The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2022, 15:05
Nie jestem pewien, co chciałeś powiedzieć, ale cytowany przez Ciebie post to był żart, co nawet wyjaśniłem w nawiasie.

Jeśli zaś chodzi o Ćwiąkałę, to w tekstach/nagraniach, które widziałem wypowiada się raczej przytomnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 22.05.2022, 15:13
no raczej niezbyt przytomnie skoro Kownacki wylądował w polskiej ESA a Piątek najlepsze już ma raczej za sobą.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.05.2022, 15:15
Jak dla mnie Kuba skompromitował się wczoraj swym występem. To że zjebał było wiadomo po meczu z Płockiem u nas. Za co dostał brawa -nie wiem. Jako zawodnik i człowiek jest niesamowity i uwielbiany , ale jako współwłaściciel klubu tragedia. Drugi raz dokłada swoją cegłę do upadku Naszej Wisły. Jedyne wyjście na dziś to znalezienie prezesa i dyrektora sportowego z kompetencjami i podziękowanie Brzęczkowi, Sobolewskiemu, Kmiecikowi oraz swemu bratu. Odciąć się grubą kreską i zacząć tworzyć klub przez duże K od solidnych fundamentów.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.05.2022, 15:35
Jak dla mnie to aktualna sytuacja związana ze spadkiem niczego panów właścicieli nie nauczy.

Nadal będą mieszali herbatę bez dodawania cukru sądząc, że od samego mieszania stanie się słodsza.

Nie widzę żadnych perspektyw dla Wisły z tym składem decyzyjnym na czele.

Jedyny ratunek to pozyskanie ogarniętego nowego właściciela, który zatrudni profesjonalne osoby do pionu sportowego (dyrektor sportowym trener, sztab) ze środkami na realizację ich planów i menedżera z prawdziwego zdarzenia.
Kibice zawsze wesprą takie działania.

Pozostanie trio w takiej konfiguracji i z taką decyzyjnością będzie skazywaniem się na kiszenie w coraz gorszej atmosferze i z każdym rokiem będzie coraz gorzej.

To, że mamy słabych, niezmotywowanych piłkarzy, słaby sztab, słabego trenera (kolejnego) to nie powód spadku, ale skutek słabości struktur - ryba psuje się od głowy, a ta głową jest na dzisiaj Trio.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2022, 15:37
Takie rozwiązanie byłoby optymalne. Kuba Błaszczykowski jest jedynie właścicielem i twarzą projektu(m. in. wiarygodność i przekonywanie swoją osobą kolejnych podmiotów do sponsoringu), a lejce przekazać profesjonalistom. Wybrać dobrego prezesa(ani rodzina, ani znajomy, a człowiek który ma jakieś osiągnięcia, doświadczenie, wykształcenie i chęci), a ten niech sobie zatrudni dyrektora sportowego jakiego chce, a ten dyrektor niech wybierze trenera. Problem jedynie taki że Ci ludzie mają olbrzymie ego, a do tego kompleksy, więc nic takiego się nie wydarzy. Wojowanie z całym światem i tworzenie swojego obozu to natura tej rodziny(dobrali sobie też Pottera i Jażdżyńskiego który wczoraj totalnie się skompromitował).
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.05.2022, 16:02
Mamy za właścicieli pajaców. Trzy lata walki o utrzymanie zakończone "sukcesem" a oni teraz będą wyciągać wnioski i konsekwencje, nie to są jakieś jaja. W tej chwili nie jesteśmy wiarygodnym podmiotem biznesowo po tym co się stało, nie będzie nowych umów sponsorskich, będzie trzeba sięgnąć kolejny raz do kieszeni kibica jakieś akcje czy cegiełki. Ich nie stać na utrzymanie klubu obawiam się nawet w I lidze, ta kadra była budowana z totalnej łapanki i takie są efekty. Trio egzotyczne niech sprzeda, odda klub w inne ręce bo każdy widzi że kolejny następny dzień ich rządów prowadzi do całkowitego upadku marki.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 16:23
Jay jay napisał(a):Wyświetl post
no raczej niezbyt przytomnie skoro Kownacki wylądował w polskiej ESA a Piątek najlepsze już ma raczej za sobą.
No spoko, ale przesłanie mojego posta nie odnosiło się i nie zależało od pozycji Ćwiąkały.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 22.05.2022, 16:50
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Trio egzotyczne niech sprzeda, odda klub w inne ręce bo każdy widzi że kolejny następny dzień ich rządów prowadzi do całkowitego upadku marki.
Myślę, że obecnie nie ustawi się kolejka chętnych. Raczej będą cierpliwie czekać żebysmy upadli jeszcze niżej, wezmą to wtedy za bezcen. Naszą obecną sytuację finansową raczej nie można uznać za uregulowaną. Ciekawe czy nie czekają nas jeszcze jakieś przeboje z licencją na grę w 1. lidze
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.05.2022, 17:04
Wczoraj Jakub jak to ma w zwyczaju poszedł pod publiczkę. Zastosował takie typowe sztuczki, które stosował przez ostatnie trzy lata, no ale jest niestety głównym winnym spadku.

Piękne hasełka po trzech latach błazenady są nie na miejscu. Teraz wiesz jak naprawić sytuację? Przez trzy lata nie wiedziałeś i nagle teraz wiesz?

Bez komentarza.

Teraz wszystko wychodzi. Jacy nieudolni ludzie przejęli Wisłę. Ludzie strasznie małostkowi, skompromitowani, którzy wszędzie szukają spisków.

Jażdżyński miał być wymarzonym intelektualistą, okazał się nadętym bufonem, któremu słoma z butów wychodzi.

Zmarnowaliście potencjał Wisły, zmarnowaliście trzy lata. Układ rodzinny + przyjaciele ważniejsi od Wisły - tak najkrócej można opisać trzy lata.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś odważny i pogrąży obecny układ.

Wtedy może być trzęsienie ziemi w Krakowie.

Dla dobra Wisły Jakub Błaszczykowski musi odejść.

Nazwali cię legendą, okazałeś się grabarzem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 22.05.2022 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.05.2022, 19:01
Kiedyś obowiązywało powiedzenie:

-Per aspera ad astra - przez trudy do gwiazd

Teraz w Wiśle powinno obowiązywać odwrotne:

- Per astra ad aspera - przez gwiazdy do kłopotów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 20:08
Nie wiem jak nasze legendy, ale wielu zainteresowanych kibiców odpowie Ci, że astra to jest opel.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.05.2022, 07:43
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski wychodź przed meczem na murawę, mowi że zajebał i spuścił klub z ligi, a trybuny biją brawo.. psychiatryk normalnie.

no to akurat proste , gawiedź uwielbia wulgaryzmy , to takie szczere, swojskie

tak po prostu , po ludzku zajebał ) tym razem domagalik sie spisała PRowo , bo to było naprawde jak widać skuteczne
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.05.2022, 07:46
aNouc napisał(a):Wyświetl post
- Bartosz Karcz | GK
część dziennikarzoli to zwykle urewki , i chyba kazdy kto łączy kropki to widzi , najpierw zakrapiane przyjecia u marzenki , a teraz wiatr wieje z innej strony , to od razu wazelinka idzie, to sa najlepsze tradycje GK jeszcze z czasów stanu wojennego

no tak , faktycznie , kuba zaprezentował odwage cywilną niesamowitą , ryzykował jak widać sporo:

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2022, 07:54
Kuba jaki jest taki jest, ale intelektem na pewno przewyższa typowego sebixa z C, więc wiedzial, że przemówienie trafi do ich serc. Zajebał, dobre chłopaki połechtane, swój chłop, dobry przekaz leci.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 23.05.2022, 08:05
Potrzebny jest ogarnięty gość na stanowisko dyrektora sportowego. Ktoś kto już się sprawdził, ma doświadczenie a nie dopiero się będzie uczył. Gość który ogarnie Klub od strony sportowej. Od strony organizacyjno-prawnej dobrze to działało, finanse ok, zadłużenie się zmniejszało. Wynik sportowy nas rozłożył. Prezesa można zostawić, to i tak tylko funkcja reprezentacyjna, ani nic nie zyebał ani nic nie zrobił ekstra, no bo co niby miał zrobić. Podpisuje papiery, ustawia się do zdjęć, coś powie od czasu do czasu. Trenera ma wybrać dyrektor sportowy, a nie Kuba Wujek czy Prezes. I cokolwiek by się działo trenera może zwolnic tenże dyrektor sportowy a nie Kuba Wujek itd.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.05.2022, 08:36
no to (kolejny raz nawiazujac do kultowego wywiadu z obim) pozostaje chyba tylko KEMPES
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.05.2022, 10:15
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
no to akurat proste , gawiedź uwielbia wulgaryzmy , to takie szczere, swojskie

tak po prostu , po ludzku zajebał ) tym razem domagalik sie spisała PRowo , bo to było naprawde jak widać skuteczne
Nie wykluczam ręki Domagalik, która na wulgaryzmach się nie zna hehe Bo mówi się "zjebałem", a nie "zajebałem". Chyba że to jakiś regionalizm?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2022, 12:07
Czy są jakieś zmiany na lepsze w klubie świadczyć będzie reakcja klubu na bijatykę na sektorze D na ostatnim meczu. Czy devillsi a wcześniej sharki mogą wkraczać z sektora C na sektor D bez reakcji ochrony. Czy ktoś zostanie ukarany?.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.05.2022, 12:22
Obstawiam, że nikt nie będzie ukarany.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.05.2022, 12:38
Ale o co wam chodzi?Chcieliście przeprosin to dostaliście i to nie w formie tweeta czy oświadczenia na oficjalnej stronie tylko na żywo na stadionie.Chcieliście żeby się kajał no to się kajał.Chcieliście go jebać,sam się zjebał.Wyszedł z nory tak jak się tego niektórzy domagali.
Ja mimo wszystko zamiast tego wolał bym usłyszeć jaki mają plan na najbliższy sezon-dwa bo my kibice mogliśmy się czarować do meczu z Radomiakiem że uda się utrzymać ale oni to powinni już od dwóch miesięcy układać scenariusz na wypadek s.......enia się z ekstraklasy.Można było kazać Brzęczkowi układać listę zawodników nie tylko na następny sezon w najwyższej lidze ale i na wszelki wypadek przygotować listę takich na pierwszą ligę.Poszukiwania dyrektora sportowego powinny trwać już od momentu zwolnienia Pasiecznego a może i nawet wcześniej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.05.2022, 13:28
A dlaczego zamiast?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.05.2022, 13:47
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
no to (kolejny raz nawiazujac do kultowego wywiadu z obim) pozostaje chyba tylko KEMPES

Tylko? Myślisz, że pani Domagalik nie ma jakiegoś bratanka, szwagra czy innego chrześniaka, który interesuje się piłką i pilnie przegląda transfermarkt.pl?
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2022, 01:44
Nie wiem czy nawet Sasin byłby w stanie spuscić nas z tej ligi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 24.05.2022, 09:37
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nawet Sasin byłby w stanie spuscić nas z tej ligi.
?

Właśnie udało się nie-Sasinowi.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.05.2022, 10:08
jakby ktoś jeszcze nie ogarniał czemu niektóre media piszą teksty usłużne a inne nie

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.05.2022, 10:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego zamiast?
Rozumiem że poczułeś się lepiej jak się ukorzył i przeprosił.Mnie to nie ruszyło.Nie staliśmy się od tych przeprosin ani bardziej profesjonalni ani lepiej przygotowania do kolejnego sezonu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2022, 12:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że poczułeś się lepiej jak się ukorzył i przeprosił.Mnie to nie ruszyło.Nie staliśmy się od tych przeprosin ani bardziej profesjonalni ani lepiej przygotowania do kolejnego sezonu.
Wypadałoby żeby jeszcze powiedział co zajebał i za co przeprasza. Konkretnie, no i jakie będą konsekwencje. Bo to by powiedziało czy rozumie przyczyny.

A kwestia czy poczułem się lepiej jest nieistotna. Ciekawi mnie tylko dlaczego Ty nie oczekiwaleś przeprosin. Od osoby którą decydowała o wszystkim przez ostatnie lata.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.05.2022, 12:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kwestia czy poczułem się lepiej jest nieistotna. Ciekawi mnie tylko dlaczego Ty nie oczekiwaleś przeprosin. Od osoby którą decydowała o wszystkim przez ostatnie lata.
Przeprosiny są najmniej ważnym elementem całej tej układanki, bo to tylko słowa. Albo za tymi słowami coś idzie, albo nie.

Na tym polega różnica między sportem profesjonalnym a amatorskim. Tu i tu może coś się nie udać, bo to tylko sport, nigdy nie ma żadnej gwarancji wyniku. Ale amator może ograniczyć się do "chciałem, ale nie wyszło", profesjonalista będzie dodatkowo rozliczony z tego czy profesjonalnie się przygotował, zachowywał, czy dochował odpowiedniej staranności, wreszcie czy wyciągnął wnioski. W skrócie - chodzi o odpowiedzialność.

To tak, jakbyś wziął kogoś do zrobienia łazienki. Jak weźmiesz kumpli złote rączki z osiedla, to potem mogą powiedzieć - przepraszam, zaje*ałem, nigdy tego nie robiłem, o czym wiedziałeś, ale razem podjęliśmy to ryzyko, nie wyszło, sorry. Ale jak weźmiesz profesjonalną firmę, która spieprzy całkowicie robotę, to jednak podejrzewam, że nie zadowolisz się tym, że na koniec powiedzą "sorry, nie wyszło" i odjadą w stronę zachodzącego słońca.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.05.2022, 13:12
Wisła pany!
Ostatnio edytowane przez aNouc : 24.05.2022 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 24.05.2022, 13:20
Może zajebał kasę ze skarbonki jak ten czarnuch ze Stomilu ��
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów