|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
A co ty chcesz budować długofalowo jak bez awansu nie będziesz miał 5zł żeby cokolwiek zbudować?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Budżet będzie wynosił jakieś 30% aktualnego, więc odejdą jeszcze co lepsi piłkarze. A juniorami nic nie zbudujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Najwygodniej długofalowo budować po upadłości i na poziomie IV ligi - i bez długów, i przy niewielkich nakładach.
Tylko nie do końca jestem pewny czy o to nam chodzi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jerzy Brzęczek jest trenerem Wisły Kraków od 14 lutego 2022 roku... w tym czasie nasz klub rozegrał 26 meczy, z czego zanotowaliśmy 7 zwycięstw, 9 remisów i 10 porażek... Za kadencji Wuja spadliśmy z eklapy w kompromitującym stylu... zwycięstwa zaczęliśmy notować dopiero w I lidze... przy czym niestety były to zwycięstwa wymęczone, po meczach w trakcie których krwawiły oczy... Wiem, wiem zwycięzców się nie sądzi...
Niemniej jednak zastanówmy się, czy drużyna Brzęczka ma jakiekolwiek szanse na grę w barażach o I ligę? Według mnie drużyna Brzęczka po tym co pokazała Wisła za jego kadencji... nie ma najmniejszych szans w takim dwumeczu... Drużyna Wisły notowało serię kompromitujących porażek w meczach o stawkę... Miała przy tym z reguły niesamowitego pecha itd... Na jakiej podstawie możemy liczyć, że drużyna wreszcie zatrybi i zacznie grać? Nie rozumiem, przy tym wielu decyzji Brzęczka.... Hugi nie jest bogiem futbolu ale to nasz najlepszy zdrowy skrzydłowy... jaki jest sens stawiania na niego w sparingach, a potem w meczach ligowych wysyłanie na trybuny... Savić grający w sparingach gdy wiedzieliśmy, że odejdzie... Sprzedanie Mehremicia nie mając zabezpieczonej obrony... Kto wierzy, że naszym zbawcom okaże się Uryga jest co najmniej szalony.... Zwróćmy dodatkowo uwagę, że każdy dotychczasowy trener, za wyjątkiem Brzęczka miał mecze, a nawet serie, które dawały nadzieje na lepsze jutro, tj. zarówno Stolarczyk, Skowronek czy nawet Hyballa. Tylko Brzęczek ma pecha i od początku idzie mu źle... i drużyna pod jego wodzą jakoś dziwnym trafem nie potrafi odpalić... Oczywiście początek tego sezonu zaczął dobrymi wynikami... ale po meczach, które ocierały się o kompromitację, śmieszność... Szczęście skończyło się i zaczęła się smutna, szara Brzęczkowa rzeczywistość w Wisle Kraków... Nie jestem zwolennikiem wymiany trenerów... ale przy Brzęczku ciężko wierzyć w jakikolwiek awans... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Najbliższy kalendarz z prawdopodobnymi wynikami:
Chojnice - porażka ŁKS - porażka Nieciecza - remis Podbeskidzie - porażka Sosnowiec - wygrana Łęczna - porażka Sandecja - remis Po drodze jeszcze PP w którym będzie remis/porażka, bo trenerowi będzie się palić dupa i wystawi 3/4 rezerwowego skladu + 2 zawodników po kontuzjach dłużej leczonych. Do końca tej rundy nie będzie zmiany trenera choćby i przegrał wszystkie mecze. Szkoda, że właściciele dalej maja klapki na oczach i nie dostrzegają że w obecnej sytuacji robią dokładnie to samo co z Gulą. Brzęczek będzie przygotowywał drużynę przez okres zimowy, który z uwagi na mundial w Katarze będzie najdłuższą przerwą w historii Polskiej piłki. Już nie 2, a niemal 3 miesiące czasu na przygotowania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A czemu nie same porażki? Skoro to co podałeś uznajesz za prawdopodobne to idź już na całość.
Jak to liczysz że przegrany u siebie z szorująca dno Łeczna ale już z inną szroujaca dno Sandecja zremisujemy? Jestem ciekaw algorytmu jak to przewidziales
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.09.2022 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Ale co ty już masz z tym problem kto coś typuje?Jasne,mało prawdopodobne aż tak złe wyniki ale jakby nie daj Bóg to się mu sprawdziło to na twoim miejscu zapadłbym się pod ziemię...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przy tym, co obecnie prezentujemy taktycznie na boisku, bez zaangażowania na poziomie meczu z Ruchem, oklep możemy dostać w tej lidze od każdego. Kontuzje na kluczowych pozycjach też nie będą pomagać.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem jakie wyniki padną, ale nie nazywalbym tych wyżej prawdopodobnymi, ale co najwyżej pesymistycznymi. Bukmacherzy też nie będą tak typować. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mało prawdopodobne to nie to samo co niemożliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Według mnie to jest zbyt pesymistyczne typowanie choć nie tak bardzo nierealne... patrząc przez pryzmat popisów w ekpaie... Statystyka 1:15 to statystyka, która nie miała prawa przytrafić się ex trenerowi kadry, klubowi pokroju Wisły Kraków... a jednak przytrafiła się... Spójrzmy na ten sezon, w którym wygraliśmy 5 meczy, zremisowaliśmy 2 i przegraliśmy 4, dodatkowo wygraliśmy jeden mecz w Pucharze Polski... Według mnie będziemy statystycznie punktowali trochę gorzej niż teraz ... spadnie ilość/procent zwycięstw, a wzrośnie ilość meczy które remisujemy, oby tylko nie wzrosła ilość/procent porażek. Mam wrażenie, że trenerzy I ligowi odczytali naszego mega taktyka.... Liga jest wyrównana, a nasza kadra to jest dramat... na wet na papierze wygląda dosyć średnio... Serio nie wierze, że projekt Wujka wypali... Trenuje nas 7 miesięcy a my dalej popełniamy te same błędy... wymieniliśmy kadrę, spadliśmy do I lig a popełniamy te same błędy co w eklapie... Niestety Wisła Kraków jak wpada w turbulencje to nie potrafi z nich wyjść pod rządami dotychczasowego trenera i wymagana jest zmiana trenera... pomogło to przy Stolarczyku, Skowronku i Hyballi... za każdym razem dzięki temu manewrowi ratowaliśmy się przed spadkiem... Manewr ten nie zadział przy zmianie Guli na Brzęczka... co gorsza przy Brzęczku nawet nie było większej poprawy i punktowaliśmy tak, że zasłużenie spadliśmy z eklapy w kompromitującym stylu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Dwa remisy i zwycięstwo? Jesteś pewny że nie będzie wszystko w dupę? Może jeszcze się zastanów... Przy takich "kibicach" - po co nam Cracovia? ![]() Oczywiście, taka seria wyników jest dramatycznie mało prawdopodobna (nie chodzi mi nawet o konkretne mecze - autorowi chyba też, trzeba by było poczytać o rywalach Wisły, przeanalizować ich mecze, aktualny skład i formę, a tu przecież chodziło o postawienie kloca - tylko proporcje zwycięstw/remisów/porażek), zwłaszcza w lidze tak wyrównanej jak F1L, ale rozumiem że kolega zada nam wszystkim kłam i obstawił już kupon za jakąś sensowną kwotę. Zysk będzie bardzo duży, to pewne. Jakiś skan kuponu, czy jednak mamy do czynienia z internetowym impotentem który chciałby napluć w twarz Brzęczkowi ale może tylko pisać w internecie, do tego raczej bez sensu? Kto da więcej? Gdzie KOALIK?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2022 o godz. 22:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może założymy temat gdzie wytypujemy wyniki (1 x 2, bez dokładnego wyniku) każdego spotkania i ilość punktów Wisły na koniec rundy + może na koniec sezonu?
Ciekawe czyje przewidywania by się spełniły. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiem. Na myśl o tym, że mogliby budować kibice przechodzą mnie ciarki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
https://twitter.com/Dixon_TSW/status...32275968278528 opinia o naszym Trenerze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Tacy jak ja od początku wiedzieli, że to nie może skończyć się pozytywnie, ale grupa trzymająca władzę i ich klakierzy wiedzieli lepiej. Ubiegłoroczny sezon pokazał kto ma rację i ten sezon tym bardziej to pokazuje. Pogrążyliście Wisłę, nikt wam w tym nie przeszkadzał, nie utrudniał, itp. Teraz są efekty. Jeszcze raz, brawo Wy! Dla mnie ten rok to najgorszy w historii Wisły, a punktem kulminacyjnym było zatrudnienie błazna na stanowisko ,,trenera". A może instrukcje przyszły od Filipiaka, bo dla mnie to niepojęte jak ponoć legenda Wisły (dla mnie przestał nią być za ten rok) mógł sam zaorać Wisłę i dalej to robi w sposób jak najbardziej świadomy. Jurka zaorał Lewandowski i po tym wywiadzie wydawało się, że Jurka czeka koniec "kariery", ale ma szczęście, że ma rodzinny klub. Dla mnie to więksi szkodnicy od Sarapaty. Mieli być ratownikami, okazali się jeszcze większymi grabarzami od byłej prezes. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy czym nie sądzę żeby ktoś trafił wszystkie mecze przy tak losowej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.09.2022 o godz. 19:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Nazywasz mnie "kibicem" choć nic złego o klubie nie napisałem. Napisałem co uważam na temat obecnej sytuacji, wyraziłem swoją opinię że nie będzie zmiany trenera pokazując przykładowy schemat wyników? Mam z tego tytułu wyciąć nerkę i stawiać na moje typy, które nawet nie są typami? Chcesz czytać o rywalach żeby ocenić ich mecze, przeanalizować składy, taktyki itp? To sobie ....a czytaj bo nikt Ci tego nie zabrania. Nazywasz mój post "postawieniem kloca" choć patrząc na Twoją obecność na forum, wysrywanie postów średnio co parę godzin pod każdym możliwym tematem, nazywając wszystkich którzy się nie zgadzają z Twoim prostym myśleniem idiotami. Jesteś taki pewny, że się mylę z wynikami? To sam postaw kontrę (o ile wiesz co to znaczy) na moje typy i wrzuć jakiś skan? Taki cwaniak jesteś a jedynie co robisz to kłapiesz mordą na forum pokazując wszem i wobec jako to jesteś ważny i super, bo myślisz że masz coś do powiedzenia a sam srasz gówno-postami na forum. Czy napisałem coś o tym co zrobił bym Brzęczkowi gdybym go spotkał? NIE Czy napisałem cokolwiek na temat jego warsztatu trenerskiego? NIE! Czy napisałem że jest taki, sraki czy owaki? NIE 80% forum krytykuje Brzęczka (imho słusznie), ale to nie tylko trener jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy w pełni, ponieważ zawodzą również zawodnicy, sztab odpowiadający za przygotowanie motoryczne i techniczne oraz właściciele. Jak sądzisz że krytykuję trenera za samo to że w ogóle jest w klubie i istnieje to się mylisz. No ale może jednak lubisz tak wchodzić co poniektórym w dupę żeby tylko mieć więcej jakichś przywilejów dla siebie lub żeby być lepiej ustawionym gdzieś w jakiejś hierarchii? Jak to jest? Może powiesz dlaczego uważasz że trener jest super, właścicieli lepszych w tym kraju nie ma, a zawodnicy grają zajebiście tylko im nie wychodzi? Już kiedyś Cię podsumowałem z tym zachowaniem na poziomie obrażonego ośmiolatka, któremu sięzabrało kredki z kolorowanką, no ale widzę że dalej twardogłowie po Twojej stronie... No a jak uważasz że jesteś taki super przypierdalając się do każdego co wyrazi swoją opinię z którą Ty się nie zgadzasz to uważaj... JESTEŚ W BŁĘDZIE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Arek85 - porównamy Twoje typy z realnymi wynikami, ale wychodzi na to że bukmacherzy to debile. Obstawiłeś już Chojniczankę? Spore przebicie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No debile.W każdym z meczów byliśmy zdecydowanym faworytem a już 4 srogo prze.......iliśmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dwa tygodnie przerwy na reprezentację a ten partacz zwany trenerem dalej na ławce. zespół nic nie grał i nic nie gra. Brzęczek WYPIERDALAJ
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trener ?...
wybitny trener...![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możecie nie wierzyć, ale jestem przekonany, że z Brzeczkiem na ławce czeka nas emocjonująca walka... O utrzymanie w 1 lidze. ....a co za wstyd. Miej ty typie resztki godności i wypieprzaj stąd
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Wuja to człowiek mem.
Szanuje ludzi, kocha swoją mamę i świetnie tańczy. Ma tyle znakomitych zalet, lecz problem w tym że jest chujowym trenerem |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|