|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jedynym faktycznym żydowskim trollem jest tutaj koalik , wez juz chociaz ogarniaj na kogo plwasz
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odważna teza, biorąc pod uwagę, że tylko agenci Filipiaka mogli zatrudnić błazna na trenera, który doprowadził przez swoją nieudolność do spadku (oczywiście wspólnie z rodzinką, z klakierami i sociosami).
Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, bo od dawna zapowiadałem do czego może doprowadzić kult Nieomylnego i jego ekipy oraz wyolbrzymianie ratowania. Po trzech latach dawne wyolbrzymione zasługi przestały mieć znaczenie, a liczyła się jakość pracy przez trzy pełne sezony. Czyli fatalna pod każdym względem. Byli przez pewien czas bohaterami, a teraz są szkodnikami.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 06.08.2022 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
1 połowo świetna w naszym wykonaniu, absolutna dominacja, czuć jedynie było brak prawdziwego napastnika. Niestety w 2 po szybko strzelonej bramce koncept na ten mecz nam się załamał, rozumiem taktykę z lekkim wycofaniem i większym nastawieniem na kontrę, ale nam po prostu gra przestała się kleić. W tym meczu Wisła była o dwóch twarzach, bardzo skrajnych.
Kilka słów o piłkarzach: - Żyro - chyba obecnie najlepszy nasz transfer, bardzo mi się podoba jak bierze na siebie odpowiedzialność za grę. - Pereira - wygląda na jakościowy transfer, widać że kuma o co chodzi w piłce. Mam nadzieje, ze nie wyleci przez kontuzje na dłużej - Duda - parę osób narzeka na jego grę, co ciężko mi zrozumieć. Nie licząc mu fatalnych rożnych, to chłopak nie boi się grać, dobrze równoważy ofensywę i defensywę w swojej grze, pokazuje w każdym meczu parę ciekawych zagrań, to ze nie ma obecnie bramki to czysty pech. To może być nasz prawdziwy wonderkid. - Wahowiak - Młyński - Mecz u nich na duży plus, chciałbym to widzieć w każdym spotkaniu. - Starzyński - nie będę ukrywał, że obecnie mam alergie na tego piłkarza. Od wielu spotkań chłopak jest kompletnie zagubiony na boisku, a wymarzone sytuacje (dziś 1) wykreowane przez partnerów koncertowo marnuje, po czym odchodzi z uśmiechem na twarzy. - Gruszkowski - jeździec bez głowy w dodatku z ujemnymi wartościami takimi jak technika, gdyby w piłce chodziło o zapierdal.anie byłby mistrzem świata. - Plewka - człowiek widmo - Balta - powiem tak, na pewno lepszy niż Kuvejlić, w dodatku chyba potrzebujemy 1 rzeźnika w polu na tę ligę. Nasz blok defensywny Adi, Colley, Łasicki, Biegański - prezentuje się na prawdę mocno.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 06.08.2022 o godz. 13:34.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mając takich "kibiców" po co nam Cracovia?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2022 o godz. 13:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
W koncu dalo sie patrzec na gre Wisly. W pierwszej polowie, bo druga to oczy krwawily.
Ja chcialem o naszym treneiro. Nie sadzilem, ze mamy pajacyka klauna za trenera. Swoim zachowaniem sam wprowadzil bardzo nerwowe zachowanie zespolu. Skakal przy lini, wychodzil poza wyznaczona strefe, jakies podskoki, pajacyki. A chwile wczesniej wprowadzal 3 zawodnikow na placy gry. Byl czas zawolac zawodnika tego czy innego do siebie i na spokojnie mu wytlumaczyc, gdzie jest problem. Ba, mogli to zrobic wchodzacy zawodnicy. Ale to trzeba bylo przemyslec taki drobny szczegol jak przekazanie polecen. Zamiast tego mielismy teatr pajacykowy przy linii bocznej. Ja bym rozumial poczatkujacego trenera. Ale trenera kadry? I nie piszcie mi o zaangazowaniu. To byla czystej wody pajacykolandia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Na twoje pytanie: jeśli Basha wróci i będzie kluczowym piłkarzem to tylko się ucieszę. Ale nie spodziewam się tego. Możesz więc być pewny, że nie spełnię twojego życzenia. Ani w takim przypadku, ani w żadnym innym. Takie odzywki z twojej strony to chyba przejaw manii wielkości - nie ty będziesz decydował komu kibicuję, a twoje odzywki latają mi koło dupy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dla mnie jak wszedl Piotrus to gralismy 10 na 11. Dla mnie totalne nieporozumienie - od meczu z Lechem - bardzo slabiutko.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A czy tylko ja uważam, że Jaroch to naprawdę kiepski obrońca? Gość jest strasznie ślamazarny, koordynacja ruchowa i szybkość na poziomie Dawida Szota. Ratuje go tylko niezła wrzutka, ale poza tym mam spore obiekcje, co do jego gry. Wachowiak (sic!) sprawia o wiele lepsze wrażenie.
Ważne punkty, lecimy dalej. Jeśli trafimy z napastnikiem, to awans jest naprawdę realny. Okazuje się, że ta I liga wcale nie taka straszna, jak wielu ją maluje. Choć oczywiście wiele jeszcze w tej kwestii może się zmienić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Starzyński nie tyle co zatrzymał się od czasów strzelenia bramki po Hyballi bodajże w Gliwicach, a cofnął się w rozwoju. Jakby się zatrzymał to prezentowałby ówczesny poziom , a tak nie jest. Wygląda na to, że przydałoby mu się wypożyczenie, ale ... do 2 ligi, choc moze sie rozegra i cos ruszy.
Zastanawiałem się, jak to jest, że Gruszkowski grał wszystko od deski do deski w eklapie, a tutaj przegrywa z JArochem.. Jarochem, który znów nie przyjął 2-3 razy mocniejszej piłki - poszły w auto, albo odbiły się na 3 metry, ALE... Gruszkowski finalnie wszedł na jego pozcyję i szału nie zrobił - zdziwiłem się. Duda ma straszny ciąg na bramę, nie boi się dryblingu, idzie PRAWIE jak Messi 3 punkty ciesza, martwią cholernie kolejne urazy, dlatego transfery są koniecznością - sezon jest długi. Balta to topór straszny, ale tak jak ktos wspomniał na 1 lige chyba takiego "rymaniaka" potrzeba. Plewka co zagrał to koniec świata, duch, założył czapkę niewidkę.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 06.08.2022 o godz. 15:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
A właśnie do kogo tak z dupy strzelał Jaroch chyba po swoim niecelnym strzale?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do Zyry. Nie klei sie im gadka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mi się wydaje że do Balty
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie też się zdawało, że do Żyry, który był "zdziwiony", że Jaroch nie pomyślał, żeby zagrać piłkę do graczy z przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje. Gracze którzy poszli do przodu mieli pretensje że zamiast dośrodkować sam próbował, z marnym efektem.
@Sebak - Jaroch jest lepszy niż Gruszkowski, przede wszystkim jest dobry w obronie. Z przodu daje mniej więcej tyle samo (niewiele), Gruszkowski częściej się zapędza do przodu (grając na PO) ale niemal wszystkie piłki i tak zepsuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2022 o godz. 17:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pretensje uzasadnione. Ponosilismy duze wysilki na przemieszczanie graczy w pole karne a on to zmarnowal marna proba. Niech sobie strzela jak oskrzydla akcje i akurat zejdzie do srodka, a nie keidy mamy 3-4 zawodnikow w polu karnym.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prawda jest taka ,że nasza dobra gra w 1 połowie wynikałą z tego ,że Odra praktycznie stała. Jak zaczęli grać w 2 połowie to momentami było gorąco.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale stała, bo?
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapierdalali. Ale bez pilki. Bo my wychodzilismy wysokim presingiem i zawodnicy Odry sie gubili. Kopali przed siebie albo po autach. A my umiejetnie rozgrywalismy, nie tracilismy glupio pilki.
W drugiej polowie sie sytuacja odwrocila. Bo zwyczajnie padlismy kondycyjnie To bylo widac juz po Jarochu pod koniec pierwszej polowy, jak nie przeskoczyl przez reklamy po pilke tylko zrobil to Starzynski za niego a ten stal przy linii jak kolek. Nie mial sily po prostu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Starzyński musi być czym prędzej wypożyczony i grać regularnie. Może 2. liga byłaby dobra. Na obecnym etapie nic z niego nie będzie, jest totalnie bezproduktywny i chyba on sam jest tej beznadziei świadomy. Jeśli nie będzie grał regularnie to za 5 lat będzie szukał roboty w innym zawodzie.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że jak Starzyńskiego wypożyczymy, to zostajemy z:
- Młyńskim (ok) - Kontuzjowanym Pereirą - tragicznym Cisse - oraz Żyro, który musi grać jako napastnik, bo innego nie mamy. Także możemy wypożyczyć Starzyńskiego tylko pod warunkiem, że przyjdzie zarówno napastnik, jak i kolejny skrzydłowy. Co do Dudy - gdyby grał teraz w Lechu czy Legii, to pół Europy by go obserwowało i te kluby już mogły myśleć, jak wydadzą miliony eurosów zarobione na nim. Nie dość, że ma 18 lat, to jak dla mnie w ciągu tych 4 kolejek to nasz najlepszy ofensywny gracz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przy naszej pladze kontuzji to i Starzyński się nagra w tej rundzie.
Zresztą, wcale Cisse nie jest wiele lepszy, nie mówiąc o Chmielu czy Gruszkowskim który czasem wskoczy na te pozycję. Ja uważam że chlopak się przełamie wraz z poprawa warunków fizycznych. Wciąż Starzyński jest o 1-2 lata do przodu jeśli chodzi o doświadczenie w seniorach niż przeciętny 18 latek w jego wieku. A co do Plewki to szkoda że zerwano współpracę z instatem (bo rosyjski), choć i tak chyba 1 liga z niego nie korzystała (nawet nie wiem), bo sam jestem ciekaw na ile Plewka w tym meczu miał odbiorów, podań celnych itp. To że miał "dyskretny" występ jak to on nie zmienia faktu że w 1 połowie zamykalismy Odrę na jej połowie w czym wydatny był wkład środkowej linii. Kwestia czasu jest natomiast gdy Duda zostanie przesunięty na pozycję nr 8, gdyż sobie nie wyobrażam żeby miał stracić miejsce w składzie gdy dojdzie napastnik. Zresztą młody na tyle za*ierdala w obronie, że gra defensywna nie powinna na tym stracić. Jak formę złapie Fernandez i dojdzie mityczny kozak napastnik to nie wyobrażam sobie by ktoś z kwartetu Żyro, Duda, Fernandez, Mlynski miał stracić miejsce w składzie. A gdzie jeszcze Pereira który wyrasta na podstawowego zawodnika? Żeby tylko nic nie zerwał... Choć że naderwal dwojke to prawie pewne.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.08.2022 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Największymi beneficjentami gry w 1 lidze wydaje się Młyński, Duda, Wachowiak, na osobnym biegunie Starzyński, któremu rzeczywiście przydałoby się wypożyczenie.. szkoda, że Bartoń ma kontuzje, w sparingach ładnie się pokazywał, ciekaw jestem co prezentowałby
![]() Duda faktycznie może być perełką, widać, że to zupełnie inne kaliber talentu niż Piotruś.. ma niesamowity luz z piłką przy nodze. Powiem szczerze, że Młyńskiego już skreślałem, ale w poprzednim meczu pokazał to co wcześniej w Arce.. mam nadzieję, że jeszcze coś z niego będzie, a nie będzie to zawodnik tylko na 1 ligę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Brzeczyszczykiewicz to amator który licencje znalazł w „czipsach” Pózniej jeszcze coś napisze, bo jestem na urlopie Dostałeś paliwa trolu A do zydkow to wypierdalaj sam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przesadzacie ze Starzyńskim. Wszedł bez rozgrzewki za kontuzjowanego Pereirę i cały mecz zapierdzielał. Miał kilka udanych akcji, a nieskuteczność to akurat nie tylko jego problem.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=aJLknXeZ8OU#t=6m02s |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym skrócie Starzyński:
- idealnie centruje na głowę Żyro w polu karnym - wzorowo zamyka akcję bramkową. Powinien mieć gola, nie jego wina że obrońca na wślizgu sam wbija piłkę, Starzyński jest obok. - w 93 minucie wyprzedza w kontrze obrońców Odry, nie trafia w bramkę. Starzyński zagrał dobry mecz, wielu jest do niego uprzedzonych m.in. o mecz z Lechem co jest kretyńskie. Nie jest skuteczny - tak jak wszyscy piłkarze Wisły i pierwszej ligi. Gdyby ładował gola za golem to dawno nie byłoby go już u nas. I tak - nadal jest bardzo młody. Poza tym ten skrót jest miażdżący dla Odry bo pokazuje jak mało sytuacji w stosunku do Wisły sobie stworzyła. Mimo emocjonalnego wrażenia że byliśmy w tarapatach tak naprawdę prawie nic nie stworzyli. Obrona całej drużyny działa bardzo dobrze, rywale nie stwarzają wielu sytuacji - dlatego wciąż zero z tyłu. Trzeba brać poprawkę na to gdzie gramy, ilu rywale potrzebują "setek" żeby padł gol. Zresztą - u nas ten stosunek sytuacji do goli też jest zły. Pierwsza liga - brak jakości. Jasne, kiedyś ktoś strzeli gola z jednej sytuacji - na farcie, ale w przekroju wielu meczy taka męcząca dla rywali obrona powinna się bardzo opłacić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2022 o godz. 12:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|