|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
a potem brońmy się przed spadkiem do II adios ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Śpiączka lub Mesanović i problem napastnika na 1 ligę mamy rozwiązany. Oczywiście trzeba wyłożyć kasę, ale przypomnę tylko, że przewalenie 500 tys ojro na Fazlagicia problemem nie było.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie, nie szukajmy - bo nam to nie wychodzi, nie mamy struktur, skautingu. Możemy sobie pozwolić może na jednego, ale jeśli Fazlagić zostanie to limit wyczerpany. Tyle.
Przed spadkiem bronić się raczej nie będziemy, chodzi o awans. To że Cię dupa boli bo ktoś powiedział wprost w jakim miejscu jesteśmy nie znaczy że to nie prawda. Ja wiem jak działają kibice - dostają orgazmu przy każdym Klimencie i pyskują jeśli ściągamy piłkarzy którzy są znani ale nie wybitni, bo jest ten 1% szans że nowosprowadzony będzie gwiazdą. Kibice to zwykle hazardziści bez wyobraźni, dlatego władze klubu nie mogą być kibicami ani ich w takich kwestiach słuchać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Sezon 18/19 - strzelił 10 bramek w 11 występach w 3 lidze. To jest fajny wynik jak na młodego chłopaka, bardzo fajny ale jednak 4 poziom rozgrywek. W tym sezonie królem strzelców 3 ligi grupy "małopolskiej" jest 40 letni chłop. Sezon 19/20 - 3 gole w 2 lidze. Nie skreślam go ale też wielkiej wiary nie ma co w nim pokładać, bo snajperem nie jest. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Piszecie o szklanym zdrowiu - tylko do nas teraz przyjdą właśnie zawodnicy "wybrakowani" na różny sposób. 1 liga jest trudna fizycznie i bardziej intensywna od ekstraklasy, więc i tak trzeba mieć dość szeroką ławkę, by ją ogarnąć i umiejętnie rotować składem. U nas akurat chyba cały sztab medyczny sobie od kilku lat nie radzi - bo nie wierzę, byśmy ściągali akurat tylko żywe trupy. Urygę trzeba będzie wprowadzić na spokojnie najpierw do treningów, potem do meczów (a nie na hurra), Drzazga przy dobrym prowadzeniu medycznym też fizycznie da radę (nie wiem czemu, na wypożyczeniu w Puszczy praktycznie nie łapał nawet drobnych kontuzji, zresztą jak i inni zawodnicy)
No i w końcu sobie trzeba uświadomić jedno - to nie ekstraklasa, tylko 1 liga. W Puszczy Niepołomice i Skrze Częstochowa w sumie było z 7-8 zawodników, którzy by grali w innych pierwszoligowcach - ale dzięki zgraniu, taktyce i charakterowi te drużyny się utrzymały. W Puszczy jedną z gwiazd drużyny był emeryt Cikos (tak, ten z początku dekady u nas), tylko dobrze wykorzystywany. Naprawdę nawet to, co u nas zostanie to w większości poziom co najmniej solidnej 1 ligi - tylko trzeba odpowiednio te klocki ustawić oraz nie robić panicznych ruchów. Naprawdę piłkarsko i motorycznie Plewka i Poletanović by zjedli 1 ligę, nawet Fazlagić (odpowiednio wykorzystany) się w niej by odnalazł - bo tam naprawdę nie trzeba wielkich technicznych zdolności. Naszym największym problemem jest to, czy zatrzymamy Ringa, Poletanovicia i Fernandeza - jak to się uda, to trzeba "tylko" znaleźć solidnego na poziom 1 ligi napastnika (po ewentualnym awansie do Ekstraklasy pomyślimy o napastniku na wyższy poziom) i solidnych zmienników na ofensywna pomoc i skrzydła (dlatego Makowie i Drzazga byliby wzmocnieniami - bo wtedy na tych pozycjach mamy tylko gości, co teoretycznie są w czołówce 1 ligi). Najgorsze co możemy teraz zrobić, to mega rewolucję. Nasi młodzi piłkarze nie zarabiali aż tak dużo, budżet w górę ciągnęły przede wszystkim zarobki zagranicznych niewypałów, które i tak pewnie w ten czy inny sposób pogonimy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A wziecie kolejnego szklanego pilkarza to nie jest hazard?
Podejście wolfyego "brac byle co bo lepiej sie nie da". Właśnie dzięki takim ograniczeniom umyslowym spadlismy z ligi. Wszystko sie da, trzeba szukać, zapierdalac, poprzeczkę wyzej sobie stawiać, a nie jeczec ze wszędzie sie da, tylko nie u nas i sie nastawiac na starcie na doly tabeli. My jesteśmy Wisla Krakow, i co by nie bylo, to na pewno nasza marka i potencjał zarówno kibicowski jak i marketingowy nie zasługuje na pierwsza ligę. Nastawienie powinno byc proste "mamy awansowac i juz". A jak to zrobić to juz kopacze musza sie starac i zarząd. Po to sa. Zauważyłem ze naszym problemem stali sie tez ....owaci kibice. Mówimy o braku wymaganiu wysokich celow, co poskutkowało ogólnie minumalizmem i bylejakoscia ale my swoim glaskaniem klubu po dupce sami do tego dopuscilismy. W Wisle jest wieczny kredyt zaufania dla zarzadu i kopaczy. Dramat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet Kuvejlić jak zejdzie z pensji może dać radę, zwłaszcza że w pierwszej mniej mu fauli będą gwizdać. On i Fazlagić akurat nie boją się twardej gry i lubią czasem komuś poskrobać achillesy, w pierwszej lidze to atut.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2022 o godz. 10:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Na razie wszyscy skupiają sie na polskich zawodnikach albo na naszych byłych zawodnikach. Obawiam sie po dwóch, trzech czy czterech porażkach nasz zarząd spanikuje i znowu zacznie sie ściaganie szrotu zza granicy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeden szybki technik z piłkarskiego zadupia nie zawadzi, ale tylko jak zostanie kasy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale nie prezentujesz poziom przeciętnego użytkownika tego forum z tekstami o dupie, orgazmie itp nie będę się zniżał do twojego seksualnego poziomu po prostu zakończę tą idiotyczną prowadzącą donikąd dyskusję "Przed spadkiem bronić się raczej nie będziemy, chodzi o awans." rok temu mocarstwowe plany, zadufanie w sobie i brak pokory doprowadziły projekt "rodzina na swoim" do I ligi przemyśl to sobie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lewy obrońca, środkowy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik. Poza tym tak, jak piszecie - róznica poziomów pomiędzy ekstraklapą a 1 ligą jest spora, tutaj nasi młodzi (Szota, Gruszkowski, Plewka) powinni spokojnie dawać radę, nawet ten śmieszny Młyński. Jedynie co do Dawida Szota mam poważne wątpliwości, bo on jest naprawdę bardzo, bardzo słaby. Z drugiej strony - w zimie Miedź bardzo chciała go wypożyczyć.... I jeszcze raz -skoro taki Makuch z Miedzi zagrał fajny sezon po ograniu się w 2 ligowym Bełchatowie to nie widzę powodów, dlaczego inaczej miałoby być z Kacprem Dudą (wyróżniał się w Garbarni) czy Hoyo-Kowalskim (wiosnę miał już znacznie lepszą niż jesień). Dla tych chłopaków gra Wisły w 1 lidze może być akurat wielką szansą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zdziwię się, jeśli odejdzie tylko tylu.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie trzon jest, ławka jest, potrzebny nam zastrzyk charakteru, doświadczenia i jakości. A ten "śmieszny" Młyński całkiem dobrze radził sobie w pierwszej lidze przed przyjściem do nas. Myślę że jest do odbudowania, ma ciąg na bramkę i umie się odnaleźć w polu karnym. Potrzebujemy na pewno ludzi którzy w kluczowym momencie wytrzymają psychiczne, to na pewno nasz największy brak. Ja wiem że się to wielu osobom tutaj nie spodoba, ale to być może dobry znak. Gulą i "krakowską piłką" byli zachwyceni... @emjot - ja nie liczyłem na merytoryczną dyskusję, bo niczego merytorycznego jeszcze nie napisałeś, tylko zwykłe bicie piany kibica żyjącego sukcesami sprzed kilkunastu lat. Jak będziesz miał coś do napisania na temat to daj znać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2022 o godz. 11:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wspomniałem tych wartościowych.
Sadlok, Zukow, Savic, Manu - koniec kontraktów Natomiast Hugi, Skvarka, Kliment - nie dali i nie dadzą już nic tej drużynie. Mehremic - gdyby zszedł z pensji to mógłby się przydać ale problemem może być limit dwóch graczy spoza UE: oprócz niego są jeszcze Kuveljic i Fazlagic ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak wiadomo nasi kompletnie nie zakładali spadku z ekstraklasy. W tej sytuacji ciężko liczyć, że nasz "świetny" scouting ma w jakimkolwiek stopniu prześwietloną 1 ligę pod kątem tego co nas czeka. Stąd pojawiające się nazwiska typu Basha czy Drzazga.
Jak ktoś po tym co zobaczyliśmy do tej pory (55 transferów Trio w 3,5 roku) liczy, że nagle coś się ot tak odmieni to powodzenia. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"zajebisty ten Drzazga bierzem w ciemno" idze idze bajoku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Drzazga, Basha zajebiście kurvva.Może jeszcze Tima Hala ściągnijmy bo dawno nie lało i tuje więdną....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dziwię się zachwytom Wolfy ego nad Drzazgą.Sympatyczny młody człowiek ale nie jest to napastnik z którym możemy wiązać nadzieje na szybki powrót do extraklasy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Co do zagranicznego szrotu, to ja boję się scenariusza trochę innego - że jak zacznie dobrze iść w kilku meczach, to zarząd znowu uzna, że jest skoro tak dobrze, że się tak dobrze znają, że znowu zaczną szukać cholera wie czego i wtedy przyjedzie kolejny wagon zagranicznego szrotu, który będzie miał zastąpić dotychczasowych piłkarzy. Zresztą... cholera jasna, gdzie my się znaleźliśmy, skoro bez przerwy naszym głównym zmartwieniem jest przekonanie graniczące z pewnością, że zarząd znowu coś spier...niczy w polityce sportowej. I jaki to doskonały wyznacznik ich dotychczasowej pracy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ondrasek - kontuzja 9 miesięcy Kliment, Hugi na wylocie może Fernandez zostanie, ale... To nie jest pozycja nr 9. Drzazga będzie ok jako napastnik nr 2-3. Nikt przecież nie mówi że przychodzi tu jako "główne żądło". O ile w ogóle jest temat jego powrotu (na razie to spekulacje medialne). Do ataku trzeba ściągnąć na mus 2 gości, a do całej ofensywy pewnie z 5-6... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jest za tym aby dla Poletanovicia i Fernandeza stworzyć komin płacowy. Ta dwójka to byłby idealny motor napędowy dla nas w 1 lidze.Wokół nich można zacząć coś budować. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poza tym w dużej mierze kadra Wisły będzie oparta na zawodnikach którzy będą podnosili swoje umiejętności. To że na dziś któryś z nich nie będzie gotowy na esa to nie znaczy że za rok nie będzie. W końcu rok to szmat czasu. Miedź np nie brała za darmo Macieja Śliwy z myślą że to będzie pewniak na esktraklase. A dziś już nim jest. Z naszym budżetem raczej nie będziemy celować tylko w "gotowe" produkty. Bo sztuka nie jest wydać kasę, ale wydać ją w zawodników rozwojowych. 2 lata temu nikt by u nas nie wziął Gutkovskisa, Śpiączki czy Angielskiego. Dziś byśmy wzięli ich z pocalowaniem ręki nawet w ekstraklasie. A wzmocnienia po awansie i tak będą konieczne. To normalność u beniaminków
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.05.2022 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Kupno "na pewno potrzebujemy" to tak naprawdę tylko środkowy napastnik oraz trzech ofensywnych - pozostałe pozycje jesteśmy w stanie obstawić na poziomie pierwszoligowym tymi, co prawdopodobnie zostaną plus powracającymi z wypożyczeń
Jak odejdzie Frydrych - potrzebujemy środkowego obrońcy Jak odejdzie Ring - potrzebujemy lewego obrońcy Jak odejdzie Poletanović - potrzebujemy ogarniętego środkowego pomocnika (takiego, co w razie potrzeby rozegra piłkę) Jak odejdzie Fernandez - potrzebujemy niezłego ofensywnego pomocnika do pierwszego składu Czyli do pierwszego składu potrzebujemy od jednego do pięciu i pół piłkarza (bo środek obrony prowizorycznie się obskoczy) Do tego rezerwowi - trzech ofensywnych rezerwowych (dlatego liczę na Maków i Drzazgę - bo wtedy mamy bardzo silną linię) Na środkowych napastników trzeba spokojnie popatrzeć - czy komuś względnie skutecznemu w relatywnie niedługim czasie nie kończy się kontrakt. Jak ktoś strzelił w 1 czy 2 lidze w dwóch niedawnych sezonach po 10-15 bramek na sezon - to spróbować wziąć. Chyba że ustrzelimy jakiegoś świetnego Hiszpana, ale na to się nie zanosi. I nie boję się o to, co w razie awansu. Młodzi piłkarze, regularnie grający w trudnej lidze z pewnością zrobią postęp i nabiorą pewności. A o to "jak się utrzymamy w Ekstraklasie" martwmy się dopiero po awansie, a nie przed rozpoczęciem 1 ligi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Brakuje nam też: - rozgrywającego - defensywnego pomocnika - minimum dwóch skrzydłowych. I to przy założeniu że zostanie nam dwóch stoperów na jakimś poziomie (Szota nie liczę). Kontrakty można rozwiązać do 31-go. W tym miejscu chciałbym pozdrowić pajaców którzy chcieli zwalniać prezesa, trenera i zarząd. Na szczęście idioci tacy jak Wy nie mają przełożenia na nic w klubie, bo teraz nie miałby kto nawet negocjować kontraktów. To co mnie naprawdę przeraża to jak mało mamy czasu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A do tego prezes Błaszczykowski w weekend informował widzów canal plus, że najpierw rozmowy z trenerem, potem z zawodnikami. Bo trzeba wiedzieć, kto ma prowadzić zespół, żeby dobierać zespół. Drzazga nie jest dobrym pomysłem, bo jest podatny na kontuzje. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnie zdanie dodałeś żeby nie było całkowicie nie na temat? ![]() Jak już kilka osób napisało: kogokolwiek nie ściągniemy będzie w tym element ryzyka. Wolę piłkarza z ciągiem na bramkę, który może złapać kontuzję niż zdrowych jak byk których wadą jest niestrzelanie goli. Mam tłumaczyć dlaczego? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jednak wolałbym piłkarza, który może grać.
A emocje proponuję ostudzić, jeśli melisa nie pomaga, to może czas pomyśleć o lekach i terapii. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Drzazga byłby ok jako numer 1 pod warunkiem że nie byłby tak podatny na kontuzje. Musi mieć równorzędnego/lepszego rywala. Nie pytaj mnie jednak kogo, bo od tego jest skauting. Może jakiś Hiszpan z 4 ligi?
Czasu na rewolucję mamy tyle co zawsze. Co okno mamy i tak podobną sytuację, z tym że teraz faktycznie extremalne trudna. Dzięki wypożyczonym kadra będzie choć słaba to szeroka. Mamy obecnie 40 zawodników powyżej 19 roku życia, więc jest w kim przebierać/negocjować. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|