The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2022, 05:36
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No sorry jak ktoś słowo przyzwoity wizualnie uznaje za słowo dobry to nie mam o czym z bałwanem dyskutować.

Jeżeli piszę o możliwym złym oddziaływaniu Brzęczka na drużynę i w następnym zdaniu pytam 'ile można mieć pecha?' jak można wnioskować, że piszę, że po prostu mieliśmy pecha? Litości.

Widocznie dla bałwanów muszę doprecyzować.
I tyle w temacie.

A co do mojej rozmowy z Malkiem to pij do niej dalej : pewnie i tak połowy nawet z niej nie zrozumiałeś, więc nie traktuję cię jako partnera do dyskusji.
Tym bardziej, że co coś napiszę to się do mnie przyklejasz jak kupsko do buta.
Przestań być moją kupą, dobrze?
Nie wiem co bierzesz, ale bierz pół!!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2022, 06:54
Mecz jak każdy w wykonaniu wujoteamu.

Jestem w stanie wyobrazić sobie odprawę przedmeczową w Chojniczance.

Słuchajcie chłopaki, na początku dajemy im się wyszaleć i tak gówno strzelą a nawet jak im jedna wpadnie to nic.
W trzydziestej minucie przestaną grać bo nie będą mieli sił.
Potem już wystarczy byście szybko biegali a bramki sobie sami strzelą.

Coś w ten deseń. Stąd wrażenie na podstawie trzydziestu pierwszych minut "postępów w grze", "pozytywności wizualnej", "coraz lepszego zgrania" itd.

Ten mecz od samego początku wywoływał odruchy wymiotne, widać było, że żadnego postępu w przerwie nie zrobiono.

Biegański - coraz mniej pewny. Niewiadomski - poza skalą. Rodado - słaby mecz. Hugi - dobry początek, ale daje mu góra dwa mecze i zejdzie do ogólnego poziomu drużyny. Reszta z perspektywy całego meczu, a nie tylko 30 minut zlewała się z szarym tłem.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.10.2022, 07:11
Znowu muszę być forumowym wizjonerem.

Jeżeli w trybie natychmiastowym nie będzie reakcji - w tym od sociosów, Wisła w przyszłym sezonie nie zagra w Ekstraklasie i nie zagra też w pierwszej lidze.

Wywalenie największego trenerskiego szkodnika w historii klubu nie podlega żadnej dyskusji, ale to musi być szereg innych zmian.

Przez długi czas spadek z Ekstraklasy wydawał się niemożliwy przy powiększonej lidze i przy obecności kilku śmiesznych ekip.

Dzisiaj spadek z pierwszej ligi też wydaje się nieprawdopodobny, ale z wujkiem Jurkiem wszystko jest możliwe.

Dlatego trzeba wreszcie zareagować.

Malowanie krzesełek i tego typu rzeczy są dobre dla dzieci w podstawówce.

Zajmowanie się tego typu tematami spowodowało w głównej mierze obecne problemy + nieuzasadniona wiara w Błaszczykowskiego i w jego rodzinę/przyjaciół (w tym w małżeństwo Biedrzyckich, które staje się coraz większym symbolem obecnej sytuacji), który ze świętego przeistacza się w grabarza Wisły i w syndyka masy upadłościowej.

Dla mnie rzeczą oczywistą po spadku była reakcja.

Tej reakcji, czyli hard resetu według prostej zasady - ,,wszyscy won" do dnia dzisiejszego nie było.

Z powyższym:

Jeżeli nie będzie natychmiastowego trzęsienia ziemi w Wiśle, gra w Ekstraklasie może być czymś nieosiągalnym.

Żadne pozorowane ruchy, żadne kosmetyczne zmiany, żadne dziedzictwo TS-u nie pomogą w naprawieniu sytuacji.

Tylko prawdziwa rewolucja.

Czy sociosy jeszcze istnieją? Ich w kryzysach kompletnie nie widać. Do wypinania piersi po ordery byli drudzy po Błaszczykowskim.

Dzisiaj w najgorszym okresie w historii klubu ich nie ma, a to powinien być ich główny cel - bycie kimś w rodzaju kontrolera w stosunku do władz klubu, a nie bezmyślnie akceptować wszystkie ich decyzje.

Przez szereg miesięcy nie reagowali na niszczenie Wisły.

Nie reagowali na zatrudnianie osób po układach rodzinno-przyjacielskich. Dzisiaj tych osób jest kilkanaście w pierwszym szeregu.

Malować krzesełka mogą trampkarze w wolnym czasie.

Prawdziwe problemy Wisły są zupełnie inne.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.10.2022 o godz. 07:36.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2022, 07:58
Sorry dwa razy to samo
Powód: Sorry dwa razy to samo
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 01.10.2022 o godz. 08:03.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2022, 08:01
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy jak cyrk ,jeździmy po różnych miejscowościach i wszędzie dajemy lokalnej społeczności dużo radości .
Pozwolę sobie zacytować ten post, bo jest dramatycznie prawdziwy
Ostatnie minuty, Starzyński nabity czterokrotnie na aut a na koniec na róg.
Stadion w Chojnicach ( w Chojnicach kur.wa!) wyje ze śmiechu, co słychać w Polsacie.
Jesteśmy objazdową trupą, zapewniającą igrzyska dla małomiasteczkowej gawiedzi
Wstyd
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2022, 08:40
No cóż, nie wiem czy mam do czynienia z frustratem czy idiotą, może mi odpowiesz?

Najpierw wyjaśnię coś co powinien załapać nawet przedszkolak.

PRZYZWOITY =/= DOBRY
PRZYZWOITY WIZUALNIE =/= PRZYZWOITY

Ale oczywiście, jak większość Polski, jest tylko PO i jest PIS. Jest LEWO albo PRAWO. Za albo przeciw. Jesteś szurem, foliarzem albo jesteś fanem szczepionek. Nic po środku nie istnieje co? Czarno-biały obraz, który sobą prezentujesz Ty i Tobie podobni mi się kojarzy z Charlie Cheplinem. I tak sobie go puszczam w głowie w tle czytania takich pierdół, oglądam i się śmieje. Tylko, że to taki śmiech przez łzy. Spoglądam na nasz kraj, na Europę i się śmieje i smucę, bo przez ludzi z takim podejściem jak Ty jest jak jest. No cóż.

Ale spoko wracam do meczu, rozwinę :

Mecz był przyzwoity wizualnie, mieliśmy ze dwie setki, ze 3x więcej strzałów od przeciwnika, który nie stworzył sobie praktycznie nic przez cały mecz. Byliśmy lepsi, graliśmy w piłkę, przeciwnik był dla nas tłem a i tak był w stanie nam władować bramkę z przysłowiowej dupy. Wrzutek po których śmierdziało bramką mieliśmy multum. Była ewidentna ręka w polu karnym po piłce oczekiwanej a arbiter miał to w nosie.

Oceniając grę na tle rywala, byliśmy w przekroju całego meczu stroną dominującą i ten mecz powinniśmy byli wygrać.

Ja już sam nie wiem na ile to wina Brzęczka czy piłkarzy czy jakichś wewnętrznych kwasów, frustracji czy nie dojeżdżania mentalnie na mecz. Najpewniej wszystkiego naraz, bo za często nam się takie mecze przytrafiają. Na sam pech nie zrzucam, podkreśliłem, że zastanawiam się jaki ma wpływ mental Brzęczka po takim trenerskim zjeździe na drużynę. Może jako trener po takich perypetiach nie potrafi stworzyć dobrej atmosfery w drużynie. No nic, czekam na ŁKS.

Tak abstrahując od naszej gry to mnie strasznie wkurzał sędzia, bo gwizdał tak jakby postawił u Buka na Chojnice, ale nie chciał się za bardzo z tym pucować. Wszystkie stykówki przeciwko nam, żółte kartki przy prawie każdym faulu (tylko część słuszna). Kwintesencją jego podejścia był zły wyrzut z autu Chojnic, a ten zamiast nam przyznać piłkę to... kazał powtórzyć. No pięknie. A strzelec bramki, gdy dostawał żółtą kartkę w drugiej połowie to powinien już mieć conajmniej jedną wcześniej... Burak jakich mało.
Faulu na karnego nie widziałem. Miękki czy ewident?
zamiast silić się na psychoanalize przez internet dla anonimowych użytkowników forum, lepiej łap słownik języka polskiego: https://sjp.pwn.pl/szukaj/przyzwoicie.html

Cytat:
przyzwoity
1. postępujący zgodnie z normami moralnymi i obyczajami; też: świadczący o takim postępowaniu
2. taki jak należy

Synonimy
przyzwoicie (żyć)
uczciwie

przyzwoicie (mieszkać)
porządnie
Więc nie, ten mecz nie był "taki jak należy" ani "porządny" wizualnie w wykonaniu Wisły, wręcz przeciwnie. Był dramatyczny. Dokładnie ten sam poziom, jaki zaprezentowaliśmy w Grudziącu kilka miesięcy temu. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale cała 11 Chojniczanki zarabia mniej niż u nas dwóch gości jak Rodado i Fernandez.

A to pitolenie o osobowości ludzi ze względu na przeczytany komentarz w internecie sobie daruj, bo to tobie wystawia laurkę jako gościa, który lubi wszystkich szufladkować i widzieć świat czarno-biało.

Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie zacytować ten post, bo jest dramatycznie prawdziwy
Ostatnie minuty, Starzyński nabity czterokrotnie na aut a na koniec na róg.
Stadion w Chojnicach ( w Chojnicach kur.wa!) wyje ze śmiechu, co słychać w Polsacie.
Jesteśmy objazdową trupą, zapewniającą igrzyska dla małomiasteczkowej gawiedzi
Wstyd
To było świetne, wręcz NIEPRZYZWOITE wizualnie, powinni tam dać znaczek +18 i puszczać po 23:00 Ta sytuacja jest kwintesencją Brzeczkowej Wisły.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 01.10.2022 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2022, 08:47
Było tak jak przewidywałem tzn po serii porażek w meczu z Ruchem wyprztykaliśmy się ze wszystkiego co najlepsze, "zapieprzaliśmy" jeden mecz, zremisowaliśmy.

Zaskoczyli mnie, myślałem, że wczoraj punkt zdobędziemy, tymczasem nasi kopacze w pięknym stylu stracili 3 pkt.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2022, 09:10
No sorry jak ktoś słowo przyzwoity wizualnie uznaje za słowo dobry to nie mam o czym z bałwanem dyskutować.

Jeżeli piszę o możliwym złym oddziaływaniu Brzęczka na drużynę i w następnym zdaniu pytam 'ile można mieć pecha?' jak można wnioskować, że piszę, że po prostu mieliśmy pecha? Litości.

Widocznie dla bałwanów muszę doprecyzować.
I tyle w temacie.

A co do mojej rozmowy z Malkiem to pij do niej dalej : pewnie i tak połowy nawet z niej nie zrozumiałeś, więc nie traktuję cię jako partnera do dyskusji.
Tym bardziej, że co coś napiszę to się do mnie przyklejasz jak kupsko do buta.
Przestań być moją kupą, dobrze?
Widzę że postawa Wolfiego ci tak zaimponowała że na siłę próbujesz nim zostać.No cóż Wolfy jest tylko jeden.
Ty piszesz tak żeby broń Boże nie można było jednoznacznie określić jakie masz zdanie na dany temat.Niby dobrze ale jednak żle,niby pechowo ale jednak nie pechowo,niby przyzwoicie ale jednak okazuje się że nie a w razie czego doprecyzujesz.Jesteś po prostu nijaki.
Co do twojej"rozmowy"z Malkiem to wszystko zrozumiałem.Może doprecyzuje,zrozumiałem co pisał Malk i że ty nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz.Tak się wydurniłeś że szkoda było kopać leżącego ale twoja posunięta do granic możliwości megalomania nie pozwala ci tego dostrzec.
Ostatniego akapitu nie skomentuje.Musiałbym się zniżyć do twojego poziomu.

Tak musiałbym się zniżyć...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2022, 09:47
Nie lubię popadać w skrajności, jeśli to dla Ciebie bycie niejakim to OK, jestem nijaki.
Oczywiście, gdyby wyciąć sam ten mecz i dać komukolwiek do oglądnięcia to by stwierdził, że pechowo przegraliśmy. Tylko u nas ten pech trwa nieprzerwanie odkąd Wuja jest trenerem, więc są przesłanki do tego, żeby stwierdzić, że jest tu jakiś głębszy problem. Sam tego do końca nie rozumiem, jak można zagrać od przyjścia z 30 meczy, być lepszym od przeciwnika w większości z nich i regularnie zbierać w cymbał.
Nie wiem czy sam trener jest problemem, czy dobieramy takich miałkich piłkarzy. Nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, co tu się odpierdala od jakiegoś czasu.

Jak po połowie rundy oceniałem pracę Brzęczka w 1 lidze przyzwoicie, tak teraz wygląda na to, że dryfujemy w kierunku tego co było w Ekstraklasie. Moim zdaniem tylko cud w postaci serii zwycięstw byłby mu w stanie ocalić posadę. Z resztą wcale mnie nie zdziwi jak sam rezygnuje, bo chyba on sam do końca nie rozumie, co się dzieje.

Co do rozmowy z Malkiem to wtrąciłeś jednego posta o zobowiązaniach, który obnażył, że albo nie czytasz ze zrozumieniem, albo w ogóle nie rozumiesz o czym piszesz. Także daruj sobie. Ja nadal uważam, że dochód spółki piłkarskiej jaką jest Wisła jest w stanie pokazać czy drużyna była przeinwestowana, czy niedoinwestowana po sprzedaży kluczowych piłkarzy i się tego będę trzymał.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2022 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.10.2022, 10:39
Z tym pechem to nie przesadzaj - było od pyty farta w pierwszych wygranych meczach (Resovia, Arka), zawyża to nasze realne miejsce w lidze, które powinno być w okolicach 12-15 i powoli to się klaruje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2022, 11:05
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Z tym pechem to nie przesadzaj - było od pyty farta w pierwszych wygranych meczach (Resovia, Arka), zawyża to nasze realne miejsce w lidze, które powinno być w okolicach 12-15 i powoli to się klaruje.
To na czym niby polegał fart w wygranych meczach? Że goście którzy zwykle nie strzelają nam też nie strzelili?
We wszystkich wygranych meczach dominowaliśmy, mieliśmy lepsze statystyki, okazje etc. We wszystkich przegranych poza Stalą też.

Chojniczanka dostała prezent w postaci miękkiego karnego w niegroźnej sytuacji (kilku podobnych nam nie odgwizdano w tym sezonie), poza tym istniała tylko w destrukcji. To jest nasz podstawowy problem - jakieś kretyńskie przewinienia w polu karnym. To i brak skuteczności. Zresztą trzy punkty Chojniczance wywalczył też bramkarz.

Z przebiegu meczu, bez histerii obecnej tu i w internecie - powinniśmy ten mecz wygrać. Zabrakło koncentracji i odrobiny jakości w obronie. Tu wracamy do transferu Mehremicia i braku prawdziwego LO który wynika pewnie z tego, że w klubie nie doliczyli się kilkunastu milionów podobno... To są nasze bolesne słabe punkty które rywale bezwzględnie wykorzystują.

Drugim są nasi młodzi, z których najlepszy to aktualnie co najwyżej kieszonkowy przecinak. Podejrzewam że nasza młodziutka ławka to też wypadkowa finansów.

Pytanie co zrobić żeby słabi piłkarze w polu karnym nie rozdawali prezentów a dobrzy ofensywni wykorzystywali setki. Czy trener może tutaj coś zrobić? Bo te same .......enie jest co roku, że niby okazje są, a i tak nie wykorzystamy i do tego jeszcze damy rywalowi prezent, czy to Moskal, czy Skowronek czy Brzęczek.

Moim zdaniem powinniśmy grać o wiele prostszą piłkę, bo mnóstwo (większość) strat jest z nieudolnych prób odważnych zagrań piłkarzy którzy są na to za słabi, złych przyjęć, nieudolnych drybringów etc. Brzęczek chyba za bardzo chce grać ofensywnie i technicznie (jak na pierwszą ligę, taka Chojniczanka to banda żałosnych drewniaków którzy nie umieją nic a szczytem ambicji sportowych dla nich jest dośrodkowanie z 30-go metra). To niestety rodzi masę strat, a my nie mamy kasy ani możliwości na zbudowanie dream-teamu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2022 o godz. 12:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.10.2022, 11:21
Nie lubię popadać w skrajności, jeśli to dla Ciebie bycie niejakim to OK, jestem nijaki.
Oczywiście, gdyby wyciąć sam ten mecz i dać komukolwiek do oglądnięcia to by stwierdził, że pechowo przegraliśmy. Tylko u nas ten pech trwa nieprzerwanie odkąd Wuja jest trenerem, więc są przesłanki do tego, żeby stwierdzić, że jest tu jakiś głębszy problem. Sam tego do końca nie rozumiem, jak można zagrać od przyjścia z 30 meczy, być lepszym od przeciwnika w większości z nich i regularnie zbierać w cymbał.
Nie wiem czy sam trener jest problemem, czy dobieramy takich miałkich piłkarzy. Nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, co tu się odpierdala od jakiegoś czasu.

Jak po połowie rundy oceniałem pracę Brzęczka w 1 lidze przyzwoicie, tak teraz wygląda na to, że dryfujemy w kierunku tego co było w Ekstraklasie. Moim zdaniem tylko cud w postaci serii zwycięstw byłby mu w stanie ocalić posadę. Z resztą wcale mnie nie zdziwi jak sam rezygnuje, bo chyba on sam do końca nie rozumie, co się dzieje.

Co do rozmowy z Malkiem to wtrąciłeś jednego posta o zobowiązaniach, który obnażył, że albo nie czytasz ze zrozumieniem, albo w ogóle nie rozumiesz o czym piszesz. Także daruj sobie. Ja nadal uważam, że dochód spółki piłkarskiej jaką jest Wisła jest w stanie pokazać czy drużyna była przeinwestowana, czy niedoinwestowana po sprzedaży kluczowych piłkarzy i się tego będę trzymał.
Taa jednego posta.Na szczęście każdy może sobie sprawdzić tego"jednego posta"i ocenić
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 01.10.2022, 11:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(jak na pierwszą ligę, taka Chojnicanka to banda żałosnych drewniaków którzy nie umieją nic a szczytem ambicji sportowych dla nich jest dośrodkowanie z 30-go metra). To niestety rodzi masę strat, a my nie mamy kasy ani możliwości na zbudowanie dream-teamu.
Przesadziłeś.
Jak dla mnie Tuszyński, Mikołajczyk, Mazek czy nawet Niepsuj zagrali przyzwoity mecz bez błędów, bez fajerwerków, mieli za zadanie w każdej chwili wybijać nas z rytmu i to robili.
Tak się gra w 1 lidze i tak w tej lidze się wygrywa.

Żałosne jest ich obrażanie...
:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2022, 12:21
Robcio napisał(a):Wyświetl post
Przesadziłeś.
Jak dla mnie Tuszyński, Mikołajczyk, Mazek czy nawet Niepsuj zagrali przyzwoity mecz bez błędów, bez fajerwerków, mieli za zadanie w każdej chwili wybijać nas z rytmu i to robili.
Tak się gra w 1 lidze i tak w tej lidze się wygrywa.

Żałosne jest ich obrażanie...
Ja ich nie obrażam. Ja po prostu opisuję parodię futbolu jaką uprawiają oni i masa innych zespołów.
Przeszkadzanie, wrzutki ze stojącej piłki, żałosne symulki, faule i liczenie na kontry - PMS w pigułce. Potem taka gra jest weryfikowana na arenie międzynarodowej.

Z tą grą bez błędów to też bez jaj, goście sprezentowali Rodado dwusetkę gubiąc piłkę pod polem karnym, mieli masę głupich strat - po prostu zabrakło dokładności i skuteczności z naszej strony.

To nie jest usprawiedliwienie tylko opis rzeczywistości, bo to że taki Duda próbuje grać trudne piłki będąc małym kawałkiem drewna a Rodado zachowuje się jak Messi będąc trzecioligowcem z Hiszpanii - tutaj Brzęczek musi mocno zainterweniować, bo jego obciąża taki styl gry, nieadekwatny do stanu osobowego.

Ale Chojniczanka - Chojniczanka to piłkarsko dno i trzy metry mułu. Piszę to nie ze złością, bo miałem niezły polew momentami obserwując ten mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2022 o godz. 17:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.10.2022, 12:24
Oczywiście, gdyby wyciąć sam ten mecz i dać komukolwiek do oglądnięcia to by stwierdził, że pechowo przegraliśmy.
Ty nie jesteś nijaki, jesteś bez pojęcia w 90% tematów w których sadzisz się na kompetentnego. Bezustanny przerost formy nad treścią. Nic nie gramy od samego początku, a fachowiec niezmiennie dostrzega walory wizualne
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2022, 12:25
wideo skrót meczu Chojniczanka vs Wisła:

https://www.youtube.com/watch?v=H7k_gV0-xJs
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2022, 16:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Ale Chojniczanka - Chojniczanka to piłkarsko dno i trzy metry mułu. Piszę to nie ze złością, bo miałem niezły polew momentami obserwując ten mecz.
W sedno. W przerwie pomyślałem że tylko jakiś mega pech, może spowodować że nie wywieziemy choćby punktu bo takich paralityków nie widziałem jeszcze w tej lidze. Jak widać, nawet punktu brak a i o jakimś pechu nie ma co mówić.
Zdecydowanie najsłabszy zespół jak dotąd z którymi graliśmy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 01.10.2022, 16:45
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ty nie jesteś nijaki, jesteś bez pojęcia w 90% tematów w których sadzisz się na kompetentnego. Bezustanny przerost formy nad treścią. Nic nie gramy od samego początku, a fachowiec niezmiennie dostrzega walory wizualne
Twoja negatywna opinia na mój temat mnie bardzo cieszy.

Zacząłbym się mocno martwić, gdybym usłyszał pochwałę
Oznaczałoby, że palnąłem jakiś Droździzm.

A użytkownik Paweł się wyrabia. Fajną ripostą sprawił, że uśmiechnąłem się pod nosem. Jest progres.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2022 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2022, 17:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W sedno. W przerwie pomyślałem że tylko jakiś mega pech, może spowodować że nie wywieziemy choćby punktu bo takich paralityków nie widziałem jeszcze w tej lidze. Jak widać, nawet punktu brak a i o jakimś pechu nie ma co mówić.
Zdecydowanie najsłabszy zespół jak dotąd z którymi graliśmy.
Nie wiem czy najsłabszy, ale gówniany poza skalę dla normalnego kibica. Wiem to ponieważ akurat oglądałem z kimś kto na codzień nie pada ofiarą spektakli ekstraklasowych, a co dopiero takich paralityków. Szczerze mówiąc, człowiek się tak już znieczulił że rzut wolny z 30 metrów zakończony wrzutką (nieudaną) albo żałosny teatrzyk po każdym kontakcie przechodzi niezauważony. Dla normalnego człowieka to szok.

Więc - uczciwie - przegraliśmy z tymi frajerami na własne życzenie. Jestem przekonany że gdyby nie karny z dupy nic by nie strzelili.

Ale właśnie - jak się ma kloca takiego jak Francuz na stoperze w parze z Wachowiakiem, to wszystko jest możliwe. Nawet gol Chojniczanki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 01.10.2022, 17:37
Na miejscu Piotrusia to bym poszukał jakiejś kancelarii i skarżył Wuja za znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem. Wpuszczanie go W AKTUALNEJ FORMIE jako "ratownika" w kolejnym meczu to zwyczajnie robienie mu krzywdy.
Co do reszty to już chyba wszystko zostało napisane. Nie da się na to patrzeć ...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:17
s1mone napisał(a):

Miałem czuja
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2022, 09:23
a jak ocenisz postawe bramkarza z Chojnic ?

na mnie zrobił duże wrażenie
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2022, 09:42
Zagrał świetny mecz.
Ta główka z ostatniej minuty, sam na sam gdzie wyczuł strzelca (Rodado powinien był go minąć, bo on był nastawiony właśnie na taki strzał i się już kładł przed nim). Bardzo dobrze sie ustawiał. Królował na przedpolu, jedna skasowana wrzutka zrobiła na mnie wrażenie - co myślałem, że bramkarz nie ma prawa jej wybić, a on to w dodatku skleił w tłoku, mimo że piłka w miarę mocno bita i ze dwa-trzy metry poza narożnikiem piątki.

Nie jestem w stanie ocenić czy jest taki dobry, czy po prostu miał dzień konia, bo nie oglądam meczy Chojnic, ale sam byłem pod wrażeniem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.10.2022, 10:01
Ja uważam że Brzęczek sam nie zrezygnował tylko został wyjebany.Przez weekend po prostu zastanawiano się jaką oficjalną wersję podać żeby mu jak najmniej zaszkodzić.Gdyby to zależało od niego to już w piątek po meczu .......nął by tym wszystkim.Cała sytuacja może oznaczać że frakcja "częstochowska"traci trochę wpływów albo sama chowa się trochę w cień po ostatnich"sukcesach"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2022, 10:09
No nie byłbym taki pewien. Prędzej było tak, że usiedli wszyscy przyjaciele i rodzina przy kawusi i doszli do wniosku, że jest chujnia i zmieńmy trenera bo psycha już siada. Jurek oczywiście też kawusie pił i się zgodził, że się chujnia zrobiła więc może odejść.

Wątpię zeby ta sprawa została inaczej przez rodzinę rozegrana. Po prostu każdy pokojowo doszedł do wniosku, że dla świętego spokoju i zdrowia psychicznego dokonajmy zmiany.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.10.2022, 10:55
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No nie byłbym taki pewien. Prędzej było tak, że usiedli wszyscy przyjaciele i rodzina przy kawusi i doszli do wniosku, że jest chujnia i zmieńmy trenera bo psycha już siada. Jurek oczywiście też kawusie pił i się zgodził, że się chujnia zrobiła więc może odejść.

Wątpię zeby ta sprawa została inaczej przez rodzinę rozegrana. Po prostu każdy pokojowo doszedł do wniosku, że dla świętego spokoju i zdrowia psychicznego dokonajmy zmiany.
Do tego najpierw każdy powiedział, że to spisek sędziów, dziennikarzy itd. wymieniając wszystkich z nazwiska i debatując jak kto świat jest przeciwko nim, na koniec kwitując, że nie ma wyjścia i trzeba zrobić zmiany.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.10.2022, 11:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Ja też pewny nie jestem ale na tą chwilę będę żył nadzieją że może mam rację
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.10.2022, 11:40
A Jurka przeniosą na inną parafię, tzn. na inne stanowisko.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 03.10.2022, 13:38
Swoją drogą, miejscowość Chojnice może ten dzien ustanowić swoim świętem. Nie dość że wygrali z Wisłą, 13-krotnym mistrzem Polski, to jeszcze tym zwycięstwem zwolnili byłego selekcjonera Reprezentacji Polski. Będą o tym wnukom opowiadać.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.10.2022, 19:50
Halo gdzie temat meczowy?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów