The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2022, 12:48
Mak w Stali wymiatał, będzie chciał zejść poziom niżej? Dobry pomysł z Tanżyną - jeśli to prawda. Gorszy od Frydrycha nie będzie, a tańszy i otrzaskany w 1-ligowej młócce. Trochę nie chce mi się wierzyć, że Fernandez zostanie. Dobry jest, potrafi grać w piłkę. Po co miałby grać poziom niżej...

Basha? to musi być jakiś żart.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2022, 12:52
Mak wymiatał w Stali aż do zapalenia mięśnia sercowego, które zostało stwierdzone przed meczem z nami.
Czy jest zdolny do gry? Trudno powiedzieć...
Tanżyna? Ograny 1ligowiec. Operacja kręgosłupa w marcu br. Od tamtej pory nawet nie wznowił treningów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.05.2022, 14:12
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mak wymiatał w Stali aż do zapalenia mięśnia sercowego, które zostało stwierdzone przed meczem z nami.
Tanżyna? Ograny 1ligowiec. Operacja kręgosłupa w marcu br. Od tamtej pory nawet nie wznowił treningów.
Jezu kochany.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.05.2022, 14:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zrobimy skok na kasę z ZUS-u tak jak w tym sezonie na PJS
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.05.2022, 09:19
Jeśli my mamy robić awans piłkarzami pokroju Bashy i Drzazgi to.... Henryku Reymanie miej nas w swej opiece.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.05.2022, 09:33
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli my mamy robić awans piłkarzami pokroju Bashy i Drzazgi to.... Henryku Reymanie miej nas w swej opiece.
Abstrahując od tych nazwisk to kto chce kopać piłeczkę w 1 lidze?

- zawodnicy pokiereszowani przez los/kontuzje (Basha Drzazga), których nikt wyżej nie chce
- zawodnicy nie dość dobrzy na esa (Drzazga)
- zawodnicy młodzi na dorobku/ wypożyczeni z esa
- obcokrajowcy 5 sortu, tu loteria totalna patrząc jakie dziwadła trafiały nawet do esa
- zawodnicy którzy mogą tu grać ze względów sentymentalnych/uwierzyć w projekt - czytaj gatunki na wymarciu

Kibice muszą obniżyć swoje wymagania, bo mało wskazuje na to by transfery miały nas zwalać z nog. I w naszej sytuacji musimy trzymać kciuki by kadra która nędznie radziła sobie w esa, przynajmniej na początku nie została całkowicie rozwalona.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.05.2022, 09:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post

- zawodnicy pokiereszowani przez los/kontuzje (Basha Drzazga), których nikt wyżej nie chce
- obcokrajowcy 5 sortu, tu loteria totalna patrząc jakie dziwadła trafiały nawet do esa
- zawodnicy którzy mogą tu grać ze względów sentymentalnych/uwierzyć w projekt - czytaj gatunki na wymarciu

Kibice muszą obniżyć swoje wymagania, bo mało wskazuje na to by transfery miały nas zwalać z nog. I w naszej sytuacji musimy trzymać kciuki by kadra która nędznie radziła sobie w esa, przynajmniej na początku nie została całkowicie rozwalona.
Trafiali też tacy jak Angulo,Ramirez,Petrasek,Schwarz czy Leandro tak że z tymi obcokrajowcami nie jest tak żle
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2022, 10:10
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Trafiali też tacy jak Angulo,Ramirez,Petrasek,Schwarz czy Leandro tak że z tymi obcokrajowcami nie jest tak żle
Raczej trzeba wziąć to przez pryzmat ilości. W 1 lidze przewija się ich mniej, trudniej ich skusić i osobiście po tych wszystkich stopach transferowych życzyłbym sobie mniej eksperymentów a więcej sprawdzonej solidności.

Co nie znaczy że 2-3 nowych nie zagrzeje u nas miejsca. Tym bardziej że pewnie odpalimy 3/4 obcokrajowców którzy u nas są.

A Basha... To tylko przykład i osobiście też nie chce jego powrotu. Chłop jest połamany. W Grecji 100 minut przez rok. To się nie uda.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
My powinniśmy budować aurę sukcesu, mówić o nowym rozdaniu, starcie od zera do wielkiej piłki. I ściągać jak najlepszych piłkarzy, na pewno nie emerytów z kontuzjami. Bo znowu chcemy się wjebać w gówno, później znowu będzie zdziwienie, ze coś nie wypaliło bo pół składu było kontuzjowane.
W tym jest metoda, ale zapewne trio + zarząd musi się ogarnąć z "szoku" bo nawet spadek do 1 ligi można przekuć na konkrety i "wykorzystać "szum medialny. Tu trzeba wejść ostro marketingowo, choćby tak jak robił to Widzew. Mimo niskiego poziomu sportowego odstawiali konkurencję
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.05.2022 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.05.2022, 10:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Ja osobiście nie mam złudzeń odnośnie naszych letnich transferów, bo po prostu wiem, że będą to piłkarze drugiego lub trzeciego sortu.
Jeśli byłbym w stanie zrozumieć transfer Drzazgi (coś tam w tej Legnicy strzelił, może nie spali się psychicznie jak podczas gry w Ekstraklasie), to totalnie nie jestem w stanie zaakceptować transferu Bashy - 30+ letni człapak, do tego podatny na kontuzje. W I lidze, z tego co słyszę, liczy się przede wszystkim fizyczność i zaangażowanie w walkę. Czy Basha nadaje się do tego typu gry? Śmiem wątpić.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.05.2022, 09:35
Gdyby Tanżyna był zdrowy to byłbym za. Mając nadzieję, że jednak na przestrzeni sezonu doczekamy się powrotu zdrowego Urygi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2022, 10:08
Cytat:

Być może nasza jedyna szansa na dobre transfery i awans oraz powrót szybki i bezbolesny do ekstraklasy (czyli taki zebyśmy znowu po roku nie spadli) jest taki, ze powinniśmy od razu mówić o budowie wielkiego projektu, hard resetach, zaczynaniu od nowa, budowie drużyny na ekstraklasę, środek tabeli ekstraklasy lub puchary, mówienie, że chcemy zajść jak najwyżej w PP.

Mamy markę, czym innym możemy przekonać jakichś lepszych piłkarzy do siebie? Tym, że włąściciel, prezes i rener to rodzina?
Jeśli już się pojawiają głosy jaka ta I liga ciężka, że tam jest dużo zespołów, które umieją w tej lidze grać, że będziemy ściągać emerytów z kontuzjami bo inaczej się nie da... ....a... To co my chcemy osiągnać i co zbudować? Znowu klub na środek tabeli, tym razem w I lidze? Parodia.

My powinniśmy budować aurę sukcesu, mówić o nowym rozdaniu, starcie od zera do wielkiej piłki. I ściągać jak najlepszych piłkarzy, na pewno nie emerytów z kontuzjami. Bo znowu chcemy się wjebać w gówno, później znowu będzie zdziwienie, ze coś nie wypaliło bo pół składu było kontuzjowane.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.05.2022, 11:45
Wszyscy wymienieni trafili do pierwszej ligi a taki Petrasek nawet do drugiej.Pierwsza liga polska jest na pewno atrakcyjniejsza niż drugi poziom na Słowacji,Czechach czy jakiejś Rumunii .Tylko kto takich zawodników u nas znajdzie to nie mam zielonego pojęcia.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 25.05.2022, 12:23
Ciekawe, ile kosztuje, bo może warto go zostawić. Na 1. ligę raczej się nadaje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2022, 20:54
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, ile kosztuje, bo może warto go zostawić. Na 1. ligę raczej się nadaje.
Już wystarczająco długo palimy kasę za jego kontrakt. Na jesień u nas wyglądał jak oldboy w sparingu z Garbarnia
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2022, 22:05
No dobra, przyznać się... wszyscy mają już Polsat Box Go?
I w ogóle kiedy startuje liga?
Kto będzie dla nas najgroźniejszy?
Z kim walczymy o spadek?

Tyle pytań, żadnej odpowiedzi...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.05.2022, 22:24
I liga to taka liga, gdzie połowa drużyn gra na pastwiskach, a ich stadiony wyglądają jak obory lub inne kurniki.

W teorii to liga, w której Wisła powinna zgromadzić maksymalną liczbę punktów lub coś blisko tego i strzelić w granicach +stu bramek.

W teorii to liga, w której Wisła powinna doszczętnie zaorać te kurniki.

A jak będzie?

Bracia Błaszczykowscy i ich wujek przy wsparciu wielu dokonali już niemożliwego.

Pokusiłbym się o stwierdzenie, że łatwiej byłoby z Wieczystą zostać Mistrzem Polski niż spaść z Wisłą z Ekstraklasy, ale ostatnie tygodnie pokazały, że w Ekstraklasie nawet rzeczy kompletnie nieprawdopodobne (takie jakie spadek Wisły) mogą się wydarzyć i to w zasadzie bez reakcji. Tak w zasadzie bez większych emocji - w stylu znanej przyśpiewki ,,nic się nie stało, Jakubie nic się nie stało".

Ja jestem dalej w szoku, że przez minimum rok nie będzie gier w lidze z Legią, nie będzie derbów i to nie z winy Cracovii, że występy Wisły nie będą omawiane w Canal+.

Ale najgorsze w tym wszystkim jest kompletny brak reakcji i brak decyzji po spadku i to po tylu dniach.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.05.2022, 14:54
Ktoś pisał, że nie będzie derbów. No jak to, przeciez Puszcza się utrzymała
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.05.2022, 06:47
A ile meczów I ligi Polsat pokazuje? Wisłą będzie w każdej kolejce pokazywana?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 26.05.2022, 08:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A ile meczów I ligi Polsat pokazuje? Wisłą będzie w każdej kolejce pokazywana?
na polsat sport będzie tylko kilka meczów z każdej kolejki no ale można śmiało założyć, żę zainteresowanie meczami Wisły będzie największe.

natomiast w polsat box można online oglądać już jaki mecz chcesz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2022, 08:55
Zdaje się, że
- "polsat box" to jest oferta z dekoderem, natomiast
- "polsat box go" oferta na aplikacje dla smart tv czy telefonów

Ja już zdecydowałem się na to drugie.
Chyba da się albo abonament albo 40 zł co miesiąc
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.05.2022, 10:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się, że
- "polsat box" to jest oferta z dekoderem, natomiast
- "polsat box go" oferta na aplikacje dla smart tv czy telefonów

Ja już zdecydowałem się na to drugie.
Chyba da się albo abonament albo 40 zł co miesiąc
Da się to ogarnąć w ramach UPC (interesuje mnie tylko pierwsza liga)?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 26.05.2022, 11:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Da się to ogarnąć w ramach UPC (interesuje mnie tylko pierwsza liga)?
można też ogarnąć mecze w postaci pay per view polsat = 10 zł za mecz,
oferta ważna od kwietnia 2022
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.05.2022, 11:01
Ja mam polsat na abonament i wtedy ma sie tez konto na polsat box go. Tylko nigdy sie nie interesowalem czy na tym "h
Go" leci tyle 1 ligi co w tv
drozd:
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2022, 11:42
czyli teraz c+ się nie opłaca. raz że nie ma bundesligi dwa angielskiej a trzy najważniejsze nie ma nas. czy ktoś wie czy do C= można dokupić Polsat sport?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
kibic12
Junior Member

Od: 02.2014

Stary 26.05.2022, 13:05
Niestety nie można. W cyfrowym Polsacie jest pakiet i z Polsat Sport i z Canal plus. Możesz kupić Polsat box go i będziesz miał wszystkie mecze 1 ligi,100 %ekstraklasy i wiele więcej
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 26.05.2022, 14:19
kibic12 napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie można. W cyfrowym Polsacie jest pakiet i z Polsat Sport i z Canal plus. Możesz kupić Polsat box go i będziesz miał wszystkie mecze 1 ligi,100 %ekstraklasy i wiele więcej
Jak wyłączałem abonament w c+ online to była opcja polsat sport premium czy jakoś tak, więc może jednak można? Albo to jakiś podstawowy kanał bez 1. ligi?

Martwi mnie, że można wykupić dostęp do pojedynczych meczów w tym polsacie, to oznacza, że nie mam argumentu, ze nie chcę abonamentu w polsacie i będę jednak tych naszych orłów oglądać.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2022, 14:44
Jak wyłączałem abonament w c+ online to była opcja polsat sport premium czy jakoś tak, więc może jednak można? Albo to jakiś podstawowy kanał bez 1. ligi?

Martwi mnie, że można wykupić dostęp do pojedynczych meczów w tym polsacie, to oznacza, że nie mam argumentu, ze nie chcę abonamentu w polsacie i będę jednak tych naszych orłów oglądać.
Polsaty w C= sa ale te co LM pokazują a tego nie oglądam. Trudno po 25 latach wypowiadam umowę C+ i idę do Polsatu

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 26.05.2022, 21:11
Premium to kanały dedykowane do Ligi Mistrzów i faktycznie były dostępne na platformie C+, ale zwykłe sportowe, na których puszczali I ligę już nie.

Chociaż ostatnio leciał jeden mecz I ligi na jednym z premiumów, ale to tylko dlatego, że w ostatniej kolejce wszystkie mecze były jednocześnie i im kanałów brakło, raczej więc nie ma na co liczyć.

Nie ma to tamto, chcesz oglądać Wisełkę - płać i płacz. Kochasz Wisełkę - płać. Myślę, że każdy już się do tego przyzwyczaił przez ostatnie kilka lat
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.05.2022, 13:08
Ale 1 loge to WSZYSTKIE MECZE puszczaja w tv ? Czy tylko jeden ?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2022, 15:02
Taa w sumie sporo bliskich wyjazdów. Niepołomice Nowy Sącz 2x Rzeszów Nieciecza Częstochowa-? Sosnowiec Tychy Katowice Bielsko- Biała. Zaoszczędzi się na paliwie

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów