|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sociosy z podczestochwskimi biznesmenami po prostu zawdze umieja zaskoczyc
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakby ktoś chciał poczytać artykuł, z którego inteligent "gizmowisla" wyciągnął powyższe wnioski, to służę linkiem
![]() https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16522773 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Gdybym miał zgadywać - długotrwałe wąchanie rozpuszczalnika może spowodować trwałe zmiany w mózgu, stąd też pewnie losowa ilość kropek na koniec zdania (od zera do pięciu (!)) czy awangardowe spacje przed znakami przestankowymi. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zgadzam sie z serkiem i wolfym , gorzej jak faktycznie sie okaze przy koncu okienka ze zostaniemy z Żiru + Sobol etc
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak będziemy dalej grać taką bucuwę to napastnik niewiele zmieni, a jak zaczniemy grać lepiej to bramek nastrzelamy i bez napastnika w tej dramatycznej lidze.
Napastnik to był potrzebny żeby nie spaść choć i wtedy decydowała kompromitująca postawa całej drużyny a nie deficyt snajpera. W Radomiu było 2:0 i co to zmieniło... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No nie wiem, z Resovią też mieliśmy szczęście że Biegański obronił ze dwie sety. Żyro to wielki napastnik nie jest, swoje też zmarnował w tym meczu. Fernandez już nie raz pokazał, że na napastnika typowego się nie nadaje.
Także przyjdą mecze gdzie będzie mniej farta w obronie, rywal mocniejszy więc w ataku też będzie trzeba grać lepiej niż ostatnio, Żyro bez formy, Żyro kontuzjowany itd i leżymy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Solidny napastnik jest nam potrzebny na teraz, wcześniej ściągaliśmy szrot za darmo i liczyliśmy że ktoś odpali a za jakość trzeba płacić, liczę że zmieniło się podejście w tym temacie i liczę że mają 2/3 nazwiska wartościowych zawodników w rezerwie, na wypadek porażki w negocjacjach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
I tak, jestem gotów się założyć o dobrą ilość wislackiego że kogokolwiek do nas w tym oknie ściągną. Bo jeśli będzie się im już palić pod koniec okna to skumulują budżet nlprzeznaczony na dwóch napastników wydając kasę choćby na jednego. A jestem pewien że zamiast samozachwytu z bramek np Żyro to przyjdą kontuzje które tym bardziej przyspiesza pewne kroki. I co to znaczy że nie potrafią nikogo ściągnąć od X miesięcy? Przez ostatnie 12 miesięcy przyszło do nas 6 napastników. Problem w tym że żaden się nie udźwignął tej pozycji w takim momencie kariery lub całkowicie do nas nie pasował. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ile ty masz lat ? pewnie około 35 , a posty piszesz jak taki licealista-prymus
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Potrzebujemy napastnika ktory nie dosc ze nastrzela w 1wszej lidze to przy ewentualnym awansie poradzi sobie w eklapie. Na kogos takoego ja chetnie poczekam.
Jakosc nie ilosc. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
I to jest właśnie ta strategia i długofalowy plan.To znaczy tak jest według ciebie bo mam nadzieję że w klubie jednak myślą inaczej(kurvva oby)Jest plan powtarzany od początku przygotowań do obecnego sezonu aby ściągnąć DWÓCH napastników i mam nadzieję że takie starania są podejmowane.Przeliczyli sobie budżet wiedzą ile chcą i ile mogą wydać i będą się tego trzymać a nie że jak się nie uda to skumulują środki i sprowadzą jednego.Po prostu mam nadzieję że faktycznie jest jakiś plan a nie działanie na żywioł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A tak na marginesie. Ja tylko przypomnę, że to sam Brzęczek swoimi gadkami napompował temat nowego napastnika. Większość raczej liczyła się z tym, że będziemy wojować z Żyro, Sobolem lub Bartoniem. Ewentualnie Fernandezem. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sarkazm zawsze na propsie , ale chodziło mi o to ze jestes ponadprzecietnie naiwny , nawet jak na standardy tego forum
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
to, że klub kogoś na atak zatrudni jest raczej pewne. Tyle, że nie chodzi o to aby ściągać kolejnych Sobolów, Klimentów, Forbesów.... byle na sztukę (czy nawet dwie jak to klub obiecuje). Lepiej jednego takiego który będzie zdobywał bramki. Bo jak ma przyjść kolejny niedojda to lepiej niech gra tam Żyro. Lepiej z nim na szpicy niż grać w 10.
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Prześledziłem na szybko jakich napastników pozyskali nasi 1 ligowi rywale (okno otwarte więc lista pewnie ulegnie zmianie). Jeśli któryś zawodnik w poprzednim sezonie strzelił więcej niż 10 bramek dopisałem w nawiasie ile i w której lidze:
Termalica: - Wisła: Żyro, Bartoń Łęczna: Podliński Arka: - Odra: Guzdek Chrobry: Wojtyra, Wolsztyński, Kusztal Sandecja: Gabrych GKS: Grzebieluch, Arak Podbeskidzie: - ŁKS: Balongo Resovia: Górski(16 w 2.), Karpiński Tychy: Mikita (11 w 1.) Skra: Kozłowski, Sangowski Puszcza: Adisa, Siemaszko Sosnowiec: Fabry Stal: - Chojniczanka: Prałat, Tuszyński Ruch: Pląskowski (12 w 2.), Barański Na widok większości z tych transferów wydłubywalibyśmy sobie oczy. Nie piszę oczywiście, że powinniśmy zniżyć się do tego poziomu, ale daje to pewien ogląd na temat realiów ligi, w której gramy. Absolutnie możliwe jest, że nie będziemy w stanie pozyskać żadnego sensownego napastnika. I w myśl zasady, że wśród ślepców jednooki jest królem, ci nasi pół-napastnicy wcale nie muszą wyglądać tak źle. Gramy w bieda lidze. Mamy bieda drużynę. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podbeskidzie pozyskało Krzysia Drzazgę. Przed kontuzją (zerwane wiązadła) strzelał aż miło w Miedzi (4 mecze - 5 bramek)
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chcielibyśmy takiego Bilińskiego w składzie
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chłop 34 lata, dajże spokój.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
34-letni, doświadczony, bramkostrzelny napastnik? Brałbym z pocałowaniem ręki. Tylko ze takich na całą ligę przypada z dwóch albo trzech i już mają swoje kluby. Trzeba by pewnie słono zapłacić. Wielu dostałoby wylewu po gotówkowym transferze 34-latka.
Krzysia Drzazgi nie zauważyłem bo jego pozycja to ofensywny pomocnik. I taka też jest jego bramkostrzelność w poprzednich sezonach. Strzela po kilka goli.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.07.2022 o godz. 11:41.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ma sens ściągnięcie gościa który czasem coś strzeli, odegra, przytrzyma piłkę i takich dwóch planują pozyskać. To nie jest łatwe - wystarczy spojrzeć jak wygląda skuteczność napastników w ekstraklasie i pierwszej lidze. Dlatego dla mnie nie ma znaczenia czy pozyskają go dziś czy pod koniec okienka - byle strzelał i był przydatny drużynie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2022 o godz. 12:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
1. Kogo chcemy? 2. Jak budujemy kadre? Ad. 1. Szukamy gościa starego, na jeden sezon, który często łapie kontuzje? Ad. 2. Chcemy znowu kogoś na jeden sezon i kolejna rewolucja kadrowa po ewentualnym awansie czy nawet jego braku? Uważam, że wszystko powinniśmy mieć rozpisane w zeszycie niemalże... Ustalenia co i jak chce zrobić, pod to plan A, B i C. Ściąganie tony piłkarzy podatnych na kontuzje samo z siebie prosi się o to żebyśmy w końcu wylądowali bez np Żyry, Bashy w składzie, mamy też połamanych Kubę, Zdenka, Urygę. Ściąganie kolejnego podatnego i to starego = bardziej podatny, mogłoby się okazać kolejnym strzałem w kolano. Ściąganie człowieka na jeden sezon w przypadku gdzie znowu raczej spodziewana jest rewolucja kadrowa też słabo wygląda. Powinniśmy - łatwo się pisze - zrobić wszystko aby ściągnać na ten sezon chłopa jak najlepszego, na 2-3-4 sezony, który i strzeli i kontuzji od razu nie złapie. Mamy totalne braki na tej pozycji także to powinien być nasz główny cel, nawet kosztem przepłacenia. Bo dla nas to transfer nie tylko na już ale też na kolejne lata. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma nic zdrożnego w kupnie zawodnika na jeden sezon. Cele się.zmieniają to i wykonawcy mogą być.różni. Kimś innym robi się awans a kimś inny, walczy o mistrzostwo i nie ma nawet takiej możliwości aby to byli Ci sami zawodnicy. Jeśli 34 latek pomoże nam teraz w awansie i walnie te kilkanaście bramek to okej. Nawet jak ktoś ma 25 lat to może nadawać się świetnie na 1 ligę a w Esie nie dawać sobie rady i należałoby się go pozbyć
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ja tylko mówię, że powinniśmy mieć jakieś woje priorytety, dłuższy plan rozwoju. Bo robienie cięgle na teraz nie pozwoli nam zrobić kroku do przodu. Bo znowu będziemy mieli wyprzedaż kadry i ta sama gadka, ze trzeba się zgrać. Oczywiście plan A nie musi wypalić, wtedy jest plan B i się bierze starego napastnika aby nastrzelał coś. ![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
|
|