|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ale oczywiście wszyscy zostali przez serek.c2 wyśmiani, czy tutaj, czy na SB.
Czyli co, rodzina na swoim + ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Powinieneś za to dostać bana na zawsze, niebtylko z tego forum ale z internetu jakotakiego.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
A do hoya z tym. Family Club.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Obrzydliwa żenada, od ratowników do pasożytów i niszczycieli, tfu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Był normalnie ogłoszony konkurs, z tego całego "mnóstwa firm z samej Małopolski" zgłosiły się do niego - oprócz firmy Tango - całe dwie.
Co konkretnie zarzucacie - że Błaszczykowski zrobił wał, aby bić kasę na cateringu? Naprawdę niektórym osobom już to tropienie spisków szkodzi i to bardzo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt Błaszczykowskim nic nie zarzuca, ale dla przyzwoitości i świętego spokoju wybrałbym firmę spoza kręgu podejrzeń.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z jakiego kręgu podejrzeń? Wybrałbyś firmę, która złożyła Wiśle gorszą ofertę? To pogratulować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kabaret.
i 10 Błaszczykowskich ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Serek, bardzo szanuję to, co robisz. Rozumiem też lojalność wobec władz klubu, z którymi musicie jako zarząd Socios współpracować. Ale przyjmij proszę radę od starszego kolegi i przemyśl sprawę.
To śmierdzi. Po pierwsze dlatego, że mimo Twoich zapewnień nikt rozsądny nie uwierzy, że oferta firmy jakoś tam powiązanej z synami Brzęczka (odnoszę się do postu zibiego) była jedyna akceptowalna. Po drugie, zdajesz sobie sprawę, że w razie jakiejś wtopy, konfliktu, niskiej jakości świadczonych usług, klub nie będzie bronił jakości i interesu kibica, tylko rodziny? Dokładnie tak samo, jak było po spadku. Po trzecie, ta sprawa rodzi pytanie: czy wszystkie usługi zamawiane przez Wisłę świadczą nam podmioty powiązane rodzinnie/kapitałowo z Kubą? Czy zawodników też tak sprowadzamy? IMO to jest symptom bardzo niepokojący. Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez crux.a : 14.07.2022 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
10 błaszczykowskich
Ostatnio edytowane przez M.Scofield : 14.07.2022 o godz. 20:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
http://www.dmd-event.pl/?fbclid=IwAR...Fo0R8kYNDJGVWo
czy w 2022 , jeszcze są firmy (istniejące) bez strony www ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@Czerepach: ja mam działalność od ponad 20 lat. Strony nie potrzebuję. Branża IT. Serio.
Z tego kateringu serio są aż takie duże zyski, że ktoś mógłby na tym próbować jakieś wałki kręcić? Potrafi ktoś oszacować ile ludzi w dzień meczowy z tego korzysta? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Zależy jak będą wydajni, przy poprzednim kateringu podejrzewam, że 2/3 chetnych coś kupić pewnie nie była nawet obsłużona.
Mi nie chodzi nawet o jakieś wały na tym, smuci mnie tylko to, że tak to wygląda, że nie są w stanie zaufac nikomu spoza rodziny. Nie wspomnę już o medialnym strzale w kolano. Jedyną obroną dla nich będzie to to że będzie to działało perfekt i że kazdy chętny klient zdąży być obsłużony. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Kabaret... kur.wa już nawet firma cateringowa nie może być nie z rodziny.
Serek nie chodzi o hajs z tych kiełbasek. Tylko o to, że wszędzie musi być rodzina. Szkoda gadać. Na koniec podziękujmy, bo gdyby nie rodzina to by przecież nie było kiełbasek i piwa bo przecież nikt nie stanął do przetargu czy tam druga firma stanęła... pewnie ktoś inny z rodziny. Porażka.... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No nie wiem, najpierw może zobaczmy jak ogarną ten catering w ogóle?
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jakie to ma znaczenie, kto to obiektywnie ma ocenić? Kuzyn? Ojciec? Śmiał na sali...
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie nie ma to znaczenia.
Jeśli usługi będą lepsze niż za poprzedników (co nie będzie trudne) za rozsądne pieniądze to mi to nie przeszkadza. Po przemyśleniu raczej widzę same plusy - bo będzie im zależeć się wykazać przed rodziną, a nie tylko kosić kasę za byle gówno jak to było wcześniej. Tym bardziej dobrze, jeśli finansowo to była najlepsza oferta. A kto oceni? Głupie pytanie. Jak będzie źle, to wydłubywanie oczu rozpocznie się już po 1 meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Znaczy tak po prawdzie to z dostępnych informacji nie wynika, żeby był tu w jakikolwiek sposób zaangażowany ktoś z rodziny, prędzej coś na zasadzie tego, że ktoś z rodziny kiedyś z nimi współpracował, więc ogólnie są dla trio dodatkowo uwiarygodnieni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeciez okreslenia "rodzina" chyba nie traktujesz literalnie ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jaki ....a syf. To jest ....a rak toczący Wisełkę zajmujący kolejne organy. Zadnego awansu nie będzie zobaczycie, w pierwszej lidze mniej ludzi będzie patrzyć na ręce a jeszcze lepiej będzie ligę niżej. Wspomnicie moje słowa. A co do tego ze jest bez znaczenia kto będzie obsługiwał, nadmienię tylko ze NIKT z sekty nie okazał się fachowcem.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Ale to tylko efekt braku presji na Jakubie. Jakub zatrudnił kierownika kręgielni na stanowisko prezesa - własnego brata, który od samego początku pełnił rolę figuranta, bo rzeczą oczywistą było, że powiązanie rodzinne to jedyny pozytyw Dawida.
Jakub w kluczowym momencie sezonu zatrudnił na stanowisko trenera - własnego wujka, który przychodził w charakterze osoby najbardziej skompromitowanej w naszej piłce. Ten wujek dobił Wisłę, spuścił ją do pierwszej ligi po haniebnym bilansie i co? Nic. Jeden i drugi utrzymali swoje posady. Wisła bardzo spokojnie spadła, tak bez emocji, jakby nic się nie stało. Sociosy mają prosty cel - bronić każdą decyzję Jakuba i jego przybocznych. Mimo iż w trakcie powstawania tej organizacji wielokrotnie pisano, że trzeba wyciągnąć wnioski z przeszłości. Oczywiście były to bzdury. 3,5 letni okres potwierdził, że oni będą zawsze grali tak jak im zagrają. Logiczne dla mnie było już trzy lata temu. Już pierwsza wypowiedź z lipca 2018 roku w temacie Socios była tego potwierdzeniem. Była próbą wybielenia: Cytat:
Wiadomo czym to się skończyło po tych 3,5 latach po tzw. odnowieniu i wyciągnięciu wniosków. Zamiast walką o puchary z Obajtkiem jako symbolem odnowienia absurdalny spadek przy powiększeniu Ekstraklasy i wcześniejszej pomocy władz ligi w celu uratowania Wisły (licencja warunkowa) + zaangażowanie Leśnodorskiego, który wprost powiedział, że Wisła to klub z ogromnym potencjałem. Po spadku nic się nie zmieniło. Winni zostali, nikt z prawdziwych winnych nie odszedł - kilku skórokopaczy nie wliczam. W zasadzie narracja jest taka sama jak od 2016 r. - zarząd super. Zero krytyki, bo od razu odezwie się grupa klakierów czy wprost wysłanników zarządu. Nawet po spadku pouczają. Podczas konferencji, która była jedną wielką kpiną nic się nie dowiedzieliśmy oprócz marsjańskich planów Jarka czy wizjami obrażonego Tomka, który sprawiał wrażenie, że chciałby podziękowań za spadek - zachowywał się jak korporacyjny mem. Zabrakło odpowiedzi na kluczowe pytania, które chociażby tutaj zawarłem: Cytat:
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.07.2022 o godz. 00:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Na te pytania odpowiedzi raczej nie uzyskasz..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
W drugiej kwestii - właśnie nie, nigdy nie podejrzewałem Błaszczykowskich o pobudki materialne. Pycha i samouwielbienie bazujące na "gdyby nie my, to 4 liga" arogancko cały czas bije od właścicieli to jest prawdziwie niebezpieczne. Gdyby chodziło o kwestie finansowe - mimo wszystko - byłoby to łatwiejsze do przewidzenia niż pyszałkowatość, na podstawie której podejmowanych jest większość decyzji.
Ostatnio edytowane przez azor : 15.07.2022 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy nie wiem o co ten lament, psy będzie można zacząć wieszać po pierwszym meczu
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chce się przypierdalać, ale naprawdę tylko na oficjalce i tt było info o tym konkursie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A gdzie miało być? U Ciebie pod blokiem na słupie i jakbyś widział to byś wystartował?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oferent, zwiadowca, branżowe sociale - na szybko, jeżeli faktycznie chce się zrobić rzetelny "przetarg"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu moja propozycja na dostarczanie alkoholi dla lozy vip
![]() https://krs-pobierz.pl/mpd-spolka-z-...oscia-i7038354 ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|