The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2022, 15:23
nero napisał(a):Wyświetl post
I znów się zaczyna, jeszcze nie zagraliśmy jednego meczu, a szukamy wytłumaczeń.
Tak naprawdę jedno wielkie .......enie. 1 liga polega na graniu w piłkę i strzelaniu goli, mamy zapierdalać i wygrywać każdy mecz, a my jeszcze nie kopnęliśmy piłki, a już od naszych mistrzów słyszymy jak to Wisła będzie miała ciężko. No tak bo przecież GKS Tychy bije nas na łeb tylko dlatego, że spędził już w tej lidze kilka lat.

Jedno wielkie .......enie, rozumiem, że Barcelona przegrałaby z GKS Tychy tylko, dlatego że "1 liga to inna dyscyplina sportu"
Tak, jestem pewny że Barcelona musząc zredukować budżet do 11 milionów złotych i grać w lidze drwali dostałaby łomot od GKS-u Tychy. Nie pomogłaby jej ani nazwa, ani historia, zanim ogarnęłaby się w nowych realiach sportowo-finansowych minęłoby dużo czasu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.05.2022, 15:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, jestem pewny że Barcelona musząc zredukować budżet do 11 milionów złotych i grać w lidze drwali dostałaby łomot od GKS-u Tychy. Nie pomogłaby jej ani nazwa, ani historia, zanim ogarnęłaby się w nowych realiach sportowo-finansowych minęłoby dużo czasu.
I z tego powodu GKS Tychy będzie nas wciągał nosem. Błagam Cię, 1 liga to pastwiska, nasze wieloletnie doświadczenie w ekstraklasie ma być dla nas plusem, a nie minusem, no ale oczywiście musi być narracja, która wybieli nasze trio w następnym roku jak skończymy na 10 miejscu.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.05.2022, 15:30
W sumie to się teraz już nawet nie dziwię, że wiceprezes bez obciachu wali w wywiadzie tekstem, że co prawda będziemy mieli konkret budżet, kibice sypną nie raz i nie dwa sianem, no ale 1 liga to nie w kij dmuchał - skoro nawet na forum sporo opinii widać, że zaplecze Ekstraklasy to nie przelewki.

Wiadomo, Fortuna 1 Liga to ograne od lat tuzy, które zdominowały ten poziom rozgrywkowy w Polsce. Co prawda nie chcą raczej wchodzić do najwyższej klasy rozgrywkowej, ale zdominowały i no... tam niżej są bardzo, ale to bardzo silne. Proszę nie jątrzyć i nie wchodzić w szczegóły.

Używając analogii Bałazińskiego: będziemy sobie tak dryfować w tej pierwszej lidze z aktualnymi prądami morskimi. A nuż się uda dopłynąć do portu zwanego Ekstraklasą. O ile rzecz jasna wiatry będą pomyślne. Ale dopłyniemy. Kiedyś.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 15:35
enzo napisał(a):Wyświetl post
W sumie to się teraz już nawet nie dziwię, że wiceprezes bez obciachu wali w wywiadzie tekstem, że co prawda będziemy mieli konkret budżet, kibice sypną nie raz i nie dwa sianem, no ale 1 liga to nie w kij dmuchał - skoro nawet na forum sporo opinii widać, że zaplecze Ekstraklasy to nie przelewki.

Wiadomo, Fortuna 1 Liga to ograne od lat tuzy, które zdominowały ten poziom rozgrywkowy w Polsce. Co prawda nie chcą raczej wchodzić do najwyższej klasy rozgrywkowej, ale zdominowały i no... tam niżej są bardzo, ale to bardzo silne. Proszę nie jątrzyć i nie wchodzić w szczegóły.

Używając analogii Bałazińskiego: będziemy sobie tak dryfować w tej pierwszej lidze z aktualnymi prądami morskimi. A nuż się uda dopłynąć do portu zwanego Ekstraklasą. O ile rzecz jasna wiatry będą pomyślne. Ale dopłyniemy. Kiedyś.
Wiesz, wszystko zależy od składu, trenera, sędziów, farta. Już taki Widzew próbował awansować przepłacanymi graczami Ekstraklasy i się zbłaźnił, w tym czasie ŁKS chciał się spokojnie utrzymać i budować skład a awansował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.05.2022, 15:54
Wiesz, wszystko zależy od składu, trenera, sędziów, farta. Już taki Widzew próbował awansować przepłacanymi graczami Ekstraklasy i się zbłaźnił, w tym czasie ŁKS chciał się spokojnie utrzymać i budować skład a awansował.
To co proponujesz? Odpuścić i podejść do tego na zasadzie, że jakoś to będzie i a nuż się uda wrócić? Czy może budować drużynę krok po kroku przez kolejne lata, aby za jakiś czas awansować jako ekipa z krwi i kości (tzn. drużyna mentalnie skonsolidowana)?

Ja jestem przekonany, że jeśli jako kibice zaakceptujemy taką miałką retorykę i ogólny marazm, to ani się obejrzymy, a będziemy się emocjonowali walką o utrzymanie. Ale tym razem już nie w Ekstraklasie, ale ligę niżej. A z naszej marki zostanie już wtedy jedynie mgliste wspomnienie. Bo nawet jeśli pojawią się u nas wówczas jacyś ciekawsi piłkarze (wychowankowie), to Ekstraklasa będzie sobie mogła w nich przebierać jak w ulęgałkach i wyciągać kolejnych zawodników z nowej Wisły bez jakiegokolwiek naszego możliwego sprzeciwu. Nie będziemy mieli nic do gadania, bo kopanie się w środku pierwszoligowej tabeli przez kolejne lata to nie jest dla piłkarzy żadna nobilitacja.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 16:08
enzo napisał(a):Wyświetl post
To co proponujesz? Odpuścić i podejść do tego na zasadzie, że jakoś to będzie i a nuż się uda wrócić? Czy może budować drużynę krok po kroku przez kolejne lata, aby za jakiś czas awansować jako ekipa z krwi i kości (tzn. drużyna mentalnie skonsolidowana)?

Ja jestem przekonany, że jeśli jako kibice zaakceptujemy taką miałką retorykę i ogólny marazm, to ani się obejrzymy, a będziemy się emocjonowali walką o utrzymanie. Ale tym razem już nie w Ekstraklasie, ale ligę niżej. A z naszej marki zostanie już wtedy jedynie mgliste wspomnienie. Bo nawet jeśli pojawią się u nas wówczas jacyś ciekawsi piłkarze (wychowankowie), to Ekstraklasa będzie sobie mogła w nich przebierać jak w ulęgałkach i wyciągać kolejnych zawodników z nowej Wisły bez jakiegokolwiek naszego możliwego sprzeciwu. Nie będziemy mieli nic do gadania, bo kopanie się w środku pierwszoligowej tabeli przez kolejne lata to nie jest dla piłkarzy żadna nobilitacja.
Uważam że mają walczyć od razu o awans, ale Bałaziński stwierdził fakt że nie będzie to łatwe i trzeba pokory przy podejmowaniu decyzji.
My jako kibice zawsze wymagamy walki i zwycięstw, ale z hasłem "Ekstraklasa albo śmierć" to już się gieksiarze raz zbłaźnili.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.05.2022, 16:09
Nikt nie neguje tego, że 1. liga jest specyficzna i wymaga korekty składu i taktyki.

Ale jeśli klub ma ambicje, to należałoby tę korektę przeprowadzić najlepiej, jak się da, zrobić wszystko, aby 1. liga trwała jak najkrócej.

Jeśli w wywiadach wiceprezes nie mówi, że zrobimy wszystko, aby za rok wrócić, tylko mówi, że no, wiecie, chcielibyśmy awansować, ale może być ciężko, są inni chętni, to w zaistniałej sytuacji nie jest to brak ogłady medialnej albo niefortunna wypowiedź, tylko jasny sygnał, że w klubie panuje dokładnie ta sama atmosfera, która nakazywała tolerować w.......e za Guli i kopanie się po czole przez przepłaconych orłów w minionym sezonie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.05.2022, 16:19
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie neguje tego, że 1. liga jest specyficzna i wymaga korekty składu i taktyki.
Korekty powiadasz... delikatna nazwa na kolejne wywrócenie wszystkiego do góry nogami, wywalenie 3/4 składu, potrzebę sprowadzenia nowych zawodników na określone pozycje z określoną charakterystyką a potem zgrania tej grupy jednostek prosto z wagonu w ciągu miesiąca-dwóch
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 16:28
Macie rację, nie da się.

1. liga na lata.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 16:31
Macie rację, nie da się.

1. liga na lata.
Jak się utrzymamy...

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 16:34
Macie rację, nie da się.

1. liga na lata.
Zaraz z tego wyjdzie:

1. liga nam lata
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 16:37
https://www.youtube.com/watch?v=vVftYutM8CQ&t=19s
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2022, 16:37
Chyba mam pomysł. Kupmy cały skład Stomilu Olsztyn! Ceny powinny być promocyjne, raz że spadli, dwa klub ponoć jest bankrutem i nie wiadomo czy przystąpią do nowego sezonu.
A więc w promocji kupujemy niesamowity bagaż expa: 10 lat z rzędu w I lidze!
Zjemy tą ligę takimi wyjadaczami!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.05.2022, 17:00
Czyli na zarząd nie ma co liczyć, Socios musi po 3 latach zasponsorować i kupić do drużyny napastnika.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 17:08
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Czyli na zarząd nie ma co liczyć, Socios musi po 3 latach zasponsorować i kupić do drużyny napastnika.
Ja zakładam, że nasz zarząd uczy się na błędach (ale tylko tych najbardziej jaskrawych), więc kiedy już zrozumieją, że w tym sezonie błędem był brak napastnika, to teraz kupią pięciu napastników. Kosztem innych pozycji, oczywiście.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 17:13
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja zakładam, że nasz zarząd uczy się na błędach (ale tylko tych najbardziej jaskrawych), więc kiedy już zrozumieją, że w tym sezonie błędem był brak napastnika, to teraz kupią pięciu napastników. Kosztem innych pozycji, oczywiście.
Będzie dwóch, ale razem strzelą nie więcej niż pięć goli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2022, 17:16
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Jezeli Zarzad profesjonalnego Klubu potrzebowal spadku zeby nauczyc sie ze bez napastnika nie wygra sie meczu i nie utrzyma sie w lidze to przyszlosc takiego Klubu rysuje sie w najczarniejszych kolorach.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.05.2022, 17:25
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Chyba mam pomysł. Kupmy cały skład Stomilu Olsztyn! Ceny powinny być promocyjne, raz że spadli, dwa klub ponoć jest bankrutem i nie wiadomo czy przystąpią do nowego sezonu.
A więc w promocji kupujemy niesamowity bagaż expa: 10 lat z rzędu w I lidze!
Zjemy tą ligę takimi wyjadaczami!
I złapać kilku Hiszpanów uciekających z Łks-u

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2022, 17:33
Co prawda właściciele zadeklarowali, że zostają w klubie, ale nikt jeszcze (poza nieśmiałymi próbami przemycenia) nie zadał tego pytania:
- Czy jest możliwe, że Trio, zaciekle atakowane na tt i innych social mediach zechce zrezygnować ze swojego ambitnego projektu, wycofać się z klubu i odebrać pożyczone pieniądze?
Żeby nie okazało się, że czeka nas ponowna telenowela jak z wchodzeniem w klub Vanna Ly.

Wiem, że naruszam teraz świętości, ale w mojej historii kontaktów z tym forum widziałem już tyle "świętości", które nagle zbladły, że czuję się uprawniony do przedłożenia takiego pytania.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.05.2022, 17:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co prawda właściciele zadeklarowali, że zostają w klubie, ale nikt jeszcze (poza nieśmiałymi próbami przemycenia) nie zadał tego pytania:
- Czy jest możliwe, że Trio, zaciekle atakowane na tt i innych social mediach zechce zrezygnować ze swojego ambitnego projektu, wycofać się z klubu i odebrać pożyczone pieniądze?
Żeby nie okazało się, że czeka nas ponowna telenowela jak z wchodzeniem w klub Vanna Ly.

Wiem, że naruszam teraz świętości, ale w mojej historii kontaktów z tym forum widziałem już tyle "świętości", które nagle zbladły, że czuję się uprawniony do przedłożenia takiego pytania.
Koalik o tym wspominał , tak więc nie jesteś prekursorem, powieliłeś - nie błysnąłeś.

Proszę to zacytowac, żeby zobaczył ArkadiuszCz. zacytuj jak ostatnio.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 17:52
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Koalik o tym wspominał , tak więc nie jesteś prekursorem, powieliłeś - nie błysnąłeś.

Proszę to zacytowac, żeby zobaczył ArkadiuszCz. zacytuj jak ostatnio.
No cóż, kolejny błysnął na poziomie Koalika. Jeszcze niech zarzuci trio że w reklamówkach kasę wynoszą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.05.2022, 19:07
A jak wygląda dług wewnętrznych względem Telefoniki, ostatecznie został umorzony?
Cała ta ekipa skompromitowała się i to nie chodzi o ostatni sezon, cały czas graliśmy w dole tabeli kolejne sezony za Trio.
Jeżeli pomysłem kolejnym z dupy jest pozostawienie Brzęczka i zatrudnienie Brożka jako skauta przy czym zarząd i RN ma pozostać w tym samym składzie to powiem tyle my już normalnym klubem byliśmy a to co pozostało to folwark prywatny rodziny Błaszczykowskich. Zachowania Jakuba w ostatnim czasie świadczą o jego małej inteligencji a jeżeli ktoś taki ma odpowiadać za coś w tym klubie to sory nic z tego nie będzie.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.05.2022, 19:07
No cóż, kolejny błysnął na poziomie Koalika. Jeszcze niech zarzuci trio że w reklamówkach kasę wynoszą.
Jak nie wynoszą to palą jeden uj.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 19:36
Merkury napisał(a):Wyświetl post
A jak wygląda dług wewnętrznych względem Telefoniki, ostatecznie został umorzony?
Formalnie ciągle istnieje, ale nie jest już długiem względem TF, tylko wobec TS, teoretycznie nieegzekwowalnym i niewymagalnym.

Plan był taki, że po upływie wymaganego okresu przejściowego od dotacji z PFR zostanie uruchomiona procedura umorzenia w układzie częściowym (postępowaniu restrukturyzacyjnym), w związku z czym nie trzeba byłoby od tego umorzenia płacić ogromnego podatku.

Nie zdążyliśmy przed spadkiem, więc jest ryzyko, że kiedy już wreszcie uruchomimy tę restrukturyzację, to będzie musiała ona obejmować także inne zobowiązania...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2022, 19:39
A jak to jest że gdzieś sie przewinęło że nie jest wymagalny do grudnia 2029 czy coś takiego?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 19:40
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A jak to jest że gdzieś sie przewinęło że nie jest wymagalny do grudnia 2029 czy coś takiego?
W sprawozdaniu widnieje jako wymagalny powyżej 5 lat, czyli formalnie przesunięto termin płatności.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.05.2022, 19:50
Największym skandalem jest to że Błaszczykowscy schowali się do mysiej dziury i nie raczą posypać głowy popiołem.

Socios powinno odkupić udziały od Błaszczykowskiego gość wyrasta na największego szkodnika... ;/
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.05.2022, 19:55
Cytat:
Jednym z przekleństw Wisły stało się w ostatnich czasach nieustanne dziękowanie obecnym właścicielom za uratowanie klubu. - To już się wydarzyło, minęło kilka lat, dostali wiele słusznych podziękowań i wyrazów uznania i ta sprawa powinna być już "zamknięta". Natomiast już od długiego czasu każda konstruktywna krytyka czy chęć poważniejszych zmian, czy dyskusji, końcowo rozbijała się o argument : "Ale oni uratowali klub". To było takie dyżurne alibi ale jednocześnie blocker rozwoju i kotwica stagnacji. Nikt przecież Wisły na żadnej płaszczyźnie, zarówno sportowej jak i biznesowej, nie potraktuje ulgowo tylko dlatego, że obecni właściciele uratowali ją parę lat temu. Cała sytuacja "rodzinna" w Wiśle źle też wpływa zarówno na jej wyniki jak i rozwój. Sytuacja, w której brat Jakuba Błaszczykowskiego jest prezesem, a wujek trenerem to jest sytuacja trudna i skomplikowana. Postrzegana nawet jako rodzaj dziwnego, sportowego quasi nepotyzmu. Taka konfiguracja już z automatu wyklucza rzeczywistą, trudną krytykę i decyzje w takim gronie. Nikt nie przekroczy przecież pewnych granic rodzinnych. Rodzinie więcej się wybacza i na więcej pozwala.
- Grzegorz Kita, ekspert ds. marketingu i konsultingu sportowego, prywatnie kibic Wisły
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.05.2022 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2022, 19:55
Spokojnie ponoć pod stadionem właśnie stawiane są trzy krzyże na których mają zawisnąć Błaszczykowscy razem z Brzeczkiem.Na razie trwa rozprawa u Piła....yyy u Majchrowskiego ale ten twierdzi że on od tego umywa ręce
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2022, 19:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Największym skandalem jest to że Błaszczykowscy schowali się do mysiej dziury i nie raczą posypać głowy popiołem.

Socios powinno odkupić udziały od Błaszczykowskiego gość wyrasta na największego szkodnika... ;/
Tak, to jest kuriozalna sytuacja. Siedzą cicho jakby to nie była ich sprawa. Generalnie to jest dowód na to, że oni sami są świadomi tego, że to za ich sprawą jesteśmy w I lidze
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów