The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2022, 12:55
nero napisał(a):Wyświetl post
Ludzie no... ile można się czepiać, przecież już przyznał, że zajebał.

moment....to to się tyczyło tego, że nie zrobił operacji?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 23.06.2022, 13:03
azor napisał(a):Wyświetl post
moment....to to się tyczyło tego, że nie zrobił operacji?
No tak na konferencji to wyjaśnił, że zajebał bo miał kontuzję i nie mógł pomóc.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.06.2022, 13:32
to chyba nie ogarnąłem stadionowe zajebałem dotyczyło tylko kontuzji puchatka?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.06.2022, 13:34
no tak , aczkolwiek do tej pory myslaem ze chodzilo o sama kontuzje , a nero sugeruje że jednak o opoznienie operacji
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2022, 13:45
Ja tam co innego słyszałem, że głównie z tą kontuzją zajebał oraz... potwierdza to co wcześniej mówili koledzy na konferencji, że zajebali w sprawie x, y i z
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 23.06.2022, 13:58
Zajebałem dotyczyło ogólnie tego, że nie mógł grać. nie rozbijał tego, że za późno operacja czy coś. Zajebał bo nie mógł grać i pomóc Wiśle w utrzymaniu. Tak można było zrozumieć jego słowa na konferencji, co miał na myśli jak wychodził na stadion, nie wiem, ale chyba właśnie kompletnie coś innego niż wszyscy myśleli.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.06.2022, 14:05
https://www.youtube.com/watch?v=gjJP...82aKrak%C3%B3w

52 min 40 sek
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.06.2022, 15:06
Michał Żyro z kontuzją. Żodyn się nie spodziewał, żodyn.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.06.2022, 15:41
Oj nie narzekaj
drozd:
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.06.2022, 15:41
Hahahahahaha

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.06.2022, 16:08
Wisla ZUS Krakow.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2022, 17:05
Obysmy sie spokojnie utrzymali w tym roku bez dramaturgii i drwin calej pilkarskiej Polski
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.06.2022, 17:23
https://www.wislaportal.pl/News.html...dwoch_wislakow

Rzeczniczka klubu Karolina Biedrzycka długo głupa rżnęła, dopiero pod wpływem mediów i co za tym idzie zapytań kibiców pod newsem dziennikarzy wyjawiła ów informacje o urazach dwójki piłkarzy, choć powinna to robić sama od siebie i na bieżąco.

I zasadne pytanie: kto odpowiada za testy medyczne w Wiśle Kraków? Bo to kolejni piłkarze, którzy przechodzą testy medyczne bez najmniejszych problemów, a po kilku tygodniach okazuje się, że nie są do końca zdolni do gry.. zapewne odpowiadają za to osoby ze sztabu medycznego Wisły. Nazwiska delikwentów?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.06.2022 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 23.06.2022, 17:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=gjJP...82aKrak%C3%B3w

52 min 40 sek
https://youtu.be/gjJP67lVPCc?t=3160

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 23.06.2022, 17:49
Michał Żyro zgłosił dolegliwości zmęczeniowe.

Tak po polsku to o co chodzi? Co to są dolegliwości zmęczeniowe? W sensie, że za dużo ćwiczy i się zmęczył czy jak?

Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2022, 18:09
nero napisał(a):Wyświetl post
Michał Żyro zgłosił dolegliwości zmęczeniowe.

Tak po polsku to o co chodzi? Co to są dolegliwości zmęczeniowe? W sensie, że za dużo ćwiczy i się zmęczył czy jak?
Kazali mu biegać i po 5 minutach stwierdził, że nie może.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 23.06.2022, 18:25
santiago_1986 napisał(a):Wyświetl post
Kazali mu biegać i po 5 minutach stwierdził, że nie może.
Jak po 5 minutach to luz, czyli jednak waleczny, Wisłę ma w sercu, będzie walczył na boisku do upadłego.
Profesjonalista bo już się bałem, że jakiś amatorów wzięliśmy.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.06.2022, 20:41
Ja w szkole na WFie, rozpieszczony Żyro załatwił sobie zwolnienie od mamy, że nie może ćwiczyć. Żenada!!!
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2022, 20:57
aNouc napisał(a):Wyświetl post
https://www.wislaportal.pl/News.html...dwoch_wislakow

Rzeczniczka klubu Karolina Biedrzycka długo głupa rżnęła, dopiero pod wpływem mediów i co za tym idzie zapytań kibiców pod newsem dziennikarzy wyjawiła ów informacje o urazach dwójki piłkarzy, choć powinna to robić sama od siebie i na bieżąco.

I zasadne pytanie: kto odpowiada za testy medyczne w Wiśle Kraków? Bo to kolejni piłkarze, którzy przechodzą testy medyczne bez najmniejszych problemów, a po kilku tygodniach okazuje się, że nie są do końca zdolni do gry.. zapewne odpowiadają za to osoby ze sztabu medycznego Wisły. Nazwiska delikwentów?
Długo? Przecież po jakis 40 minutach od umieszczenia artykułu dała swoje sprostowanie. Ja bym nawet powiedział że ekspresowe wyjaśnienie sprawy.

Jakby klub miał informować o każdej 1 czy 2 dniowej absencji w treningach to nic innego by nie robił.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.06.2022, 21:10
I o to kibicom chodzi, że to ona jako pierwsza powinna o tym informować, a nie jakiś dziennikarz. Dopiero gdy została wywołana do tablicy po publikacji artykułu to powtórzyła to co przekazał dziennikarz. I oby skończyło się na 1 czy 2 dniowej absencji jak piszesz. Natomiast rzecznik musi na bieżąco pisać o tym co się dzieje w drużynie. Już wcześniej, gdy XXX piłkarza nagle zabrakło w kadrze meczowej, kibice mieli zagwozdkę co się stało piłkarzowi.. i dopiero jakiś dziennikarz (Karcz, Miga, Trela, czy Knura) poinformowali kibiców, że XXX piłkarz doznał urazu, jest chory, itp.. (powtarzało się to wielokrotnie), a to rzecznik klubu powinien informować o takich rzeczach, tym bardziej, że rzecznik prowadzi konta Wisły na Twitterze, Facebooku, Instagramie, no i ma info z pierwszej ręki na temat tego co się dzieje z piłkarzami, bo jej mąż jest w sztabie medycznym Wisły. Rzecznik musi zrozumieć, że trzeba wykazywac się profesjonalizmem, Wisła ją utrzymuje, bo to jest praca, a nie wychodzić z założenia, że jej więcej wolno, bo jej dziadek był kiedyś piłkarzem Wisły. Wystarczy przejrzeć pytania kibiców do rzeczniczki na Twitterze - spośród 300 pytań w jej kierunku na różne tematy, może 10 odpowiedzi (często tym samym osobom, bo się np. znają). A rzecznik Legii odpowiada każdemu kibicowi jak leci, wszyscy są równi, bez olewania..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.06.2022 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2022, 21:36
Przecież tak to wszędzie wygląda. W czasie obozu masz dziesiątki mikrokontuzji, stłuczeń, obolałych mięśni, naciagniec i znowu się powtórzę. Jak to nie jest nic powaznego, to rzecznik ma lepsze rzeczy do roboty.

Pomine już fakt, że to od kierownika drużyny powinno wyjść czy informować o danej sytuacji choćby samego rzecznika czy nie..więc w gwoli ścisłości to powinieneś się dojebac do Jarka Krzostki

Jak Lewy upadnie na treningu Bayernu to najpierw powstaje kilkanaście artykułów w polskiej prasie a po kilku godzinach Bayern wydaje lakoniczny komunikat.

Absurdalne porównanie, ale absurdalny zarzut.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.06.2022, 22:27
Żyro pewnie się zmęczył morderczymi treningami Brzęczka

A tak na poważnie to Żyro zna swój organizm najlepiej, ma duże doświadczenie w leczeniu się, jeśli czuł, że może się zaraz rozsypać jak troszkę nie przystopuje to dobrze, że to zgłosił. Arek też tak robił przy tych trenerach co na to pozwalali jak w Wiśle grał i go te kontuzje wtedy omijały, co innego jak go trener wrzucał do jednego worka z innymi to różnie bywało.

Może być też tak, że to kontuzja typowo mięśniowa zmęczeniowa, lepiej nie doprowadzić do sytuacji jak w przypadku Plewki było za Niemca u nas.

Generalnie ten eufemizm może oznaczać wiele rzeczy.

Gorzej jak się kolano zaczyna odzywać, to już może nie być tak kolorowo.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.06.2022, 22:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przecież tak to wszędzie wygląda. W czasie obozu masz dziesiątki mikrokontuzji, stłuczeń, obolałych mięśni, naciagniec i znowu się powtórzę.

Patrząc na reakcję kibiców i dziennikarzy, to trochę śmieją się z tej informacji (Żyro) i z tego w jaki sposób to zakomunikowała rzeczniczka, więc nie wiem czy wszędzie to tak wygląda. Po mojemu chciano to zatuszować, żeby znów śmiechów nie było, że zatrudniono gościa, który po tygodniu treningów poprosił o zwolnienie z WF-u, ale dziennikarze wyskoczyli z newsem, więc rzeczniczka nie miała wyboru i musiała przyznać rację.

Social media Wisły prowadzi rzeczniczka klubu Karolina Biedrzycka i to od niej wszystko wychodzi. Jarek Krzoska nie prowadzi profilu Wisła na Twitterze, tyko rzeczniczka, która nie ma nic innego do roboty, bo Wisła jest jedynym pracodawcom i żywicielem rodziny.

Trzeba o takich rzeczach informować na bieżąco, bo potem pojawia się galeria zdjęć z treningu i kibice pytają, a gdzie jest Żyro, a co mu się stało, dlaczego nie trenuje, a gdzie jest XXX piłkarz, i takie milczenie wkorwia kibiców. A rzeczniczka siedzi zadowolona bo o wszystkim wie, ale trzeba jej przypomnieć, że kibice nie wiedzą i ma im przekazywać informacje na bieżąco.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.06.2022 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2022, 23:20
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na reakcję kibiców i dziennikarzy, to trochę śmieją się z tej informacji (Żyro) i z tego w jaki sposób to zakomunikowała rzeczniczka, więc nie wiem czy wszędzie to tak wygląda. Po mojemu chciano to zatuszować, żeby znów śmiechów nie było, że zatrudniono gościa, który po tygodniu treningów poprosił o zwolnienie z WF-u, ale dziennikarze wyskoczyli z newsem, więc rzeczniczka nie miała wyboru i musiała przyznać rację.
A wg mnie jest dość mały (jednak) odsetek kibiców który wyciąga zbyt pochopnie wnioski, często że szczątkowych informacji z 3 ręki i łyka jak młody pelikan wszystko co wrzuca media. Wystarczy popatrzeć jak zaczęło rozstrzasac nieszczęsna "Kasie". 95% kibiców gdzieś zobaczyło nagranie zaśmiało się i zapomniało. Żyło dalej swoim życiem zamiast wylewać żale w internecie.

Zgodzę się że nasz klub wiele rzeczy robi amatorsko i to widać na każdym kroku. To tym bardziej dziwne, bo social media można ogarnąć naprawdę małym kosztem (a już na pewno w skali klubu piłkarskiego).
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.06.2022, 02:04
Pierwsza szklanka zaczyna pękać, oby dotrwał do końca przygotowań. Trzymajmy kciuki za pozostałe szklanki.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.06.2022, 07:49
sprawy Żyro bym sie nie czepiał , bo zmęczenie może oznaczać tak jak napisał simone zbyt wiele rzeczy , aby można było wyciągać wnioski

natomiast warto kolejnym raz pochylić sie nad skandaliczną pracą rzeczniczki , która de facto mniej zasługuje na swoją wypłate niż przysłowiowa "żona zielaka"

a i dostałem PW (nie wiem czemu uznano że ja jestem dobrą osobą do nagłaśniania takich rzeczy , ale ok , puszczam w eter)

że Karolina Biedrzycka ma takie samo panieńskie nazwisko (Kawula) jak wspólniczka Dominika Kasztelańca

czy to znaczy cokolwiek - nie wiem , wiem tylko że jej praca to kpina , komunikacji prawie zero , a na konferencjach manekin udzielający mikrofonu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.06.2022, 08:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A wg mnie jest dość mały (jednak) odsetek kibiców który wyciąga zbyt pochopnie wnioski, często że szczątkowych informacji z 3 ręki i łyka jak młody pelikan wszystko co wrzuca media. Wystarczy popatrzeć jak zaczęło rozstrzasac nieszczęsna "Kasie". 95% kibiców gdzieś zobaczyło nagranie zaśmiało się i zapomniało. Żyło dalej swoim życiem zamiast wylewać żale w internecie.

Zgodzę się że nasz klub wiele rzeczy robi amatorsko i to widać na każdym kroku. To tym bardziej dziwne, bo social media można ogarnąć naprawdę małym kosztem (a już na pewno w skali klubu piłkarskiego).
Jest niewielki odsetek sfrustrowanych którzy szukają tylko pretekstu żeby zacząć histerię w internecie. Wystarczy spojrzeć na reakcje po artykule o Żyro. Moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego tekstu - może to oznaczać wszystko, takie rzeczy dzieją się non stop, zwłaszcza podczas zgrupowań, ale też na treningach, rozbieganiach etc. To jest sport wyczynowy.

Frustracja wynika z tego, że piłkarze jacy zadowoliliby tych kibiców są raczej poza naszym zasięgiem, a do każdego ściąganego będzie można się o coś dowalić...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2022 o godz. 08:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.06.2022, 08:40
Frustracja wynika z tego jak klub funkcjonuje, nikt tu nie oczekuje Ronaldo do składu.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2022, 08:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest niewielki odsetek sfrustrowanych którzy szukają tylko pretekstu żeby zacząć histerię w internecie. Wystarczy spojrzeć na reakcje po artykule o Żyro. Moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego tekstu - może to oznaczać wszystko, takie rzeczy dzieją się non stop, zwłaszcza podczas zgrupowań, ale też na treningach, rozbieganiach etc. To jest sport wyczynowy.

Frustracja wynika z tego, że piłkarze jacy zadowoliliby tych kibiców są raczej poza naszym zasięgiem, a do każdego ściąganego będzie można się o coś dowalić...
Frustracja po spadku to szybko nie minie.
Może trochę, jeśli będą wyniki dające szansę na powrót.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.06.2022, 10:16
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Frustracja wynika z tego jak klub funkcjonuje, nikt tu nie oczekuje Ronaldo do składu.
Ronaldo może nie, ale i tak piłkarzy którzy są poza naszym zasięgiem. Większość mając do wyboru Ekstraklasę i pierwszą ligę wybierze pierwszą opcję. Do wyboru mamy:
- z końskim zdrowiem, ale drewno
- pierwszoligowców, ale takich za słabych na ekstraklasę
- utalentowanych młodych, ale nie na tyle żeby trafili na zachód, do ekstraklasy albo ich kluby nie zażądały za nich majątku
- goście którzy umieją grać w piłkę, ale mieli poważne zawirowania w karierze - zwykle zdrowotne
- no-name z zagranicy, niższe ligi
- wychowanków
- gości którzy nie spełniają w/wym. kryteriów, ale czekali za długo i są bez klubu po zamknięciu okienka, tzw. okazje.

Z każdym transferem związane jest ryzyko innego typu (plus standardowe ryzyka kontuzji i że się nie odnajdzie w zespole). Jako że bardzo brakowało nam charakteru i jakości, opcja nr 4 ma sporo sensu.

Wszystkie te kategorie wywołują zbiorowe wycie w internecie. Ludzie piszący że "podebrali nam" Śpiączkę, że oddaliśmy Poletanovicia etc. są odklejeni i zamknięci w swoim świecie na tyle że większość rozsądnych ludzi dała sobie spokój.

Nie będziemy mieli pewnie żadnego transferu który wywoła u Was euforię. Zresztą, u "nas", realnie myślących też nie, raczej "może się sprawdzić, wygląda OK na papierze, jak na pierwszą ligę".

Aktualne transfery pokazują że wyciągnięto wnioski z ostatnich lat - przede wszystkim przychodzą piłkarze znający ligę, z jajami, niekoniecznie młodzi i obiecujący, ale często z doświadczeniem. Nie ma żadnych wynalazków jak Fazlagić, Kuvejlić czy Mawutor.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2022 o godz. 10:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów