The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2022, 19:58
Przecież my nie wygramy........
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 14.05.2022, 20:37
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Zakładając dwie nasze wygrane, komu jutro kibicować Stali czy Śląskowi?
Kibicować żeby ligę powiększyli do 20 i nikt w tym sezonie nie spadł albo kibicować że zdegradują kogoś za nie spełnienie wymogów licencyjnych...
Aczkolwiek prędzej bym uwierzył w: ufo, uczciwych polityków, jednorożce i różowe słonie
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.05.2022, 21:18
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Kibicować żeby ligę powiększyli do 20 i nikt w tym sezonie nie spadł albo kibicować że zdegradują kogoś za nie spełnienie wymogów licencyjnych...
Aczkolwiek prędzej bym uwierzył w: ufo, uczciwych polityków, jednorożce i różowe słonie
to mały zakładzik że wygramy dwa mecze? Stal przegra obydwa albo Śląsk jutro porażka za tydzień remis i leci z ligi?
kto przegra wpłaca 100 PLN na Socios
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 14.05.2022, 21:39
Panowie, jutro Stal i Wisełka z wygranymi.
Za tydzień my rozjeżdżamy Wartę, a Śląsk zremisuje z Górnikiem.
Pozdrawiam wszystkich kibiców, którzy wierzą do konca
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.05.2022, 21:52
Szneka napisał(a):Wyświetl post
to mały zakładzik że wygramy dwa mecze? Stal przegra obydwa albo Śląsk jutro porażka za tydzień remis i leci z ligi?
kto przegra wpłaca 100 PLN na Socios
Możemy się założyć, przynajmniej Socios wygra. A ja zawsze przegrywam, a w tym przypadku mam nadzieję, że przegram 😀
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.05.2022, 18:13
Mieliśmy dziś walczyć o życie............................ Gol na 2-0 i zakończyliśmy mecz a Radomiak zaczął. Banda nieudaczników i tyle.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.05.2022, 18:28
Ja rozumiem, że Brzęczek dostał słaby skład, ale dzisiaj grał z Mariuszem Lewandowskim, a naszym orłom udało się dwa razy kopnąć piłkę w bramkę. Naprawdę nie dało się tego meczu lepiej rozegrać taktycznie i wymęczyć 2:0, 2:1?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.05.2022, 18:33
Dobry mecz 6 bramek, dużo goli w huj zajebiscie sie to oglądało
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2022, 18:37
Niestety, wiem że zaraz przyjdzie wolfy i mnie zje, ale Wuja to poziom niżej niż Gula. Gula tym składem (Poletanovic, Gio, Manu, Colley) by się raczej utrzymał, nawet jeśli gra była by kiepska. Nie wiem, co będzie z nami dalej, ale jak dla mnie zawiedli zarówno Błaszczykowscy, jak i Brzęczek.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.05.2022, 18:39
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Niestety, wiem że zaraz przyjdzie wolfy i mnie zje, ale Wuja to poziom niżej niż Gula. Gula tym składem (Poletanovic, Gio, Manu, Colley) by się raczej utrzymał, nawet jeśli gra była by kiepska. Nie wiem, co będzie z nami dalej, ale jak dla mnie zawiedli zarówno Błaszczykowscy, jak i Brzęczek.
Nikt Cię nie zje, bo takie .......enie jest niewarte komentowania. Ale co tam?

Moim zdaniem Hybala by nas utrzymał.

Chociaż każdy kto ma IQ powyżej poziomu gruntu widzi że problemem nie są trenerzy. Oczywiście, każdy przygłupi kibic zawsze leci z mordą do trenera, taka tradycja, ale - skoro trenerzy się zmieniają a wyniki pozostają takie same...

Serio to takie trudne?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.05.2022 o godz. 18:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 15.05.2022, 18:43
Raczej nie, bo Gula wpadł w totalny marazm i nie wyegzekwowałby takich wzmocnień, jak dostał Brzęczek. Gula okazał się totalnym niewypałem, za późno go zmieniono. Ale też podanie tlenu przez Brzęczka to było dużo za mało.

Teraz sobie możemy dywagować, czy lepszy trener by z tym składem wymęczył utrzymanie.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nikt Cię nie zje, bo takie .......enie jest niewarte komentowania. Ale co tam?

Moim zdaniem Hybala by nas utrzymał.

Chociaż każdy kto ma IQ powyżej poziomu gruntu widzi że problemem nie są trenerzy. Oczywiście, każdy przygłupi kibic zawsze leci z mordą do trenera, taka tradycja, ale - skoro trenerzy się zmieniają a wyniki pozostają takie same...

Serio to takie trudne?
Ale kolega nie napisał, że problemem Wisły jest Brzęczek. Czy są trenerzy? Raczej nie, na pewno nie jest to główny problem Wisły, ale też zatrudnienie, a później utrzymanie Guli zimą było - moim zdaniem - obok kadry, głównym bezpośrednim powodem spadku.
Ostatnio edytowane przez czaro : 15.05.2022 o godz. 18:46.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.05.2022, 18:43
..........
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.05.2022 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.05.2022, 18:50
czaro napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie, bo Gula wpadł w totalny marazm i nie wyegzekwowałby takich wzmocnień, jak dostał Brzęczek. Gula okazał się totalnym niewypałem, za późno go zmieniono. Ale też podanie tlenu przez Brzęczka to było dużo za mało.

Teraz sobie możemy dywagować, czy lepszy trener by z tym składem wymęczył utrzymanie.

Ale kolega nie napisał, że problemem Wisły jest Brzęczek. Czy są trenerzy? Raczej nie, na pewno nie jest to główny problem Wisły, ale też zatrudnienie, a później utrzymanie Guli zimą było - moim zdaniem - obok kadry, głównym bezpośrednim powodem spadku.
Gdyby był Guardiola to on byłby winien. Gula byłby pewnie dobry, ale nie z piłkarzami jakich dostał. Założenia od początku były złe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.05.2022, 18:50
Ja tam mam watpliwosci, czy by nas utrzymal, pewnie byloby jak z Brzeczkiem.

Okazalo sie, ze transfery last minute i budowanie wiezy Babel guzik dalo. Nie bylo komu za ten klub umierac. Moze kilku pilkarzy chcialo, reszta grala, jak grala.
Wiem, ze to romantyzujaca narracja i troche banal, ale na moje troche w tym prawdy.

Zeby prowadzic 2:0 z druzyna grajaca o nic i skonczyc 2:4, trzeba po prostu sie postarac. No i nam sie udalo. Udawana gra w obronie, niedbalosc, taktyka "podaj do Gruzina, niech biegnie do przodu".

Matko, co za dzien.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.05.2022, 18:53
. Ale też podanie tlenu przez Brzęczka to było dużo za mało.

To ,że Brzęczek coś poprawił , jest największą ułudą w która niestety dużo wierzy w tym wolfy.
Świadczą o tym katastrofalne wyniki , wygranie 1 z 14 meczów ! Najgorsze ,że nie potrafilismy wygrać , mając rzekomo nóż na gardle, w takich meczach jak z Piastem , Slaskiem czy dziśz Radomiakiem , gdzie prowadziliśmy , mieliśmy okazje a zjebaliśmy jak najgorsi frajerzy
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 15.05.2022, 18:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby był Guardiola to on byłby winien. Gula byłby pewnie dobry, ale nie z piłkarzami jakich dostał. Założenia od początku były złe.
Ja jestem ciekaw, czy Kliment i Skvarka naprawdę są AŻ TAK słabi, czy też na skutek przygotowania fizycznego i niskiego morale tak opadli, a Brzęczek nie zdołał ich odbudować.

Jeśli chodzi o jakoś składu, pierwsza akcja z udziałem Młyńskiego pokazała, kim graliśmy jesienią i jakie mieliśmy zaplecze wiosną.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
To ,że Brzęczek coś poprawił , jest największą ułudą w która niestety dużo wierzy w tym wolfy.
Świadczą o tym katastrofalne wyniki , wygranie 1 z 14 meczów ! Najgorsze ,że nie potrafilismy wygrać , mając rzekomo nóż na gardle, w takich meczach jak z Piastem , Slaskiem czy dziśz Radomiakiem , gdzie prowadziliśmy , mieliśmy okazje a zjebaliśmy jak najgorsi frajerzy
Moim zdaniem poprawił, tzn. zaczęliśmy grać, zaczęło się coś dziać. Ale to było za mało.

Jestem daleki od stwierdzenia, że Brzęczek był głównym problemem czy winnym spadku, ale też od stwierdzenia, że nawet Guardiola by tej ekstraklasy nie uratował. Gdyby ten tlen Wiśle podał ktoś inny, mogłoby się udać - ale znów, nikt wówczas nie pchał się do Wisły, która była w totalnej rozsypce.

Ta dyskusja jest raczej nie do przesądzenia, przesądzone jest natomiast, że nie Brzęczek jest głównym problemem Wisły.
Ostatnio edytowane przez czaro : 15.05.2022 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 15.05.2022, 18:57
Nie oglądałem meczu. To była najlepsza decyzja odnośnie oglądania meczów Wisły w całym sezonie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.05.2022, 19:07
Cóz za podsumowanie sezonu.

Upokorzeni to jedyne własciwe słowo.Upokorzeni dziś i przez cały sezon.

Jakubie Błaszczykowski ,zapamietamy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.05.2022, 19:10

Moim zdaniem poprawił, tzn. zaczęliśmy grać, zaczęło się coś dziać. Ale to było za mało.

Jestem daleki od stwierdzenia, że Brzęczek był głównym problemem czy winnym spadku, ale też od stwierdzenia, że nawet Guardiola by tej ekstraklasy nie uratował. Gdyby ten tlen Wiśle podał ktoś inny, mogłoby się udać - ale znów, nikt wówczas nie pchał się do Wisły, która była w totalnej rozsypce.

Ta dyskusja jest raczej nie do przesądzenia, przesądzone jest natomiast, że nie Brzęczek jest głównym problemem Wisły.
Mówiąc najkrócej tej drużynie brakowało charakteru, mecze które można było wygrać dobry trener by wygrał,ale ta drużyna miały jakiś mentalny problem, to była banda przegrywów i dla mnie jest to wina trerna niestety..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2022, 19:12
Trzeba być piłkarskim niedorozwojem żeby z 0:2 przejebać 4:2 z grającą o nic, rozbitą mentalnie drużyną.

Niepojęte.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 15.05.2022, 20:05
wiem, że to nei ma znaczenia, ale dwie bramki w powietrzu zawalił znów Frydrych :/ nie rozumiem tego gościa.

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 15.05.2022, 21:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mówiąc najkrócej tej drużynie brakowało charakteru, mecze które można było wygrać dobry trener by wygrał,ale ta drużyna miały jakiś mentalny problem, to była banda przegrywów i dla mnie jest to wina trerna niestety..
Zgodzę się. Zawodnicy piłkarsko byli słabi, ale nie mówcie, że gorsi od tych Mielca czy WKSu. Po prostu patrzyło się na tę zbieraninę i myślało "oni tego znowu nie dźwigną". Praktycznie w każdym meczu na wiosnę brakowało w nich wiary na dobry wynik, takie snucie się po boisku, będąc myślami gdzie indziej, już pogodzeni z kolejną stratą punktów. Jedynie najnowsze nabytki - Gio i Poletanovic - dawali od siebie coś więcej.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.05.2022, 01:25
Mecz z Radomiakiem to jest cały nasz sezon w pigułce. Dobrze się zaczęło a potem nie wiedzieć dlaczego zesrało.
Jeszcze ten Manu człapiący i potykający się o własne nogi Kliment. Dodajmy jeszcze Angielskiego , który strzela w jednym meczu więcej goli niż którykolwiek nasz napastnik w cały sezonie...
Zabrakło tylko orkiestry , która jak na Titanicu grałaby do samego końca.

Myślę , że dzisiaj upadła teza jakoby Płock się na nas spiął, po prostu jesteśmy tak słabi , że nawet największe dziady ekstraklasy z palcem w d.... nas woziły.

Miejsce tego zespołu jest w I lidze, paradoks polega na tym , że gladiatorów , którzy nas nas spuścili za tydzień nie będzie już w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 16.05.2022 o godz. 01:28.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2022, 09:22
Dobrze, że przegraliśmy, to chociaż o jeden tydzień mniej wkręcania sobie, że może się uda, bo wystarczy zdobyć 4 albo 6 pkt.
Przegraliśmy z frajerami, których ogrywał każdy. W sumie te 2 nasze bramki to wyglądały jakbyśmy kupili mecz...

A jeśli ktoś twierdzi, że Brzęczek miał niemozliwe zadanie do wykonania, wygrać mecz z tym materiałem to cud, skład mamy na max 1 ligę, to... ....a... my prowadziliśmy 2:0, z drużyną, którą jebie cała liga obecnie. Nam zależało, my graliśmy swój 7 finał, mecz o życie, to była wallki oni z 0:2 dają się wyjebać na 4:2. Dlaczego?

Bo są zwykłymi cwelami, ich wystarczyło za mordę złapać, czego nie zrobił ani Gula, ani Brzęczek. No ale jak jeden gościu chciał to uczynić, to pogoniono go z klubu, a właściciel pokazał, ze bardziej się liczą bezużyteczne legendy i święte krowy piłkarze, którzy nie będa zapierdalać to jak to miało funkcjonować?

Przecież ci piłkarze wiedzieli jakie panują zasady w tym klubie... Oni wiedzą, że rządzą, ze są nietykalni, że Wisła to ciepły przytułek do zarabiania fajnej kasy, oni wiedzą, że nie warto zapierdalać bo się wyjdzie na debila i dziwaka, że lepiej poleżeć i robić z siebie ofiarę, oni wiedzą jaki charakter ma właściciel klubu. Ryba psuje się od głowy i tyle. A jedyne dobre występy to notowali w tym klubie ludzie, którzy świeżo co przyszli i jeszcze się nie rozeznali w tym szambie, jak na początku Zukov i Frydrych, jak Yeboah i El Mdhoui, jak teraz Fernandez i Poletanovic.

Oni wszyscy jak i wiele innych piłkarzy, którzy się tutaj przewinęli umieli grać, mieli potencjał, przecież swego czasu nawet Plewka czy Młyński zbierali dobre recenzje ale problem Wisły Kraków polega, na tym że Wisła Krakó niszczy piłkarzy, niszczy potencjał, niszczy ambicje, niszczy wszystko. W Wiśle Kraków okazuje się że się nie da, że każdy piłkarz to szrot.

Dlaczego? Właściciele, organizacja - mental. Swoim zarządzaniem niszczą mentalnosć tych ludzi na boisku, a że to nie są Lewandowscy, Ronaldo czy Messi to niewiele trzeba aby takich kopaczy wykończyć psychicznie żeby się nie nadawali do gry.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów