|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Oho, wraca śpiewka o Obim.
![]() Co on teraz porabia? Który klub wprowadził do LM? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kompromitacja goni kompromitacje. Na prawdę marzę o tym, żeby oddali już klub komuś normalnemu.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dzisiaj dobitnie widać kto miał rację w sporze Obi/Trio. Do tej pory się powstrzymywałem przed mocnymi słowami w stronę Trio, ale prawda jest taka, że tym klubem rządzi banda dyletantów, która pozatrudniała kolejną bandę dyletantów. Naprawdę k...., ileż można popełniac te same błędy... wielcy biznesmeni. Jak oni te swoje firmy ogarniają? Ja bym im stoiska na targu nie powierzył do zarządzania, bo pewnie zatrudniliby jakiegoś leszcza, którego każdy by oszukiwał na kasę.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 23.09.2022 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Uprzedzając fakty, bo to ze zaraz ktoś z bandy owczarka wyskoczy z argumentem „klub to nie korpo, nie da się nim tak samo zarządzać” pytam: w czym? Od strony organizacyjno/finansowo/menagerskiej (bo do tego Obidzinski był zatrudniony) w czym się różni? Tylko bez bredni o tradycji, historii, kibicach blablabla? Obidzinski w tym co robi jest po prostu dobry - ma lata doświadczenia, obycie w wielu organizacjach, cv którym mógłbym obdzielić polowe znawców przesiadujących na X, a i tak by jeszcze zostało pare stron. Kto stwierdził, ze będzie lepiej zarządzał? Facet biegajacy przez lat w getrach za kawałkiem napompowanej skóry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
.......e mam już wyjebane na wszystko!
Powód: Wszyscy wypierdalać!!!
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 23.09.2022 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Ja wiem, że łatwo jest sobie postrzegać świat przez dualizm - ten zły, ten dobry, ale czasem bywa tak, że wszyscy są źli. Płynność finansową zagwarantował Obi. Taaa. Bo wcale nie trio czy kasa z akcji (wydmuszek) od kibiców. Bądźmy poważni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przede wszystkim Obi zapoczątkował obecną chujnie i zjazd sportowy.Oczywiście oceniam z perspektywy czasu ale wydaje mi się że szybkie tempo restrukturyzacji odbiło się zbyt mocno na jakości pierwszej drużyny.Ratował się jeszcze chwilę zaciągiem wypożyczonych graczy wiosną 2020 roku ale tak na prawdę w tamtym sezonie nie mieliśmy już jakości.Może trzeba było robić większe cięcie w innych obszarach a nie tak drastycznie wymieniać średnioekstraklasowych kopaczy na tych jeszcze tańszych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może właśnie w okresie największej padaki finansowej powinniśmy bawić się głownie w wypożyczenia kopaczy, bo co nam po sprowadzaniu albo no nameów niesprawdzonych, albo staruchów, kontuzjowanych itp na x lat, i tak czy inaczej co sezon wymianie większości kadry.
To taka myśl odnośnie strategii budowania. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zasadnicze pytanie - czy Obidziński był zatrudniony w Wiśle jako dyrektor sportowy? Nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Obidziński robił raczej to, co mu zlecono, czyli postawił to wszystko na nogi pod kątem finansowym.
Zaciskanie pasa siłą rzeczy musiało się odbić na poziomie sportowym, przy czym jako takiego pionu sportowego nie było długo po przejęciu Wisły przez trio, więc też wybór piłkarzy, na których nas było stać, stał na bardzo słabym poziomie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Autentyczny głos Henryka Reymana i część jego wspomnień:
https://www.youtube.com/watch?v=ExwvXLSJopA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sztab medyczny Wisły (Karol Biedrzycki, Leszek Dyja, Mariusz Urban) nie zwalnia tempa w wykańczaniu piłkarzy Wisły.
Michał Żyro kolejnym piłkarzem z kontuzją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ma sztab medyczny do tego, że mamy 22 pilkarzy kontuzjowanych i musimy grać juniorami?
![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dyja namaszczony przez samego wujka Największego z Największych, Biedrzycki to mąż wnuczki legendy, a Urban jest niezatapialny. Od niepamiętnych czasów w Wiśle.
Taka gabinetowa wersja Boguskiego. Aż się przypomina kultowy dialog z udziałem Bogusia Lindy: https://youtu.be/Fdw8srN5Nzk Układy się zmieniają, czasy się zmieniają, a Mariusz Urban trwa w Wiśle. Zresztą ten fragment filmu najlepiej oddaje ostatnie lata w Wiśle. Niby były zmiany, a dalej ci sami rządzą. Tylko inaczej określani. Sami się śmieją, że zostali nazwani odnowicielami jak Zapasiewicz na końcu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.09.2022 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To najlepiej podsumowuje problem z psychiką u piłkarzy.. drużyna straciła 1 gola w środku meczu, a kapitan drużyny przerażony stratami, jakby stracili 4 gole do 30 minuty meczu. PS. Włodarze klubu z Jarkiem Królewskim na czele zapewniali przed startem 1. ligi, że teraz dobrali piłkarzy z mocnymi głowami, aby nie powtórzyć błędów z poprzednich lat..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.09.2022 o godz. 22:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
szkoda gadać, tutaj leży wszystko, nie wiem czy w kwestii sportowej jest w tym klubie chociaż jedna rzecz, która działa. Piłkarze nic potrafią grać, trener trenować, sztab medyczny leczyć... Nasi przeciwnicy są z jednej strony tak beznadziejny, że muszą z nami wygrywać po karnych, ale zarazem tak mocni, że potrafimy im strzelić też tylko z karnych...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po dzisiejszym wywiadzie, Łasicki powinien mieć zabraną opaskę kapitana. Qrwa gość, który grał ileś lat w extraklasie a jaja powiązane bo leszcze z Chojnic strzeliły na 1-0 i zostało 40 minut meczu. Partacz trenerem, bojąca dusza kapitanem...............................
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podpisuje się pod tym, zabrać opaskę i dojebać karę finansową, bo niestety nie mamy drużyny rezerw..
wyobrażacie sobie sobola, który wychodzi do wywiadu i mówi, że po stracie bramki z CHOJNICZANKA stracili wiarę w zwyciestwo w połowie meczu? Radek to by dał po liście tym pajacom i grałby tak, ze kurzyłoby się za nim.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ich psychika nie istnieje, nie wierzą, że z tym trenerem potrafią pokonać jakąkolwiek trudniejszą przeszkodę, nie wierzą, że ten trener poprowadzi ich do czegoś lepszego, że dostaną od niego jakąkolwiek pomoc, poddają się po pierwszym potknięciu, bo widzą przed sobą 1/15 + spadek i gościa, który tym wszystkim kieruje bez wiary, pomysłu, umiejętności i nadziei. To jest już spirala. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Sobol może kiedyś tak⌠teraz jest raczej jak ciepła klucha jak jego koledzy na ławce trenerskiej.
Już wyjaśniło się czemu Łasicki jest kapitanem⌠on jest dokładnie taki jak właściciele, trener, to ich kopia tylko, że gra na boisku ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja głos Łasickiego odbieram jako dyplomatyczne wołanie o ratunek.
Co on może więcej powiedzieć jako piłkarz?! Drużyna z Brzęczkiem nie ma przed sobą żadnej perspektywy. 2 liga jest całkiem realna. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tylko zapomnieli sprawdzić czy mają miękkie dupska na upadek gotowe...
![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Jestem ciekaw kiedy skończy się tu mit Sobola ? Chłop nic w Wiśle nie pomógł. Nie ma tam ani charakteru, a nasze SFG za które odpowiada są żenujące. Nie wiem tylko czy gorsze w obronie czy w ataku.
Do pożegnania razem z czarodziejem Jerzym. Wkłady grają słabo, bo są słabo. Ale grają słabiej niż w rzeczywistości są. Dlaczego ? Bo nie wiedza co grać. Tylko tam brakuje kogoś z jajami kto by wyszedł i zrobił Lewego z kadry. Poczytajcie opinie kibiców z Katowic/ Zabrza czy choćby Częstochowy. Gość jest totalnym nieporozumieniem trenerskim. Przy nim każdy piłkarz się cofnął w rozwoju. Do tego chłop nasciągal niewyobrażalnego szrotu pilkarskopodobnego w postaci naszego lewego obrońcy czy drewnicia balty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się w pełni z przedmówcą.
Nie ma sentymentów kiedy się walczy o życie. Podobnie w przypadku Kazimierza Kmiecika. Dożywotni wstęp na Lożę Prezydencką ale ze sztabem szkoleniowym basta. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|