|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Myślę, że tym czym się trzeba martwić to jest awans, a jak będziemy blisko, to w zimie będą łatwiejsze rozmowy. Ponoć by przyszedł do nas musieliśmy się zgodzić na jakieś duże prowizje dla Hiszpanów więc specjalnie bym się teraz Warszawą (Poznaniem, Szczecinem, Częstochową) nie martwił.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nikt nie rzuci za Rodado nawet 1 mln euro po kilku miesiącach gry w 1 lidze. Zresztą, nie sądzę że wejdzie z buta w ligę bez znajomości partnerów, ich zachowań, taktycznych założeń. Fernandeza też nikt nam specjalnego nie wyciągnął, choć były ku temu obawy.
Kilka lat temu bodajże ŁKS miał swojego hiszpańskiego kozaka Dani Ranlmireza który przerastał ligę i dopiero po weryfikacji w ekstraklasie ktoś był skłonny za niego zapłacić. A już nawet nie mówię o klubach zagranicznych. Tam nikt nie patrzy na polską 1 ligę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sądząc po długości kontraktu, Rodado został podpisany właśnie po to, żeby pomóc nam w awansie, a następnie po udanej rundzie/sezonie nadal będzie mieć kontrakt ważny przynajmniej przez rok, więc będzie szansa na wyciągnięcie za niego uczciwych pieniędzy.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chłop jeszcze piłki nie kopnął, a tu już obawy, że ktoś go nam podbierze
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
lepsze takie obawy , niż że sie okaże szrotem
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Najważniejsze, że gorszy od swojego rywala na tej pozycji nie będzie, bo... nie ma takiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Angel
Młyński Fernandez Żyro Plewka Duda Wachowiak Łasicki Mehremic Jaroch Biegański ławka - Broda, Colley, Basha, Niewiadomski, Gruszkowski, Starzyński, Bartoń, Talar, Szywacz jak na 1 ligę wygląda to przyzwoicie
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.08.2022 o godz. 10:32.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Balta będzie grał, bo ktoś musi o górne piłki realnie walczyć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A to my mamy jakieś założenia taktyczne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
faktycznie zapomniałem o Balcie ale Plewka i Duda w ostatnim meczu grali bez zarzutów, współczuje trenerowi... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Balta łapie tyle kartek, że będzie pierwszy do zmiany.. a Duda też nie będzie grał po 90 minut, więc wydaje mi się, że Plewka będzie do zmiany jako ten pierwszy wchodzacy
ewentualnie Basha, żeby uspokoić grę i utrzymać piłkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym nie skreślał Bashy który już indywidualnie trenuje, bo to nasz najlepszy środkowy pomocnik
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Plewka grał bez zarzutów, no fakt. Oprócz tego, że nie podawał, nie odbierał i nie strzelał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Sobol, Szot i Cisse chociaż oni jakości nie mają odpowiedniej Przydałoby się też Brodę wypożyczyć, szkoda żeby cały sezon przesiedział Wypożyczył bym też Starzyńskiego, dramatycznie wygląda w grze póki co więc wielkiej przyszłości w najbliższym sezonie mu u nas nie wróżę ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
A tak na serio, to akurat ten mecz zagrał poprawnie, oczywiście pod warunkiem, że rozliczy się go z pozycji na boisku a nie z tego, że nie zastąpił właściwie napastnika, rozgrywającego, skrzydłowego ani bramkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Kilka dni do zakończenia okienka a u nas do "zagospodarowania" są jeszcze: Szot, Chmiel no i oczywiście Hugi.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
do listy kolegi Sandomingo dodałbym Sobola
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do Brody to tutaj też może być zaraz kwas bo z tego co pamiętam przy przedłużeniu kontraktu obiecywano mu częstsza grę i wypożyczono do Chojniczanki. Sprowadziliśmy jeszcze bramkarza z Garbarni i jak parę tygodni temu pytano Brzeczka o Brodę to powiedział, że zostaje i ma walczyć o sklad a przy obecnej dyspozycji Biegańskiego nie widzę tego.
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 22.08.2022 o godz. 12:54.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Broda dostanie swoje minuty w PP i tylko od losowania i postawy drużyny zależy ile tych minut będzie sumarycznie. Przy odrobinie szczęścia moglibyśmy nawet rozegrać te 2-3 spotkania w PP.
Przypuszczam, że w przypadku kilku graczy (Chmiel, Sobol, Szot) klub może czekac do końcówki miesiąca i finalnej sytuacji kadrowej. Z tym że o zadnego z nich nikt się nie będzie zabijał. Jeśli nie będzie kolejnych kontuzji to scenariusz na ich pobyt w drużynie przez następne pół roku jest raczej jasny. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Oczywiście, o nim zapomniałem.
Co do bramkarzy: nie bardzo rozumiem pozostawianie zarówno Brody jak i Frątczaka ale moze sie nie znam. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Jutro o godz. 17:00 w sklepie klubowym Wisły pojawi się Angel Rodado. Klub zorganizował spotkanie z kibicami. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zamiast Mehremicia - Colley. To jest nasz najlepszy obrońca jeśli jest zdrowy.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jerzy Brzęczek zabrał Rodado do szatni Wisły po meczu ze Skrą i przedstawił drużynie:
https://www.youtube.com/watch?v=a3PCGVq9YSA#t=15m52s |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Adi Mehremić out
Boris Moltenis in GK napisał(a):
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche nazwisko jak z Gry o Tron
![]()