The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2022, 17:06
Widzę, że emocje zaczynają opadać, dlatego powoli można już zacząć snuć plany odbudowy Wisły. Odbudowa musi objąć zarówno skład, jak i struktury.

Sztab szkoleniowy pokazał natomiast, że warto na niego stawiać. Kierując się logiką mniejszego budżetu w 1. lidze, zgodnie z zapowiedziami prezesa Bałazińskiego, wystarczy zostawić na stanowisku trenera Brzęczka i odjąć mu 1-2 asystentów.

Jeśli chodzi o skład, kierunek poszukiwań nowych zawodników musi pozwolić na pozyskanie odpowiednio tanich i dobrych graczy. Szybki rzut oka na tabelę GDP per capita na wiki pozwala wyróżnić kraje afrykańskie: Burundi, Sudan Południowy, Kongo, Mozambik. Kongo jest zajęte przez weszło i Stanowskiego, więc zostają pozostałe trzy. Nie chcemy grupek w szatni, więc dla urozmaicenia możemy pozyskiwać piłkarzy z krajów katolickich i muzułmańskich, co będzie wymagało sięgnięcia poza tzw. Czarną Afrykę. Być może warto zastanowić się nad Koreą Północną, piłkarze z tego rynku są słynni ze ślepej wiary w plany taktyczne i entuzjazmu w ich realizacji. W Europie mamy natomiast do wyboru: Ukrainę, Mołdawię i Albanię. Z Ukrainy nie wypada mi żartować, z Albanii był Basha i był drogi jak cholera, proponuję więc Mołdawię. Fajnie wypadli na Europwizji.

Po przewietrzeniu szatni przyjdzie czas na remont klubowych korytarzy. Jest jasne, że dotychczasowy zarząd nie sprawdził się na polu sportowym i wizerunkowym. Jednocześnie w 1. lidze, jak słusznie powtarzają koledzy, każdy rywal będzie w meczu z Wisłą grał dodatkowo zmotywowany. Trzeba zatem w obliczu tego oblężenia zbudować twierdzę Kraków. Prezesa Bałazińskiego, skażonego kontaktami ze zdradzieckim Adamem Mandziarą, proponuję wymienić na Małgorzatę Domagalik. Redakcja komunikatów, wywiady, ten odcinek mamy zabezpieczony. Top.

Moja następna propozycja może wydać się nieco kontrowersyjna, ale wysłuchajcie mnie, proszę. Pewnie pamiętacie, że pamiętacie kilka lat temu ktoś tu proponował, aby zamiast Damiana Dukata powierzyć funkcję w zarządzie Wisły studentowi zarządzania. Jakub Błaszczykowski dzieci ma pewnie jeszcze za młode, ale Tomasz Jażdżyński powinien mieć już starsze. Dajmy im spróbować się w biznesie. Dawid Błaszczykowski też nie miał wielu sukcesów na koncie, zanim przyszedł do Wisły.

Ten ostatni pomysł wiąże się z jeszcze jednym interesującym rozwiązaniem, które pozwoliłoby uzdrowić relacje pomiędzy właścicielami (na tt chodzą plotki o rysach na wiślackim monolicie). Proponuję wprowadzenie parytetów w strukturach klubu: 1 właściciel - 1 dziecko, 1 brat/siostra, 1 wujek/ciotka. Wiślackie DNA ma 3 chromosomy.

Czekam na Wasze propozycje.

Serdeczności.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.05.2022, 17:41
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Niestety dostrzegam coraz więcej punktów stycznych z czasami TS. Tam też było wiele świętych krów i pewnych osób/tematów nie można było skrytykować. Oczywiście tam był inny typ patologii ale aktualnie też kolorowo nie jest.
Jak ktoś myśli, że całym złem jest JEDNA lub dwie osoby to faktycznie nie jest kolorowo.

Obecna sytuacja jest wynikiem wielu czynników i niefortunnych zdarzeń, a nie winą jednej konkretnej osoby.

Już to widzę, jak TRIO odchodzi daje stery koalikowi i mówi no to cześć, nie musisz nam oddawać czasu ani pieniędzy.

Jak sobie to wyobrażacie? Że co? Oddadzą udziały za złotówkę czy jak? Nie przerabialiśmy podobnych rzeczy?

Za Cupiała cały czas było pieprzenie, że za szybko zwalniają trenerów bo prościej niż wymienić skład. Teraz tak jakby odwrócili ten trend - duży mix piłkarzyn, więcej czasu dla trenera. I co ? Też źle. To tylko potwierdza, że nie w jednej decyzji, nie w jednej osobie tkwi problem.

Każdy przed sezonem brał z pocałowaniem ręki taki plan. 90% jarało dupe: Wachowiakiem, Młyńskim, Sobolem plus mieszanką top obrońcy Urygi, Kuby jako dzokera, El M. gwiazdą ligi słowackiej i paru innych. Robiliście pod siebie, a teraz kręcicie nosem, że nie to nie to. Bo za dużo obcokrajowców...

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 16.05.2022, 18:17
Pytanie...kto teraz da na to wszystko pieniądze ?
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.05.2022, 18:33
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
Pytanie...kto teraz da na to wszystko pieniądze ?
Ci sami, co zawsze. My, kibice.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.05.2022, 18:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że emocje zaczynają opadać, dlatego powoli można już zacząć snuć plany odbudowy Wisły. Odbudowa musi objąć zarówno skład, jak i struktury.

Sztab szkoleniowy pokazał natomiast, że warto na niego stawiać. Kierując się logiką mniejszego budżetu w 1. lidze, zgodnie z zapowiedziami prezesa Bałazińskiego, wystarczy zostawić na stanowisku trenera Brzęczka i odjąć mu 1-2 asystentów.

Jeśli chodzi o skład, kierunek poszukiwań nowych zawodników musi pozwolić na pozyskanie odpowiednio tanich i dobrych graczy. Szybki rzut oka na tabelę GDP per capita na wiki pozwala wyróżnić kraje afrykańskie: Burundi, Sudan Południowy, Kongo, Mozambik. Kongo jest zajęte przez weszło i Stanowskiego, więc zostają pozostałe trzy. Nie chcemy grupek w szatni, więc dla urozmaicenia możemy pozyskiwać piłkarzy z krajów katolickich i muzułmańskich, co będzie wymagało sięgnięcia poza tzw. Czarną Afrykę. Być może warto zastanowić się nad Koreą Północną, piłkarze z tego rynku są słynni ze ślepej wiary w plany taktyczne i entuzjazmu w ich realizacji. W Europie mamy natomiast do wyboru: Ukrainę, Mołdawię i Albanię. Z Ukrainy nie wypada mi żartować, z Albanii był Basha i był drogi jak cholera, proponuję więc Mołdawię. Fajnie wypadli na Europwizji.

Po przewietrzeniu szatni przyjdzie czas na remont klubowych korytarzy. Jest jasne, że dotychczasowy zarząd nie sprawdził się na polu sportowym i wizerunkowym. Jednocześnie w 1. lidze, jak słusznie powtarzają koledzy, każdy rywal będzie w meczu z Wisłą grał dodatkowo zmotywowany. Trzeba zatem w obliczu tego oblężenia zbudować twierdzę Kraków. Prezesa Bałazińskiego, skażonego kontaktami ze zdradzieckim Adamem Mandziarą, proponuję wymienić na Małgorzatę Domagalik. Redakcja komunikatów, wywiady, ten odcinek mamy zabezpieczony. Top.

Moja następna propozycja może wydać się nieco kontrowersyjna, ale wysłuchajcie mnie, proszę. Pewnie pamiętacie, że pamiętacie kilka lat temu ktoś tu proponował, aby zamiast Damiana Dukata powierzyć funkcję w zarządzie Wisły studentowi zarządzania. Jakub Błaszczykowski dzieci ma pewnie jeszcze za młode, ale Tomasz Jażdżyński powinien mieć już starsze. Dajmy im spróbować się w biznesie. Dawid Błaszczykowski też nie miał wielu sukcesów na koncie, zanim przyszedł do Wisły.

Ten ostatni pomysł wiąże się z jeszcze jednym interesującym rozwiązaniem, które pozwoliłoby uzdrowić relacje pomiędzy właścicielami (na tt chodzą plotki o rysach na wiślackim monolicie). Proponuję wprowadzenie parytetów w strukturach klubu: 1 właściciel - 1 dziecko, 1 brat/siostra, 1 wujek/ciotka. Wiślackie DNA ma 3 chromosomy.

Czekam na Wasze propozycje.

Serdeczności.

You made my day
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.05.2022, 18:55
PMŚ - naczelne hasło na FORUM.

Ta liga jest tak słaba, że ciężko się spierd... z niej mając w miarę solidny skład...trzeba się postarać - kolejne naczelne hasło.

TYLKO TRENER ZAGRANICZNY, nikt z karuzeli...

Padało hasło ojżyńskiego - jednego z większych śmieci pracujących w eklapie... heh to już probierza wolałbym tfuuu

i co I DOSTALIŚCIE TĄ nie Polską Myśl Szkoleniową. Nic to nie dało.

To jest wypadkowa wielu czynników. Kontuzji, urazów, nieodpowiedzialnych zachowań, chorób, błędów sędziów. Teraz z perspektywy czasu można napisać: było błędem zatrudnienie Guli, czy następcy Brzęczka bo się nie sprawdzili, ale były to jak najbardziej racjonalne wybory. Jakbyśmy dostali np ojżyńskiego (który nie tak dawno również spierd się z ligii) i również nie udzwignałby ciężaru utrzymania to pisalibyście, że jak można było wfiste zatrudnić. Kto za to odpowiada?

ZWRACAM uwagę na jeszcze jeden fakt: coruptovia1907 była oczko niżej w poprzednim sezonie... też można gadać, że chodzą po sznurku nad przepaścią bo ściągali szrot zagraniczny.

Coruptovia1907 jakoś przeturlała, nam się nie powiodło.

Piszecie, że mało wymagano - chyba odwrotnie Błaszczykowski wspominał cały czas o wyższych celach... pieprzenie głupot i szukanie kozła ofiarnego po prostu z tym brakiem wymagań.

Uważam ,że to całokształt wielu niefortunnych zdarzeń, a nie jednej konkretnej osoby.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.05.2022, 19:20
Nie ma się co rozpisywać. Zwyczajnie tak po ludzku Panowie nie nadają na tych samych falach, nie mają pojęcia o tym sporcie, zero wniosków cały czas walenie głową w mur przez 3 lata. Jedno jest pewne nic dobrego z tego mariażu nas nie czeka.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.05.2022, 19:57

LOL xD

dalej wolfy uważasz ze nei wypada cytowac koalika ?

wojna kuba vs reszta trio jak widać na calego , a kibice juz sie opowiedzieli...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.05.2022, 20:01
A moze ten Kuba nie taki glupi i w momencie spadku bierze wszystko?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.05.2022, 20:12
ej nie wypada pisać takich postów zakładających złą wole , przecież on jest święty , uratował klub...

to wszystko były "błędy" i niechcący...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 16.05.2022, 20:25
Zaraz się okaże ze jeszcze kasa w reklamówkach idzie
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.05.2022, 20:39
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

LOL xD

dalej wolfy uważasz ze nei wypada cytowac koalika ?

wojna kuba vs reszta trio jak widać na calego , a kibice juz sie opowiedzieli...
Mnie zastanawia już tylko jedno: kim jest, do cholery, Koalik?!

BTW Wczoraj na tt jakiś koleżka chciał zakładać pokój na tt Królewskiemu, ale ostatecznie nie wyszło i Królewski sam założył pokój, w którym coś bełkotał i płakał. Dziś założył ankietę: "Czy Królewski powinien odejść z Wisły".

