The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2022, 10:06
Zaczynamy robić wszystko, by ją "osiągnąć"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.09.2022, 10:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Te 17k w piątek z Puszczą wlasnie dołożyło się do budżetu.

Niech mi ktoś powie ze przed sezonem Klub założył więcej niż 12k na Puszczy w piątek to powiem że postradał zmysły.
Kibice TOP.
Właściciele: TOP (dokładają ile mogą, w gotówce i know-how)
Sklep: TOP
Trener 3 w 1: TOP
Drużyna: TOP (wg właścicieli i trenera - ale skoro oni są TOP to nie mogą się mylić).
Przychody od sponsorów: rosną czyli TOP.

Co w takim razie jest nie tak?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.09.2022, 10:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
TJ mówił, że jeśli chodzi o finanse to założyli średnią frekwencje na sezon na poziomie 9-10k.
Właśnie wiem że coś było założone, ale czy to było 20% mniej czy 10k

Tak czy siak, średnia mamy 15k, 5 spotkań rozegranych , czyli +/- jakieś 700k PLN więcej w budżecie niż zakładaliśmy przy średniej cenie biletu 28 zł (nie wiem czy tyle jest, to strzał).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.09.2022, 10:17
700 k nadwyżki piszesz. To nawet na gaz w Myślenicach nie starczy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.09.2022, 10:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Znam speca z forum, który załatwi tonę węgla za 1400. Teraz tylko kwestia jak to rozegrać. Myśle, że wystarczy wstawić kilka kóz do głównych pomieszczeń i lecimy z tematem.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.09.2022, 10:20
Z tymi Myślenicami to też ciekawa sprawa.. prezes Wisly narzeka na katastrofalne koszty utrzymania tej bazy, i mówi, że wolą wyjechać gdzieś na zgrupowanie, niż zostać w Myślenicach, bo taniej wyjdzie, a po czym dodaje, że chcieliby, żeby Wisła została właścicielem tej bazy w Myślenicach (to mniej więcej tak, jakby Wisła miała zostać operatorem stadionu Wisły, co byłoby dla Wisły samobójstwem, skoro drugie najbogatsze miasto w Polsce - Kraków - nie potrafi sobie poradzić z tym stadionem).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.09.2022, 10:23
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Z tymi Myślenicami to też ciekawa sprawa.. prezes Wisly narzeka na katastrofalne koszty utrzymania tej bazy, i mówi, że wolą wyjechać gdzieś na zgrupowanie, niż zostać w Myślenicach, bo taniej wyjdzie, a po czym dodaje, że chcieliby, żeby Wisła została właścicielem tej bazy w Myślenicach (to mniej więcej tak, jakby Wisła miała zostać operatorem stadionu Wisły, co byłoby dla Wisły samobójstwem, skoro drugie najbogatsze miasto w Polsce - Kraków - nie potrafi sobie poradzić z tym stadionem).
Myślę, że to świadczy przede wszystkim o tym, że Pan Prezes nie do końca wie, co mówi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 10:38
Po zakupie bazy zeszłoby nam z kosztów prawie milion zł rocznie za jej wynajem. Bazę ma się cały rok, nie tylko w zimie, gdy wydatki związane z ogrzewaniem, przez obecne ceny, są olbrzymie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.09.2022, 10:40
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie Trio to, by była 4 liga

Dodam jeszcze, że jak zwykle głowy właścicielskie nie dojeżdżają. Królewski, który deklarował ciszę na tt już nie wytrzymał i czyni jakieś absurdalne przytyki wobec krytykujących. Bredzi coś o 7 latach zaufania, gdzie sam jako właściciel pogonił słowackiego Guardiolę, który miał być twarzą wielkiego projektu
W międzyczasie sprzedając Słowackiemu Guardioli 2 najlepszych piłkarzy, zastępując ich bezzębnym chuderlakiem i zagubionym we mgle chłopcem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 10:42
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Akurat Nowak o tym mówił, że zmieniliby w Myślenicach sposób ogrzewania bazy. Ogrzewanie gazem było modne te 12 lat temu gdy otwierano bazę.

Teraz już nawet spółdzielnie mieszkaniowe kombinują jak montować fotowoltaike na dachach, a w w bazie w Myślenicach i tak Wisła.placi więc po co cokolwiek robić...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2022 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.09.2022, 11:28
Lepiej mieć niż nie mieć.Wychodzi na to że ci kibice ponad średnią w sezon wyłożą prawie tyle co jeden z współwłaścicieli a przecież są jeszcze transmisje telewizyjne gdzie część z PPV idzie na klub.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 12:03
Utrzymując taką średnią będzie w budżecie więcej, ale liczycie to sobie zbyt prosto - zgłoszona impreza na większą ilość osób, to też większe koszty (choćby ochrony).
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 05.09.2022, 12:06
Ale większy zysk z cateringu i sklepu z pamiątkami
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.09.2022, 12:10
Spokojna głowa. Jeszcze moment, kilka meczów podobnych do tego piątkowego i ustabilizujemy się na tym zakładanym poziomie 9-10 tysięcy. A jak się ochłodzi to nawet mniej.

Dwóch znajomych było w piątek pierwszy raz na meczu w tym sezonie. W najbliższym czasie nie wybierają się ponownie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.09.2022, 12:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Utrzymując taką średnią będzie w budżecie więcej, ale liczycie to sobie zbyt prosto - zgłoszona impreza na większą ilość osób, to też większe koszty (choćby ochrony).
Można policzyć bardziej dokładnie i co to zmieni? Wyjdzie pół miliona? To "jedynie" 4% naszego zakładanego rocznego budżetu pierwszej drużyny. Do rozegrania u siebie jeszcze 12 meczów. Robią się już ogromne kwoty.

Oczywiście pod warunkiem, że - jak słusznie napisałeś - przestaniemy (jako klub) robić wszystko żeby średnia jednak spadła.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 12:13
Sklep klubowy na pewno ma dzięki temu większe zyski, z cateringu również powinno wpływać więcej, ale tutaj nie znam szczegółów umowy i nie wiem na jakich zasadach rozlicza się firma cateringowa ze spółką.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Można policzyć bardziej dokładnie i co to zmieni? Wyjdzie pół miliona? To "jedynie" 4% naszego zakładanego rocznego budżetu pierwszej drużyny. Do rozegrania u siebie jeszcze 12 meczów. Robią się już ogromne kwoty.
Zmienią się kwoty na trochę mniejsze, tylko tyle

Dwóch znajomych było w piątek pierwszy raz na meczu w tym sezonie. W najbliższym czasie nie wybierają się ponownie.
5 bramek, zacięte spotkanie, dramaturgia do samego końca - ludziom to nie dogodzi...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.09.2022 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.09.2022, 12:18

5 bramek, zacięte spotkanie, dramaturgia do samego końca - ludziom to nie dogodzi...
A bo się.nasłuchali, że Wisła to już teraz coś gra, wygrywa. Klient wymagający jest...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.09.2022, 12:18
Zmienią się kwoty na trochę mniejsze, tylko tyle
Na pensję Adiego mogłoby jednak styknąć
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 13:23
Ja to oczywiście upraszczam, bo dane zna tylko klub, ale jednak to 25k ludzi ponad to co sobie założył klub. Czy to będzie 600 czy 800k zysku to już inna inszość. Tyle rocznie nie ma zysku Puszcza z biletow.

Wisła czerpie ogromne zyski z dnia meczowego, szczególnie gdy nie musi wynajmować ochrony porosiewanej po całym stadionie (cała trybuna G, narożniki) tylko ma skomasowane punkty w ograniczonej części stadionu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 14:22
Jasna sprawa
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.09.2022, 14:36
serek.c2
a tak całkiem poważnie
planujecie jakieś rozmowy z Prezesem, właścicielami
jesteście siła skupiającą 2500 osób
może oni powinni mieć jasny przekaz, że nasza cierpliwość się kończy
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.09.2022, 15:04
Dobrze to wiedzą i nie rusza ich to,dali temu wyraz na słynnej konferencji.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 05.09.2022, 15:16
ja jednak jestem zwolennikiem bezpośredniego przekazu
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 05.09.2022, 15:18
face to face lub na trybunach
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.09.2022, 15:36
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
face to face lub na trybunach
Zabierz na nastęny mecz białe chusteczki jezeli dalej tak będzie wyglądała gra to możemy po przerwie pomachać.Delikatny przekaz ale wymowny
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.09.2022, 19:09
z pewnością wszechwiedzących bardzo to ruszy
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.09.2022, 19:31
A potem razem z sociosami będą się śmiali.

Władzę mają? Mają. Liczne zbiórki, które od sześciu lat utrzymują klub? Mają. Brak opozycji? Oczywiście. Po to była zmiana nazwy przy końcu rządów Sarapaty i przy śledztwie Jadczaka - niestety mieli czas i przygotowali się.

Zostaliśmy oszukani i trzeba to wprost napisać.

A potem taki obłąkaniec jak Lucjusz po największej kompromitacji w historii klubu wmawia, że Dawidek był pracusiem. Kim on był, to lepiej tego nie pisać.

A drugi z Rancza ma jeden cel - wzmocnić za wszelką cenę władzę skompromitowanych. Pierwowzór tej postaci to straszny manipulant, który wraz z Koziołem doszli do władzy prezydenckiej. Tu niestety real zweryfikował.

Jedynie spadek i urażone miny na słynnej konferencji.

Tomek Jażdżyński okazał się nie Czerepachem i nie Koziołem, a urażonym korporacyjnym memem, który ma pretensje, że go krytykujemy, bo daje pieniądze.

Przecież nikt mu nie każe i nikt go nie trzyma w Wiśle.

Doprowadziliście do spadku, zrobiliście z Wisły klub rodzinny - klub mem i mamy prawo was rozliczać. Jesteście szkodnikami.

To bardzo podobna metodologia do polityki. To PiS wywołał wojnę domową, przeprowadzał liczne marsze wyklęte, smoleńskie, itp. Podburzał młodych kombatantów, podburzał moherów, urządzał liczne szkolenia w IPN-ie. Podobnie jak wy w Wiśle. Dzisiaj widzimy, że Polska została zaorana przez najprawdziwszych ,,patriotów" i jesteśmy w najgorszym położeniu od zakończenia drugiej wojny.

Kraków okazał się niestety najbardziej moherowym miastem w Polsce.

To PiS z klerem przy braku reakcji Majchrowskiego doprowadził do sytuacji, że Kraków stracił drugie miejsce w Polsce na rzecz Wrocławia, a jak tak dalej pójdzie to spadniemy na kolejne miejsca, bo nam inni uciekają.

Podobnie jak Wisła została zaorana przez największych ,,patriotów".
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.09.2022 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.09.2022, 19:52
Zgodzę się, z jednym mały ale: PiS robi to wszystko z pełną premedytacją, u nas wychodzi brak wiedzy/doświadczenia/kwalifikacji podsycony przeświadczeniem o nieomylności.

Jako "sierota po Cupiale" o wiele złego mogę posądzić trio, ale nie chce mi się wierzyć, że działają z zamiarem udupienia Wisły. Po prostu nie nadają się do prowadzenia klubu, a ze względu na wybujałe ego i środowisko poklepywaczy, którym się otaczają - nikt nie jest w stanie zasadzić im otrzeźwiającego kopa w dupę.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.09.2022, 20:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
My nie przegraliśmy tych 3 meczów, my w nich dostaliśmy w....... na własne życzenie i to jest ta różnica i ten problem.
Ta liga jest tak słaba, że ta słaba Wisła w każdym meczu dominuje, prowadzi atak pozycyjny bo mamy lepszych piłkarzy i większy potencjał, nawet mimo ich wieku, nawet taki 21 letni Młyński będzie lepszy niż gość x 28 letni, niby ograny, w druzynie rywali. Bo po prostu skala umiejętności takiego Młynskiego jest większa niż większości kozaków I ligowych.
Nie nazwałbym tego dominacją. Raczej typowe oddawanie piłki i placu przez przeciwnika na zasadzie - grajcie sobie, a my zobaczymy co z tego wyniknie, poczekamy na jakieś sfg, może konterke. Nawet jeśli udaje nam się to przełożyć na zdobycie prowadzenia to w zasadzie natychmiast oddajemy inicjatywe i zaczynamy z różnym skutkiem obronę. Jeśli z sukcesem to z reguły przy dużej dozie szczęścia, jeśli z porażką to zaczynamy mówić o pechu. W zasadzie tylko ze Skrą potrafiliśmy pójść za ciosem i domknąć mecz. Ta drużyna cierpi kiedy ma piłkę, a sztab szkoleniowy wygląda na zaskoczony, że cała liga stawia nas w sytuacji kiedy musimy grać z wysokim posiadaniem. Wygląda jakby w ogóle nie brano tego pod uwagę, a w okresie przygotowawczym zupełnie nie pomyślano o przygotowaniu drużyny pod tym kątem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2022, 21:24
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
serek.c2
a tak całkiem poważnie
planujecie jakieś rozmowy z Prezesem, właścicielami
jesteście siła skupiającą 2500 osób
może oni powinni mieć jasny przekaz, że nasza cierpliwość się kończy
Rozmawiamy cały czas. Oni sobie doskonale zdają sprawę, że cierpliwość kibiców jest już bardzo nadwyrężona. Na pewno nie jest tak, że im to koło pióra lata, jak tu się w temacie sugeruje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów