|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Oj Drozd chyba jednak nie był na wczasach, ten spadek... smutne... Jacy wszyscy są kuźwa ciemni, gdyby nie Drozd, to byśmy nawet nie wiedzieli, w której lidze gramy, a taktykę to by nam układał minister z "ministerstwa śmiesznych kroków...". nie zapomnij jeszcze dodać, że ESA gra się o mistrzostwo, choć wg Smudy Wisła i jeszcze klika innych ekip grała o spadek...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Co to ma wspólnego z tym o czym pisze Drozd?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I zaraz się okażę, że rządzą nami trzy baby, dlatego jest tak źle, a mogli się posłuchać tego gościa o nazwisku Domagalik
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zawieszono premie meczowe (czy to za występy, wygrane, było tego wiele) . Premia jest jedna. Za awans do ekstraklasy. To są słowa Brzeczka (lub Balazinskiego - nie pamiętam już). Jest to na piśmie u każdego zawodnika który z nami zostanie. Więc nie mów mi że jakikolwiek zawodnik nie wie po co aktualnie w tym klubie ma grać. Już w zeszłym sezonie graliśmy o puchary, piękna grę, wprowadzanie młodzieży ect. Dziś cel jest jeden i od powtarzania tego jak mantrę nic nie wskuramy. O ile nie pójdzie za tym konkretną akcja marketingowa, choć nie wiem czy nie lepiej byłoby z taką celować na rundę wiosenną gdzie wiadomo już w jakim punkcie jesteśmy Jak ktoś potrzebuje słów prezesa żeby zajarzyc o co gramy to naprawdę winszuje dedukcji |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jeszcze by tylko wypadało oszacować jaki procent zarobków piłkarzy stanowią premie około 5,10, czy 30%. Bo bez tego to nic nie wiemy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Nasz debiut (kolejny) zbliża się wielkimi krokami, a tu taka cisza.
Tak szczerze, nie spodziewam się rewelacji w naszym wykonaniu. Jak na razie brak jakichkolwiek pozytywnych sygnałów i objawów. Drużyna na razie wygląda na zlepek przypadkowych piłkarzy. Ciekaw jestem czy system motywacyjny (większa kasa za awans zamiast za kolejne wygrane mecze), o jakim się mówi sprawdzi się w tym przypadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rewelacji nie będzie, zwycięstwa przeplatane remisami i porażki, oby załapać się do top 6
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wydawało się wiosną 2019 r., że w perspektywie trzech-czterech lat Wisła wywalczy tytuł MP, zagra w europejskich pucharach, a przy nowych inwestorach zapowiadanych wcześniej przez byłą prezes, a potem przez Jarka być może spełni się marzenie o wymarzonej Lidze Mistrzów.
Życie jednak brutalnie zweryfikowało możliwości tych, których 3,5 roku temu okrzyknięto ratownikami i byli bohaterami całej piłkarskiej Polski na czele ze Świętym Jakubem z Dortmundu, który wtedy objawił się jako wybawiciel po okresie działania zorganizowanej grupy przestępczej z lat 2016-2018, która przy wsparciu najwierniejszych dokonała wielomilionowych nadużyć finansowych - do dnia dzisiejszego nikt nie został ukarany i prawdopodobnie nigdy nie będzie. Realia są takie, że ówczesnych ratowników należy określić mianem szkodników, grabarzy i fałszywych odnowicieli. O licznych błędach, kompromitacjach, o jednym wielkim burdelu transferowym wiele było powiedziane na przestrzeni ostatnich miesięcy. Główni ,,bohaterowie" Jurek i Dawid zostali. Trójca Święta też została i to w poczuciu ogromnego zdziwienia na jak najbardziej uzasadnioną krytykę, choć i tak ona jest niewielka w porównaniu do tego czego można było się spodziewać po spadku. Powinno być trzęsienie ziemi, kompletna rewolucja, ale skoro jej nie było po tzw. ratowaniu, to teraz po spadku z pełną świadomością jej też brakuje. Ostatnie lata w Wiśle wskazują, że druga ekipa rządząca - podobnie jak wcześniej ekipa Sarapaty może robić co chce w poczuciu nietykalności, nieomylności, a nawet świętości. Ogromne nadużycia finansowe z lat 16-18 nie robiły wrażenia na najbliższym otoczeniu tak jak nie robi wrażenia wiosenny proces spadkowy w którym też uczestniczyło wiele osób i też nikt konkretny, właściwy nie został ukarany. Za kilka dni rozpocznie się nowy sezon. Zamiast Lecha, Legii, Pogoni mecze z Chojniczanką, z Puszczą czy Chrobrym Głogów. Kto ma pełnić rolę Cracovii w tej lidze? GKS Katowice, GKS Tychy czy Sandecja? Puszczę trudno nazwać rywalem, mimo iż geograficznie najbliżej. Jak pisałem wielokrotnie, dzisiaj w Wiśle nie ma ani jednej wiarygodnej osoby, której można zaufać. Tym bardziej nie ma jej w najbliższym otoczeniu. Jest pełno figurantów, fałszywych odnowicieli, karierowiczów, którzy za imprezki podczas spotkań w loży VIP potrafią obronić każdą decyzję Świętych. Swego czasu ogłaszaliście duże plany. Zarzucaliście Cupiałowi i Bednarzowi, że nie wykorzystują potencjału Wisły, a wy mieliście mieć ten plan. Wywołaliście wojnę domową w Wiśle, ostrzelaliście stadion i potem w konsekwencji wykorzystując odpowiednią sytuację polityczną przejęliście władzę w klubie praktycznie za darmo - wygrana waszych przyjaciół w 2015 r. w tym pomogła, których zapraszaliście na Wisłę, z którymi chodziliście na różne manifestacje polityczne, historyczne oraz przy pomocy których uświadamialiście tzw. młodych patriotów z sektora C i ze słynnej szkółki walk na tzw. prawdziwych Wiślaków i Polaków. Efekt? Zrujnowaliście Wisłę tak samo jak wasi koledzy zrujnowali Polskę od 2015 r. Dokonaliście niemożliwego - spadku: największej kompromitacji w historii klubu. Co dalej? Ostatnie tygodnie wskazują, że dalej nie rozumiecie do czego doprowadziliście. Dalej nie ma u was pokory, szczerego żalu za popełnione grzechy, a tym bardziej zadośćuczynienia, a bez tego nie ma mowy o dalszym rządzeniu, bo w obecnej sytuacji nie wiem po co wy dalej rządzicie. Jaki jest wasz cel? Skoro dalej twierdzicie, że jesteście super na czele z Jakubem, Dawidem i Jurkiem, a krytykują was tylko wrogowie, którzy chcieli przywłaszczyć tzw. Świętą Ziemię, której musicie bronić jak Niepodległości. Trudno mi się odnieść do tego nowego sezonu. Z jednej strony Wisła powinna te rozgrywki wygrać z ogromną przewagą, bez najmniejszych problemów, ale czy tak będzie? W pierwszej lidze jest tylko jeden poważny klub Wisła i cała reszta komediantów. . Z drugiej strony, spadek wydawał się kompletnie niemożliwy, a jednak się zdarzył. Zhańbiliście Wisłę jak nikt inny wcześniej. Aby naprawić krzywdy, musielibyście doprowadzić Białą Gwiazdę do Mistrzostwa Polski w sezonie 2023/2024, a nawet do awansu do Ligi Mistrzów za dwa lata. Oddać władzy nie zamierzacie, opozycji brak. Cupiał mógł o czymś takim tylko pomarzyć. Nikt wam nie przeszkadzał, nie utrudniał. Mimo to Wisła spadła. Dalej jestem w szoku. Cóż więcej można dodać? Mem trener, mem prezes, skompromitowana Trójca Święta i jej najbliższe otoczenie. Na koniec tak mi się przypomniało: Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Ale do tego trzeba kompletnego resetu, zaorania i rozpoczęcia od nowa z kompletnie nowymi ludźmi. A tymczasem ta znana piosenka powinna być motywem przewodnim nadchodzącego sezonu: https://m.youtube.com/watch?v=cxtnot8lY4U
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.07.2022 o godz. 01:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cisza jest jak w klubowych kasach. 6 dni do meczu a zwykłych biletów brak. A w Rzeszowie sprzedają już bilety na mecz z nami.. I pisze to jako karnetowicz. Tak to my frekwencji nie zbudujemy. O ile w poprzednim moim poście pisałem że ciężko wymienić 5 pewniaków, tak teraz widzę jedną niewiadomą (Zakładając że nie będzie urazów i nie dojdzie mityczny napastnik) Biegański - Jaroch, Łasicki, Mehremic, Wachowiak - Starzyński (?), Balta, Basha, Duda, Młyński - Fernandez Pierwsi do wejścia: Szywacz, Żyro, Pereira, Fazlagic. I że zlepkiem" przypadkowych piłkarzy się nie zgodzę. Obrona w tym składzie wychodziła w prawie każdym sparingu. Młodzi: Duda, Szywacz, Starzyński, Młyński czują ze sobą chemię. Fernandez w meczu z Hapoelem starał się klepać pilkę z Duda. Najwięcej zgrania potrzeba w środku. Balta wchodzi z buta, ale trzeba się określić kto będzie grał obok niego. Basha/Szywacz/Plewka/Fazlagic to spora konkurencja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Koalik niczym Szpakowski ze Słowenia na pożegnanie Leo. Tak się rodzą legendy. To wszystko siedzi w głowie, zero maszynopisów i notatek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ale ma sporo racji .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczyna się jeden z najbardziej zagadkowych sezonów w mojej wiślackiej historii.
Na dzień dzisiejszy kompletnie nie wiem, czego się spodziewać. Każdy kolejny mecz pokaże na co stać drużynę. Bez napastnika będzie z pewnością ciężko, pozostaje wierzyć, że obrona będzie solidna i babole z ostatniego sparingu były wypadkiem przy pracy. Skoro o zdobyte bramki nie będzie łatwo to podstawowym zadaniem jest nieoddawanie ich za darmo rywalom. Tak jak napisał kolega @Karherop wszystko wskazuje na to, że w sobotę wyjdziemy składem: Biegański - Jaroch, Łasicki, Adi, Wachowiak - Balta, Basha, Duda - Piotruś, Fernandez, Młynek. 7 Polaków, 3 młodzieżowców. Do zobaczenia na R22! ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nikt tak naprawdę nie zna poziomu 1 ligi, żeby jasno powiedzieć czy ten skład ma szanse na walkę o awans. Na papierze wygląda to w miarę interesująco. Zakładając, że Basha szybko wypadnie, Żyro będzie łamał się co chwilę, na szpicy z przymusu będzie grał Fernandez, a Pereira okaże się człapakiem - to i tak powinniśmy sobie poradzić. Oczywiście w teorii. Wuja i jego warsztat będzie przechodził największy sprawdzian w swojej karierze i to będzie ostateczna weryfikacja tego jak potrafi zarządzać projektem od 0.
Mnóstwo rzeczy w obecnej Wiśle mi się nie podoba, ale mam wrażenie, że sportowo powinniśmy się obronić. Niestety - wszystko w tej chwili w rękach Wujka i to mnie niepokoi najbardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No to jedziemy z nim! Parówy do góry i......!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wolę aby kadrę budował ktoś kto się na tym zna, wie co chce z nią dokonac, a nie ten który się jedynie domyślać czego potrzebuje trener nie czując z nim chemii Nie będzie tym razem wymówek że mu ściągnęli Elvisa który miał gościem o zupełnie innym profilu. A na co Wisle stać? Wg bukmacherów faworytem do awansu jest Termalika kursy ok 1.40 dalej Wisła 1.60, Arka 2.00, Podbeskidzie 3.20 i dalej juz losowe ekipy. Sądzę że na 99% ktoś z tego grona zakończy sezon w top 2, o same baraże powalczy kolejne 4-6 ekip. Innego scenariusz niż miejsce w top 6 nie przewiduje. O ile nie spadną nas plagi egipskie jak w zeszłym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.07.2022 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak można nie kupić biletu 5 dni przed meczem ?!?! Wielki Kubuś z Potterem wpadli na pomysł żeby nie wprowadzić sprzedaży biletów a może ludzie kupią karnet ? Patologia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Biuro prasowe klubu dostało przekopę od kibiców i ruszyli że sprzedażą biletów:
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...ecja-nowy-sacz |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skład na mecz jest łatwy do przewidzenia, oby tylko udało się wygrać bez napastnika...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Balta to sie chyba posypal w spraingu z PBB ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z tego co pisał Brzęczek to nic poważnego, skopali go po prostu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic poważnego. Tzn w warunkach wislackich za 2-3 tygodnie będzie do gry����
Niestety Fernandez nie trenuje, także gramy bez napastnika.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 12.07.2022 o godz. 19:52.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Patrząc po ostatnim sparingu to mamy spory problem w defensywie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Fernandez będzie gotowy, dzisiaj ma trenować z zespołem.
Obstawiam, że wyjdziemy tak: Biegański - Jaroch, Łasicki, Adi*(Colley), Wachowiak - Balta, Basha* (Plewka) - Starzyński, Fernandez, Młyński - Żyro * Po tym co Adi odwalił w ostatnim meczu, nie zdziwię się, że może w ostatniej chwili wypaść ze składu. Tym bardziej, że Colley wrócił do pełnych treningów z drużyną i może szybko za niego wskoczyć. * Jeśli Basha fizycznie jest na 100% gotowy to wyjdzie, jeśli nie to Plewka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Duda się nieźle prezentował... Jak Fernandez ma wskoczyć do składu to raczej za Żyrę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|