The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2022, 19:20
Drozd napisał(a):
Przede wszystkim zatrudnienie Brzęczka już okazało się złym pomysłem i nikt nie wyciągnął z tego wniosków. Teraz próbują tworzyć wrażenie, że wygrywanie w 1 lidze to jakieś gigantyczne wyzwanie, bredzą że liga jest silna, specyficzna, że przeciwnicy będą na nas motywowani finansowo po prostu cuda na kiju. Wszystko po to żeby mieć alibi w razie wtopy i wytłumaczenie dla paratrenera. Dokładnie ta sama śpiewka co od trzech lat, niczego nie wymagajmy, nie trzeba zwiększać presji o wynik powalczymy za kilka lat.

Zgodzę się, że zatrudnienie Brzęczka w Ekstraklasie było złym pomysłem.

Nie zgodzę się, że wygranie 1 ligi zaraz po spadku to nie wyzwanie.
W ciągu ostatnich 4 lat nie było spadkowicza, który by awansował.
Dwie drużyny awansowały w drugim sezonie, dwie w trzecim a reszta dalej się kisi w 1 lidze lub niżej.
Takie są fakty.

Oczywiście mamy budżet na awans, jesteśmy jednym z faworytów, ale ciężko jest odciąć się grubą kreską od katastrofy jaką jest spadek, co widać choćby po forum. A to musi zrobić ta drużyna. Sam fakt, że jest do tego młoda i nie ograna, wspomniana młodzież nie nawykła do brania gry na siebie i mająca tendencję do gry w kratkę (jak to młodzież) nie jest jakimś świetnym prognostykiem. Powiem więcej, jak awansujemy w tym sezonie to będę bardzo pozytywnie zaskoczony. Pewnie Brzęczek też.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.07.2022 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2022, 19:47
Ja wiem, że to brzmi durnie i będzie okazja do śmichów-chichów z FraMata.

Zauważyłem tylko dziwną zbieżność:
- za rządów kibiców w klubie sprowadzani piłkarze sprawdzali się i w Wiśle grali dużo lepiej niż wcześnie i dużo lepiej niż gdziekolwiek później (oczywiście nie wszycy).
Grali u nas wtedy (dobrze): Cuesta, Gonzales, Velez, Arsenic, Pietrzak, Bartkowski, pierwszy Basha, Cywka, Brlek, Perez, Llonch, Imaz, Halilovic, Carlitos, Kolar, Bałaniuk, Palcic, Mączyński, Załuska, Guzmics, Jovic, Popovic.

Część z nich po odejściu utrzymała formę, część grała słabiej niż w Wiśle.

Dzisiaj piłkarze odchodzący za rządów trio, po odejściu grają w innych klubach znacznie lepiej - Chuca, Janicki, Niepsuj, Makowie, Abramowicz, Silva, nawet Fatos... więcej nie chce mi się szukać.

Czy to znaczy, że zarząd z Sarapatą i z sharksami lepiej potrafił motywować piłkarzy (nawet zalegając im z wypłatami) niż trio?

Jaką władze nad szatnią mieli wtedy sharksi, że wszystko żarło, a piłkarze grali lepiej niż, kiedy odeszli z Wisły?
Kto teraz rządzi szatnią, że nic nie żre, a piłkarze grają lepiej, kiedy odchodzą z Wisły?

I truskawka na torcie: a może dziś ktoś świadomie demotywuje szatnię, żeby trio się zniechęciło, a władza wróciła w ręce kibiców? Tak - wiem, głupio szukam spisków, ale takie wnioski mi się same narzucają.

Czytać ten post trochę z przymrużeniem oka...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.07.2022, 19:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
...
Mądry chłop z Ciebie, a piszesz bzdury. Trio to miękkie faje, oni sami demotywują piłkarzy. Chyba znasz te wywiady z nimi, gdzie nie stawiali żadnych celów. Tak samo jest teraz, wychodzą i pitolą, że 1 liga ciężka, że nie wiadomo, że się okaże, że chcemy, no ale trzeba mieć szacunek do rywali. Oni tacy sami są poza kamerami, są miękki fajami, którzy niczego nie wymagają od ludzi, których zatrudniają.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2022, 23:03
zgadzam się, to drużyna piłkarska, to sport, tutaj gra się dla jak najlepszego wyniku, a nie dla "rodzinnej atmosfery", jakimś cudem WSH to kumało, Trio nie bardzo. Piłkarzom muszą zostać postawione jasne i ambitne cele, a w tym sezonie cel jest jasny i klarowny jak chyba nigdy od ostatnich 10 lat...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2022, 06:52
Tylko dlaczego nikt z władz ani trener nie ma odwagi zwerbalizować tego celu publicznie. Teraz w co drugim zdaniu powinno padać że to czy tamto bo walczymy o awans, bo chcemy wrócić gdzie nasze miejsce, bo po zeszłorocznej kompromitacji to nasz obowiązek i wyprujemy żyły, będziemy gryźli trawę, zesramy się ale cel osiągniemy. To jest motywacja nieodłączna część sukcesu sportowego. Wtedy zawodnik przestaje myśleć co będzie jak się nie uda, a działa bo tak trzeba. A u nas bredzą o nadmiernej presji co przynosi odwrotny skutek bo pojawia się myślenie nie o celu tylko o tym co będzie jak się nie uda, a zaraz potem żeby tylko nie było na mnie. Tak właśnie tworzy się zespół obraźliwych cip, który obserwowaliśmy w zeszłym roku.

To nie jakość piłkarzy jest problemem i fakt że Jakub Błaszczykowski przez tyle czasu tego nie zrozumiał jak najgorzej o nim świadczy. Moim zdaniem jego wpływ na szatnie hamuje rozwój.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2022, 07:26
Elendil napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się, to drużyna piłkarska, to sport, tutaj gra się dla jak najlepszego wyniku, a nie dla "rodzinnej atmosfery", jakimś cudem WSH to kumało, Trio nie bardzo. Piłkarzom muszą zostać postawione jasne i ambitne cele, a w tym sezonie cel jest jasny i klarowny jak chyba nigdy od ostatnich 10 lat...
Taa.... Kumalo.
Chcieli zrobic wynik żeby móc dalej i więcej kraść.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2022, 08:47
Wiadomo że bandycka patologia która prawie doprowadziła do upadku stuletniego klubu nie jest żadnym pozytywnym wzorem. Trio zrobiło kawał dobrej roboty w aspekcie organizacyjnym i wizerunkowym. Problem w tym że najważniejszy element układanki położyli na łopatki i nie widać refleksji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 31.07.2022, 17:25
FraMat gdyby tak było to po 100 razy na mecz nie leciało by z trybun że chcemy awansu i tym podobne, tu właśnie kibice wymagają, a cała sekcja piłkarska od zarządu w dół klepie się po pleckach i podciera sobie nawzajem łezki bo są ciężary
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.07.2022, 21:03
nero napisał(a):Wyświetl post
Oni tacy sami są poza kamerami, są miękki fajami, którzy niczego nie wymagają od ludzi, których zatrudniają.
Problem w tym, że te ....eczki wsadziły po jakimś 1.5 milionie aby się polansowac. Miękke faje. A ty, wsadziłeś ile?
Ddf
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.08.2022, 09:13
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że te ....eczki wsadziły po jakimś 1.5 milionie aby się polansowac. Miękke faje. A ty, wsadziłeś ile?
Oho i się zaczyna.Wiesz być może gdyby wziąć pod uwagę stan posiadania proporcjonalnie wsadził nawet więcej...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.08.2022, 09:42
nero napisał(a):Wyświetl post
Mądry chłop z Ciebie, a piszesz bzdury. Trio to miękkie faje, oni sami demotywują piłkarzy. Chyba znasz te wywiady z nimi, gdzie nie stawiali żadnych celów. Tak samo jest teraz, wychodzą i pitolą, że 1 liga ciężka, że nie wiadomo, że się okaże, że chcemy, no ale trzeba mieć szacunek do rywali. Oni tacy sami są poza kamerami, są miękki fajami, którzy niczego nie wymagają od ludzi, których zatrudniają.
Ja tylko nieśmiało przypominam, że te "miękkie faje" uratowały klub znad przepaści, nad którą znalazł się dzięki rządom "twardych faj" z trybun. To, że potem trio swoją polityką doprowadziło do spadku, to zupełnie inna para kaloszy i podstawa do krytyki.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.08.2022, 18:22
(wideo) kilka słów od nowego prezesa Wisły, Władysława Nowaka:

https://www.youtube.com/watch?v=cNEU_YtCyH8
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.08.2022, 19:27
Przy.......ę się na siłę,a co.Jakbym miał do dyspozycji samo audio to bym chyba ze Smudą pomylił.Nie zrozumcie mnie żle,być może to prawdziwy wilk z wallstreet ale brzmi średnio
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.08.2022, 19:53
Ciekawe jak Ty brzmisz.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.08.2022, 20:20
CzerpiącyPiachu ty tam wiesz co
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.08.2022, 20:46
aNouc napisał(a):Wyświetl post

Przerażająco przypomina burmistrza Wielunia…
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.08.2022, 03:38
Zalążki pod hejt bo gość źle brzmi... Fakt - poziom forum jest nisko.

P.s. Polecam jakies wideo Ryszarda Czerwca... Po całokształcie go ppznacie nie po brzmieniu... Dawid brzmiał nieźle a byl slaby.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.08.2022, 07:35
Ocenianie ludzi po tym, jaki mają głos... no tego jeszcze nie grali. Wyższy poziom "wchodzenia po schodach"

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.08.2022, 07:39
Wygląda trochę jak mafiozo!!!

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2022, 07:51
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Przy.......ę się na siłę,a co.Jakbym miał do dyspozycji samo audio to bym chyba ze Smudą pomylił.Nie zrozumcie mnie żle,być może to prawdziwy wilk z wallstreet ale brzmi średnio
on jestem prezesem, nie rzecznikiem prasowym... Po dzialaniach go poznamy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.08.2022, 07:54
Cytat:
Wygląda trochę jak mafiozo!!!
Zagubiony sharakan

Ciekawe ile odsiedział i czy grypsował
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 04.08.2022, 07:56
Nie tylko Prezesa oceniają po tym jaki ma głos ale jeszcze niektórzy śmiali się z głosu naszego kapitana

Łasickiego jak udzielał wywiadu w Polsacie, durnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.08.2022, 08:04
s1mone napisał(a):Wyświetl post
CzerpiącyPiachu ty tam wiesz co
Chyba trzeba nim wstrząsnąć:

CZERPIĄCYPIACHU TY TAM WIESZ CO

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 04.08.2022, 08:05
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Prezesa oceniają po tym jaki ma głos ale jeszcze niektórzy śmiali się z głosu naszego kapitana

Łasickiego jak udzielał wywiadu w Polsacie, durnie
Nie słyszałem,daj linka.

Nie no żartuję(przecież napisałem że przypierdalam się na siłę) ale widać niektórzy spięci bardziej niż baranie jaja.Gość rozkręcił niezłe przedsiębiorstwo więc może i z klubem piłkarskim mu wyjdzie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.08.2022, 08:24
Na pewno się zna na sporcie. Tak jak Jarek i Kuba i Tomek i Dawid
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.08.2022, 08:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno się zna na sporcie. Tak jak Jarek i Kuba i Tomek i Dawid
Chciałem zalajkować ten wpis, ale potem pomyślałem, że nie jesteśmy na FB, a po chwili, że Cupiał też chyba na sporcie się nie znał.
No i w końcu: jednak Cupiał nie był prezesem

Podsumowując - masz rację

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.08.2022, 09:56
Nie no żarty żartami. To jest taka specyficzna branża, że z jednej strony masz biznes, sport, kibiców. To nie jest normalna firma, tylko firma gdzie klientem jest kibic, który wymaga, branżą jest sport, który jest nieprzewidywalny a więc i całościowo biznes jest nieprzewidywalny.

Niemniej, uważam, że przy dobrej woli właścicieli, schowaniu swojego ego do kieszeni - myślę, że u nas jest z tym problem, to samo mają w Legii z BOGATYM Mioduskim - mądrym rozstawieniu ludzi na stanowiskach, na których się znają, to zarządzanie klubem nie jest trudne. Mówię o takiej skali polskiego poletka, gdzie wystarczy po prostu chcieć i stworzyć mini profesjonalizm aby w środku tabeli ekstraklasy się kręcić.

Ale jeśli u nas głównym wyznacznikiem przy zatrudnieniu jest bycie rodziną, kolegą, legendą, a wszystko potęguje ego czy jakieś takie kompleksy zarządzających, to o czym my marzymy?

Jest u nas jakiekolwiek stanowisko obsadzone przez osobę z kompetencjami? Myślę, że kilku specjalistów na odpowiednich miejscach i wszystko by hulało.
drozd:
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.08.2022, 10:00

ale Arka nazwisko to mi tu szanujcie !
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 04.08.2022 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 04.08.2022, 11:49
Ten z lewej to Wolfy?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.08.2022, 12:24
aNouc napisał(a):Wyświetl post

Uszanowanie kierowniku złoty, jeżeli to czytasz, odpowiedź nam, czy myślicie o napastniku nowym?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów