, uległego i nie będzie umiał nad nim zapanować. Dlatego też do współpracy wybiera ludzi, którzy nie będą "podskakiwać" czyli najczęściej rodzinę, osoby które bardzo dobrze zna i wie co się po nich spodziewać. Boi się osób "nieznanych" mu bo z jakiegoś powodu boi się, że w jakiś sposób mogą mu zaszkodzić, a on będzie miał problem nad tą osoba zapanować. Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wszystkie osoby z otoczenia Kuby są do siebie mocno podobne z charakteru, są takie nijakie, takie ciepłe kluski, anemiczne, spokojne. No chyba, że tylko ja mam takie wrażenie.
![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
Chodziło mi po prostu, że młodzi ludzie nie czują do wielu piłkarzy statusu "legendy" jak my to czujemy, zapewne właśnie z tego powodu co napisałem, czyli dla nich jest to facet, który grał kiedyś w piłkę, ale nie bardzo kojarzą, ale starsi mówią, że był świetny i jest wiślakiem, a kiedyś nawet ktoś pokazał mu oprawę z tym piłkarzem. EDIT Jak tak teraz czytam te posty, to możliwe, że w złym momencie napisałem to co chciałem napisać. Nie chciałbym być odbierany jako osoba, która broni tych obrażających legendy. Uważam, że nie powinno obrażać się ludzi, więc tym bardziej nie zamierzam stawać po stronie tych, którzy to robią.
Ostatnio edytowane przez nero : 03.10.2022 o godz. 22:38.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego ja meczów Kmiecika nie pamiętam, ale nie zamierzam go obrażać i mieszać z błotem. Wiele rzeczy mi się nie podoba w tym klubie, ale to nie usprawiedliwia plucia na takie osoby. Raz, że to jest to kwestia "legendy" klubu , dwa po prostu kultury i wychowania.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|