Ja wiem, zbiegi okoliczności itd. Ale też nie zdziwiłbym się, gdyby nie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 16.05.2022 o godz. 20:41.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 16.05.2022, 20:39
Prognozowany budżet w I lidze będzie mniejszy o około 20 milinów złotych, a trzeba przypomnieć, że z 36 milionami byliśmy na 6 miejscu w Ekstraklasie.

Ale to trzeba być imbecylem żeby z takim budżetem polecieć. Brawo- Wam się udało!

Ostatnio edytowane przez Cycu : 16.05.2022 o godz. 22:39.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.05.2022, 20:56
Daj jeszcze większe bo ch uja widać...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.05.2022, 21:51
Ale Wuja orzekł, że winny materiał, anie krawiec...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 16.05.2022, 22:30
Głos kibiców Wisły: "Przekazujemy klubowi 1,5 mln zł rocznie. Tak dalej być nie może"

- Jestem zawiedziony tym, w jaki sposób zarządzano klubem. To jest moja złość - mówi Witold Ekielski, założyciel stowarzyszenia Socios Wisła w programie Sport.pl LIVE.

Niezwykle ważny człowiek w społeczności kibiców Wisły Kraków, uważa, że Jakub Błaszczykowski, Jarosław Królewski i Tomasz Jażdżyński nie poradzili sobie z zarządzeniem zasłużonym klubem.

https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...l-rocznie.html
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.05.2022, 22:48
Wątek jest ciekawy
Mnóstwo bredni i przemyśleń jakiś randomowych debili, ale są tu dwie-trzy osoby, które już nie wytrzymały, jedne mniej, drugie bardziej subtelnie piszą ocb
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.05.2022, 23:25
Cytat:
Przeczytałem i przesłuchałem wszystko co zostało wyprodukowane na temat Wisły i widzę, że liczba habilitacji na temat anatomii upadku wciąż rośnie. Mniej więcej do końca maja zajmie nam poukładanie i dokończenie planu na nowy sezon. Obejmuje on rozmowy z każdym zawodnikiem i otoczeniem biznesowym. Zaraz potem go przedstawimy. Do tego czasu polecam omijać szerokim łukiem powstające doktoraty na temat problemów Wisły.
- Jarosław Królewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.05.2022, 23:34
Czyli wczoraj coś bełkotał i płakał w internecie, a dziś ura bura plotkują nieżyczliwi i interesowni dziennikarze, a my siadamy do kolejnego formatu i hard resetu.

Dokładnie tak, jak się spodziewałem.

Jadczak i Miga już przeprosili za spadek?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2022, 23:44
Jarosław gdzie jest Kuba? On nie ma za co przepraszać? Zapytaj go o to...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.05.2022, 23:54
Podobno Hyballa chce wrócić, ale Kuba z nim walczy na miecze. Krzyczy: no passaran i ma na sobie bluzę wierność.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.05.2022, 00:05
Aaaa zniknął bo znów samotnie broni Wisły przed krzyżacką nawałą. Święty człowiek...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.05.2022, 00:11
Jak się tak zastanowię to czy zatrudnienie brata na stanowisko prezesa to nie jest trochę zakpienie z kibiców?
O ile wujka można wytłumaczyć, tak w jaki sposób obronić stanowiska brata?
Przecież to są jakieś jaja. Może ten spadek jest trochę przez to, że jako kibice na wszystko się zgadzamy, Kuba jest zajebisty i już. Nie można nic złego powiedzieć, bo nas uratował, legenda, wszystko nam go przecież zazdrościli.

Mi się ta rodzina w klubie od dawna nie podobała...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 17.05.2022, 00:27
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
PMŚ - naczelne hasło na FORUM.

Ta liga jest tak słaba, że ciężko się spierd... z niej mając w miarę solidny skład...trzeba się postarać - kolejne naczelne hasło.

TYLKO TRENER ZAGRANICZNY, nikt z karuzeli...

Padało hasło ojżyńskiego - jednego z większych śmieci pracujących w eklapie... heh to już probierza wolałbym tfuuu

i co I DOSTALIŚCIE TĄ nie Polską Myśl Szkoleniową. Nic to nie dało.
Tak jest, to całokształt wielu niefortunnych zdarzeń. Ale... Co odróżniało Płock czy Wartę od Wisły w ostatnich meczach? Przede wszystkim charakter i wola walki. Coś co ma np. taki Górnik Zabrze, który grając o nic potrafił wbić trzy gole Łęcznej w ostatnich 10 minutach... A Wisła tego nie chciała wykorzystać. Co różni Ojrzyńskiego i Brzęczka? Ten pierwszy to zwolennik twardej ręki a drugi to miękka faja, podobnie jak Skowronek czy Gula. Moim zdaniem to jednak ma jakieś przełożenie na drużynę i jej "dna" loserów. Ojrzyński to były komandos a Brzęczek to człowiek o charyzmie Boguskiego (może przyszły trener Wisły?). Nie mówię że Ojrzyński to gwarant sukcesu , ale w odróżnieniu od Hyballi, który niestety jest świrusem i którego łatwo było zdyskredytować, miałby szansę zaprowadzić tu jakiś dryl. Choć wiadomo, z gówna bata nie ukręcisz, każdy wolałby zatrudnić trenerów i piłkarzy z wyższej półki, dgyby mógł.

Jak dla mnie już dawno nadszedł czas na przestawienie wajchy i oparcie się na fizyczności a nie urojoeniach że mamy "techników" co pożal się Boże trzech podań nie potrafią wymienić. Bo dzisiejsza Wisła to ani FC Porto, któremu piłka nie przeszkadza, ani Korona, która "jeżdzi na tyłkach", tylko takie bezjajeczne nie wiadomo co. Ale łatwiej i taniej chyba zebrać grupkę drwali niż wyjmować gwiazdy z kapelusza jak kiedyś Kiko (jak ktoś sprytnie zauważył trzeciioligowi hiszpanie już nie przyjdą tak chętnie do drugoligowca w Polsce)?

P.S.Inna sprawa że klub spadł na włąsne życzenie, np. sprawa Forbsa, który nie grał całymi miesiącami, brak próby odwołania od zawieszenia Fernandeza, jedynego chyba poza Gio który potrafił prosto kopnąć piłkę z przodu.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.05.2022, 00:59
Przecież ja jestem zwykłą osobą, której nie podobają się różne rzeczy i czasem coś sobie napiszę.

Nie jestem ciągle zadowolonym wiceprezesem Socios, nie jestem Białońskim, nie jestem Kiewiczem. W większości prezentuje fakty, które z niewiadomych przyczyn wielu nie chce prezentować.

Faktem pierwszym jest, że spiralę nienawiści wobec Bednarza nakręcili ludzie, którzy niedługo potem przejęli władzę w Wiśle i mając poważne problemy z prawem. Przecież to nie chodziło o błędy sportowe Bednarza tylko o władzę w klubie. Błędów sportowych w ostatnich trzech latach było zdecydowanie więcej niż przez kilkanaście lat wcześniejszych razem wziętych.

Faktem drugim jest, że Wisła to nie Nieciecza. Zgadzacie się? Wisła to potężny klub z potężnym potencjałem w naszym kraju i co nie należy wymagać? Wobec powyższego zestawienia Wisła ma jeden z większych budżetów i co? Nie należało wymagać spokojnego utrzymania?

Wedle niektórych, to Warta powinna oddawać mecze walkowerem, bo nie pasuje do ligi, a w miarę spokojnie się utrzymała.

Faktem trzecim jest kilkadziesiąt nieudanych transferów. Nie wyciągano wniosków po kolejnych okienkach, budowano wieżę Babel bez ładu i składu. Wbrew pozorom, na tle ligi nie było to za grosze i Wisła pod tym względem byłaby w górnej połówce.

Faktem czwartym są klakierzy, którzy przez miesiące blokowali dyskusję na temat prawdziwych problemów Wisły. Skoro Fazlagić kosztował pół miliona euro, więc można stwierdzić, że to niewypał transferowy. Tak samo jak Kuveljić. Przecież to nie jest coś zaskakującego.

Faktem piątym są konotacje rodzinne. Tu wiadomo.

Faktem szóstym jest wytworzenie poglądu przez trio i ich klakierów, że wobec Wisły nie należy wymagać. Obserwowałem to wszystko w ostatnich miesiącach i takie można było odnieść wrażenie. Takie ciągle samouwielbienie, poklepywanie po plecach, jedna wielka zabawa.

A jak piłkarze widzieli jedno wielkie rozprężenie i brak presji, to po co mieli się starać?

Skoro rok temu była afera, że Hyballa robi za mocne treningi i piłkarze zaczęli narzekać, stąd pamiętna reakcja Jakuba

Braku reakcji nie ma i pewnie nie będzie po spadku.

Przeciez Frydrych, Hanousek, Colley, Kieszek, Savić, Skvarka, Fazlagić, Poletanović, Citaiszwili, Fernandez nie byli sprowadzani z myślą o grze w pierwszej lidze? Mieli zapewnić spokojny byt w lidze, aby być podstawą drużyny, która w perspektywie sezonu-dwóch walczyłaby o coś więcej. Czyż nie?

Faktem siódmym jest wyolbrzymianie ratowania i zasług braci Błaszczykowskich. Wisła została uratowana dzięki niesamowitej akcji kibiców - niespotykanej w naszym kraju. I co z tego zostało? Z tej euforii z wiosny 2019 r. i ze zwycięstwa 4:0 z Legią? Nic. Zaprzepaszczono ogromny potencjał i tu należy mieć bardzo duże pretensje do braci Błaszczykowskich.

Dla mnie pamiętne słowa Leśnodorskiego są kluczowe w tym temacie. Tylko wiadomo jaka panuje narracja - nie należy wymagać. To witamy Wisłę w pierwszej lidze. Skoro nie należało wymagać.

Jeszcze mieliście pretensje, że są osoby stawiające tezę, że Wisła to zbyt duży klub na ciągłą walkę o utrzymanie.

Było sporo znaków ostrzegawczych. Lekceważyliście, to teraz widać skutki. Trzy kompromitacje w PP, 0:7 z Legią, 0:5 ze Śląskiem, 0:5 z Lechem, 0:3 z Płockiem, itp. Pamiętna seria jesienią 2019 r., kolejne nieudane transfery, zatrudnienie brata, potem wujka. Sprawy Obidzińskiego, Buksy, Hyballi.

Dla mnie ten brak reakcji jest kluczowy i być może najważniejszy w temacie spadku.

Skoro sytuacja finansowa klubu jest nieporównywalnie lepsza niż była trzy lata temu, to chyba należało wymagać pewnego utrzymania?

Znowu się okaże, że nie mam racji..

Ja sobie nie przypominam, żeby ktoś w naszej lidze na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat miał nawet w 1/10 taki kult świętości jak Błaszczykowski. Zero krytyki, zero pretensji. Dla mnie to kompletny absurd. Przecież ta wielomilionowa pomoc nie była z jego powodu, tylko dlatego, że większość osób pamiętała dominację Wisły, czuło dość duży sentyment, bo Wisła ma bardzo duży zakres kibiców.

Tylko tu dochodzimy do sedna - z różnych powodów ten potencjał Wisła nie ma nawet w 20% wykorzystanego i kogo to wina?

W każdej lidze jest, że wymaga się wobec klubów największych, a nie najmniejszych. W Polsce to Wisła, Legia i Lech.

O tym powinna być dyskusja, a nie o braku wymagań i świętości Jakuba. Gra w finale LM i dwa razy wygranie Bundesligi nie mają znaczenia w obecnym czasie. Uwierzcie w to.

Najważniejsze, ja w porównaniu do minimum kilku osób z tego forum nie mam żadnego wpływu na Wisłę. Regularnie pisze tu wiceprezes Socios, piszą współpracownicy zarządu, więc oni powinni się tłumaczyć z faktu spadku, bo oni mieli w tym udział. Macie wpływ na klub, to się teraz tłumaczcie. Skoro jest tak fajnie i super, to czemu nastąpił spadek.

Nie wchodzę w żadne dyskusji z innymi użytkownikami, bo nie widzę takiej potrzeby, bo musiałbym dużo więcej czasu na to poświęcać.

Ja bardzo popierałem Jakuba, a teraz jestem nim z powodów wielokrotnie opisywanych bardzo rozczarowany.

A to, że miałem w jakimś stopniu rację jako jeden z niewielu w ostatnich miesiącach, no cóż. Wolałbym jej nie mieć i w sobotę świętować MP.

Pamiętam rok 2011 i faktem kolejnym jest, że to dawno temu.

Na koniec tej długiej wypowiedzi: przez ostatnie miesiące byłem bardzo krytykowany, więc odpowiem - mój post z nominacji wujka Jurka powinien zostać uznany za post roku i to z automatu. Zawierał samą prawdę. Mocną, trudną, niewygodną, ale prawdę jak się niestety okazało.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.05.2022 o godz. 01:51.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 17.05.2022, 07:03
Oparliśmy struktury sportowe na totalnych amatorach Pasieczny, Sobol, Głowacki teraz Brozio. A pewnie takich przypadków jest więcej. Robotę nie dostaje się za CV, a za byle zasługi. Powielamy te same błędy, przewalany hajs na słabych zawodnikow.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.05.2022, 07:04
Brawo KOALIK za to co napisałeś - trafiłeś w sedno. Niestety zaraz się zlecą tutaj różni klakierzy i Cię skrytykują. Najważniejsze to dla nich iść teraz w sobotę na mecz, szaliki w górę i śpiewamy nic się nie stało. No bo przecież za rok z automatu wiadomo będzie szybki powrót. Jesteśmy wielka rodziną, na swoim i nam się należy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Armin : 17.05.2022 o godz. 07:05.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.05.2022, 07:32
Jak frekwencja zacznie spadać to klakierzy nie pomogą. Większości otworzą się oczy w przyszłym sezonie jak będzie taka sama ujnia, bo nic nie zapowiada zmiany na lepsze. Smutne, ale to będzie koniec.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2022, 07:45
Nie wiem co się tak czepiacie Dawida Błaszczykowskiego.

W biografii Kuby (współ)autorstwa nieocenionej Pani Domagalik jest świetny fragment o przywitaniu Kuby w Truskolasach po Euro 2016 (wiecie karny z Portugalią itd.) i zgadnijcie kto to organizował na ostatnią chwilę jak się okazało że przyjeżdżają dziesiątki kibiców witać Kubę.

Kto jeździł po grilla, kiełbaski organizował? Nasz prezes!
A wy wbijacie szpilki. Wilki!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.05.2022, 07:51
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co się tak czepiacie Dawida Błaszczykowskiego.

W biografii Kuby (współ)autorstwa nieocenionej Pani Domagalik jest świetny fragment o przywitaniu Kuby w Truskolasach po Euro 2016 (wiecie karny z Portugalią itd.) i zgadnijcie kto to organizował na ostatnią chwilę jak się okazało że przyjeżdżają dziesiątki kibiców witać Kubę.

Kto jeździł po grilla, kiełbaski organizował? Nasz prezes!
A wy wbijacie szpilki. Wilki!
Jeszcze jest taka historia sprzed paru lat, Dawid nasz prezes dostaje takie o to zadanie od Kuby.

I tak Kuba dorzuca bratu kolejne zadania. Gdy dzwoni do niego przyjaciel, który utknął w Paryżu, Kuba wysyła w 600-kilometrową podróż z Dortmundu brata.

Szkoda tylko, że Kuba nie został przy takich obowiązkach dla swojego brata.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów