|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
O jakim wy kurła minimaliźmie piszecie? Czytaliście wywiad z nowym prezesem? Usłyszeliście, że dla niego liczy się dobra atmosfera? No raczej nie.
Chyba dość jasno dał wyraz oczekiwaniom wobec drużyny - powrót do ekstraklasy. Co do Brzęczka, to o ile spadek go obciąża, to uważam, że w tym momencie robi dobrą robotę. Najważniejsza rzecz, poprawa obrony. I przypomnę, że jak Colley wybija piłkę z linii bramkowej albo Biegański broni po pięknej paradzie, to obaj wykonują swoją pracę. W tym momencie straciliśmy najmniej bramek w lidze. W ataku mamy ciekawych piłkarzy. A jak komuś nie podoba się, że musieliśmy czekać na błysk Fernandeza w meczu z Katowicami, to przypomnę, że dlatego postanowiono przedłużyć z nim umowę, bo ma być zawodnikiem robiącym różnicę. I Drozd, przestań już płakać, bo jestem pewny, że jeśli obecny prezes zobaczy, że źle się dzieje, to będzie reagował... ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Weszło napisał(a):
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 25.08.2022 o godz. 13:37.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Brzęczek powinien mówić, że interesują go 3 punkty w najbliższym meczu. Stawianie sobie odległych celów nie działa motywująco. Lepiej dzieli się to na małe kawałki. A resztą zajmujemy się w temacie statystycznym. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Brzęczek powinien mówić: interesuje mnie tylko dobra, równa gra ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Niemniej jego wypowiedzi są i tak mniej enigmatyczne niż takiego Stolarczyka, który poza jednym żartem wrzucał takie frazesy że się tego słuchać nie chciało. Podobnie Skowronek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wniosek jest tylko jeden: nie bardzo jest się do czego dowalić i wiele osób to bardzo boli.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jedyne, co może boleć kibica Wisły to nie fakt, że nie można się do czegoś dowalić, ale że owszem: są rzeczy, które nie funkcjonują jak należy i które doprowadziły do degrengolady sportowej.
Nie jestem fanem Brzęczka i stylu zarządzania klubem ale na razie trzymam kciuki, żeby Brzęczkowi się powiodło zbudowanie nowej drużyny, a zarządowi udało się wyprowadzić klub na prostą. Tyle. Jeśli ktoś z tego powodu zechce mnie odesłać na drugą stronę Błoń to uznaję, że faktycznie nie ma o czym rozmawiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem idziemy nareszcie optymalną dla nas drogą
Obrona - jest ustawiona i tylko musi się zgrać do tego kiedyś wróci Uryga wiec trzon bedzie naprawde ok. Pomoc i atak - doświadczenie oraz hiszpanie (Angel, Fernandez) bądź zawodnicy mający za sobą w Hiszpani występy (Pereira, Basha) dający jakość już teraz. Do tego wszystkiego mamy w składzie Polakow ktorzy nie sa w nim ze względu na to że swietnie bija SFG. Bieganski, Wachowiak, Duda na którymś z nich zarobimy przyzwoity pieniądz. Jestem zaskoczony dorobkiem punktowym myślałem że bedzie dużo słabiej a tak to nie dość że jesteśmy liderem to jeszcze wszyscy graja z respektem przed nami i autobusem zaparkowanym w polu karnym. Na wiosne mam nadzieje ze ten respekt zmieni się w strach a Wisła bedzie na autostradzie do ekstraklasy. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz widać, że Brzęczek zaczął układać drużynę od budowania gry w fazie obronnej, w którą włączeni są (teoretycznie) wszyscy. Nie wygląda to jakoś zjawiskowo i nie może cieszyć oka, ale jest jak na razie skuteczne tym bardziej, że to budowanie odbywa się na poziomie I ligi, gdzie nie mamy na głowie zbyt silnych rywali i nie ciąży nadmiernie presja wyniku. Brzęczek poza tym zawsze stawiał na utrzymywanie piłki w strefie środkowej (co również nie jest ładne i efektowne, czemu dawałem często wyraz) po to, by cierpliwie czekać na okazję do znalezienia z przodu piłkarza, który zrobi przewagę i ja wykorzysta. Wcześniej takiego piłkarza nie było - teraz jest nadzieja, że będą to napastnicy Rodado, Fernandez, ale też skrzydłowi jak Żyro. Cholibka.... może się uda? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
pozwoliłem sobie zacytować dla potomnych.
To jest coś ekstra, to jest przy porwaniach samolotów. --- Żeby nie było że offtop garść wieści oczywistych: ten Zalazar też lewonożny jak Żyro i Rodado, boiskowo raczej rola podobna do Fernandeza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ja chcialbym sie dowiedziec czy faktycznie brzeczek uprawia minimalizm w kontakcie z pilkarzami (w szatni , na treninach, przy linii bocznej)
i dopiero po takim potwierdzonym info jest sens dyskutować z drozdem bo poki co to jego hipoteza jest oparta o przekaz medialny A TO SIE NIE LICZY ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No właśnie, nie wiemy jak wyglądają odprawy Brzęczka. To co mówi w mediach a co do piłkarzy to dwie osobne kwestie. Zwróćcie uwagę, że nasi piłkarze (wszyscy?) w wywiadach mówią, że cel jest jeden - awans.
Może Jerzy co trening napier...a chłopaków, że jak nie awansują to .... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Taaa, zaraz się okażę, że im sutki kręci i stosuje body shaming.
Nie wierzę, że nasz Jurek taki jest. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przecież w klubie jest ciśnienie na to żeby wrócić do ekstraklasy w tym sezonie.
Jak oni ściągają zawodników do 1 ligi lub utrzymują obecnych pilkarzy? Jasne ze obietnica awansu do ekstraklasy. Katastrofa bedzie jak nie awansujemy. Sklad sie rozsypie calkiem, budzet zostanie skorygowany do poziomu 1 ligi (za ten sezon mamy kase z ekstraklasy wiec jeszcze jakos to idzie przy nizszych wplywach za ten sezon). Co do tego nowego Zalazara to gosc raczej na skrzydlo. Chyba kazdy widzi ze z Cisse i starzynskim nie zajedziemy na skrzydlach do ekstraklasy. Lub nawet zmiennik za napastnika. Co do Brzeczka mam mieszane uczucia, nie wyrobilem sobie jeszcze zdania. Ale doskonale pamietam jak prowadzl nas Hyballa i Gula to bardzo duzo osob pisalo ze nie mamy obrony. Ze potrzebny trener, ktory ustawi druzyne typowo na polska lige. No i tak gramy. Brzeczek buduje sklad od 1 ligi, pozbyl sie leniwych graczy po Guli i teraz czuć w zespole atmosfere i zaangażowanie. Jesli do tego bedzie dobieral pilkarzy jak Papszun czyli pod kątem charakteru to idzie to w dobrym kierunku tym bardziej, że gra wygląda coraz lepiej mimo, że do tej pory graliśmy bez skrzydeł i napastnika A i może to zabrzmi dziwnie i śmiesznie, ale oglądam 1 ligę ze spokojem bo w końcu można odetchnąć i patrzec jak to Wisla dominuje rywala(W ekstraklasie to nas dominowali na naszym stadionie). 1 liga jest prze słabaa i to widzimy na własne oczy. Trzeba wracać do ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 26.08.2022 o godz. 07:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Arkadiusz Głowacki i Mateusz Kostecki odchodzą z działu skautingu Wisły.
Paweł Brożek wciąż pozostaje skautem Wisły, ale i to nie jest przesądzone. Ponadto Wisła zrezygnuje ze współpracy z firmą StatsBomb Cytat:
www.instagram.com/wislakrakowsa |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mysle, ze najpredzej za rok rozstaniemy się z Brzeczkiem, nawet w przypadku awansu do ekstraklasy.. i co wtedy ? zostaniemy z niczym.. zamiast rozbudowac siatke, zatrudnic powaznych ludzi od których Głowacki i Brozek mogliby się uczyć to zwalniamy wszystkich .. dla mnie kuriozum i pierwszy poważny błąd nowego Prezesa, który ślepo wierzy w Brzęczka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wiecznie coś musi nie pasować, wcześniej najeżdżanie na Glowackiego i Brożka ze uja sie znają, że skauty tylko dlatego że byłe legendy, a teraz dymy że odchodzą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Oni niech odejdą ale niech przyjdą nowi, ogarnięci. Jak chcemy się bawić w wielką piłkę to musimy mieć wielki sztab ludzi, którzy są w Wiśle odpowiedzialni za różne rzeczy.
Trudno opierać wszystko w tak wielkim klubie na kilku osobach, przecież w dzisiejszych czasach to niemożliwe a poza tym jak to w pracy, im więcej osób pracuje tym mniejszy problem jak jeden zawiedzie lub odejdzie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Rozczaruje Cie ale nie rozstaniemy sie z Brzeczkiem w przypadku awansu bo to oznacza kolejny mini reset, kolejne wagony piłkarzy, kolejny kamyczek do ogrodka trio - Wisła potrzebuje stabilizacji jeżeli awansujemy to ja nie mam nic przeciwko żeby ta stabilizacja była z JB. Ja chcialbym widziec to tak w tym sezonie awans plus praca u podstaw, w przyszlym w przypadku awansu utrzymanie, budowa na tych podstawach wykutych w tym sezonie i solidny finansowy bilans z ujawnieniem gdzie tak naprawde jestesmy i jak duzo spadek nas kosztowal. W przypadku awansu beda kolejne 2-3 chude lata w eks i radze się juz z tym pogodzić teraz. Przypominam że Brzeczek nie jest tylko trenerem jest teraz menago wiec spektrum jego obowiazkow wykracza poza wykrecanie sutów pilkarzy na treningach (choc ciągle jest to jego najwazniejsze zadanie). Swoja drogą czy przy następnej możliwej okazji któryś z dziennikarzy czytających to forum mógłby zapytać za co obecnie poza prowadzeniem 1wszej drużyny jest menago Brzeczek odpowiedzialny? Transfery? Budowa/dzialanie pionu sportowego? Koordynacja grup młodzieżowych? Etc. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Myślę, że jedyny zarzuty do Głowackiego i Brożka były ze względu na brak doświadczenia, a to nie jest ich wina.. ktoś ich zatrudnił. Zamiast dać im doświadczone osoby do pomocy lub zastąpić kimś to usuwamy wszystkich. Czy jest na świecie jakikolwiek poważny klub bez siatki skautów? Ja takiego nie znam, wszystkie kluby szczycą się tym, jak mają rozbudowane kontakty..
Nie przesadzajmy z tymi oszczędnościami, skauci zarabiają grosze, mogą zarabiać na prowizji od pozyskanego gracza lub % odpsrzedaży, nawet w skali 1 ligowej to nie są duże pieniądze. W jaki sposób mamy podnieść poziom sportowy, jeśli będziemy oglądać jakiś rumunów na kasetach VHS? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Widzisz, stawiasz hipotezę, bez żadnych podstaw, a potem wyciągasz z niej daleko idące wnioski. Zwolnili ich, bo nie mieli doświadczenia.
Z tego co ja słyszałem, to Arek niestety nie był/ jest tak dobrym skautem, czy "pracownikiem klubu" jakim był piłkarzem. O Pawle Brożku nie wiem nic w kontekście jego pracy jako nie- piłkarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przecież to, że Głowacki i reszta odchodzą, nie oznacza, że Wisła nie będzie miała żadnych skautów, a Brzęczek będzie robił na trzy etaty. Po prostu - taką mam nadzieję - zatrudnią ich doświadczeni na danych stanowiskach ludzie. Nowak to nie Dawid B., widać że on nie ma problemu ze zwalnianiem "legend" jeżeli się nie wywiązują dobrze że swoich zadań.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba że chronią go udziały. Mam nadzieję, że trio w końcu postanowiło dać pracować fachowcom. Jeśli tak, to odczuwam umiarkowany optymizm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po co to rozstrząsać? Za miesiąc będą następni scouci o których nikt nie będzie mówił do czasu ich zwolnienia.
Odchodzą pilkarze, trenerzy, sztab szkoleniowy, zmieniają się właściciele. Za każdego przychodzi kto inny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
||
|
prezes Nowak
Cytat:
Cytat:
Serio nie widzisz sprzeczności w swojej wypowiedzi? Bo ja to odbieram mniej więcej tak: nie wiem czy to zadziała, ale pomysł mam taki - Trenerze, masz decydujący głos we wszystkich elementach układanki, która ma nas przywrócić do Ekstraklasy. Nie będzie tłumaczenia, że zły skauting, nie tacy zawodnicy, za mało / za dużo na daną pozycję. Rozliczać Cię będziemy z efektów. Nie czytałem też nic o sprzeciwie Brzęczka, więc rozumiem, że mu taki układ pasuje. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jestem zachwycony jakością Rodado , gołym okiem widać , że takim napastnikiem ostatnio był u nas hmmm chyba Dudu Biton
tak , uwazam, że jest tak dobry że można to juz orzec po 45 minutach i tylko taki mam quiz , bo juz sam nie wiem czy A - Rodado był tym mitycznym napastnikiem którego już dawno obiecywał JB B - Rodado to nie był ten mityczny napastnik , tamten temat sie wysypał i wzieto Rodado C - cały czas mydlono nam oczy tą sagą liczyc na to że cos sie trafi na koniec okienka , i trafil sie Rodado tak czy siak , typ jest wyborny ! ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|