The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tabor1906
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2022, 03:10
Jeżeli rzeczywiście można tak łatwo pozbyć się tego szrotu to:
Biegański/Broda
Gruszkowski/Szot/Uryga/Colley/Hoyo-Kowalski/Wachowiak
Starzyński/Młyński/Plewka/Fazlagic/Poletanovic/Duda/Szywacz/Gądek/Błaszczykowski
Ondrasek/Sobol/Chmiel/Chełmecki

Kilka transferów solidnych ligowców + kolejny szrot (1-2 odpali może) + zaciąg z CLJ
AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.05.2022, 05:05
Na pewno przydałyby się jeden - dwa jakościowe transfery po odpaleniu większości szrotu. Pisząc "jakościowe" nie mam na myśli kolejnej kaukaskiej perły, tylko solidnych rzemieślników, najlepiej Polaków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.05.2022, 05:37
Dobry skład.Może nie spadniemy do II ligi.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2022, 05:52
Niestety Jerzy "0.89" Brzeczek zostaje. Pewnie do wrzesnia wtedy sie zorientuja, ze trzeba go wywalic.
i bedzie zaskoczenie ze facet prowadzil Wisle i nei ma zadnego postepu nei ma tego postepu dalej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2022, 08:17
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Niestety Jerzy "0.89" Brzeczek zostaje. Pewnie do wrzesnia wtedy sie zorientuja, ze trzeba go wywalic.
i bedzie zaskoczenie ze facet prowadzil Wisle i nei ma zadnego postepu nei ma tego postepu dalej.
Nie wiem o czym majaczysz, bo żadnego postępu być nie może. Na pierwszą ligę będzie zupełnie inny zespół złożony z tańszych zawodników. Nie ma mowy o żadnej ciągłości z tym co było, będzie budowa od zera.
Zostaną pewnie młodzi, może Sadlok, może żal im będzie Fazlagicia darmo puścić, do tego będą musieli ściągnąć nowych piłkarzy z doświadczeniem pierwszoligowym. Startujemy od zera, co zresztą nie jest jakimś wielkim problemem bo nasz skład to szrotowisko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2022 o godz. 08:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2022, 08:48
Jestesmy w mega chujowej sytuacji. Cale pospolite ruszenie kibicow z 18/19 roku zostalo wlasnie zaprzepaszczone. Splacalismy dlugi, po to zeby teraz stac sie klubem nierentownym, ktory juz wiecej dlugow (grajac w 1 lidze) nie bedzie stanie splacac.

Okazalo sie, ze lepiej bysmy wyszli na starcie od IV ligi, od zera, wkladajac te mln, ktore zostaly wpompowane w trupa, niz obecna sytuacja gdzie dlugi nadal sa, kasa kibicow zostala wydana, a my jako klub nie jestesmy na zadnym polu, po tych 3 latach profesjonalni.

Smutne, to 3 zmarnowane w 100% lata.
Mozemy sobie dywagowac kto zostanie, kto odejdzie, a kogo by odrzucic. Nie mielismy jakosciowo zlego skladu, problem w zarzadzie i w tym, ze ci pilkarze to mentalne cioty i ....y, ktorych na pewno nie podniesie do gory Gula ani Brzeczek.
Co lepsi pilkarze i tak u nas nie zostana, wyjebia z tego syfu jesli tylko dostana oferte jakakolwiek. Takze marzenia o Poletanovicu, Fernandezie itp mozna odlozyc na dalszy plan.

Zostanie nam kompletny szrot, ktory albo uzupelnimy kolejnym szrotem albo zaczniemy jakoś ten klub budować i starać się dawać mu jakość. Ale taka możliwość istnieje jedynie wtedy gdy 3/4 zarządu zmieni swoje podejście i zmieni się skład ludzi z zarządu.
Inaczej nikt mądry w to gówno nie wdepnie...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.05.2022, 09:03
Ale zarząd mamy dwuosobowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2022, 09:10
Nieważne. Ogólnie mi chodzi o osoby decyzyjne, zarządzające tym bagnem. U nas trener Brzęczek ma tyle samo wpływów co prezes Dawid.
Także to są funkcje wydawane z dupy, bo trzeba kogoś gdzieś wsadzić. Mamy też piłkarza, właściciela i organizatora wszystkiego w jednej osobie itp itd

Mamy ludzi na stanowiskach x czy y, a jak się coś stanie to nikt nie jest za nic odpowiedzialny, a z klubu wywalą się słupów jak Pasieczny, który idealnie pasował do tego układu, człowiek z dupy wzięty, nie mający pojęcia o swojej funkcji - no nie pasował jedynie tym, że nie miał powiązań rodzinnych.

Na czymś budować trzeba, także ktoś powinien zostać i wziąć na siebie odpowiedzialnosć za ten syf. Dlatego mówię, że 3/4 z tego ....idołka powinno zostać odsiane, włącznie z tymi legendami, które są legendami Wisły Kraków ale nie nadają się na obecne funkcje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.05.2022, 09:53
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ale zarząd mamy dwuosobowy
A ten Bałaziński to jakie on ma sukcesy na koncie poza tym, że załatwił sobie u Mandziary funkcję w Lechii, a teraz u znajomych Mandziary - w Wiśle? Serio pytam, bo nie wiem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.05.2022, 09:57
[QUOTE=czaro;1584155]A ten Bałaziński to jakie on ma sukcesy na koncie poza tym, że załatwił sobie u Mandziary funkcję w Lechii, a teraz u znajomych Mandziary - w Wiśle? Serio pytam, bo nie wiem.[/QUOTE

Gość jest podobno naprawdę dobrym prawnikiem.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.05.2022, 09:58
przyda sie taki familii w rogrywce o pełną pule, to na pewno
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 10:01
Proud napisał(a):Wyświetl post
Problem obsługi prawnej rozwiązuje się, zatrudniając prawnika albo udzielając mu zlecenia. Nie powołuje się go do zarządu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.05.2022, 10:03
Proud napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę dobrym specjalistą od prawa sportowego, a konkretnie kontraktów sportowych.

Co nie zmienia faktu, że nawet tu były ogromne wtopy: i sprawa Buksy, i sprawa Grabowskiego zostały koncertowo spieprzone od strony prawnej.

Może to już naprawdę fatum?
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 17.05.2022, 10:17
w XXI wieku awans po jednym roku w 1 lidze zaliczyli:
1. Górnik Zabrze w 2017
był to ten sezon kiedy dawali im po 2% szans na awans a oni wygrali 6 meczów z rzędu w ostatnich kolejkach ...
2. Zagłęie Lubin w 2015 z po wygraniu 1 ligi
3. GKS Belchatow w 2014 po wygraniu 1 ligi
4. Cracovia w 2013 - 2 miejsce
5. Widzew Łódź w 2009 - wygrana
6. Zagłębie LUbin w 2004 - 2 miejsce
7. Wisła Płock w 2002 - 2 miejsce
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2022, 10:26
Jak mamy zrobic awans to od razu bo będzie kasa z c+ za ostatni sezon w ekstraklasie, będzie jeszcze energia i chęci kibiców, włodarzy, może sponsorów by szybko wrócić. Jeśli tego nie zrobimy od razu to możemy zakotwiczyć się w 1 lidze na dłużej.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.05.2022, 10:27
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
w XXI wieku awans po jednym roku w 1 lidze zaliczyli: (...)
Problem w tym, że na chwilę obecną trudno być optymistą względem potencjału sportowego kadry. Wielu z piłkarzy, którymi mieliśmy utrzymać się spokojnie w Ekstraklasie miałaby/ będzie miała problemy w 1.lidze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 10:31
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Jak mamy zrobic awans to od razu bo będzie kasa z c+ za ostatni sezon w ekstraklasie, będzie jeszcze energia i chęci kibiców, włodarzy, może sponsorów by szybko wrócić. Jeśli tego nie zrobimy od razu to możemy zakotwiczyć się w 1 lidze na dłużej.
No i Kuba z każdym rokiem coraz starszy, za te przysłowiowe 3-4 lata nie da nam na skrzydle tyle, co w tym roku.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 10:31
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że na chwilę obecną trudno być optymistą względem potencjału sportowego kadry. Wielu z piłkarzy, którymi mieliśmy utrzymać się spokojnie w Ekstraklasie miałaby/ będzie miała problemy w 1.lidze.
Oczywiście. 7 przypadków na 22 lat gdzie zazwyczaj spadało po2 drużyny.

To tylko pokazuje jak inna i trudna jest 1 Liga i potrzeba mądrości włodarzy, żeby to jakoś sensownie poukładać.

Czego obecnie w Wiśle nie widzę.
Ostatnio edytowane przez szym_ek : 17.05.2022 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 10:34
To tylko pokazuje jak inna i trudna jest 1 Ligai potrzeba mądrości włodarzy, żeby to jakoś sensownie poukładać.
Całe szczęście, że obecnie na Reymonta bije krynica mądrości, a na kontach mamy zgromadzony potężny kapitał intelektualny.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.05.2022, 10:39
Tabor1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli rzeczywiście można tak łatwo pozbyć się tego szrotu to:
Biegański/Broda
Gruszkowski/Szot/Uryga/Colley/Hoyo-Kowalski/Wachowiak
Starzyński/Młyński/Plewka/Fazlagic/Poletanovic/Duda/Szywacz/Gądek/Błaszczykowski
Ondrasek/Sobol/Chmiel/Chełmecki

Kilka transferów solidnych ligowców + kolejny szrot (1-2 odpali może) + zaciąg z CLJ
Mniej więcej na taką kadrę liczę prócz Colleya i Poletanovica bo raczej oni nie zostaną.

Na nic lepszego nie będzie nas stac i trzeba sobie uświadomić, że z takim składem Łęczna czy Termalica nas rozjedzie 4:0....

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.05.2022, 10:40
To tylko pokazuje jak inna i trudna jest 1 Liga i potrzeba mądrości włodarzy, żeby to jakoś sensownie poukładać.
Jest jeszcze coś o czym przekonamy się dopiero na boiskach - spinanie się na takie marki jak Wisła. Tutaj więc potrzeba piłkarzy A - z umiejętnościami do walki o awans, B - pokorą, a nie mniemaniem ex-Ekstraklasowym. Arcytrudne zadanie przez Właścicielami, którzy domyślam się, że nie zdają sobie sprawy z czym będą musieli się zmierzyć.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2022, 10:58
Moim zdaniem jedyna szansa na szybki awans za rok to budowanie od razu drużyny na ekstraklasę na zawodnikach, których normalnie byśmy pozyskiwali grając w ekstraklasie, o klasę lepsi od tych grających w 1 lidze. Pytanie czy tacy zawodnicy chcieliby grać w 1 lidze. A koszty? Trio doprowadziło do tego co mamy więc niech poniesie koszty. A my kibice widząc, że ma to ręce i nogi na pewno pomożemy i kolejny raz zrobimy pospolite ruszenie jak będzie trzeba.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2022, 11:07
Oczywiście. 7 przypadków na 22 lat gdzie zazwyczaj spadało po2 drużyny.

Czego obecnie w Wiśle nie widzę.
A orientujesz się tak +/- czy te spadająco-awansujace drużyny kompletnie przebudowywaly skład, który zleciał z ligi, czy jednak jakiś trzon drużyny zostawał?
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2022, 11:17
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A orientujesz się tak +/- czy te spadająco-awansujace drużyny kompletnie przebudowywaly skład, który zleciał z ligi, czy jednak jakiś trzon drużyny zostawał?
ee no co Ty
prześledziłem tylko tabele Ekstraklasy i 1 ligi. Aż tak się nie zagłębiałem
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.05.2022, 11:20
ee no co Ty
prześledziłem tylko tabele Ekstraklasy i 1 ligi. Aż tak się nie zagłębiałem
Ale to jest ten właśnie kierunek badań, które od minimum miesiąca powinni prowadzić w klubie, przygotowując plan alternatywny. Ciekawe czy ktoś w ogóle o tym do dzisiaj pomyślał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 11:49
Kolega Szymek niech zgłębia tajniki polityki transferowej spadkowiczów i awansujących, ja natomiast przychodzę zarządowi z pomocą w polityce finansowej.

Od dawna wiadomo, że Wisła, ale i polska piłka w ogóle, ma problem z kibolami. Chuligani, gangsterka i inne takie. Nasz nieszczęśliwy klub doświadczył tego aż za dobrze w ostatnich latach. Nie jest też tajemnicą, że relegacja do niższej klasy rozgrywkowej oznacza konieczność cięć budżetowych.

Dlatego proponuję rozwiązać umowę z firmą ochroniarską i pozostawić zabezpieczanie imprez masowych Spontanicznym Komórkom Warownym Kibiców (SKWK). W ten sposób rozwiążemy trzy problemy na raz. Finansowy, bezpieczeństwa, zagospodarowania gorących głów kibicowskich.

Jeśli prawo wymaga jakichś umów, mamy w Zarządzie umysł prawniczy nie od parady, mec. Bałazińskiego, on to jakoś rozwiąże.

I cyk, pora na kaweczkę.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 17.05.2022, 13:03
ciacho napisał(a):Wyświetl post
nudzi mi sie w pracy Wiec policzyłem dla Górnika:

Na 32 zawodników którzy spadali w 2016, 15 grało dalej w 2017, kiedy awansowali. Praktycznie sami Polacy:
Grzegorz Kasprzik, Adam Danch, Bartosz Kopacz, Dariusz Pawłowski, Ołeksandr Szeweluchin, Michał Teichman, Erik Grendel, Rafał Kurzawa, Aleksander Kwiek, Szymon Matuszek, Bartosz Pikul, Mariusz Przybylski, Daniel Wajsak, Krzysztof Kiklaisz, Marcin Urynowicz

Co ciekawe, to właśnie w 1 lidze do Górnika przyszedł Igor Angulo. Skoro będąc w 1 lidze oni potrafili takiego napadziora wyciągnąć, to my mam nadzieje też nie będziemy bierni. Przy okazji w ten sezonie także zadebuitował u nich Szymon Żurkowski.

Także myślę że podobnie powino być u nas: zostawić w miarę sensowych Polaków + ze 3 obcokrajowców oraz szukać, szukać i jeszcze raz szukać kilku solidnyc wzmocnień, zwłaszcza w ataku.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 17.05.2022, 13:03
może Pan Jacek Bednarz zgodziłby się po raz kolejny zostać prezesem? Zna się na tym. No i jest prawnikiem, to możnaby zaoszczędzić na Bałazińskim
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.05.2022, 13:08
robert777 napisał(a):Wyświetl post
może Pan Jacek Bednarz zgodziłby się po raz kolejny zostać prezesem? Zna się na tym. No i jest prawnikiem, to możnaby zaoszczędzić na Bałazińskim
Podoba mi się, jak myślisz.

Dodam, że prawnikiem (i Wiślakiem!) jest też p. Tadeusz Czerwiński. Mamy to?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2022, 13:44
Ja zaczną okrajać sztab szkoleniowy i ciąć na ślepo koszty to...no cóż "Nasza Ojczyzna jest w niebie tam"Nie bez powodów tak wszyscy boją się tej pierwszej ligi.Chcemy walczyć od początku o awans to musimy budować tak jak na ekstraklase.Kolejna sprawa to drużyna rezerw.Kadra musi być dość szeroka bo w tej pierwszoligowej młócce trup ścieli się gęsto .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów