The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2022, 10:14
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Drozd napisał(a):
A dlaczegóż to mamy dalej nie punktować skoro czas działa na naszą korzyść?

Młodzież jest chimeryczna, ja jestem naprawdę zaskoczony, że z tak młodym zespołem mamy 7 punktów po 3 pierwszych kolejkach.
Czas działa na naszą korzyść, bo drużyna się zgrywa, a młodzież dojrzewa.
Mówiąc, że ta drużyna potrzebuje czasu nie mam na myśli najbliższych 3 spotkań, raczej całej rundy. Może dwóch.

Patrząc na metrykę chłopaków z dzisiejszego meczu :
Mikołaj Biegański 20 lat
Joseph Colley 23 lata
Adi Mehremic 30 lat
Bartosz Jaroch 27 lat
Igor Łasicki 27 lat
Krystian Wachowiak 20 lat
Michael Pereira 34 lata
Konrad Gruszkowski 21 lat
Mateusz Młyński 21 lat
Vullnet Basha 32 lata
Patryk Plewka 22 lata
Kacper Duda 18 lat
Jelic-Balta 29 lat
Wiktor Szywacz 20 lat
Michał Żyro 29 lat
Hubert Sobol 22 lata

to aż dziw bierze, że ten zespół wygląda tak dojrzale. Przecież u nas 10 gości na 16 co zagrało w tym meczu to dopiero zaczyna swoją przygodę z poważną piłką. A był jeszcze choćby obiecujący młody Starzyński na ławce (18 lat), Fazlagic (22 lata), czy Broda (21 lat). Przecież to jest jakiś pier*olony kosmos.

Ja nie wiem czy jakakolwiek drużyna ze szczebla centralnego się choćby zbliża do nas w ilości młodych chłopaków w zespole.
Dla mnie to jest szok jakie wymagania tu ludzie stawiają przed tą bandą młokosów i nie biorą poprawki na wiek tych chłopaków.

Owszem, będziemy w tym sezonie przegrywać. Owszem, bardzo prawdopodobne, że nie będziemy punktować tak dobrze jak obecnie. Jak uda nam się rundę zakończyć w okolicy miejsca barażowego to będzie dobrze, awans w pierwszym roku to byłby niebywały sukces!

.
Chwila chwila...

Młyński, Starzyński, Plewka, Gruszkowski, Biegański mimo młodego wieku mają już za sobą regularną grę w EKSTRAKLASIE więc teksty, że potrzebują przez dwie rundy okrzepnąć w pierwszej lidze to jakiś kosmos.

Wachowiak, Duda, Szywacz, Sobol też już poznali seniorskie granie wiadomo, że atletycznie nie mają szans ale to nie przepychaniem się mają być lepsi od przeciwnika.

Czym zatem? Ano techniką, mądrością i sprytem, wiedzą gdzie podać gdzie pobiec gdzie stanąć żeby nawet silniejszy przeciwnik mógł im skoczyć. Tego można się nauczyć w miesiąc czy dwa, ale i dwa lata może być mało. Wszystko zależy od nauczyciela i oczekiwań w klubie.

Podejście prezentowane przez Ciebie to droga którą kroczymy od przejęcia Wisły przez Trio i która doprowadziła nas do spadku i zadowolenia z wygranej po karnym przy grze w przewadze jednego zawodnika przez 60 minut i przewadze dwóch zawodników przez pół godziny. Na każdym poziomie rozgrywek z C klasą włącznie byłby to wstyd i powód do kajania się wszystkich, od trenera po ostatniego zawodnika. A u nas wszyscy się cieszą "najważniejsze 3 punkty, a reszta ? kto o tym będzie pamiętał". Z takim podejściem nie może być lepiej... a będzie gorzej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.07.2022 o godz. 10:34.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów