|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Gargula swego czasu obniżył kontrakt bo zależało mu by zostać w klubie. Piłeczka teraz w stronę Alana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Akurat Alan to chyba przy swojej historii zdrowotnej to wielkiego pola do negocjacji nie ma...
Klub ma prawo albo rozwiązać z nim kontrakt albo obniżyć go max o 50% - biorąc pod uwagę, że ma jeden z najwyższych w drużynie to i tak będzie sporo. A kto zdecyduje się.go podpisać za lepszą kasę po przeszło roku bez gry? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakby Błaszczykowski się wyleczył, to na pierwszą ligę byłby atutem. Samymi strzałami i dośrodkowaniami ze stojącej piłki robiłby gigantyczną różnicę.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Cycu : 20.05.2022 o godz. 10:08.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No nie, uderzyć ze stojącej piłki to potrafił i Pietrzak. Drugiego Pietrzaka można znaleźć. A bieganie i zdrowie to podstawa.
Jeśli Błaszczykowski ma takie ciśnienie, że prędzej spali klub niż zakończy karierę, to niech sobie powchodzi na końcówki i wejdzie pomachać trybunom po awansie. A jeśli nie awansujemy, to chyba czas pomyśleć o emeryturze, bo jego obecność w szatni źle wypływa na relacje z trener-zawodnicy. Tzn. wpływałaby, gdyby trenerem był ktoś inny niż jego wujek i wspólnik w interesach. Z innej beczki, wg tt Kliment już spakowany, Sadlok idzie do Wieczystej. Mówiłem Wam, spekulującym o Poletanovicach i Frydrychach w 1. lidze, wietrzenie szatni będzie potężne.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.05.2022 o godz. 10:41.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 10:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
To były wiceprezes TS Wisła Kraków, a nie jakiś no name.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ta funkcja tylko pogrąża jego wiarygodność
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście że ZUS płaci, jak ktoś siedzi na zwolnieniu ponad miesiąc. Tylko że po jakimś czasie (nie pamiętam jakim, chyba 3 miesiące? albo 6?) musi się ta osoba stawiać na komisji lekarskiej, która potwierdza, że faktycznie nadal jej stan uniemożliwia pracę.
Sadlok... spoko, tylko jakieś 3-4 lata za późno. Na e-klase od dawna był za słaby. Akurat może na 1 ligę by się nadał... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie znam się na prawie sportowym, ale tak na szybko, z przepisów PZPN wynika, że jeżeli świadczenie z ZUS będzie niższe od wysokości kontraktu albo zawodnik utraci prawo do świadczenia, klub wypłaca świadczenie uzupełniające do wysokości 100% kontraktu. Jeżeli kontuzja jest dłuższa niż 6 miesięcy klub ma prawo wnioskować o obniżenie wysokości wynagrodzenia do 50% albo o rozwiązanie kontraktu.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Zdanie na temat rzekomego odejścia Poletanovica mam jakie mam, odmienne niż reszta. Mogę dodatkowo przypomnieć, był on już w zimowym okienku na wylocie z Rakowa, bo nie grał w sparingach i nikt się na niego nie skusił, tylko przeszedł do będącej na miejscu spadkowym Wisły, pod koniec okna. Dodatkowo Brzęczek ostatnio wspomniał o jego chronicznym problemie zdrowotnym, co też nie zwiększa szansy na transfer. A jak z nim będzie to się przekonamy niedługo, nie wykluczam że jak zazwyczaj będę miał rację. Tylko kto wtedy będzie o tym pamiętał? A wracając do piizdeczek to tomytom jest po prostu piizdeczką. Przylatuje zza rogu by mnie kąsać, pierdzieli o jakimś blokowaniu, a i tak czyta moje posty. No to zróbmy weryfikację tego co pisał. Na przykład przyleciał w listopadzie, kiedy punktowałem Adriana Gulę i wysmarował takiego posta:
Teraz "mędrcy" piszą, że Gulę trzeba było zwolnić w listopadzie, ale wtedy forum było opanowane przez "tomytomów" zakochanych w Guli. Nie było nawet tematu zwolnienia Guli, a ja już wtedy swoje widziałem i o złym kierunku w którym zmierzał Gula pisałem. Zadałem wtedy między innymi takie retoryczne pytanie: "Lepiej wjechać w strefę spadkową grając na siłę młodzieżowcami w rundzie jesiennej, a potem Eureka nie trafić z transferami w okienku (co się zdarza i to często) i potem z tej strefy już nie wyjść na wiosnę?" No i masz mniej więcej wszystko mi się sprawdziło, mieliśmy szybki wjazd w strefę spadkową w lutym, z której już nie wyszliśmy i Wisła w drugiej lidze! A "kolegę" tomytom skoro już wypełznął, prosimy o wypisanie tych pozytywów pracy Adriana Guli, o których pisał. "Przemyślenia niektórych userów" okazały się szkodliwe, ale niestety dla Wisły. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Może ktoś zrobił kompilację mitycznych dobrych strzałów Maćka i zdobytych nimi bramek i się dali nabrać?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kto będzie pierwszy w Ekstraklasie? Wisła czy Wieczysta?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Mogę zrobić, tylko wylicz mi, w których meczach bombardował bo nie che mi się pół życia tracić i szukać tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kasperczak napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przecież pisałem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
. Potem musiałbyś oglądać ekstraklasę i musiałbyś wiedzieć kto tworzy środek pola w zespołach 6-7--8. Wszystko przed Tobą, ale po tym co tutaj tworzysz widzę że mam do czynienia z totalnym pajacem A tutaj perełka(!):
.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 20.05.2022 o godz. 16:05.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały dzień przygłupie myślałeś by wyprodukować taki wysryw? Prącie masz nadal sztywne, bo naubliżałeś człowiekowi przez Internet?
Podsumowaniem twojej żałosnej osoby i zdolności czytania ze zrozumieniem jest to, jak skompromitowałeś się na tym forum 4 lat temu, gdy przez kilka miesiący płakałeś, że Wisła nie może przedłużyć kontraktu z Carlitosem. Płakałeś codziennie, że odejdzie za darmo. Ludzie ci wklejali przepisy PZPN, mówiące że Wisła może go przedłużyć do 31 marca, a ty idioto ich nie rozumiałeś i dalej płakałeś, aż do czasu gdy został sprzedany do Legii. Więc jesteś przygłupie - For_FuN_ - marnym człowieczkiem skompromitowanym w całości na tym forum. Tak więc zrób mi tę przysługę i nie kieruj już do mnie swoich gównowpisów. W taki sposób to rozmawiaj sobie z żulami z rynsztoku z którego pochodzisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Jeszcze raz podpowiem: na forum jest taki magiczny przycisk i po sprawie. Szkoda zdrowia ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No chyba pierwszy raz skorzystam specjalnie dla Zibiego, bo nie znoszę obłudy. Inwektywy jakoś dziwnie toleruję.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.05.2022 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dobra wiadomość po dzisiejszym komunikacie jest taka, że już znamy personalia pierwszych osób, które zostają. Zarząd, Rada Nadzorcza i trener.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jest dobrą wiadomością o ile to prawda, bo znaczy że nikt z trio nie porzuca klubu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie ty widzisz u mnie obłudę to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć. Ignoruj sobie kogo chcesz, nie musisz się z tym obnosić i zgrywać do mnie moralizatora. Inwektywy ci nie przeszkadzają i dlatego to forum to jest jedna wielka patologia. Obrzucacie się jeden z drugim co chwila tymi inwektywami i uznajecie to za coś normalnego. A to nie jest normalne by ubliżać innym ludziom za takie błahostki jak odmienne zdanie nt. jakiegoś piłkarza. Jest to żałosne.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 20.05.2022 o godz. 22:20.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|