|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co do "pozbycia się szklanych piłkarzy" - nie wiem o czym piszesz. Kontuzje to część piłki i respektowanie kontraktów piłkarzy z urazami jest podstawą budowania normalnych relacji z nimi (nikt nie będzie szedł na 100% jeżeli kontuzja pociąga za sobą krzywe akcje ze strony klubu). Pomijam już fakt że na koniec i tak trzeba wszystko zapłacić z karami i odsetkami. Ondraszek i Uryga mają ważne kontrakty i tyle. Chyba że piszesz o Colleyu i Bashy którzy mają wrócić do normalnych treningów za kilka dni, albo Pereirze który też nie powinien długo wracać do zdrowia z tego co klub zakomunikował. Jeżeli tak to nie wiem nawet co odpisać. Tym niemniej myślę że odnalazłbyś się jako fan Kotwicy Kołobrzeg. Nie wiem czy mają forum i ile z twoim męczeniem buły wytrzymają, ale chyba warto spróbować. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowie, dajcie już spokój z tymi przytykami i utarczkami.
Brać gazrurkę w łapę i dawaj jeden z drugim na Kozłówek się wyżyć W kwestii napastnika, to interesujące jest z kim będzie rywalizował kiedy już do nas trafi (i jeśli trafi). Czy Żyro wyląduje na skrzydle? (niezbyt dobry pomysł) ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jutro debiut RL9. To się liczy. Największy z Największych.
Jutro wszyscy kibicujemy Robertowi, nawet ci zapatrzeni w Nieomylnego spadkowicza. A nie jakieś spięcia o obronę anonimów, którzy jak wiadomo doprowadzili Wisłę do spadku z wujaszkiem na czele. Jasio ,,nie umiem strzelać" Kliment jest największym symbolem tej błazenady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jak to mówią: "nie ruszaj gówna, bo śmierdzieć zacznie", więc nie będę na razie kopał leżącego, w tym KLOACZNIKA...
Nie wiem, czy tylko ja odniosłem takie wrażenie, ale Jurek Brzęczek strasznie się podekscytował, jak dostał pytanie nt. Talara, wręcz można było odnieść wrażenie, że gdyby udało się go zgłosić, to byłby pewniakiem do składu w jutrzejszym meczu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W ogóle dobrze, że mamy na forum takiego zajebistego gościa jak Ty, który wszystko wszystkim wytłumaczy, który zna się też na psychologii i w ogóle jest słońcem narodów i światłością dla wszystkich błądzących. Co do szklanych: zadaj sobie trud i znajdź w necie wiadomości o wszystkich kontuzjach Bashy w ciągu ostatnich, dajmy na to 5 lat i odpowiedz nam jaki musi zajść cud, żeby ten piłkarz (żeby nie było - bardzo go cenię i lubię) dał jakieś podstawy do tego, by liczyć na jego występy choć przez pół sezonu w Wiśle? Liczę na Twoją wiedzę, o nieomylny i przezajebisty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Talar zagrał 3 spotkania w reprezentacji Polski U-20, jest z akademii lecha i cos liznął futbolu w Lyonie. Nie widziałem go w akcji, ale mam dobre przeczucia. Tak, tak... wolfy znowu się do.......i, że się nie znam, a piszę. No, ale w końcu taka jego społeczna, wiekopomna rola. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakby tak Talar wszedł pierwszy na forum Wisły i się zastanowił co o nim sądzą kibice to by doznał niezlego WTF czytając ta stronę.
Skoro Brzęczek chce już go włączyć do kadry na Tychy to znaczy że w chłopaku coś widzi i zapewne szybko zadebiutuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Chłopak od miesiąca jest w Krakowie i trenuje codziennie z drużyną, zatem oczywistym jest że z miejsca może zostać włączony do gry. Fakt faktem to świadczy o żenującym poziomie naszego klubu skoro przez miesiąc nie potrafili załatwić z zawodnikiem, menago i klubem żeby chłopaka pozyskać... Oczywiście młody na + że zdecydował sie przyjść kosztem 30-sto letniego "starego Słowaka". Myślę, że tym samym już raczej nie ujrzymy na boisku Szywacza tylko w kadrze będzie właśnie Talar.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jurek z podekscytowaniem mówił również o świetnej grze naszych skrzydłowych w meczu z GKS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
otóż w/w Jasio w obecnym sezonie w 5 meczach strzelił 4 gole (gol co 57 minut dla ścisłości) , 2 w 'smiesznej' lidze czeskiej , ale 2 kolejne już w LM myśle że sensownym jest pytanie kto jest odpowiedzialny , za niewykorzystanie takiego gracza jest to jak najbardziej wątek związany z naszą polityką transferową ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Prawdopodobnie nie wytrzymał drozdowego zapieprzania, ja jednak wciąż czekam na odpowiedź, kto sprowadził do Wisły takie czeskie drewno...?!!! Byłbym zapomniał - DEBILU!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przestrzegam przed oczekiwaniem że chłopak z miejsca zrobi różnicę. Ot, zakontraktowaliśmy okazyjnie obiecującego gracza, jak się rozwinie to super, jak nie - niewielka strata. Nie wiem skąd pewność że wygra rywalizację z Szywaczem? Najbardziej potrzebujemy piłkarzy doświadczonych i z jakością, zobaczymy co tutaj się uda zrobić. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Być może menago miał za zadanie znaleźć mu lepszy klub ale skoro okienko się kończy to negocjacje z punktu widzenia klubu stają się łatwiejsze. CV nie powala choć epizod w juniorach Lecha i de facto sezon występów w Lionie (B) są na plus. Ale nadal ma 19 lat więc fajnie, że Wisła kupiła młodego Polaka. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=45560 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znalazłem nam napastnika
https://fb.watch/eTjbRV0Y0i/ I chyba raczej nikt go nie zatrzyma, ani nie sfauluje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Cytat:
Przez miesiąc były prowadzone testy zawodnika, które uprzednio miały trwać tydzień, po tygodniu sam zawodnik jak i Lyon wyraziły zgodę na transfer. Problem pojawił się najpierw u nas bo decyzja o zakontraktowaniu zapadła po... 3 tygodniach testów. Fakt faktem Lyon z dokumentami przeciągał sytuację przedłużając wszystko z 1 dnia do 3, a menadżer zawodnika też przez chwilę sprawiał problemy w związku z oczywistym natłokiem roboty przy innym transferze oraz z ewentualną wyższą prowizją za transfer do własnej kieszeni. Także każdy po trochu przedłużał całą transakcję, ale najdłużej niezdecydowana/przeciągająca sytuację była jednak Wisła. Skąd wiem, że wygra rywalizacje z Szywaczem? Ano dlatego, że Brzęczek uważa że Wiktor nadaje się do gry nieco wyżej bo uważa go za gracza ofensywnego na której nota bene czasami występował w Garbarni rok temu. Zatem jeśli weźmiemy pod uwagę że Talar jest stricte defensywnym pomocnikiem to na wstępie stawia go to w lepszej pozycji wyjściowej. Znajdź akapity w którym pisałem o: - zaproponowanym wysokim kontrakcie - lub że z miejsca zrobi różnicę wchodząc na boisko Jakoś nigdzie tego nie widzę więc może Ty pomożesz znaleźć... Zgadzam się ze stwierdzeniem, że na ogromny plus jest to że chłopak ma 19 lat, podstawy piłki złapane w bardzo dobrej Poznańskiej akademii oraz w Lyonie oraz że jest potencjał na fajny rozwój dla pozyskanego zawodnika na którym prawdopodobnie na 70% nawet jakiś psi grosz zarobimy z uwagi na menadżera, który z uwagi na swoje pochodzenie z natury będzie liczył na włożenie do sakiewki kilku szekli |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie dość ,że nie ma napastnika w składzie, to generalnie Wisła nie ma środka pomocy, bo to co pokazuje Plewka to nawet ciężko komentować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
akurat w pierwszej połowie plewka zagrał najlepszy mecz od dawna.. oprócz akcji gdzie staciliśmy bramke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszyscy czekają na wzmocnienia, a oni co? przychodzi 19 latek Talar.....
Brzęczek Ty myślisz, że w ten sposób awansujemy? naprawdę? nie mam pytań... ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że teraz przesunięto wajchę na model promocji młodych i zarobienia na ich odsprzedaży kosztem ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Może ma to sens jeśli trio przewiduje, że po awansie i tak od razu spadniemy.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dalej będzie występować parodysta Cisse kosztem Hugiego, to to już jest zwykłe działanie na szkodę spółki. Tak samo jak szukanie przez 2 miesiące połowy napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W ogóle widać że Momo wraca po kontuzji, dziś zagrał OK mecz. Wraca mu szybkość, krótko prowadzi piłkę, drybluje i wraca do obrony. Nazywanie go parodystą jest żałosne, zwłaszcza w kontekście robienia z Hugiego jakiegoś asa. Koleś jedyne co w sumie umie to dośrodkować z miejsca jak mu odpuszczą krycie. Poza tym człapie sobie w swoim tempie. Istnieje szansa że nagle po wejściu zamiecie ligę, mniej więcej taka sama jak to że Fazlagić wykręci 15 punktów w kanadyjce. Przestańmy robić herosów z gości którzy nie łapią się do składu. Zwykle są ku temu powody sportowe. Ale tak, oczywiście, na pewno trzymamy Dora bo jest zbyt zajebisty. Przedłużyliśmy Fernandeza z dużym kontraktem, szukamy trzeciego skrzydłowego (kolejny kontrakt), nawet Fazlagić jest na ławce i łapie minuty (mimo że jest przepłacony i gra słabo) ale jednocześnie nie dajemy grać galaktycznemu Hugiemu. Wszyscy nasi byli piłkarze znaleźli kluby, sramy się o to czy ktoś podkupi nam Fernandeza ale magik z Izraela siedzi na trybunach. Co za ....a przypadek ![]() Weź się palnij w pusty łeb.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2022 o godz. 02:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Hugi w Ekstraklasie grał nie wiele, a przez ten czas zaliczył 5 punktów do punktacji kanadyjskiej.. średnio zaliczał asystę gola co 151minut.. powiedz mi jak wyglądaja statystyki Cisse ?
jak dla mnie Hugi może stać w miejscu.. ale w 1 lidze powinien spokojnie sobie dać radę i mieć mnóstwo asyst, to są fakty, a nie gdybanie nie jestem jego zwolennikiem, ale uważam, że to nasz najlepszy skrzydłowy na chwilę obecna Cisse jest idealnym kotem na podmęczonego rywala.. powinien wchodzić za Hugiego w okolicy 60 minuty i siać spuszoszenie w kontrach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Hugi potrafi grać, Cisse co najwyżej biegać. Jasne, nie jest to drugi Melikson, ale skoro zarówno Pereira i Kuba są kontuzjowani, to dlaczego gramy Starzyńskim i Cisse? Przecież Hugiemu i tak płacimy, nie ma płacone od minuty spędzonej na boisku, więc tyle samo kasuje za oglądanie meczu z trybun. Dajmy mu zagrać kilka meczów, jak nic nie pokaże to niech gnije bez gry (ciekawe kto go wtedy kupi...), ale może jednak pokaże COKOLWIEK, bo póki co z gry naszych młodych asów na skrzydłach nic nie wynika. A to tylko 1 liga, tutaj taki dziki Donald wkręcał by przeciwników w ziemie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie gra żeby nie złapać kontuzji. Priorytetem jest żeby zszedł z list płac bo kontrakt ma na poziomie Fernandeza. Jak do 1 września nie rozwiążą z nim kontraktu to zapewne będzie włączany do kadry meczowej. Większa zagadka jest wczorajszy brak Fazlagicia. Wczorajsza kadra meczowa, a raczej ławka rezerwowych obnażyła wszystkie mankamenty naszej kadry. Niestety o wielu alarmowano od tygodni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym może realnie by dla Wisły w tym czasie kilka pkt ugrał = kasa, awans. A tak to może wyjśc na to, że gosciowi spadnie morale i w dupie będzie miał grę, włączą go od 1 września i będzie miał wyjebane. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|