|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No to I liga na dłużej. Witajcie czasy Kaliciaka, Świerada, Matyi. Ech, nie sądziłem, że dożyję takiego obrotu sprawy.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 15.05.2022 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na spadek zasługujemy bardziej niż Nieciecza czy Łęczna bo nawet oni wiedzieliby jak grać przy dwubramkowym prowadzeniu mając nóż na gardle. Nasze pi....dy nawet nie potrafia grac na czas , symulowac, wybijac rywala .
Wyp... wszyscy . W I lidze będzie wegetacja ale wolę wegetację z jakimś polskim szrotem niż z tym szrotem co dzisiaj była na boisku. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
3 lata dążenia do tego spadku. w pełni zasłużonego. Trio dało radę w każdej dziedzinie, poza prowadzeniem klubu pod kątem sportowym.. dysponowali 6 budżetem w Polsce, i nie podołali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
stało się to, co przepowiadałem po meczu z Grudziądzem. To nie miało prawa się udać, to był poziom dołów 1 ligi, jak nie gorzej. Absolutna kompromitacja, do czego został ten klub sprowadzony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Masakra. Nie ma co zbierać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tzn. w jakiej dziedzinie dali radę?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wychodzenia z długów, pozyskiwania sponsorów to w pierwszej kolejności.
Zawalili ze strategią ściągania zagranicznego taniego szrotu i braku zakupu napastnika z prawdziwego zdarzenia. Zatrudnienia Guli to nie był błąd to wszyscy chwalili ten wybór na początku. Chyba Karma wróciła i kostucha do nas zapukała. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Łatwo teraz mówić, ale to co mówiło 90% forum przed startem rundy.
Wystarczyłby ŚREDNI kopacz w napadzie, i byśmy na pewno mieli parę pkt więcej przed tą kolejką. I nie byłoby takiego ciśnienia. Od początku rundy było widać, że nie ma kto strzelać i z każdą kolejką uciekały punkty. JEDEN średni zawodnik ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Rekordowa w historii klubu liczba sponsorów (największe zyski), największe zyski z dnia meczowego, 100% skyboxów sprzedanych, największe zyski ze sklepu klubowego, spłacanie długów, brak wypadających trupów z szafy, ogólny spokój wokół klubu.. także były pieniądze na walkę o miejsca 4-7. A tutaj 1 liga..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.05.2022 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
po pierwszej kolejce byliśmy liderem..........................
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurcze, z drugiej strony jak się popatrzy na to jak to wyglądało przed sezonem - zatrudnienie trenera z sukcesami, dyrektora sportowego, Orlen jako sponsor - to jest nieprawdopodobne, co tu się odjebało. To wielowymiarowa katastrofa i nawet nie umiem powiedzieć, co było konkretną przyczyną. Raczej złożyło się na to sto rożnych czynników. Bo my nie tylko spadamy. My z tej ligi lecimy z hukiem i zasłużenie, w zasadzie nawet nie próbując walczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Królewski na początku sezonu pisał o potencjale na pewne utrzymanie, a nie 4-7. Te przychody niech ktoś ogarnięty potwierdzi i umieści w kontekście całych finansów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Spadek oczywiście zaszkodzi bytowi Wisły, choć nie wiadomo jak bardzo, ale nie powinien jej zabić. Wszystko zależy od tego, jak zachowają się nasi wierzyciele, a przede wszystkim komu tak naprawdę wisimy kasę i jak się zachowa - czyli bardziej od innych niż od samej Wisły. Oraz ile są w stanie dorzucić kibice, bo raczej nic nie wskazuje na to, aby za błędy trio było w stanie zapłacić trio w tym sensie, że dorzucą kasę w wielkości robiącej różnicę. No i przede wszystkim - nie mam za grosz zaufania do obecnych władz Wisły i ich umiejętności dostosowania się do nowych potrzeb i problemów. Cały czas przed oczami mam obraz, w którym - ile to było, miesiąc temu? - zarząd radośnie informuje, że sprawdza jakie budżety mają kluby w I lidze. To jest jakiś kosmos, oni od dwóch lat powinni mieć doskonałe rozeznanie jakie są uwarunkowania gry w I lidze, na co tam możemy liczyć, jakie koszty będą stałe, jakie zmienne, co możemy ściąć a czego nie możemy ruszać. Bardzo się boję, że znowu będziemy finansować komuś naukę na żywym organizmie, bo czuję, że tak jak się uczyli kierowania klubem w ekstraklapie, tak teraz będą musieli się uczyć I ligi. Bo większych szans na zatrudnienie kogoś, kto to ogarnia nie wierzę. Raczej znowu poszukiwania "Wiślaków z krwi i kości", którzy może i nie mają żadnego doświadczenia, ale kochają Wisłę i Kuba im zaufa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Io by było na tyle, jeśli chodzi o sukcesy i dawanie rady przez pozostałych właścicieli Wisły. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Karol Angielski w 15 minut robi wiecej niz Kliment,Ondrasek i cały nasz "atak"
przez ......cały sezon.to podsumowuje dno na ktorym jesteśmy.Dzisiejsze upokorzenie to taki caly sezon w 90 minut. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
||||||
|
Którymi są praktycznie sami kibice Wisły plus Orlen Oil, prawdopodobnie uwarunkowany także kwestiami polityczno-lokalnymi.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie zmienią zarządu i nie zatrudnią ludzi, którzy znają się na rzeczy, to czeka nas marazm, a za 2-3 lata granie w II lidze. Czyli w zasadzie powtórka z rozrywki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mogą zapowiedzieć hard reset i wziąć Pasiecznego 2.0. Skończy się podobnie, zaczną mu się wtrącać i robić po swojemu, sam odejdzie albo zrzucą na niego odpowiedzialność za porażkę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To forum... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wolfy , skąd zmiana frontu ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ja to napisałem?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak to skąd? Przecież wolfy zmienia front w zależności od tego, jak wiatr wieje.
I wydaje mu się, że jeżeli wszystkich wyzywa od debili, idiotów i kretynów, to nikt tego nie widzi. To samo było w temacie z trenerami, gdzie zdążyłem zwrócić mu uwagę. Oczywiście nie wiedział, o co mi chodzi. Za to ze swoim nadętym do granic możliwości ego stosował standardową pyskówkę. Szkoda strzępić ryja.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 28.03.2023 o godz. 10:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę że kilka osób udaje że coś wie, kiedy w rzeczywistości po prostu plotkują. czerepach - wiem że nie jesteś zbyt bystry, ale to był sarkazm. Nie muszę zmieniać frontu bo w odróżnieniu od sporej części ułomów na tym forum na żadnym nie jestem. Widzę to co zrobiono dobrze i to co źle i nie potrzebuję kozła ofiarnego. Chuja wiecie kto za co odpowiadał i co robił ale już wybraliście sobie winnego. A ja nie będę w tym uczestniczył. Jaśniej się chyba nie da.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.05.2022 o godz. 22:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
bystry akurat jestem gamoniu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To spróbuj czasem dać jakiś dowód tego. Wklejanie KOALIKA raczej nie świadczy na Twoją korzyść.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ciekawe czy TRIO będzie miało więcej pokory do I ligi niż do Ekstraklasy.
Trudniej awansować do Ekstraklasy niż z niej spaść. Poza tym w Ekstraklasie jest jasny podział , 3 max 4 walczy o MP , reszta o ciepły byt w środku, część nad kreską a 3 dziady o utrzymanie i generalnie wszyscy zadowoleni oprócz spadkowiczów bo kasa za prawa TV płynie. W I lidze każdy marzy żeby dorwać się do Ekstraklasy choćby na rok i dostać coś z tej puli kasy. Będzie walka kopanina , młócka. Dodajmy do tego całkiem inną otoczę w I lidze , murawy jak kartofliska. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Wypadałoby zmienić nazwę tematu, bo to nie była żadna walka o utrzymanie. To było dreptanie o utrzymanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Przecież te żelusie pięknie pozorowali walkę. Tak, ze nawet nie było tego widac. Goście nie są godni podania ręki. Temat do zamknięcia.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|