|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 10.2020
Offline |
|
Zaraz potem VAR i co widac na powtórkach? zupełne inne sytuacja niz pokazane zaraz po zdarzeniu,to ogląda malec a przygotowuje rozumiem varowiec sylwestzrak? Kto nie widział niech zobaczy zwlaszcza ci co p..lą że karnego nie było |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Po drugie, tak, większość bloków w polu karnym (jeśli zawodnik broniący przemieszcza się, by zablokować strzał) podchodzi pod tę kategorię. Termin deliberate save, dość nieszczęśliwie przełożony w naszych wytycznych jako rozmyślna parada obronna de facto znaczy tyle, co rozmyślna reakcja obronna. I tak, Mroziński ryzykował, zablokował strzał ręką, oczywiscie, że karny. Powód: nazwisko chuja z puszczy
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 04.09.2022 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ryzykował? Nie wiem czym. Chyba pojawieniem się w polu karnym. Ale to dość naturalne u obrońcy. Gdzie tam blok też nie wiem, gość po prostu dostał w rękę. Rozumiem, że miał ją sobie uciąć? Możemy się tak spierać ale i tak cytując klasyka sedzia się obroni. W sumie ta dyskusja pokazuje tylko jak szeroka może być interpretacja i to jest największy absurd. Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Jagul : 04.09.2022 o godz. 17:39.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Spóźnionym doskokiem do Młynka, zasłaniał strzał idący na bramkę. To mało skomplikowane.
Cytat:
--- PS. Że się wybroni sędzia to ja wiem nie o tym mowa.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 04.09.2022 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Coś na rozluźnienie po piątkowym KACU.
Wiem, że nie na temat, ale może troche rozweseli: https://www.youtube.com/watch?v=LQ7R4ebny4g |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak stal na linii to identyczna by nie była. Tak jak nie gwiżdże się byle dotknięcia w polu karnym za które na środku boiska z automatu jest faul.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jak to by nie była? Przecież miałby naturalnie ułożoną rękę i nie robiłby celowej "parady obronnej" (cokolwiek to jest) więc dlaczego wtedy byłby karny?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czego oczekujesz. Zagranie ręką nigdy nie będzie zerojedynkowe. Zawsze jest pole do interpretacji. Chyba, że zaczniemy gwizdać wszystkie takie zagrania. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To może teraz taktyka powinna polegać na tym, że podchodzimy do pola karnego rywala i staramy się trafić w rękę rywala?
Ja tak robiłem na podwórku, kiedy byłem mały, ale wtedy nie było VARu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|