The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2022, 10:53
chodzi ci o to ze wybrali go do RN ligi , więc musi zostac prezesem ?

nie wiem osobiście czy jedno łączy sie z drugim , a może wręcz to potwierdzać dymisje bo ma już zabezpieczone miękkie lądowanie ?

tak czy siak szokuje porównanie kompetencji zarządu tej ligi , z kompetencjami 'brata kuby'
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.06.2022, 11:26
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
masz jakąś zdolnośc oceniania sytuacji , wyrwanej z kontekstu

dla mnie też ta akcja z kasią z marsa , byłby spoko , nawet śmieszny , gdyby nie wpisał sie w szerszą całość...
Oczywiście, bo każdy ruch i decyzję oceniam indywidualnie, są dobre decyzje i są złe. Ta była po prostu głupia, ale o małym znaczeniu i tak ją traktuje. Na pewno nie sprowokowałaby mnie do napisania sciany tekstu na +5000 znaków.

Calościowo wiadomo jak jest, ale to nie jest żadna dyskusja. Nie lubię całościowego gadania, bo przecież oczywistym jest, że się zjebaliśmy do 1 ligi i jest to katastrofa. Ale ile można w kółko pisać i czytać o tym, że tak jest? Przecież my to wszystko wiemy, przecież każdy przeczytał o tym conajmniej 100 postów i popełnił przynajmniej jeden. Jaki koń jest każdy widzi, to nie jest ciekawa dyskusja.

Za to rozpatrywanie ruchów pojedynczo może nieść za sobą jakąś namiastkę ciekawej dyskusji, nie uważasz?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.06.2022 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2022, 11:32
filmik nawet śmieszny, ale k... teraz? To tak, jakby ktoś opowiedział niezły dowcip na głos na pogrzebie. Nie o to chodzi, że żart był słaby, tylko o okoliczności. Przecież oni powinni nadawać teraz 24/7 przekaz WRACAMY DO EKSTRAKLASY oraz TANIE KARNETY DLA ZAWSZE WIERNYCH KIBICÓW oraz NOWY PREZES WISŁY żeby zmotywować do chodzenia na mecze, żeby była nadzieja, że idzie to (w końcu) w dobrym kierunku.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2022, 13:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, bo każdy ruch i decyzję oceniam indywidualnie, są dobre decyzje i są złe. Ta była po prostu głupia, ale o małym znaczeniu i tak ją traktuje. Na pewno nie sprowokowałaby mnie do napisania sciany tekstu na +5000 znaków.

Calościowo wiadomo jak jest, ale to nie jest żadna dyskusja. Nie lubię całościowego gadania, bo przecież oczywistym jest, że się zjebaliśmy do 1 ligi i jest to katastrofa. Ale ile można w kółko pisać i czytać o tym, że tak jest? Przecież my to wszystko wiemy, przecież każdy przeczytał o tym conajmniej 100 postów i popełnił przynajmniej jeden. Jaki koń jest każdy widzi, to nie jest ciekawa dyskusja.

Za to rozpatrywanie ruchów pojedynczo może nieść za sobą jakąś namiastkę ciekawej dyskusji, nie uważasz?
Jakby mi któryś ze znajomych zarzygał łazienkę to raczej nie będę go chwalił że opuścił klapę na kiblu tylko bedę wqrwiony że narobił syfu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.06.2022, 14:04
No spoko, ale już o tym pisałeś. Kolejne posty coś nowego wnoszą do dyskusji czy jak?

Zauważ, że nie dyskutujesz z klubem, tylko z innymi kibicami. Większość osób wchodzi na forum, żeby coś ciekawego przeczytać o swoim klubie. Napisałeś z 5 razy z grubsza to samo, będziesz przez najbliższy rok wałkował w kółko to samo przy każdym drobnym ruchu włodarzy czy jak?

Powiem Ci oczywistą prawdę - każdy ruch klubu w kontekście spadku będzie wyglądał słabo. Bo spadliśmy do cholery.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.06.2022 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2022, 14:20
Nie napisałem to w kontekście oceniania przez ciebie za pojedyncze decyzje podczas gdy ostatni czas w Wiśle to pasmo porażek.
Zauważ że ja do niedawna nic złego odnośnie zarządu nie pisałem.Moje podejście zmieniło się gdy zamiast planu na wyjście z kryzysu dostałem przeprosiny pod publiczkę o lanie wody w przekazie do kibiców.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.06.2022, 14:35
Ale to było oczywiste, że tak będzie.
Ujawnienie dokładnego planu nie wchodziło w grę. Plan może zawierać decyzje odnośnie pilkarzy czy sztabu, które nie powinny wycieknąć przed ich przeprowadzeniem, bo osłabiłby pozycję negocjacyjną klubu i możliwie zniechęcił jednostki, które np. chcemy w przyszłości odpalić.

Ujawnienie jakie transfery chcemy przeprowadzić podobnie. Mógłby nam ktoś kogoś zwędzić.

Ujawnienie czegokolwiek o sponsorach, co, jak, ile mniej - to samo. I tak powiedzieli za dużo.

Ujawnienie czegokolwiek o Pasiecznym po podpisaniu umowy o nie wypowiadaniu się byłoby glupie. I tak l, taka umowa to standard w takich sytuacjach i było to do przewidzenia. Znałem odpowiedź na to pytanie jeszcze przed odpowiedzią. Podobnie zapewne było z trenerem Gulą.

Nie wskazali kto jest winny? Powiedzieli prawdę - wszyscy po trochę bo decyzje były podejmowane kolokwialnie. Mogli kogoś wrzucić pod pociąg w postaci dymisji ale się nie zdecydowali. Było to do przewidzenia, skoro nikt po spadku nie został z klubu wyrzucony w trybie natychmiastowym.

Ja pisałem o tym jak będzie wyglądać ta konferencja przed jej przeprowadzeniem, że nic ciekawego sie nie dowiemy i w sumie trochę się pomyliłem, bo między wierszami można było sporo ciekawych smaczków wyłuskać. Większość klubów nie przekazuje nawet połowy takich poufnych informacji jak budżet czy szczegóły zawierania kontraktów z piłkarzami.

W sumie nie dziwię się prawie niczemu, poza pozostawieniem Brzęczka na stanowisku. Po takich wynikach nie miał prawa pozostać trenerem. Po prostu nie i już. Tyle, że jego pozostanie w klubie zostało ogłoszone wcześniej. Wkurzyło mnie dużo bardziej niż ta cała konferencja. Tutaj wszystko było expected.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.06.2022 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.06.2022, 14:36
Jak oglądnąłem ten filmik to moja pierwsza reakcja to WTF, co to jest? Ktoś sie kleju nawąchał

Roześmiałem i zlałem z pyty, dziwne i niepotrzebne to było, ewidentnie Krolewskiemu się jakaś śrubka poluzowała. Ale żeby takie epopeje tu pisać jak niektórzy?

Pierwsza wersja ankiety mnie nie rusza, napisali jak jest, bo oczywistym jest, że im większy budżet tym większa szansa na awans.

Niech już ruszy ta liga, bo te wyziewy sezonu ogórkowego mnie dobijają tylko. Zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku.
Zgadzam się w 1906% .
Dokładnie.
Filmik taki średnio śmieszny ale ocenianie tego jako galaktycznej kompromitacji klubu to, jak dla mnie, odlot na Marsa.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2022, 14:40
Ale to było oczywiste, że tak będzie.
Ujawnienie dokładnego planu nie wchodziło w grę. Plan może zawierać decyzje odnośnie pilkarzy czy sztabu, które nie powinny wycieknąć przed ich przeprowadzeniem, bo osłabiłby pozycję negocjacyjną klubu i możliwie zniechęcił jednostki, które np. chcemy w przyszłości odpalić.

Ujawnienie jakie transfery chcemy przeprowadzić podobnie. Mógłby nam ktoś kogoś zwędzić.

Ujawnienie czegokolwiek o sponsorach, co, jak, ile mniej - to samo. I tak powiedzieli za dużo.

Ujawnienie czegokolwiek o Pasiecznym po podpisaniu umowy o nie wypowiadaniu się byłoby glupie. I tak l, taka umowa to standard w takich sytuacjach i było to do przewidzenia. Znałem odpowiedź na to pytanie jeszcze przed odpowiedzią.

Nie wskazali kto jest winny? Powiedzieli prawdę - wszyscy po trochę bo decyzje były podejmowane kolokwialnie. Mogli kogoś wrzucić pod pociąg w postaci dymisji ale się nie zdecydowali. Było to do przewidzenia, skoro nikt po spadku nie został z klubu wyrzucony w trybie natychmiastowym.

Ja pisałem o tym jak będzie wyglądać ta konferencja przed jej przeprowadzeniem, że nic ciekawego sie nie dowiemy i w sumie trochę się pomyliłem, bo między wierszami można było sporo ciekawych smaczków wyłuskać. Większość klubów nie przekazuje nawet połowy takich poufnych informacji jak budżet czy szczegóły zawierania kontraktów z piłkarzami.
I wszystko to prawda, ale frustraci nie zrozumieją tego dopóki im się żółć całkowicie nie wyleje.
Kontrakty są niejawne, ujawnienie rozmów ze sponsorami to utrata wiarygodności i ich samych etc.

Ale tutaj chodzi po prostu o frustrację, cała reszta to dorabianie ideologii.

Poza tym sezon ogórkowy, więc każdy frajer pracujący dla portalików sportowych gołe zdjęcia matki wrzuci dla wejść. Żenujące, ale taki to biznes.

Ja już złość mam za sobą, czekam na pierwszy mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2022 o godz. 14:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 16.06.2022, 15:22
Prawda jest taka, że obecnie wszystko co zrobią/powiedzą właściciele zostanie odebrane negatywnie i skierowane przeciwko nim. Oczywiście, popełnili błędy i to w....e wielkie, ale trzeba patrzeć w przód a nie w kółko płakać nad rozlanym mlekiem. Narobili bałaganu więc niech teraz go sprzątają, jak za rok nie będzie awansu to wtedy wieszajmy na nich psy.
A to przypieprzanie się do byle filmiku czy innej ankiety to mam wrażenie, że cały czas nakręcane jest przez te same osoby a reszta tylko to podchwytuje. Ciekawe jakie intencje mają te osoby które celowo i ciągle uderzają w swój klub.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.06.2022, 15:27
Ciężko chyba powiedzieć, bym uderzał w klub, a jednak ankieta (mniej) i ten cały filmik mnie zwyczajnie mocno zirytowały. Naprawdę ciężko komuś w klubie zrozumieć, jaki poziom frustracji został wśród kibiców Wisły osiągnięty, ciężko było przewidzieć pewne reakcje? Wystawiono Wisłę na pośmiewisko, narażono na drwiny...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.06.2022, 15:32
o, ktoś przestawił wajche w socios
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2022, 15:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I wszystko to prawda, ale frustraci nie zrozumieją tego dopóki im się żółć całkowicie nie wyleje.
Kontrakty są niejawne, ujawnienie rozmów ze sponsorami to utrata wiarygodności i ich samych etc.

Ale tutaj chodzi po prostu o frustrację, cała reszta to dorabianie ideologii.

Poza tym sezon ogórkowy, więc każdy frajer pracujący dla portalików sportowych gołe zdjęcia matki wrzuci dla wejść. Żenujące, ale taki to biznes.

Ja już złość mam za sobą, czekam na pierwszy mecz.
Ja nie miałem złości. Tylko przez miesiąc bolałem. Tak ,tyle to trwało.
Ale to minęło i trzeba patrzyć do przodu z nadzieją.
Ale no cóż, tu czasami z FORUM KIBICÓW WISŁY powstaje FORUM FRUSTRATÓW albo MALKONTENTÓW czy ŻÓŁCIOWYDALACZY.
Mimo wszystko potrafię to zrozumieć bo smutek jest wielki...
Natomiast zupełnie nie trawię większości ironistów czy hehaczy, którzy swoją "tfurczością " się tu dzielą.
Zazwyczaj jest to tak denne że nasza słynna "Kasia" jawi się jak dzieło sztuki
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 16.06.2022, 15:58
Klęską jest ankieta ponieważ dotyczy bardzo poważnej sprawy, jaką jest tworzenie nowej oferty. Zaraz po tym, kiedy spadek stał się faktem należało przeprowadzić badanie rynku (ankieta w necie nim nie jest) i w oparciu o wyniki opracować cennik karnetów oraz biletów na pojedyncze mecze. I to mógłby być konkret przedstawiony podczas konferencji zarządu i rady nadzorczej.

"Kasia" jest do obejrzenia dwa razy: pierwszy i ostatni. Jest tak absurdalna, że śmieszy tylko raz.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2022, 16:21
Cały problem z konferencją polega na tym, że wynika z niej brak świadomości rzeczywistych przyczyn spadku. A skoro tego nie ma to tym bardziej nie ma co liczyć na poczynania które zmienią klub w aspekcie sportowym.

Transfery takie czy inne, ceny karnetów czy inne marketingowe pomysły mają iluzoryczny wpływ na postawę kopaczy na boisku, a to jest nasz największy problem.

Dlaczego każdy zawodnik trenujący w Wiśle od czasu przejęcia sterów przez Trio jest coraz słabszy wprost proporcjonalnie do czasu który spędził w naszej szatni?

Bez odpowiedzi na to pytanie nic się nie zmieni...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.06.2022, 16:38
Problem Tria jest taki, że chcieliby coś zmieniać ale w taki sposób, żeby wszystko zostało po staremu.

Pytanie pierwsze: ilu ludzi z "pionu sportowego" wyleciało na zbity pysk po sezonie? Bo wylecieć powinien cały dział tzw. skautingu. No ale tu jest kłopot, bo pewnie Kuba zatwierdzał wszelkie ruchy więc i on musiałby wylecieć.

To jest wszystko patologia i nawet jeśli awansujemy jakimś cudem to tylko po to, aby się z jeszcze większym hukiem spier***ć z powrotem.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2022, 16:55
Lidzie zrozumcie , jestesmy na łasce ludzi ktorzy nas uratowali orzed degradacja ( zaraz twarozek napisze cos innego ) , oni nas uratowali , oni nas spuscili , ale to dalej sa ludze ktorzy o nasza Wisle walcza , wiem ze nieudolnie i wiem ze skandalicznie , ale jednak , nikt z nas / was nie ma wyjscia tylko liczyc na cud w postaci awansu , wiem , mega sztuka bylo spuszczenie Wisly z tak slabej ligi i nalezy im sie za to pomnik , ale mleko sie rozlalo , i tyle , nie myslcie o pucharach i awansie , tylko o utrzymaniu sie w 1 lidze
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2022, 16:58
Cytat:
Ale no cóż, tu czasami z FORUM KIBICÓW WISŁY powstaje FORUM FRUSTRATÓW albo MALKONTENTÓW czy ŻÓŁCIOWYDALACZY.
Mimo wszystko potrafię to zrozumieć bo smutek jest wielki...
Natomiast zupełnie nie trawię większości ironistów czy hehaczy, którzy swoją "tfurczością " się tu dzielą.
Zazwyczaj jest to tak denne że nasza słynna "Kasia" jawi się jak dzieło sztuki
Nie możesz mieć żalu o to, ze ktoś sytuację widzi inaczej i nie wierzy w trio. A o to tutaj chodzi. Ty uważasz, że trio to ogarnie bo problemy są x i y, a np ja uważam, że trio tego nie ogarnie bo największym problemem jest samo trio i to trio tworzy kolejne problemy, których później rozwiązać nie umie.

Jeśli nasza legenda, Kuba uważa, że zajebał po cym mówi, że głównie zajebał przez to, ze miał kontuzję i nie pomógł na boisku to ręce opadają...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2022, 18:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie możesz mieć żalu o to, ze ktoś sytuację widzi inaczej i nie wierzy w trio. A o to tutaj chodzi. Ty uważasz, że trio to ogarnie bo problemy są x i y, a np ja uważam, że trio tego nie ogarnie bo największym problemem jest samo trio i to trio tworzy kolejne problemy, których później rozwiązać nie umie.
Klasztora dłużej niż przeora...
Dla mnie najważniejsza jest Wisła. W chwili obecnej, realnie tylko Trio może wyprowadzić MÓJ KLUB z kryzysu.
I jest to twardy fakt. Niestety ale nie ma jakiejkolwiek alternatywy. Takowa by była jeśli pojawiłby się jakikolwiek WIARYGODNY i KONKRETNY chętny na zakup klubu. Takiego na dzień dzisiejszy nie ma i stan ten jest obiektywny , niezależny od tego jak oceniamy Trio oraz czy Trio chętnie czy mniej chętnie chciałoby takiej transakcji.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.06.2022, 18:18
Oczywiście, bo każdy ruch i decyzję oceniam indywidualnie, są dobre decyzje i są złe.
I popełniasz kluczowy błąd, bo to oznacza, że pomijasz cały kontekst.

To jest tak - indywidualnie zaryzykowanie ściągnięcia jakościowego piłkarza podatnego na kontuzje jest OK. Wyjdzie, to super, nie wyjdzie - trudno, warto było ryzykować.

Ale potem patrzysz całościowo i widzisz, że połowa ściąganych piłkarzy ma dokładnie to samo ryzyko. I okazuje się, że całościowo ryzyko jest już ponadprzeciętne, a my akurat w obecnej sytuacji możemy sobie pozwolić wyłącznie na ryzyko przeciętne.

Tak samo było np. z zawodnikami ściągniętymi w zimie - prawie każdy z nich miał potencjał na perełkę i odbudowanie (lub zbudowanie na przyszłość) - indywidualnie każdego można było uzasadnić, tylko... prawie żaden z nich nie był gotowy na grę od początku, na mecze, w których graliśmy o wszystko. I znowu, okazało się że pojedynczy ruch, który się indywidualnie broni, ze względu na efekt skali okazuje się być strzałem w stopę.

Dalej, ściągasz dobrego zagranicznego zawodnika - OK, jednostkowo się broni. Ale za chwilę się okazuje, że ściągasz tych zagranicznych zawodników dwudziestu i potem w szatni ani na boisku nikt nie wie o co chodzi, nikt nie rozumie o co chodzi trenerowi, połowa nawet nie rozumie co kibice śpiewają - wspierają czy wyśmiewają.

I tak w każdej sferze, przykłady można mnożyć.

Puszczasz głupi filmik z przeprosinami - OK, indywidualnie można się skrzywić, zaśmiać, zażenować i tyle. Koniec tematu. Ale całościowo ten filmik jest tylko jednym z kilku zdarzeń będących częścią funkcjonalnej całości: spadek -> miesiąc milczenia -> tragiczna konferencja -> idiotyczna ankieta -> sztuczna Kasia.

Oczywiście, można udawać, że ten filmik należy oceniać sam w sobie jak jakiś wzorzec w Sevres oddzielony szybą od reszty świata. Tylko że to zaklinanie rzeczywistości z natury wielowątkowej i udawanie, że nic przed nim się nie zdarzyło.

Cytat:
Większość klubów nie przekazuje nawet połowy takich poufnych informacji jak budżet czy szczegóły zawierania kontraktów z piłkarzami.
Większość klubów nie ma kilku tysięcy akcjonariuszy, a ich być albo nie być nie jest trwale uzależnione od faktycznych darowizn (nie mylić z kupnem biletów/gadżetów za normalną cenę!) kibiców.

Oczywiście pomijam tę "drobną" kwestię, że to nie jest system zero-jedynkowy jak w marsjańskich start-upach i pomiędzy takimi zjawiskami jak ujawnić cały plan naprawczy a nie ujawnić inwestorom(!) nawet kluczowych założeń czy ujawnić szczegóły rozmów ze sponsorami a nie ujawnić czegokolwiek o sponsorach jest w cholerę możliwości stopniowania ujawnianej wiedzy.

Czy komuś się to podoba czy nie, funkcjonalnie Wisła jest de facto spółką publiczną, i to taką, która permanentnie wymaga (charytatywnego) kapitalizowania zarówno przez głównych akcjonariuszy, jak i - może nawet w większym stopniu - przez "drobnicę" kibicowską. Ten klub nie przetrwa bez którejkolwiek z tych grup, więc to nie jest tak, że jedna może nie ponosić w ogóle odpowiedzialności za swoje błędy, a druga ma prawo tylko i wyłącznie do tego, żeby płacić i się nie wpier*alać, bo kiedyś kibole okradli klub, a trio go uratowało.

Najwyższa pora, żeby ktoś na górze to zrozumiał i dostosował sposób komunikowania się ze światem do tych uwarunkowań, bo to nie jest tak, że jak się zamknie oczy, to to się zmieni.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2022, 18:26
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Takowa by była jeśli pojawiłby się jakikolwiek WIARYGODNY i KONKRETNY chętny na zakup klubu. Takiego na dzień dzisiejszy nie ma i stan ten jest obiektywny , niezależny od tego jak oceniamy Trio oraz czy Trio chętnie czy mniej chętnie chciałoby takiej transakcji.
Dobra, zadam podchwytliwe pytanie, bo sytuacja chyba tego już wymaga - czy ktoś kiedykolwiek przez te 3,5 roku słyszał o tym, aby trio w ogóle szukało potencjalnych nabywców czy choćby formalnie, albo i nieformalnie ogłosiło, że klub jest na sprzedaż i szuka inwestora?

Na tym rynku, jeśli klub jest na sprzedaż, to to po prostu prędzej czy później samo wypływa, nie wspominając już o tym, że jeśli ktoś chce naprawdę sprzedać, to sam aktywnie szuka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2022, 19:12
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dobra, zadam podchwytliwe pytanie, bo sytuacja chyba tego już wymaga - czy ktoś kiedykolwiek przez te 3,5 roku słyszał o tym, aby trio w ogóle szukało potencjalnych nabywców czy choćby formalnie, albo i nieformalnie ogłosiło, że klub jest na sprzedaż i szuka inwestora?

Na tym rynku, jeśli klub jest na sprzedaż, to to po prostu prędzej czy później samo wypływa, nie wspominając już o tym, że jeśli ktoś chce naprawdę sprzedać, to sam aktywnie szuka.
Aaaa, czyli trio tych szejków spuszcza na bambus.
Dranie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2022, 19:14
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najważniejsza jest Wisła. W chwili obecnej, realnie tylko Trio może wyprowadzić MÓJ KLUB z kryzysu.
I jest to twardy fakt. Niestety ale nie ma jakiejkolwiek alternatywy. Takowa by była jeśli pojawiłby się jakikolwiek WIARYGODNY i KONKRETNY chętny na zakup klubu. Takiego na dzień dzisiejszy nie ma i stan ten jest obiektywny , niezależny od tego jak oceniamy Trio oraz czy Trio chętnie czy mniej chętnie chciałoby takiej transakcji.
Ale to nie może być usprawiedliwienie dla idiotycznych poczynań Trio. Tym bardziej należy oczekiwać od nich trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość, a nie ciągłego zasłaniania się mianem ratowników. Minęły trzy lata, w klubie było do wykorzystania kilkanaście razy tyle pieniędzy ile włożyli początkowo. Pieniędzy z różnych źródeł także od szeregowych kibiców. Więc Trio nie ma prawa się obrażać na krytykę, bo na nią zasłużyli.

Teraz jest oczekiwanie na rozpoznanie błędów, wyciągnięcie wniosków i powrót do najwyższej ligi już za rok. A nic z tego nie zostało przedstawione czy zapowiedziane na konferencji którą przygotowywano miesiąc.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2022, 19:29
Aaaa, czyli trio tych szejków spuszcza na bambus.
Dranie.
O, widzę, że chętny do wyjaśnienia zagadki się zgłosił.

To jak, szukają czy nie? Mniejsza o to, czy szejka, czy drugiego Meresińskiego, na tę chwilę zostańmy na etapie wyjaśnienia czy w ogóle kogoś szukają.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2022, 19:33

To jak, szukają czy nie? Mniejsza o to, czy szejka, czy drugiego Meresińskiego, na tę chwilę zostańmy na etapie wyjaśnienia czy w ogóle kogoś szukają.
Szczerze mówiąc nie wiem o czym .......isz i nie zgłaszałem się na ochotnika do żadnych mętnych wywodów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2022, 19:35
Szczerze mówiąc nie wiem o czym .......isz i nie zgłaszałem się na ochotnika do żadnych mętnych wywodów.
Podziwiam Twoją samokrytykę w określeniu swoich potencjalnych wytłumaczeń i jednocześnie pozostawiam kwestię otwartą.

Może ktoś, kto potrafi pisać jasno i jednoznacznie zamiast stosowania mętnych wywodów wyjaśni mi, że jednak szukają.
Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 16.06.2022, 22:07

Narazie trafił im się szwajcarski papuga od ruskich gangusów a tak poważnie zgadzam się, wcześniej czy później wypłynęłyby jakieś ochłapy informacji jeśli inwestor byłby na poważnie szukany (chociażby z uwagi na fakt, że taki wyciek to nieraz skuteczne narzędzie w prowadzeniu negocjacji). Ewentualnie może i szukany jest, ale z mocno marnym skutkiem.
Ostatnio edytowane przez santiago_1986 : 16.06.2022 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.06.2022, 23:16
MaLk : no tak, dlatego, że Wisła sprzedała trochę udziałów kibicom to ma teraz powiedzieć :

[wymarzona konferencja Malka]
Poniższe zdania to oczywiście stek bzdur wymyślony celem rozrywki. Jeżeli jakimś cudem ktoś to przeczytał i poczuł się urażony, z góry przepraszam! Wszystko oczywiście przerysowane i utrzymane w groteskowej formie, aby podkreślić idiotyczność oczekiwań MaLka. Poniższe sytuacje to czysta fikcja literacka.Zbieżność imion zupełnie przypadkowa.

Słuchajcie Plan jest dobry, odpalamy Michala i Maćka, bo za starzy i nic nie grają - może uda się z nimi dogadać, że odpuszczą po pensji jak ich puścimy. Ale jeśli nie to i tak ich wypierdzielimy bo trener ich nie chce widzieć na oczy, wywalamy też zagraniczny szrot - najpierw spróbujemy z tym samym manewrem co z Michalem i Maćkiem, a nóż widelec trochę kasy zostanie w kieszeni, ściągamy Niewiadomskiego, Łasickiego (etc etc), którzy mówią po polsku, bo w klubie brakuje polsko-języcznych zawodników. Mamy też na oku X, Y i Z, a jak nie przejdą to w rezerwie A,B i C, ale tylko jak X Y i Z nie wypalą, bo A,B,C to miękkie fajfusy są.

Vullnet to ogólnie bardzo chciał u nas grać, więc zaproponowaliśmy mu śmiechowy kontrakt, jakież było nasze zdziwienie, że się zgodził! No i dobrze! Jak wypali będzie fajnie, a jak nie to i tak zarabia tylko 6000 zł netto bez żadnych premii, więc to sprawy groszowe są.

Pana Kazka to trzeba powoli na boczny tor bo ma już swoje lata, ale żeby go nie urazić to zrobimy to tak delikatnie i powoli, żeby kwasów nie było.

Dyrektor sportowy obiecał nam bramkostrzelnego napastnika z prawdziwego zdarzenia w ostatnim tygodniu okienka, tylko, że jego 3 kandydaci powybierali inne kluby i musieliśmy przebierać wśród gości bez klubu. Jaro tego nie strzymał i wyjechał mu, że już tu nie pracuje i trzeba było na szybko rozwiązanie szykować.

Jeśli chodzi o sponsorów to X daje ale 30% mniej, ale za to Y zdecydował się dawać tyle samo co wcześniej! (Wtedy taki Y na to 'zaraz zaraz ale my wciąż płacimy pełną pulę, też chcemy 30% i zachować przywileje'.)

A wiecie, że ten Fernando to się Kubie spodobał. A Jaro myślał, że nie da rady bo za stary i odcina kupony. Ale wiecie pogodził nas Pan Tomek, bo powiedział, że Hiszpan da radę. Dawid niby coś tam psioczył pod nosem, że Hiszpan krzywo biega, ale nie chciał się kłócić.

Wiecie, dogadaliśmy (my czyli Jaro i Tomek) się też z Kubą i Dawidem, że jak po 10 kolejkach Wuja nie będzie miał przynajmniej 20 punktów, to go możemy pełnoprawnie wypierdzielić. Wiadomo rodzina rodziną, ale tutaj jest ultimatum i ostatnia szansa.
[/wymarzona konferencja Malka]

NO NIE. Włodarze działają (a przynajmniej próbują - bo nie zawsze im wychodzi) w interesie KLUBU. A nie w interesie zaspokojenia ciekawości udziałowców. Tak jest w każdej tego typu Spółce.

Plan naprawczy został przedstawiony dużym sponsorom pewnie, aby ich przekonać do utrzymania finansowania. Nikt nie będzie szczegółów rozpowiadał na konferencjach prasowych, bo MaLk by chciał usłyszeć skoro zainwestował parę stówek. Litości.

Na konferencji w analitycznym skrócie podali co zamierzają zrobić. Wprowadzić więcej Polaków do drużyny i dać większą autonomię trenerowi w doborze piłkarzy. Czy Ci się to podoba czy nie, taka jest przyjęta strategia na ten sezon. Nie wiem czego oczekiwałeś. Wielkich tomiszczy pseudo-profesjonalnej mowy trawy pełnej frazesów w stylu Marcusa? Czy może siarszczystych szczegółów (jak te powyżej), których wypłynięcie zaszkodziłoby klubowi na rynku transferowym i podważyło wiarygodność w rozmowach ze sponsorami? Zlituj się chłopie.

Transparentnie to oni mogą conajwyżej przedstawić finanse klubu. Nikogo nimi nie zrażą do siebie, nie narobią sobie kłopotów z własnymi piłkarzami, sztabem i nie odbębnią scoutingu za inne kluby (np. z ogona ekstraklasy).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.06.2022 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.06.2022, 07:56
Królewski się podobno obraził na TT
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.06.2022, 08:02
Idealna konferencja powinna być chociaż zbliżona do tego co napisał tutaj TSWojtas

TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Wyszło hujowo jak zwykle. A wystarczyło:

Dawid podał się do dymisji - dymisja została przyjęta - odchodzi z dniem 30 lipca
Zostają walczyć o awans Fernandes, Biegański i Savic na 100 % Walczymy o pozostałych.
Sprowadzić jedno znane nazwisko i zaprezentować je na konferencji
Ogłosić przedłużenie kontraktów ze sponsorami - np Orlen Astor LVBET
Ogłosić walkę o awans - żadnych uników
Ruszyć z akcją karnetową z bardzo przystępnymi cenami
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów