The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2022, 10:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nigdy nie byłem piewcą talentu trenerskiego Brzęczka i pisałem tu wielokrotnie, że nie mam go za dobrego trenera. W obliczu sytuacji, w jakiej znalazła się Wisła po Guli uznałem jednak, że ten Brzęczek, dodatkowo z doświadczeniami z kadry, to więcej niż moglibyśmy oczekiwać w naszej sytuacji. Jak się okazało, to wciąż było za mało na utrzymanie. Jeśli cudem się utrzymamy, jak pisałem, to nie będzie to zasługa Brzęczka.
Niby dlaczego nie będzie to zasługa Brzęczka/Sobola (dalej dla zwięzłości będę pisał Brzęczek)?! Bo jeden z drugim frustraci muszą mieć komu poubliżać?
Jeżeli się utrzymamy to będzie zasługa Brzęczka i Sobolewskiego. Jeśli spadniemy - ich wina będzie najmniejsza.
Nasza obecna pozycja to nie jest jakaś aberacja, pech, ustawka (minus wały sędziowskie), tylko efekt ściągania szrotu i próba grania nim + grupą niezdolnej młodzieży ofensywnej piłki z trenerem-wizjonerem który nie radził sobie nigdzie poza Słowacją. Kuriozalne transfery nie przystające nijak do rzeczywistych celów sportowych, jacyś gówniarze zamiast ligowych wyrobników, brak napastnika, sprzedaż jedynych wartościowych zawodników NA RATY, więc nie było nawet za co kupić piłkarzy... No i puszczenie Forbesa w trakcie sezonu, bo on tak chciał.

Napiszę Wam jasno tępaki, bo uwielbiacie udawać że nie wiecie o co chodzi (ew. faktycznie jesteście tak głupi, wtedy współczuję) - to że w ogóle jesteśmy w grze bierze się z nadspodziewanie dobrych wyników Brzęczka z czołówką ligi. Pisanie o "słabiutkiej Jagielloni" z pozycji kibica Wisły świadczy o kompletnym odklejeniu. Oni na większości pozycji mają lepszych piłkarzy, czy wy kretyni w ogóle rejestrujecie kogo my mamy w składzie?! 34 letni Ondrasek po chujowym sezonie, mega talent ze Słowacji z 2-ma bramkami w karierze, jakiś 21 letni murzyn z rezerw Bundesligi który regularnie przegrywa dryblingi w środku pola i drugi bez klubu, na blokadzie. Odstrzelony z Rakowa Poletanowić to nasz najlepszy piłkarz, Hiszpana kopniętego w dupę przez Arabów i młodego Gruzina nie licząc.

I ktoś tutaj pisze o "słabiutkiej Jagielloni"? Proste pytanie - czy u nich Fazlagić zmieściłby się na ławce?! U nas to jest podstawowy skład w większości meczy.

Kiedy ja liczę na zwycięstwo to nie dlatego że mamy dobry skład, ale ponieważ jestem kibicem i staram się wierzyć zawsze, nawet kiedy twierdzę inaczej. Wbrew logice. Tyle że muppety w klubie zbudowały najbardziej kuriozalny skład w lidze i to jest fakt. Takiego Zoo nie ma nigdzie indziej. Te transfery w przerwie zimowej są tak bezsensowne że do teraz nie wiem co oni odjebali?!

Utrzymanie w lidze zajebano porażką 5:0 ze Śląskiem, meczami ze Stalą i innymi rywalami do utrzymania. To jest dzieło klubu i Guli, w tej właśnie kolejności, przy czym 80% winy ponosi klub. Odwalcie się od Brzęczka, Sobolewskiego - to że się zgodzili poprowadzić ten cyrk to już w ogóle jest zasługa, bo żaden kretyn tutaj nie pamięta już przed jaką serią z czołówką ligi nas brali, gdzie "eksperci" wieszczyli zero punktów.

Jesteście żałośni. Oczekujecie cudów od trenerów a bardzo szybko zapominacie o tym jakie stworzono im warunki do realizowania celów. Bo tak, ja mogę Gulę uważać za tragiczną opcję dla nas, ale do chuja Wacława - KOGO ON DOSTAŁ ŻEBY GRAĆ OFENSYWNIE?! NO ....A - KOGO?!

Jeśli się utrzymamy, to dlatego że wystąpią dwa czynniki:
1) trenerzy ustawili te sieroty tak że przypominają wreszcie drużynę, stwarzają sytuacje i nie tracą seryjnie goli w każdym meczu
2) w dwóch meczach z rzędu najbardziej gówniani napastnicy i pomocnicy w lidze jakimś cudem skierują piłkę do siatki więcej razy niż rywale

To ze punkt 2) jest - generalnie - dyskusyjny nie znaczy że można zapomnieć o punkcie 1).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2022 o godz. 10:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów